Redmond
Elita
- Poruka
- 18.101
da cekamo ne mozemo, ocekivali smo da vec krene da hoda a ta ukocenost u jednoj nozi me vec brine... nemamo ni zivaca viseNe bi ni to bilo lose, ali sacekajte jos 4-5 dana.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
da cekamo ne mozemo, ocekivali smo da vec krene da hoda a ta ukocenost u jednoj nozi me vec brine... nemamo ni zivaca viseNe bi ni to bilo lose, ali sacekajte jos 4-5 dana.
jeste, jedva organizovasmo prevoz do urgentnog sad da je secamo do banje zbog ambijentaSto je ne odvedete u neku banju malo na rehabilitaciju, to ce je oraspoloziti. Tamo obicno prodaju i lekovite masti i tinkture. Mozete u Banju Koviljacu, zelenilo, prijatan ambijent, itd.
Dok ne nadjete neko pametnije resenje izvoli ove vezbeda cekamo ne mozemo, ocekivali smo da vec krene da hoda a ta ukocenost u jednoj nozi me vec brine... nemamo ni zivaca vise
Ma kakva banja, kakvi bakraci.jeste, jedva organizovasmo prevoz do urgentnog sad da je secamo do banje zbog ambijenta
Hvala trebace namSamo lagano to je i za nju sok blokada strah .... pustite je i samo ( hemija) to je proces u glavi mora se raagirati lekovima. Fizioterapija svez vazduh da ali nece naci u svemu tome ona svrhu srecu i razlog.
Puno srece❤
Pa ja mu to kazem, da zeni fali paznje i da malo zivne. On slusa Rayelu i hoce kod psihijatra da je vodi da je otruje nekim djubretom od antidepresiva..Sta da ti kazem izgubio sam majku isto tako morala je da sa krece i hrani zdravije,ostavi pusenje ali nije uspelo ni lepo ni na silu,najgore sto tako 20 godina isto zvuci pa nismo znali koliko je ozbiljno,jedino sto cu se kajati do kraja zivota sto joj nisam rekao da je volim i koliko mi znaci,to bi je mozda malo pokrenulo da bude otvorenija i iskrenija,a ona me se plasila sto joj sve to prebacujem za njeno dobro,ne mozes da je pustis a nema pomaka u njihovim promenama u tim godinama,tako da im se mora posvetiti i na svaki nacin pokusati da se pokrenu dobiju volju za zivotom,ne da se preterano cimaju samo zivnu malo i voljom pobede boljke
Moj drug je imao problema slicnih, otisao kod psihijatra i dao grdne pare. Nista mu nije pomogao...Ma to je ubistvo,bolje da ne pocinjem kakav danas daju tretman zbog korone
Moze dekubitus da dobije od tolikog lezanja..probajte prvo da je mnotivišete nekako da bar sedne,da ne bude u ležećem položaju konstantno jer pored tromba tako mogu i da joj se otvore rane na leđima od pritiska,pa onda tek poskle par dana probajte da je motivišete da ustne i napravi par koraka,na primer od kreveta do neke fotelje.Pa posle par dana i do druge sobe,tako postepeno.Ako treba navite joj štap ili štake,koliko da se oseća sigurnije.
Nemojte da se svađate s njom i da joj pravite pritisak,gledajte da je više ohrabrujete malo pozitivnijim rečima.
Nemoj da daješ ljudima pogrešne savete.Ako već ne znaš bolje prećuti. Depresija i druge psihičke tegobe su ozbiljne koliko i fizičke,ponekad i ozbiljnije ne mogu da se reše tra la la rešenjima,nego kosultacijom sa pravim,profesionalnim psihijatrom i odgovarajućom medikacijom.Nikakvi antidepresivi ni lekovi nece pomoci tvojoj majci da prebrodi tu depresiju. Ja sam ti rekao sta i kako, a ti poslusaj Rayelu pa ces posle shvatiti da si ispao glup.
Ja sam ovde doktor specijalista, ti si samo olindrani macor..Nemoj da daješ ljudima pogrešne savete.Ako već ne znaš bolje prećuti. Depresija i druge psihičke tegobe su ozbiljne koliko i fizičke,ponekad i ozbiljnije ne mogu da se reše tra la la rešenjima,nego kosultacijom sa pravim,profesionalnim psihijatrom i odgovarajućom medikacijom.
čega si ti specijalista? Upitno je dal si i srednju završio neku s obzirom da o skoro ničemu nemaš blage vezeJa sam ovde doktor specijalista, ti si samo olindrani macor..![]()
uspela je da sedi povremeno juce, evo sad sedi i jede, stap i onu hodalicu ima al me brine sto se ne krece jos uvekprobajte prvo da je mnotivišete nekako da bar sedne,da ne bude u ležećem položaju konstantno jer pored tromba tako mogu i da joj se otvore rane na leđima od pritiska,pa onda tek poskle par dana probajte da je motivišete da ustne i napravi par koraka,na primer od kreveta do neke fotelje.Pa posle par dana i do druge sobe,tako postepeno.Ako treba navite joj štap ili štake,koliko da se oseća sigurnije.
Nemojte da se svađate s njom i da joj pravite pritisak,gledajte da je više ohrabrujete malo pozitivnijim rečima.
pa dobro,samo polako,za početak je dovoljno da napravi par koraka koliko da sama vidi da može,kako već rekoh do neke fotele ili stolice blizu.Naravno pridržavate je i pazite da ne ustane naglo,pošto hoće vrtoglavica od toga.uspela je da sedi povremeno juce, evo sad sedi i jede, stap i onu hodalicu ima al me brine sto se ne krece jos uvek
i hoda li baba sad i koliko joj je trebalo?pa dobro,samo polako,za početak je dovoljno da napravi par koraka koliko da sama vidi da može,kako već rekoh do neke fotele ili stolice blizu.Naravno pridržavate je i pazite da ne ustane naglo,pošto hoće vrtoglavica od toga.
Moja baba je imala sličan problem kad je slomila nogu,inače ima reumatični artritis od koga su joj se izdeformisali i kukovi i kolena i ovako je dosta nestabilna na nogama i onda joj je baš bilo nezgodno da opet počne da hoda kad su joj skinuli gips...a najveći problem joj je pravilo to što se plašila da će da padne ako ustane.
Hoda,do duše malo teže i naravno sa štapom,ali to je više zbog artritisa nego nečeg drugog.Inače trebalo joj je jedno dve ipo nedelje tako malo po malo dok se nije ohrabrila.i hoda li baba sad i koliko joj je trebalo?
Krenite sa Asentru!
Majka ima rane na obe noge od prosirenih vena koje preko 10 godina nisu lecene pa je doslo do znacajnog pogorsanja. Na jednoj nozi maltene nema kozu od clanka do kolena (dakle go misic), dok je na drugoj nozi situacija malo blaza. Uvek se pomalo mucila sa kretanjem ali nakon sto je pre nedelju dana pocela je da pada usled nedostatka energije, odveli smo je u bolnicu gde je konstantovana anemija verovatno zbog velikog gubitka tecnosti kroz rane. Pregledana je i primala je krv par dana nakon cega je pustena na kucno lecenje, dobila je takodje i uput za svakodnevno previjanje od strane kucne nege. Kardiolozi koji su je pregledali rekli su da bi trebalo da ona moze i mora da se krece da joj se noge ne bi ukocile i ne bi formirao tromb, medjutim nakon otpustanja iz bolnice nailazimo na velike probleme sa njom. Svaku inicijativu mog brata i mene da ustane i proba da se razmrda ona docekuje izgovorima “ne mogu”, “kasnije”, svadja se, ponasa maltene kao dete. Obojica smo u soku, radi se o zeni koja nam je bila oslonac, spremna uvek da nam olaksa, jedna od trezvenijih ljudi u porodici, a sada se pretvorila u bezvoljno, lenjo bice koje se usidrilo u krevetu i koci svaki nas pokusaj da joj pomognemo da ozdravi. Poslednjih 5 dana nakon otpustanja iz bolnice kostali su nas veliku kolicinu zivaca, vremena i para… ali ponajvise zivaca jer iz nekog razloga kako se cini psihicki nije vise ista osoba. Ne mogu da poverujem da ne moze da stane na noge buduci da se samo pre 10tak dana ona kretala uprkos ranama…
Jel imao neko slican problem i sta se predlaze kao resenje?
bila je i kod vaskularnog, drugi pregled ima zakazan za 13ti novembar...Ti ovde pominješ kardiologe, a ona bi po problemu koji ima trebalo da je išla kod vaskularnog hirurga.
Pitanje je šta su joj rekli dok je bila u bolnici, jeste li ti i brat razgovarali sa doktorom dok je bila u bolnici?
Šta joj je napisano kao dijagnoza?