- Poruka
- 5.837
Cuvena dilema: Da li se nasiljem bortiti protiv nasilja.
Zlo činiti od zla braneći se tu grijeha nikakvoga nema.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Cuvena dilema: Da li se nasiljem bortiti protiv nasilja.
Zlo činiti od zla braneći se tu grijeha nikakvoga nema.![]()
Mrtvu glavu ne diže iz groba.Zlo činiti od zla braneći se tu grijeha nikakvoga nema.![]()
- Povrsni ljudi, koji se vode zivotm, koji prolazi ce ti reci da je mudrost u glavi, a hrabrost u srcu, a ja cu ti reci da mudar covek mora da zna kada da bude hrabar, jer hrabar covek da bi postao hrabar mora da cini dela koja nisu bas mudra.

Lepa prica, po meni govori o tome kako mudrost lezi u poznavanju sebe, i znati kada treba sta raditi.O Njegosevom satanizmu i antihriscanstvu je glupo da potezemo, na temi o Zen budizmu. Imam jednu pricu:
Maldi Kjoto je hteo da postaen ratnik, a njegov otac mu je rekao:
Ratnik mora da bude hrabar i mudar.
- Gde cu naci hrabrost i mudrost?
- To moras sam da potrazis. - rekao je otac.
Mladi Kjoto je otisao kod obliznjeg zen - ucitelja, koji je uzivao veliko postovanje. Pa ga je pitao:
- Ucitelju, gde da nadjem hrabrost, a gde da nadjem mudrost, da bih bio veliki ratnik?
Ucitelj mu je rekao:
- Povrsni ljudi, koji se vode zivotm, koji prolazi ce ti reci da je mudrost u glavi, a hrabrost u srcu, a ja cu ti reci da mudar covek mora da zna kada da bude hrabar, jer hrabar covek da bi postao hrabar mora da cini dela koja nisu bas mudra.
Sta mislite o ovoj prici.
Lepa prica, po meni govori o tome kako mudrost lezi u poznavanju sebe, i znati kada treba sta raditi.
Što će na plot lovorov vijenac? / R. Bećirović/O Njegosevom satanizmu i antihriscanstvu je glupo da potezemo, na temi o Zen budizmu.
Soundgarden jos bolji...no...moze biti da je ovaj blize nebu tj. na planini meditacijom vec dosegao Nirvanu, dok je zemljani samo meditacijom mogao da odbije svu prizemnost zemlje i pored zudnje da zemlju oseti. Uostalom, u Kobejnu je odgovor.
Ja bih vas molila da se drzite teme. Kada ja samo pustim dah, meni stizu pretnje od moderatora, a vi ovde pricate o bezveznim stanjima. kakav televizor i budizam. Budisticki monasi nemaju sta da jedu, a ne da gledaju TV.
Bravo Lanavi...Mislim da je ovde jako bitno napomenuti da je za uspesnu odbranu od pretnji moderatora primeniti KUNG FU tehniku disanja...to je slicno onome sto je Nina navela ali nije precizirano o cemu se u stvari radi. Utisan TV je aktivan element ovog procesa, kao i prisustvo devet puta prociscene vode usute u drvenu ciniju koju treba piti sitnim gutljajima tj. sa 9 gutljaja u 60 sec. Na ovaj nacin se negativna energija moderatora preusmerava na novi objekat a dishuci objekat pak postize potpunu duhovnu ravnotez i unutarnji balans (nije lose kao dodatak s vremena na vreme uzeti i jogurt balans plus).