Tinar
Veoma poznat
- Poruka
- 10.368
Ali nijedan moj roditelj nije zaposlen... 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ali nijedan moj roditelj nije zaposlen...![]()
kao student nece hteti da je prime na biro, nego, lepo odes u svoju srednju skolu i trazis kopiju diplome i oni ti je izdaju pa sa njom na biro pa od njih sa radnom knjizicom i famoznim plavim kartoncicem i nadlezno socijalno i lepo kazes roditelji nezaposleni, i neces placati 2000
A odakle mi radna knjizica?I sta je taj famozni plavi kartoncic i nadlezno socijalno?
Totalno sam izgubljena...
kao student nece hteti da je prime na biro, nego, lepo odes u svoju srednju skolu i trazis kopiju diplome i oni ti je izdaju pa sa njom na biro pa od njih sa radnom knjizicom i famoznim plavim kartoncicem i nadlezno socijalno i lepo kazes roditelji nezaposleni, i neces placati 2000
Elem, ja knjizicu nemam vec godinama, od kad sam bila dete (sad imam 21 godinu) i zelela bih da je izvadim ponovo. Isla sam na sajt Rebulickog zavoda za zdravstveno osiguranje i ne shvatam u koju grupu spadam.Da li kao student imam odredjena neka ˝prava˝, jer nisam zaposlena ili se jednostavno vodim kao nezaposlena?
Hm, hvala Sasha, i ona osnovu ovoga vidim ja da cu morati da placam...![]()
Supruga treba da obavi medicinski zahvat "laparoskopija" u "Narodnom frontu" u Beogradu.Mi smo iz Smedereva a u Smederevu se taj zahvat ne radi.Dobili smo uput od lekara.Sada treba da idemo na lekarsku komisiju.Da li je po zakonu socijalno u Smederevu duzno da nam plati ovu operaciju ili ne tj odemo tamo,zavrsimo operaciju i ne platimo nista kao i kada bi isao u Smederevsku bolnicu da se taj zahvat izvodi ovde?
Nezaposlena sam, vise nisam na Trzistu rada (bila sam oko godinu dana), do skoro sam bila osigurana preko budzeta, kao i moje dete. Po kom osnovu moje dete ima pravo za produzenje zdrastvenog osiguranja, odnosno overavanje zdrastvene knjizice? Nije mi bitno da moja knjizica bude i dalje overena, vec samo njegova.
Vec sam postavljala pitanje u vezi onih pelena za odrasle i hvala na odgovoru,mnogo nam je pomoglo.
Sad imam sledece pitanje:
Da ponovim ,dete 11 godina,kongenitalna miopatija primarna bolest,respiratorna insufijencija njena posledica. Dete je kuci,na respiratoru. Posledica toga velika potrosnja medicinskog materijala ( fizioloski rastvori,kateteri za aspiriranje,gaze,spricevi,rukavice....). Sve to sami kupujemo. Imamo li pravo na refundaciju tih troskova?
Управо тако...
Незапослена лица на евиденцији Националне службе за запошљавање стичу статус осигураника једино у случају када примају надокнаду за незапосленост у складу са Законом о раду. На ту надокнаду служба плаћа доприносе за социјално. То су углавном људи који су остали без посла из разних разлога (технолошки вишак, рационализација, итд...).
Nije bas tacno. Ako je prijavljena u kuci u kojoj niko nije prijavljen ko bi mogao da je izdrzava i ako nema nikakve nekretnine ili bilo koju imovinu na svoje ime nece placati zdravstveno, cak i da ne prima nadoknadu- znam iz iskustvaZnaci mora da zivi sama i da nema nista na papiru i zvanicno
Jeste malo sumnjivo cikama i tetama u osiguranju, ali ybg........![]()
Да ли ти то наводиш девојку на чињење кривичног дела преваре ради стицања материјалне добити или ми се само учинило?![]()
A sto je prevara, ako nema nista svoje i sve se vodi na ime njenih roditelja? I onako je mlada da bi imala nesto svoje.![]()