Žena predsednik ili premijer?

Da li biste prihvatili da žena bude premijer, ako je iz vašeg tabora?

• Ukupno glasova
    87
  • Anketa je zatvorena .
Opet feminizam slavonka.

Margaret Tačer
Medlin Olbrajt
Mira Marković
Indira Gandi
Kondoliza Rajs
:roll:

pucala je mnogima kičma od te dobrote, emotivnosti, razumevenja, iznalaženja mirnih rešenja.

Ala si ti večeras raspoložen za etikete, to je čudo.

Što se tiče protivljenja muškaraca da žena zauzme važnu ulogu u političkom životu Srbije,
mislim da je to nasledje prošlosti, konzervativno shvatanje i pomalo muški šovinizam. Pa šta ako nam se desila Markovićka? Nisu sve žene koje se bave politikom kao ona...

Da me pogrešno ne shvatite, ali svakodnevno u poslovnom životu srećem muškarce koji ne mogu podneti ako sam, slučajno, na višoj poziciji, ako pariram stručno i verbalno, ako im dajem zadatke (moram to oprezno da se dete ne naljuti), odmah se pokunje i nestanu iz vidokruga. Nema potrebe, žena može biti ravnopravan partner u svemu, ne samo u krevetu, ili kuhinji (poznato je da su muškarci bolji kuvari od žena).

Definitivno, žene su manje sujetne od muškaraca i zato su bolje diplomate. Muškarci imaju stalnu potrebu da se takmiče sa zamišljenim protivnicima i da se dokazuju, jer su uglavnom nesigurni. I kada su uspešni i deluju sigurno, budite sigurni da kući imaju ženu-zmaja...

Opet feminizam slavonka.

Margaret Tačer
Medlin Olbrajt
Mira Marković
Indira Gandi
Kondoliza Rajs
:roll:

pucala je mnogima kičma od te dobrote, emotivnosti, razumevenja, iznalaženja mirnih rešenja.

Indira i Margot su doista imale vlast, a da i Bhuto u Pakistanu...:D

i sve tri su ucinile za vlastite drzave mnogo...
ali za pricekati je kad nam dode Hillary,( gora od buscha sigurno nemoze biti....iako to i nije nesto posebno tesko8-)
a i Merkel nije za odbaciti, vec je nekoliko puta EU muskarcinama iznudila kompromis...

Što se tiče protivljenja muškaraca da žena zauzme važnu ulogu u političkom životu Srbije,
mislim da je to nasledje prošlosti, konzervativno shvatanje i pomalo muški šovinizam. Pa šta ako nam se desila Markovićka? Nisu sve žene koje se bave politikom kao ona...

Da me pogrešno ne shvatite, ali svakodnevno u poslovnom životu srećem muškarce koji ne mogu podneti ako sam, slučajno, na višoj poziciji, ako pariram stručno i verbalno, ako im dajem zadatke (moram to oprezno da se dete ne naljuti), odmah se pokunje i nestanu iz vidokruga. Nema potrebe, žena može biti ravnopravan partner u svemu, ne samo u krevetu, ili kuhinji (poznato je da su muškarci bolji kuvari od žena).

Definitivno, žene su manje sujetne od muškaraca i zato su bolje diplomate. Muškarci imaju stalnu potrebu da se takmiče sa zamišljenim protivnicima i da se dokazuju, jer su uglavnom nesigurni. I kada su uspešni i deluju sigurno, budite sigurni da kući imaju ženu-zmaja...

tek da potpisem, pogotovo zadnju recenicu...:wink:
dokazano :D

Прво: таква жена на политичкој сцени НЕ ПОСТОЈИ.

Друго: твоје питање није хипотетичко већ као ЛДП-овац опипаваш тзв."мнење"...

Треће: у овако тешкој ситуацији за Србију НИКАДА не бих гласао за жену.
Već ti mnogo puta rekoh šta nisam, a uopšte nisam ulazio u to da li postoji ili ne, zato i jeste hipotetičko.

E, kliknuh na DA ali zasto si postavio pitanje na nacin da bi neko glasao za zenu na mestu premijera SAMO ako je iz nekog "istog tabora"??? Cemu takvo ogranicenje?
A za koga bi glasali oni koji nisu u taboru?
Namerno sam hteo da izbegnem varijantu koja bi dovela do određene ličnosti. Naravno da važi i ako je van tabora, ali sam svestan da niko ne bi glasao za ženu ili muškarca iz suprotnog.

Nesho, sličnu sam temu postavila 02.09. i čitam tvoj odgovor, kao, nemaš ništa protiv da žena bude Predsednik, ali ne možeš da se setiš nijedne...Seti li se sad neke?

Nije ''kao'' nego stvarno nemam ništa protiv. Ukazao sam na činjenicu da među vodećim političarima nema žena upravo zato što ako ostane tako nemamo za koju da glasamo i kako da je vidim među kandidatima kad je na listi nema?

У политици (и не само у политици), ме уопште не занима да ли је неко женско или мушко, већ да ли зна свој посао или не.
Политика тадиционално јесте мушко занимање, мада је још у средњевековној Србији било жена, рецимо царица Милица, које су се активно бавиле политиком, дакле, не иза мужевљеве сенке, тако да жене у политици нису никакав куриозитет, или специфичност 21-ог века.
Колико су само Енглези кроз историју имали краљица, Руси, Катарину Велику, Французи, Јованку Орлеанку, која је за своје идеје дала живот, па у новијој историји, Индира Ганди, Сиримаво Бандаранаике, Евита Перон, Маргарет Тачер, Корасон Акино, .... То су само неке од маркантнијих фигура на светској политичкој сцени.

Ja sam samo reagovao na činjenicu da će svet biti mnogo bolji ako žene upravljaju njime.
Da za razliku od muškaraca, ženski političari sve rade mirno, izbegavaju ekstremne mere,
neće biti ratova.....

Ali na žalost nije tako. I muškarci i žene se slično ponašaju u politici.
Na neke separatističke težnje Sika, Indira Gandi je reagovala prilično čvrsto i surovo, poslavši
vojsku da to u krvi uguše.

Margaret Tačer je bila prilično konzervativna, upravljala je čvrstom rukom, zalagala se za oštre
mere, kako u unutrašnjoj tako i u spoljnoj politici.

I ''jastrebovi'' američke spoljne politike prilično su agresivni bilo da su muškarci ili žene.
Ženama nije strano da stave politiku, ideologiju iznad čoveka, kao i makijavelističke metode i
u ekonomiji i u politici. Po tome se nimalo ne razlikuju od muškaraca.

Sticanje moći, da l' političke da l' ekonomske, traži veliki aktivizam, a poneki put i da se uprljaju
ruke, i zgaze neka moralna načela.
Tako da argumenti tipa ''majčinska ljubav'', ''žene ne vole rat'' i ostale emotivne stvari nemaju mesta
u politici.

Problem rodne ravnopravnosti može se posmatrati samo iz ugla civilizacijsko, demokratskih tekovina.
A feministički stavovi podjednako su glupavi kao i kvazipatrijarhalni.

Ja sam samo reagovao na činjenicu da će svet biti mnogo bolji ako žene upravljaju njime.
Da za razliku od muškaraca, ženski političari sve rade mirno, izbegavaju ekstremne mere,
neće biti ratova.....

Ali na žalost nije tako. I muškarci i žene se slično ponašaju u politici.
Na neke separatističke težnje Sika, Indira Gandi je reagovala prilično čvrsto i surovo, poslavši
vojsku da to u krvi uguše.

Margaret Tačer je bila prilično konzervativna, upravljala je čvrstom rukom, zalagala se za oštre
mere, kako u unutrašnjoj tako i u spoljnoj politici.

I ''jastrebovi'' američke spoljne politike prilično su agresivni bilo da su muškarci ili žene.
Ženama nije strano da stave politiku, ideologiju iznad čoveka, kao i makijavelističke metode i
u ekonomiji i u politici. Po tome se nimalo ne razlikuju od muškaraca.

Sticanje moći, da l' političke da l' ekonomske, traži veliki aktivizam, a poneki put i da se uprljaju
ruke, i zgaze neka moralna načela.
Tako da argumenti tipa ''majčinska ljubav'', ''žene ne vole rat'' i ostale emotivne stvari nemaju mesta
u politici.

Problem rodne ravnopravnosti može se posmatrati samo iz ugla civilizacijsko, demokratskih tekovina.
A feministički stavovi podjednako su glupavi kao i kvazipatrijarjalni.

Са овим мишљењем се потпуно слажем, чак бих додала да жене које су владарке*, могу да
буду далеко окрутније и одлучније од мушкараца.

*Значи, не мислим на неке жене које су само ситни партијски апаратчици, већ на оне које имају
истинску моћ и утицај.

Са овим мишљењем се потпуно слажем, чак бих додала да жене које су владарке*, могу да
буду далеко окрутније и одлучније од мушкараца.

*Значи, не мислим на неке жене које су само ситни партијски апаратчици, већ на оне које имају
истинску моћ и утицај.
Setimo se samo Mire Marković. Slika i takvog vladara.

Цитат:
Оригинал поставио tacy
Nesho, sličnu sam temu postavila 02.09. i čitam tvoj odgovor, kao, nemaš ništa protiv da žena bude Predsednik, ali ne možeš da se setiš nijedne...Seti li se sad neke?

Nije ''kao'' nego stvarno nemam ništa protiv. Ukazao sam na činjenicu da među vodećim političarima nema žena upravo zato što ako ostane tako nemamo za koju da glasamo i kako da je vidim među kandidatima kad je na listi nema?

Значи ти си за то да се нека ТУРИ на листу........хехехе.......

Значи ти си за то да се нека ТУРИ на листу........хехехе.......

Ma šta si se ti okomio na žene? :shock: U Srbiji pored ovakvih muškaraca ne mogu ni da dodju do izražaja.

Ne mogu ni da zamislim kulturnu ženu u duelu sa A.Vučićem ili Palmom ili, ako hoćeš i Veljom Ilićem.

Primitivizam je toliko zaposeo političku scenu Srbije da se svaka pametna žena povlači, zato što ne može sebi da dozvoli da ulazi u polemike sa političarima poput ovih nabrojanih, a sigurna sam da ih ima još, ovi su mi pali na pamet "na prvu loptu".

Зашто уопште размишљати на тај начин? Уколико је неко квалификован за обављање извесног посла, не би требало да се воде расправе овог типа. Одузимање могућности женама да активно учествују у политичком животу, тј. да имају реалну моћ у страначком/државном апарату неће нам донети ништа добро. Али, ни принцип позитивне дискриминације у корист жена није срећно решење.

Primitivizam je toliko zaposeo političku scenu Srbije da se svaka pametna žena povlači, zato što ne može sebi da dozvoli da ulazi u polemike sa političarima poput ovih nabrojanih, a sigurna sam da ih ima još, ovi su mi pali na pamet "na prvu loptu".

Е ту грешиш. Ако жена уђе у политику, мора да игра игру "мушки", нема ту, знате ја сам дама,
будите фини према мени...

Шта мислиш да су Англосаксонци џентлмени према женама које се баве политиком?!
Можда ће јој придржати капут, али у политичким борбама је неће поштедети...

Back