zene i vojska

slazem se za ukidanje vojske,ali,zasto ne dokazati da smo sposobne koliko i muskarci?

Osecam se sposobnijom od muskaraca i ne treba mi vojska da to "dokazujem". Pitala si, odgovorila sam ti. Ne vidim sebe u toj prici i ne bih to nikad uradila. Ko hoce, siroko mu polje, sto se mene tice. Meni je dosta sto idem na posao, raspremam kucu, i sad ne znam gde mi je doope, gde glava jedno 300 dana godisnje, decu (ko ih ima) da ne pominjem. Uopste mi ne treba vojska da upotpunim svoje vreme i treniram i preispitujem svoju izdrzljivost.

naravno da im je mesto u vojsci. svako ko moze ispred sebe da stavi integritet, cast, lojalnost ima svoje mesto tamo - ima i onih drugih naravno, ali mentalitet armije je jos uvek takav da je vecina ljudi odgovorna i na mestu. nisam radila za srpsku vojsku ali jesam za francusku - jos uvek je tesko biti zena u vojsci ali je u isto vreme znatno lakse sada nego pre dvaadest godina (globalno gledano). mnogo toga se promenilo, zene zauzimaju mesta koja ranije nisu mogle - sada ima i ministarki odbrane, policije, zena generala, admirala... bez obzira na maco sistem, svaka od nas moze da udje u vojsku pod uslovom da je sposobna fizicki i mentalno a penjanje uz lestvice je vec druga prica.

naravno da im je mesto u vojsci. svako ko moze ispred sebe da stavi integritet, cast, lojalnost ima svoje mesto tamo - ima i onih drugih naravno, ali mentalitet armije je jos uvek takav da je vecina ljudi odgovorna i na mestu. nisam radila za srpsku vojsku ali jesam za francusku - jos uvek je tesko biti zena u vojsci ali je u isto vreme znatno lakse sada nego pre dvaadest godina (globalno gledano). mnogo toga se promenilo, zene zauzimaju mesta koja ranije nisu mogle - sada ima i ministarki odbrane, policije, zena generala, admirala... bez obzira na maco sistem, svaka od nas moze da udje u vojsku pod uslovom da je sposobna fizicki i mentalno a penjanje uz lestvice je vec druga prica.
patpuno se slazem,posebno za ovo penjanje uz lestvice....lepo je citati nesto pametno

Я србским говорим, а не срПским. А ти ако ако матерњим писмом пишеш, онда србкиња нѣси.
И немой ми само рећи да су ове рѣчи из твойега прѣдходнога писания србске (или срПске):
integritet, lojalnost, mentalitet armije, globalno ministarki, policije,generala, admirala, maco sistem, fizicki, mentalno

И я служах войску, са пушком у руци, како човѣку и доликуйе, а не по позориштих, школах или домовах здравља.

Извини, по којој је граматици и поравопису овај срБски који ти говориш?
И је л му то тачан назив...
Помало познајем историјат нашег језика али изгледа да сам негде нешто прескочио па бих да допуним...

bila sam vojnik vise godina dok nisam nasla posao u struci...koliko je zenama mesto u vojsci?:)

Зависи и које си место формацијски заузимала...
Није исто ако си била ћата или болничарка или ако си била у борбеној јединици.
Ако се не варам, код нас још увек нема жена у борбеним јединицама...

Иначе, моје мишљење је да све то зависи од личних способности...

Зависи и које си место формацијски заузимала...
Није исто ако си била ћата или болничарка или ако си била у борбеној јединици.
Ако се не варам, код нас још увек нема жена у борбеним јединицама...

Иначе, моје мишљење је да све то зависи од личних способности...
Nose po kasarni uniformu, idu na te treninge, sta je vec, pretpostavljam da treniraju isto. E sad, verujem da vecina ostaje da radi po kasarnama kao kuvarica il sta vec. Ne znam, ovo je neki moj sled zakljucivanja, mozda nisam u pravu. Jesam za jednakost u svakom pogledu, samo kazem da ja to ne bih mogla. Dosta mi je obaveza i ovako. A i da ih nemam, o5 ne bih mogla, ne znam sto, jednostavno tako osecam.

Nekim devojkama se dopada vojska. Ne vidim tu ništa loše:ok:. To je stvar njihovog izbora. Predpostavljam da su za taj poziv potrebne i psihičke i fizičke predispozicije, i da ne može svako žensko čeljade da ide u vojsku. Mene to ne interesuje:think:...jedino ako bi tamo bio Ričard Gir:heart: iz filma Oficir i džentlmen:zper:

Nose po kasarni uniformu, idu na te treninge, sta je vec, pretpostavljam da treniraju isto. E sad, verujem da vecina ostaje da radi po kasarnama kao kuvarica il sta vec. Ne znam, ovo je neki moj sled zakljucivanja, mozda nisam u pravu. Jesam za jednakost u svakom pogledu, samo kazem da ja to ne bih mogla. Dosta mi je obaveza i ovako. A i da ih nemam, o5 ne bih mogla, ne znam sto, jednostavno tako osecam.

Постоје војници по уговору и цивилна лица на служби у војсци. Куварице су цивилна лица, рецимо...
С друге стране, неко буде војник по уговору па ради административне послове и носи униформу.

ja mislim da tim shto to vole da je njima tamo mesto... a koje ne vole da nije
valjda je u nekim drzavama to obavezno za zene, u izraelu mislim?
e a muskraci svi treba da idu ; ))))

nekad se mislim... mozda bi mi leglo... al matora sam malo... volim nekad hijerarhiju... ne znam je l tesko zenama ako su tako okruzene znam da ima nekih ruznijih pricha
al ne mora valjda da bude
al ono videla sam te zene u vojsci sasvim su lepe i u policiji... i dalje su zene ...

bila sam vojnik vise godina dok nisam nasla posao u struci...koliko je zenama mesto u vojsci?:)

A,zašto ne bi bilo !?
Mnoge armije imaju ženske jedinice.
Izraelke su po obučenosti i obavezama ravne muškarcima.
Ameri ih već raspoređuju u pozadinske formacije.....
Ako se devojka smatra sposobnom,a zdrava je i voli
izazove - vojska je pravi odabir.......!

ali ima silovanja ... ne znam kako je kad su na napetim situacijama na zadacima... nije valjda uvek ali ima
valjda zato pre nije bilo popularno? a vidish partizani su bili emancipovani
u legiju stranaca zene ne idu?

Ядна йе држава у койой жене носе оружйе и войничко одѣло а мушкарци служе войску по позориштих и домовах здравља.
И какав йе то войник койи мора скинути гаће да би могао пи.ати?

Pa i muski moraju skinuti gatje da bi *****li bre. Mislis da se na frontu ne prikaki nikad?

A sa prvim redom tvog posta se slazem potpuno.

ali ima silovanja ... ne znam kako je kad su na napetim situacijama na zadacima... nije valjda uvek ali ima
valjda zato pre nije bilo popularno? a vidish partizani su bili emancipovani
u legiju stranaca zene ne idu?

Partizani su imali tu nekakvu "nejebeću" disciplinu.
Malo im je "vrd'o" komandant.....ali,ako !
Njima nametnuli kruta pravila naspram drugarica,
a komandantu kad se ukruti,povede drugaricu dublje u šumu...
Sa sve pisaćom mašinom.
Kao,ima nešto konspirativno da kucaju,
pa da se zadatak u tišini obavi......!

slazem se za ukidanje vojske,ali,zasto ne dokazati da smo sposobne koliko i muskarci?

kome dokazati?
u jednoj ruci cu da ljuljam dete, a u drugoj da nosim pusku, ubijam i tako zaradjujem da prehranim dete i muza koji veze goblen?
problem nesposobnosti je samo u glavama onih koje hoce da dokazu ravnopravnost..
sve na svetu mogu da uradim - ako zatreba..i da ubijem ako je zivot mog deteta u opasnosti..
ali ne vidim smisao u tome da pokusavam da mi izraste vrsnjak, dok muskarci idu na depilaciju i cupaju obrve - ne bi li jedni drugima dokazali da smo ravnopravni..

Back