Kome ja placam godinama , ne mali novac , a skoro da nemam nista za to ??
Ne znam sestro, ali ja sam rešio da više nikad ne dam ni dinara za to zdravstveno. Od juče, a naročito danas, ludim kao niko...Ovo je strašno.
Poslednji put sam kod lekara bio 99-te godine zbog trovanja, i tad je birokratija bila daleko manja. Ovo je strašno šta rade ljudima. Otišao sam dakle juče kod lekara opšte prakse, proturio knjižicu na šalter, odmah je gospodja sa druge strane počela da viče, danas je sve zakazano, možeš tek sutra, ko je vaš lekar! Kakav je bre to način? Možda sam pred mrečku bre i uleteo u najbližu zdravstvenu ustanovu. Objasnim gospodji da sam ja nedavno prebačen na medicinu rada (na stranu to što mi ga karton nigde nema, propao u zemlju), da sam ovde prvi put i da kod lekara nisam bio 11 godina, da nisam birao svog lekara (a inače da ne vidim svrhu toga) a sve što mi treba jeste uput za ušnog i da me gurne kod kog oće. Ne može, nema mesta, sve je zakazano. Ej, kod lekara opšte prakse da se zakazuje. Ranije bre imaše manje lekara, pa se nije zakazivalo. Strašno! I tako posle ubedjivanja, zakaže ona meni jutros u 8:30h, bio neki lik ispred mene, udjem ja za njim kad će doktorka: izvinite, pozovite ovog što izadje, zaboravila sam nešto. Ja izadjem njega ni od korova i ja se vratim unutra, rekoh, ovaj nestao, nema ga...Pa trčite za njim. Rekoh: Ja sam došao kod lekara, a ne da jurim pacijente okolo. Imate osoblje koje ništa ne radi, pa neka trče za njim. Pogleda me žena besno i kaže. a što ste vi došli? Da mi napišete uput za ušnog. To da li vama treba uput za specijalistu, ja ću proceniti...E rekoh, da birokratija ne traži uput ne bih kod vas ni došao, imam upalu srednjeg uha i detetu je jasno. Pa šta osećate, tralala, tralala...ju stvarno upala, evo vam uput, idite odmah, moraće da vas prime odmah sa ovim uputom.OK. Odlazim kod ušnog, predajem knjižicu i uput da bi mi sestra rekla: sačekajte molim vas da vidim sa doktorom HOĆE li sad da vas primi

..(u čekaonici četvoro ljudi, dva momka i majka sa detetom). Vraća se sestra posle 5 minuta i vraća mi uput, a na njemu stoji: 26. 11. u 8h.

- tad dođite. Za upalu srednjeg uha, da dodjem za 2 nedelje...!?! ko je bre ovde lud...Toliko nisam imao snage da se raspravljam...da sam se već spremao da odem kod privatnika, ali sam se u trenutku setio da moja tetka ima neku vezu na ušnom odeljenju bolnice, tako da mi je ona jednim pozivom sredila pregled kod drugog doktora koji je dežurao gore.
Dakle, ako nemaš vezu ili nemaš love za privatnika - možeš slobodno da crkneš. Tako da od mene više nikad neće zdravstveno videti ni dinara!