Žene autoriteti

gost 114527

Veoma poznat
Poruka
14.555
Nekad davno izađe jedna moja drugarica na ispit. Od ukupno njih sedam, prođe tri dečka i četiri devojke padnu... Po fakultetu kruži priča da profesorka obara devojke na ispitu bez obzira na to koliko znaju. I to nije usamljen slučaj. Još dve profesorke traže od studentkinja deset puta veće znanje za šesticu, nego od studenata za desetku. Pritom se ne šminkaju kad idu na ispit, ne stavljaju nakit i dolaze čupave.
Meni je bila takva profesorka u srednjoj školi... devojka koja je imala dvojku kod nje je mogla biti srećna... posle je pritisne nastavno veće pa diže ocene, na trojke, četvorke... ali nije priča o našem obrazovanju, već šta je u glavi tim ženama i zbog čega to rade?!
I sad, pošto će se naći dežurne muške babe sa foruma da kažu kako žene polažu ispite kad obuku dekoltiranu majicu... Ok, slažem se... ima i takvih slučajeva. Ali ti profesori ne obaraju muškarce zato što su muškarci, već devojke prolaze lakše... i pošto nije priča o našem obrazovnom sistemu već o prva dva pasusa, preskočite sa tom temom.

На испиту важи знање, а студентске лажи су да је проф. неправедан и то сваки, кад ошину испит, онда је гарантовано проф. манијак или је љубоморна климактерична тетка.....
Моја сестра обара на испитима твоју генерацију јер је неписмена, лења, менипулативна, не дозвољава вам да користите тех. средства и фотографишете и снимате предавања и вежбе, култивише вас јер сте некултивисана 100ка која се ничег не стифи, најмање јој је битно то како је неко одевен, нити ће икоме смањити оцену због тога.
Успут, кад год се помиње строгост проф. на БУ, обавезно је на листи студената "за одстрел", реално, можете да јој дувате :)))))

На испиту важи знање, а студентске лажи су да је проф. неправедан и то сваки, кад ошину испит, онда је гарантовано проф. манијак или је љубоморна климактерична тетка.....
Моја сестра обара на испитима твоју генерацију јер је неписмена, лења, менипулативна, не дозвољава вам да користите тех. средства и фотографишете и снимате предавања и вежбе, култивише вас јер сте некултивисана 100ка која се ничег не стифи, најмање јој је битно то како је неко одевен, нити ће икоме смањити оцену због тога.
Успут, кад год се помиње строгост проф. на БУ, обавезно је на листи студената "за одстрел", реално, можете да јој дувате :)))))

Slušaj ako neko položi ispit iz prve, dvosemestralni od 800 str. a ne polože ispit od 200 str. tri puta, jer dva puta izvlači tu profesorku, a treći put iako je razmak između rokova nedelju dana dobije desetku kod druge profesorke, znači nešto nije u redu sa njom... I iz roka u rok obara samo devojke, dok momke obara samo ako ništa ne znaju...
Student sam, znam za sva studentska sranja... nije u pitanju to.
Pa realno ne možemo joj ništa... zato što deveset posto profesora je politički jako ustoličeno, prave klanove po fakultetu, smene vlasti kao da puč prave... plaćaju se ispiti kod većine njih, tj. oni koji imaju para i volje da plate... dobijaju posao zato što su nečiji sin, baba, ujka od ženinog strica... i tako...

Poslednja izmena:
Драга Сива (или Шива), надрк-баба има свуда.

Не само на факултетима.

И у ординацијама, и по бутицима, и по шалтерским службама, и у библиотекама.

Неке жене просто не воле чињеницу да старе и тешко се са њом носе.

Драга Сива (или Шива), надрк-баба има свуда.

Не само на факултетима.

И у ординацијама, и по бутицима, и по шалтерским службама, и у библиотекама.

Неке жене просто не воле чињеницу да старе и тешко се са њом носе.

Ova čak nije ni stara. Žena ima četrdesetak godina, rekla bih i manje... tako da mi ništa nije jasno...

Ova čak nije ni stara. Žena ima četrdesetak godina, rekla bih i manje... tako da mi ništa nije jasno...

Ја има 45 па осећам да старим.

Уосталом то чак нема везе са годинама, просто више није млада и једра девојка.

То неке осете раније, неке касније.

Ја има 45 па осећам да старим.

Уосталом то чак нема везе са годинама, просто више није млада и једра девојка.

То неке осете раније, неке касније.

Pa gomila ljudi nije uhvatila uslov zbog nje ili je ispalo sa budžeta, a taj isti budžet im znači mnogo, čak i u smislu daljnjeg nastavka školovanja.

Pa gomila ljudi nije uhvatila uslov zbog nje ili je ispalo sa budžeta, a taj isti budžet im znači mnogo, čak i u smislu daljnjeg nastavka školovanja.

Шта да вам кажем?

Тражите другог професора или пређите на други факултет док положите тај испит.

Шта да вам кажем?

Тражите другог професора или пређите на други факултет док положите тај испит.
Ma u principu izvlačiš dok ne izvučeš nekog drugog profesora... nije problem uglavnom... niti je ispit težak niti nosi nešto previše poena... ali eto, nekome zna da se obije o glavu..

I kod mene, nekada davno na fakultetu, bila je prica da prof. sociologije mrzi devojke (iz nekih davnasnjih privatnih razloga...nebitno) i da obara cim vidi da je zensko, u obracanju ih vredja i ponizava, kao cak i odustaju od faxa zbog njega. Ja umrla bila kako cu i sta cu...polozila iz prve, ocena realna spram znanja i to je to. Ubrzo posle toga polagala sam nac.istoriju, taj opasni prof. soc. je usao na ispti da pita nesto...bila sam blizu vrata i kada me je video, prisao je i pitao cima kako ide a onda rekao: "dajte koleginice razmislite malo, pa slab vam je taj koncept..."...Kasnije kada sam to prepricavala, moje drugarice su bile u fazonu: ma da, pa kad si imala vezu...niko mi nije verovao da je bio sasvim korektan i normalan, svi su verovali i dalje da je takav, ovakav i onakav.
A ja ko s marsa pala, kakva crna veza.

I kod mene, nekada davno na fakultetu, bila je prica da prof. sociologije mrzi devojke (iz nekih davnasnjih privatnih razloga...nebitno) i da obara cim vidi da je zensko, u obracanju ih vredja i ponizava, kao cak i odustaju od faxa zbog njega. Ja umrla bila kako cu i sta cu...polozila iz prve, ocena realna spram znanja i to je to. Ubrzo posle toga polagala sam nac.istoriju, taj opasni prof. soc. je usao na ispti da pita nesto...bila sam blizu vrata i kada me je video, prisao je i pitao cima kako ide a onda rekao: "dajte koleginice razmislite malo, pa slab vam je taj koncept..."...Kasnije kada sam to prepricavala, moje drugarice su bile u fazonu: ma da, pa kad si imala vezu...niko mi nije verovao da je bio sasvim korektan i normalan, svi su verovali i dalje da je takav, ovakav i onakav.
A ja ko s marsa pala, kakva crna veza.
Ima takvih priča i kod nas... uglavnom su lažne... za ovu sam osetila na svojoj koži i osetili su ljudi koji ne lažu inače... tako da je priča tačna...
Ja sam bila na ispitu kod ozloglašenog profesora, padala tri puta, nijednom nisam znala... Ljudi uglavnom vraćali papire, oni koji nisu vraćali, maksimalno se trudio da izvuče što više da ih pusti... a na njega i drvlje i kamenje po faxu...
Tako da ima i toga... ali nije tema.

Poslednja izmena:
Pripremi se toga ima svuda, kod nas u firmi vecina sefova su zene, ako zena nema porodicu i prijatelje a postave te u njeno odjeljenje najbolje je da sam das otkaz :) jer kolicina mobinga je nemoguca. Zene mrze zene zato sto su mladje, lepse, pametnije...

E ljudi, ja odoh...
Vi zamislite da je temu postavio neko koga gotivite, nemojte da pravite pretpostavke na svoju ruku bez potrebe... znači držite se teme i uvodnog posta.
Znači tema su žene koje su na nekim bitnijim pozicijama koje se iživljavaju nad drugim ženama, a ne današnja studentarija i obrazovni sistem.

Slušaj ako neko položi ispit iz prve, dvosemestralni od 800 str. a ne polože ispit od 200 str. tri puta, jer dva puta izvlači tu profesorku, a treći put iako je razmak između rokova nedelju dana dobije desetku kod druge profesorke, znači nešto nije u redu sa njom... I iz roka u rok obara samo devojke, dok momke obara samo ako ništa ne znaju...
Student sam, znam za sva studentska sranja... nije u pitanju to.
Pa realno ne možemo joj ništa... zato što deveset posto profesora je politički jako ustoličeno, prave klanove po fakultetu, smene vlasti kao da puč prave... plaćaju se ispiti kod većine njih, tj. oni koji imaju para i volje da plate... dobijaju posao zato što su nečiji sin, baba, ujka od ženinog strica... i tako...

Не можете им ништа ако су редовни професори јер их штити закон, баш зато што нису у клановима и партијама...Код дупелизаца је пролазност највећа, њих купите за кутију бајадера и парфем и преко веза.
Мени је океј да кажеш, та проф. не долази на консултације, ништа ми није јасно или доста тога ми није баш јасно јер тих питања нема у уџбенику, али сада вас питају само оно што постоји у уџбеницима, лош је предавач, али не, ти си навела да је од 7. пало 4. на испиту.
То је сасвим у реду пролазност.
Двоје је ту изашло сигурно по принципу АПП (ако прође-прође).

kako mislis nije stara,a ima cetrdesetak godina?u odnosu na onu od sezdeset ona je mladunce,al kad gleda sebe u odnosu na one koje imaju 19,ona je raspala kanta
pouzdano znam da neke zene zive od toga da se uporedjuju sa ostalim zenama
vrede samo onoliko koliko su bolje od drugih
tuzno je to,al istinito

А добро, ни то није тема, него зашто су студенткиње дискриминисане у односу на колеге код жена професора.
А шта ти мислиш'да је у питању, лепше сте, млађе, само физички изглед?
Сигурно да постоје и такви случајеви.

kako mislis nije stara,a ima cetrdesetak godina?u odnosu na onu od sezdeset ona je mladunce,al kad gleda sebe u odnosu na one koje imaju 19,ona je raspala kanta
pouzdano znam da neke zene zive od toga da se uporedjuju sa ostalim zenama
vrede samo onoliko koliko su bolje od drugih
tuzno je to,al istinito

Па то можда у паркићу.
На Универзитету се ипак опредељују да остану оне жене који приоритет дају научном раду.
Могу да буду сујетне у том смислу само на колегинице, и што се резултата у послу и настави тиче, и што се изгледа тиче.
Ти девојчурци на факсу, студенткиње су за њих, слаб изазов, 4 статуса испод.
Још ако су згодне, неговане, па могу само обрнуто да их мрзе.

razvigore,jednom si bio vrlo nepristojan prema meni i molim te da me zaobidjes sa svojim komentarima
znam da mislis da si popio svu pamet sveta,al zena nisi i ne znas kako zenski mozak radi

Ја не кометаришем тебе него твоје констатације за које сматрам и знам да немају никакве аргументе.

Наравно да знам како функционише женски мозак и каква је ту разлика између домаћице, старлете, неуке пиљарице и професора који је не мало уложио рада у своје потенцијале да би био ту где јесте и да би остао поштен човек.

О сисама, ако ћеш, о физ. изледу, ај ти на неку 2. тему, ако ти се не свиђају моји коменатари или ја не могу да се не слажем са неким мишљењем и да на њега реагујем.

Udžbenik iz nekog lakog predmeta koji služi kao uvod u sledeći deo, jer su podelili ispit na opšti i specijalni deo... I taj opšti je kao uvod, tj. dosta lakši... posle ide specijalni u sledećem semestru.

Не постоји "специјални" део, може да буде само Општи и Посебни, велико поч. слово, тако се зову.

snobovska ili skorojevicka razmisljanja me ne doticu
to da je zena koja je ulozila godine truda da zavrsi visoke skole operisana od sujete sto se tice svojih godina ili izgleda,a da je neuka piljarica sklonija tome je vise nego smesno.radi se o sklopu licnosti,a ne o obrazovanju i visokom polozaju
ja sam na temu odgovorila,pa pozdrav postavljacici :zag:

Nekad davno izađe jedna moja drugarica na ispit. Od ukupno njih sedam, prođe tri dečka i četiri devojke padnu... Po fakultetu kruži priča da profesorka obara devojke na ispitu bez obzira na to koliko znaju. I to nije usamljen slučaj. Još dve profesorke traže od studentkinja deset puta veće znanje za šesticu, nego od studenata za desetku. Pritom se ne šminkaju kad idu na ispit, ne stavljaju nakit i dolaze čupave.
Meni je bila takva profesorka u srednjoj školi... devojka koja je imala dvojku kod nje je mogla biti srećna... posle je pritisne nastavno veće pa diže ocene, na trojke, četvorke... ali nije priča o našem obrazovanju, već šta je u glavi tim ženama i zbog čega to rade?!
I sad, pošto će se naći dežurne muške babe sa foruma da kažu kako žene polažu ispite kad obuku dekoltiranu majicu... Ok, slažem se... ima i takvih slučajeva. Ali ti profesori ne obaraju muškarce zato što su muškarci, već devojke prolaze lakše... i pošto nije priča o našem obrazovnom sistemu već o prva dva pasusa, preskočite sa tom temom.

I to ti zoveš, ženom autoritetom??? Ja bih pre rekao da je to neko nejeebano čeljade...

Back