Zena sa dva prezimena

• Začetnik teme Začetnik teme pulp
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Neznam da li si losa, prema meni nisi :) To bi trebalo da saznas od svog voljenog da li si losa i to ne direktnim potanjem njega "Da li sam losa?" nego na neki suptilniji nacin.
Malo se šalim,jedini razlog zašto sam zadržala svoje prezime je jer sam ceo život bila ta i ta,bilo mi čudno sad bez tog prezimena,ako ne mora.Jedini kompromis koji je on zahtevao je da njegovo prezime stoji prvo ,a moje devojačko drugo ,jer se retko piše to drugo pošto je dugačko sve to..i eto nikakvih problema. :D

Malo se šalim,jedini razlog zašto sam zadržala svoje prezime je jer sam ceo život bila ta i ta,bilo mi čudno sad bez tog prezimena,ako ne mora.Jedini kompromis koji je on zahtevao je da njegovo prezime stoji prvo ,a moje devojačko drugo ,jer se retko piše to drugo pošto je dugačko sve to..i eto nikakvih problema. :D

Veću glupost nisam čula. Ako si se udala i zadržala "devojačko", onda treba u svim dokumentima da pišeš oba i to sa crticom između. A nikako jedno ili drugo. I ljudi će uvek da te oslovljavaju poslednjim, ako im se oslovljava, pošto je uobičajeno da pišeš prezime muža posle svog.
A ne razumem, zašto objašnjavaš ovom kompleksašu-sašici zašto imaš oba prezimena?

Veću glupost nisam čula. Ako si se udala i zadržala "devojačko", onda treba u svim dokumentima da pišeš oba i to sa crticom između. A nikako jedno ili drugo. I ljudi će uvek da te oslovljavaju poslednjim, ako im se oslovljava, pošto je uobičajeno da pišeš prezime muža posle svog.
A ne razumem, zašto objašnjavaš ovom kompleksašu-sašici zašto imaš oba prezimena?

A sta si onda ti? Jesi uvek treca? :D:D:D

pricaj nam o svojim traumama iz detinjstva. mi smo tu da ti pomognemo:mrgreen:

na zalost, ugradjivanje veceg IQ-a ne radimo, ali zato mozemo da ti ugradimo jedan dobar Q da ti bude malo laksa teska svakodnevica:mrgreen:

Meni se ipak cini da si ti zlostavljana u detinjstvu, mora da si izgubila nevinost sa nekim prljavim alkoholicarem koji je posle i povratio po tebi.

Koliko puta si bila na "burgijanje" zbog likova koje ne poznajes?:mrgreen:

Pa sto ti onda toliko znaci da uzmes njegovo ako je to samo "jebeno prezime"?

Bas zbog toga sto je jebbeno i boli me uvo da ga menjam, licnu kartu i ostalo, znas li ti koliki su redovi po tim sluzbama?

A, cekaj, ako uzme muzevo prezime, i pocne da ga maltretira, da ga ponizava, da dominira?

Ili ne uzme, i sve bude ok?

Nemoj mi samo reci da stvarno verujes u tu tvoju bljutavu teoriju da to uzimanje/neuzimanje prezimena govori o papucarstvu odnosno kuchkizmu.

Vidiš da je forma važna. Priča, šta će svet da kaže. A ne stvarna situacija. Ona može da uzme njegovo prezime, da imena deci koja on bira, a kada nema drugih da ga lema od batina i šikanira na razne načine. Standardna slika braka kod nas. Spolja gledano muškarci su glavni, a kada se bolje pogleda ne smeju da mrdnu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back