Tuzni_patak
Elita
- Poruka
- 18.247
Ma bilo joj hladno oko debelog mesa , a crna mantija topla i brzo se zagreje..........
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
divlja-u-srcu:Pa i ima i nema.
Ali ti meni prvo reci kako kapiras to "prosvetliti se"? Sta to znaci? :?
random_cloud_form:Jbg, prica koju si izabrao slucajno koincidira sa biovlascu, tj temom o kojoj se ja na forumu bas raspricah. Necu vise o njoj, definitivno prestajem od ovog trenutka.
Ali, moramo tumaciti sva tri lika s jednakom paznjom. Licno imam ozbiljnu sumnju da je zenski lik imao stvarno za cilj da predje reku i to bas na tom mestu prema manastiru. Prelazak joj je bio sredstvo za nesto drugo, sto nikako ne znaci da je ona losa. Siguran sam da je bila fina, i da je mladji isao sam ko zna sta bi bilo, a mozda je samo folirao pred starijim a kasnije se vratio po nju. Ali preterah sa spekulacijom, jos malo i ladno bi mogli ovo da unovcimo kao scenario za film
Kazanova:A sta je smisao ove:
Isli dva kaludjera i stigli do reke. Tu je stajala zena i nije je smela preci. Mladji je podize u narucje i prenese je i odmah na drugoj obali je spusti. Isli su dalje i u sumrak stigose pred manastir. Stariji upita mladjeg: "zasto si preneo onu zenu, kada znas da je nama zabranjeno imati bilo kakav kontakt sa zenama?"
Mladji odgovori: " zar je ti jos nosis?"
MUDRICA:Kazanova:A sta je smisao ove:
Isli dva kaludjera i stigli do reke. Tu je stajala zena i nije je smela preci. Mladji je podize u narucje i prenese je i odmah na drugoj obali je spusti. Isli su dalje i u sumrak stigose pred manastir. Stariji upita mladjeg: "zasto si preneo onu zenu, kada znas da je nama zabranjeno imati bilo kakav kontakt sa zenama?"
Mladji odgovori: " zar je ti jos nosis?"
Drugi koje je nije nosio, nije prestao da misli na tu zenu. Tako da je poenta pricice verovatno da su nase misli vazne isto koliko i dela.

Kazanova:Bas tako Mudrice. To sam mislio ali nisam umeo da kazem. Ako je mladji zgresio, on se pokajao i sada je cist, medjutim ovaj je gresniji i o grehu misli i dalje (a verovatno bi bio jos gresniji, mislim sigurno bi je malko stiskao, pipkao... pokusao sam da analiziram kao Random) a kad sam naveo da je poenta briga, mislio sam da ljudi sebe muce time (jedu se iznutra), brigom...
jagodica:a ti se u stvari zezas ...ili si prso
Truman:Citam knjigu Zen prica,veoma je zanimljiva,ima onih koje su teze i lakse za razumevanje.Evo jedne...
SVE JE NAJBOLJE
Kad je jednom setao pijacom,Banzan zacu razgovor izmedju kasapina i njegove musterije.
"Daj mi najbolji komad mesa koji imas",rece musterija.
"Sve je u mojoj radnji najbolje",odgovori kasapin."Ne moze se ovde naci ni jedan komad mesa koji nije najbolji."
Uz ove reci Banzan se prosvetli.
Sta vi mislite koji je smisao ove price?
p.s.razmisljao sam da ovu temu postavim na podforumu knjizevnost,ali ovo je dosta filozofski,a i to cu pokusati mozda sa nekom drugom pricom
p.s.(2) Ako znate i vi neku pricu postavite je,po mogucnosti kao zasebnu temu
shx:Truman:Citam knjigu Zen prica,veoma je zanimljiva,ima onih koje su teze i lakse za razumevanje.Evo jedne...
SVE JE NAJBOLJE
Kad je jednom setao pijacom,Banzan zacu razgovor izmedju kasapina i njegove musterije.
"Sve je u mojoj radnji najbolje",odgovori kasapin."Ne moze se ovde naci ni jedan komad mesa koji nije najbolji."
p.s.razmisljao sam da ovu temu postavim na podforumu knjizevnost,ali ovo je dosta filozofski,a i to cu pokusati mozda sa nekom drugom pricom
Postoji li jos jedan deo price (pre njegovog dolaska na pijacu) koji je usmerio njegove misli ka necemu, a ovaj dogadjaj samo otkljucao odgovor na pitanje koje je sebi postavljao ???
Truman:shx:Truman:Citam knjigu Zen prica,veoma je zanimljiva,ima onih koje su teze i lakse za razumevanje.Evo jedne...
SVE JE NAJBOLJE
Postoji li jos jedan deo price (pre njegovog dolaska na pijacu) koji je usmerio njegove misli ka necemu, a ovaj dogadjaj samo otkljucao odgovor na pitanje koje je sebi postavljao ???
Ne postoji bukvalno,ali te kasapinove reci su verovatno bile samo oroz.Banzan je vec duhovno bio spreman za prosvetljenje i trebalo mu je samo nesto sto ce ga bocnuti da takav i postane.
shx:Truman:shx:Truman:Citam knjigu Zen prica,veoma je zanimljiva,ima onih koje su teze i lakse za razumevanje.Evo jedne...
SVE JE NAJBOLJE
Ne postoji bukvalno,ali te kasapinove reci su verovatno bile samo oroz.Banzan je vec duhovno bio spreman za prosvetljenje i trebalo mu je samo nesto sto ce ga bocnuti da takav i postane.
Onda bi se moglo ovako reci:
ONAJ KO SMATRA DA JE KOD NJEGA SVE NAJBOLJE, TAJ NEMA POJMA NI STA RADI, NI STA IMA !!!!!!!
MUDRICA:Kazanova:Bas tako Mudrice. To sam mislio ali nisam umeo da kazem. Ako je mladji zgresio, on se pokajao i sada je cist, medjutim ovaj je gresniji i o grehu misli i dalje (a verovatno bi bio jos gresniji, mislim sigurno bi je malko stiskao, pipkao... pokusao sam da analiziram kao Random) a kad sam naveo da je poenta briga, mislio sam da ljudi sebe muce time (jedu se iznutra), brigom...
Mislim da taj mladji nije uopste zgresio. On je pomogao zeni kao "coveku", to je bio verovatno dobronameran postupak bez pozuda.
Ovaj drugi je nije dotakao, ali je ona ocigledno probudila nekakvu strast, mislio je o njoj dosta vremena posle susreta.
Da, svakako, prica pridaje isti znacaj delima i mislima.
random_cloud_form:jagodica:a ti se u stvari zezas ...ili si prso
ajde odacu ti tajnu, sva ta prica po forumu oko one reci na b, samo je bila uloga koju sam igrao sa jasnom distancom, nikako moje duboko uverenje.... ali stvari su pocele da izmicu kontroli i eksperiment je prekinut. Nikad se ne igrajte previse sa idejama one bukvalno emituju magnetno polje oko sebe.