Žene i vikend

super tema :)
petkom uvek odradim sve kucne poslove,a vikend je samo za uzivanje i druzenje
subotom mm radi do 14h ,pre nego sto izadje odvede decu kod mojih,ja natenane popijem moju kaficu ili caj pa na masazu,i raznorazne tretmane rucak ili kod mojih ,ili kod njegovih ili negde uz obalu....pa setnjica pa nam neko dodje ili mi negde odemo,ili pozoriste ili opusteno vece uz klavir i gitaru....nedeljom se uglavnom teglimo do rucka pa napolje pa opet neko druzenje negde,tako je kad smo u Bg-u
a vrlo cesto nam vikend sluzi da zbrisemo negde,vikendica,Palic,Tara,Budimpesta,Zlatibor...

da prijavim:subota je bila radna
nedelja:jutro nervozno
isla sam na trcanje i jedva nasla parking,izasli su svi moguci na trcanje jutros
muz pravio neku ribu sa skoljkama za rucak i krompir salatu,kupio sardone tako da smo se lagano najeli,i malo opili
pa smo se posle rucka "odmorili"
pa smo otisli u nemacku u neki cudan zoo vrt,izgleda kao ogromna polja i livade,zivotinje su ogradjene ali na nekim bas velikim prostranstvima,prilaze i deca ih maze,ulaz je slobodan,placa se samo parking
videla sam sise jednog majmuna i sokirala se :eek: mazila magarca i kamilu i zeceve
posle toga malo peglanja i onda net,i razmisljam se da l da maznem jos malo sladoleda ili nesto drugo
al bolje ne

Ja sam zapljunula na ispovedaonici ....kako sam provela vikend. :mrgreen:
Juce .....mrgudno - kod mame , nije mi se disalo, zivelo, jelo, govorilo....al vece sam provela u drustvu i buci za koju nisam ni predpostavila da mogu da naprave dve devojcie uzrasta 6 i 7 godina :roll:

Sutra .....posle duzeg vremena , iz samo meni znanih razloga :( odvazila sam se da kročim nogom na tle Vojvodine i NS. Obilazimo Petrovaradin na zahtev moje cerke a zatim centar i spomenik Cika Jove Zmaja :) da bi po preporuci prijatelja ručali u novom kineskom i nastavili put Smederevse palanke i Karadjordjeva.

Ima li tamo još konja ???
Zna li neko ?

najbolje proveden vikend je u prirodi definitivno,uglavnom na jedan dan jerbo smo tako u mogucnosti : )
i najvise volim da negde putujem za vikend i to produzeni vikend, samo se to davno nije desilo :( a ovako, kada imam samo jedan dan slobodan super mi je da se ustane rano, ne preterano, spreme se sendvici i onda negde u prirodu, da kuliramo, igramo bagminton, pijemo pivo, jedemo i gledamo zelenilo i vodu, reku, sta god : )

e, da, i hipodrom nedeljom mi je idealan za deo vikenda... nekako se opsutis, odes, gledas prelepe konje, pribliz im se kada imas priliku, jedes sladoled, kladis se, smejes se, u prirodi si opet i tako...

Poslednja izmena:
Ja sam zapljunula na ispovedaonici ....kako sam provela vikend. :mrgreen:
Juce .....mrgudno - kod mame , nije mi se disalo, zivelo, jelo, govorilo....al vece sam provela u drustvu i buci za koju nisam ni predpostavila da mogu da naprave dve devojcie uzrasta 6 i 7 godina :roll:

Sutra .....posle duzeg vremena , iz samo meni znanih razloga :( odvazila sam se da kročim nogom na tle Vojvodine i NS. Obilazimo Petrovaradin na zahtev moje cerke a zatim centar i spomenik Cika Jove Zmaja :) da bi po preporuci prijatelja ručali u novom kineskom i nastavili put Smederevse palanke i Karadjordjeva.

Ima li tamo još konja ???
Zna li neko ?

:D

Ne znam da li ima tamo...ali imaš u Zobnatici...tamo je isto lijepo...Bar je bilo prije dvije godine...

Moj dan .....ehhhhh...idealan bi bio da nema dobrih starih secanja da ti se vrate kad ti najmanje trebaju :(

Novi Sad je onakav kakvim sam ga ostavila ...sad imaju Zaru i Mango umesto Robne kuce i Beteksa , imaju Costa cafe umesto nekih starih kafana koje sam volela , imaju sve one kafice na petrovaradinu i buku koje nekad nije bilo....al u globalu to je isti onaj grad u kome sam odrasla.

Da je pijacni dan ne bi me niko zadrzao da ne obrnem jedan krug po Futoskoj pijaci da se namirisem svih onih mirisa koje sam davno volela a na beogradskim pijacama ih nema :(

Nisam umela da nadjem poslasticarnicu koju sa volela , al su zato mnog druge zgrade koje sam ko dete obozavala i dalje tu ...njima vreme nije moglo nista izgleda :)

Petrovaradin je potpuni hit za dete od 6 godina , ima nesto u tim starim zidinama misteriozno sto decu vuce , i onaj veliki sat sa obrnutim skazaljkama potpuno je bajkovit za dete ....Ako pri tom znate i neku pricu o svemu tome onda je to dozivljaj nevidjenih razmera za decu predskolskog uzrasta.

Isto tako je ogroman dozivljaj kad dovedete dete do spomenika Čika Jovi Zmaju i objasnite da je to Čika koji je napisao Riznicu pesama za decu koju zna napamet. A dete otvori sirom oci i kaze " Vauuuuuuuuu" da mi je neko pricao ne bi mu verovala .

"2 stapica" je kineski za svaki dan , ko voli treba da ga poseti , ja sam probirljiva i zahtevna kad je kineska hrana u pitanju al ovde sam cak i ja uzivala. Vredi doci iz Bg u Novi Sad makar samo tu na rucak . Kada su ispred mene spustili kolačice od pirinca koje nisam narucila, nisam mogla da se otrgnem utisku da to ipak nije slucajno . :) Pa sve i da je slucajno opet je za mene bilo posebno.

Zato volim Novi Sad .....jer ima pirincane kolačiće .

Po malo sam tuzna sta se desava sa Vojvodjanskim selima ka hrvatskoj granici , tuzno su siva narocito pred kisu. Ipak danas sam se setila kako je fascinantna munja u Vojvodini , kako se ceo grom vidi u ravnici i kako kisa mirno pada cak i kad lije.

Do Karadjordjeva nisam stigla ....krivi su gostoprimljivi domaćini jednog Vojvodjanskog sela blizu Bačke Palanke ....ljudi koje ne poznajem a sa kojima sam provela dva prijatna sata.

Krenuli smo kuci u sumrak, svako sa svojim mislima , negde na Beščanskom mostu kad pogledate u desno nazirala su se svetla , mozda bas one kuce u kojoj sam odrasla a zbog koje je sada svaki moj povratak u Novi Sad ovako tuzan.

I ja danas ustvari nisam bila nigde u gostima , ja sam danas zapravo posle toliko godina bila kod kuce :)

Poslednja izmena:
Moj dan .....ehhhhh...idealan bi bio da nema dobrih starih secanja da ti se vrate kad ti najmanje trebaju :(

Novi Sad je onakav kakvim sam ga ostavila ...sad imaju Zaru i Mango umesto Robne kuce i Beteksa , imaju Costa cafe umesto nekih starih kafana koje sam volela , imaju sve one kafice na petrovaradinu i buku koje nekad nije bilo....al u globalu to je isti onaj grad u kome sam odrasla.

Da je pijacni dan ne bi me niko zadrzao da ne obrnem jedan krug po Futoskoj pijaci da se namirisem svih onih mirisa koje sam davno volela a na beogradskim pijacama ih nema :(

Nisam umela da nadjem poslasticarnicu koju sa volela , al su zato mnog druge zgrade koje sam ko dete obozavala i dalje tu ...njima vreme nije moglo nista izgleda :)

Petrovaradin je potpuni hit za dete od 6 godina , ima nesto u tim starim zidinama misteriozno sto decu vuce , i onaj veliki sat sa obrnutim skazaljkama potpuno je bajkovit za dete ....Ako pri tom znate i neku pricu o svemu tome onda je to dozivljaj nevidjenih razmera za decu predskolskog uzrasta.

Isto tako je ogroman dozivljaj kad dovedete dete do spomenika Čika Jovi Zmaju i objasnite da je to Čika koji je napisao Riznicu pesama za decu koju zna napamet. A dete otvori sirom oci i kaze " Vauuuuuuuuu" da mi je neko pricao ne bi mu verovala .

"2 stapica" je kineski za svaki dan , ko voli treba da ga poseti , ja sam probirljiva i zahtevna kad je kineska hrana u pitanju al ovde sam cak i ja uzivala. Vredi doci iz Bg u Novi Sad makar samo tu na rucak . Kada su ispred mene spustili kolačice od pirinca koje nisam narucila, nisam mogla da se otrgnem utisku da to ipak nije slucajno . :) Pa sve i da je slucajno opet je za mene bilo posebno.

Zato volim Novi Sad .....jer ima pirincane kolačiće .

Po malo sam tuzna sta se desava sa Vojvodjanskim selima ka hrvatskoj granici , tuzno su siva narocito pred kisu. Ipak danas sam se setila kako je fascinantna munja u Vojvodini , kako se ceo grom vidi u ravnici i kako kisa mirno pada cak i kad lije.

Do Karadjordjeva nisam stigla ....krivi su gostoprimljivi domaćini jednog Vojvodjanskog sela blizu Bačke Palanke ....ljudi koje ne poznajem a sa kojima sam provela dva prijatna sata.

Krenuli smo kuci u sumrak, svako sa svojim mislima , negde na Beščanskom mostu kad pogledate u desno nazirala su se svetla , mozda bas one kuce u kojoj sam odrasla a zbog koje je sada svaki moj povratak u Novi Sad ovako tuzan.

I ja danas ustvari nisam bila nigde u gostima , ja sam danas zapravo posle toliko godina bila kod kuce :)

tebi dusa jos uvijek zivi tamo...:)
ostah bez teksta citajuci ovolike emocije...:(

tebi dusa jos uvijek zivi tamo...:)
ostah bez teksta citajuci ovolike emocije...:(

Sva moja secanja iz detinstva vezana su za Novi Sad i okolinu.
Mogla bi tri dana da pisem o svemu onome cega sam se danas setila dok sam putovala ka tamo i onome sto sam tamo videla.

Ipak to bi pripadalo Secret Gardenu vise nego ovde.....al otrgla mi se tastaura dok sam prenosila svoje utiske .....emocije ipak ne mozes da ucutkas ...one se samo privremeno sakriju da bi te u kombinaciji sa sećanjem jednom dotukle :)

svšta lepo i deskriptivno, ako u predhodnom inspirativnom postu
ali pošto je upravo bio doputovao sa istog, tj Srebrnog jzera i mutnog Dunava, i čekalo ga je milion poslova nije ima kad da piše.
Sada je na poslu pa opet ne može, ali ne znaci da nece cim bude mogao
:manikir::manikir:

Čitam sad na drugoj temi kako će neke od vas provesti ovaj vikend pa mi sinu ...

Kako provodite vikende ?
Koristite li ih za odmor il da završite sve ono što ne stižete preko nedelje ?

Ajd da vidimo šta radimo to vikendom i da li je to baš ono što nam duši godi il bi mi mogle i bolje kad bi .....

Osim toga , možda nije loše dati neke kreativne ideje za provesti vikend , (pop ce tu biti prvi kladim se :mrgreen: ) da se malo pomerimo , pokrenemo, aktiviramo lenje guze za neku vikend akciju ....

Drage moje , izvolite !

Imam dve vrste vikenda: radni i neradni ....

Radni vikend provodim radeći privatno posao koji jako volim .... tako da mi taj rad ne predstavlja opterećenje (ovakvi vikendi su mnogo češći od onih drugih).
Ne radni vikend obično iskombinujem pa jedan dan odem na Ušće, Košutnjak, Adu ..... a drugi posvetim ručku kod mojih ili njegovih ..... i tako .....

Što se tiče kućnih poslova, gledam da sve završim preko nedelje, tako da mi vikend bude slobodan i rasterećen takvim stvarima.

kakav vikend:(

ranojutarnji trening na adi:)))

pozvana na rucak, odustala od kuvanja:)))

manikir, pedikir:)))

peglanje gomile vesa kojoj ne vidim kraj ; <

prevod fakture za sutra:I

i priprema za more:))))))))))..jos samo 4 dana..

Ovaj vikend proveli smo u Kladovu ....muz dete i ja.
Hotel Aqua Star Danube za koji sam pre puta cula samo reci hvale na mene nije ostavio bog zna kakav utisak.
Ok u odnosu na druge hotele u Srbiji ovo je dobar pokusaj al i dalje samo pokusaj.
Od ideje do realizacije dug je put.
A i nas narod izgleda jos nije spreman da prihvati da ne moze sve da bude one man show.

O hotelu ...toliko...

Ono sto je bilo lepo je prilika da udjemo u Hidroelektranu Djerdap i da prodjemo kroz nju uzduz i popreko. Jedinstvena prilika i dozivljaj.

Ako vas nekad put nanese na tu stranu - obavezno svratite i trazite da vas provedu , rade to turisticki .

Zanimljivo je cak i deci , moja klinka od 6 godina je ovako slusala :eek: ...rec nije rekla i sve je shvatila.

Poslednja izmena:
Ovaj vikend proveli smo u Kladovu ....muz dete i ja.
Hotel Aqua Star Danube za koji sam pre puta cula samo reci hvale na mene nije ostavio bog zna kakav utisak.
Ok u odnosu na druge hotele u Srbiji ovo je dobar pokusaj al i dalje samo pokusaj.
Od ideje do realizacije dug je put.
A i nas narod izgleda jos nije spreman da prihvati da ne moze sve da bude one man show.

O hotelu ...toliko...

Ono sto je bilo lepo je prilika da udjemo u Hidroelektranu Djerdap i da prodjemo kroz nju uzduz i popreko. Jedinstvena prilika i dozivljaj.

Ako vas nekad put nanese na tu stranu - obavezno svratite i trazite da vas provedu , rade to turisticki .

Zanimljivo je cak i deci , moja klinka od 6 godina je ovako slusala :eek: ...rec nije rekla i sve je shvatila.

Upravo toliko, negde mora da se pocne. :D
A Ivica? A Ivica?:hahaha::mrgreen:

Bilo to dobro ili loše... meni je svaki dan vikend, pa mi to što je, eto, vikend, ne pravi nikakvu bitnu razliku :neutral:

Osim što kafići rade nešto duže pa se i dalje podrazumeva da se izlazi vikendom, ali ovako preko dana, dan kao i svaki drugi :neutral: čari pete godine... :kafa:

Back