Zdravstveni problem majke

bila je i kod vaskularnog, drugi pregled ima zakazan za 13ti novembar...
znas kakve su nase bolnice, jos su gore u vreme korone, lekari je uvaljuju jedan drugom kao vruc krompir, na kraju je morala da se potegne veza da bi ostala kod hematologa da prima krv...
izgleda da je venski ulkus u pitanju

To sam i pomislila, moguće je da su je lekari "izgrdili" u bolnici jer je to zapustila i lako može (ne daj bože)
da dođe do mnogo gore situacije, pa je zbog toga psihički potonula.
Nemojte za sada insistirati na vežbama, ona ima bolove, plus je sve to zavijeno, nisam sigurna koliko su vežbe
u njenom slučaju opravdane.

Jedino da hoda. Ima li neku prijateljicu, rođaku, komšinicu s kojom je bliska, da ona s njom porazgovara, da izađu zajedno,
jer ona pred vama dvojicom neće iz nekog razloga da se otvori.
Možda baš zato što kažeš da je ona uvek bila oslonac, i ova situacija joj teško pada.

Ako ti nesto znaci mozes sa slikas i okacis slike . Rado cu da pogledam i pomognem.
imam vec slikano, ali gadno je i nije za svacije oci
treci dan 3.jpg

treci dan 5.jpg

trrci dan 6.jpg

Kao što sam napisao nismo ni znali, krila je i nije htela da pokaže ni npr sestri ili majci (dok je bila živa)...
Kod lekara nije htela, jedva je i u bolnicu na kraju oterasmo... plus bili smo u zdravstvenim problemima sa drugim članom porodice pa nismo mogli da se posvetimo ovome toliko

Ona ima izuzetno jake bolove i ne može da hoda zbog toga, kako da hoda sa ovolikim ranama.
BArem da ustaje po stanu da se kreće malo , koliko može.
Ovo je baš težak problem.

to me brine što se još uvek ne kreće, ona je sa ovim ranama hodala pre samo 10tak dana ali je zbog anemije izgubila energiju

Nemojte da je opterećujete insistiranjem.
To je žena u godinama, nije joj lako i potrebno je vreme da se oporavi, ona nije sigurna na nogama i plaši se
da ne padne i polomi se.
Samo polako, na rane ne stavljajte ništa dok ne odete kod vaskularnog a možda će tu biti potreban i plastični hirurg.

Nemojte da je opterećujete insistiranjem.
To je žena u godinama, nije joj lako i potrebno je vreme da se oporavi, ona nije sigurna na nogama i plaši se
da ne padne i polomi se.
Samo polako, na rane ne stavljajte ništa dok ne odete kod vaskularnog a možda će tu biti potreban i plastični hirurg.
rane previja svakog dana kućna nega, evo već peti dan danas... pitao sam doktorku i kaže uz redovna previjanja ima šanse da joj rane zarastu...
mene više brine ta njena psiha i nedostatak volje, zbog toga je i dogurala dovde

rane previja svakog dana kućna nega, evo već peti dan danas... pitao sam doktorku i kaže uz redovna previjanja ima šanse da joj rane zarastu...
mene više brine ta njena psiha i nedostatak volje, zbog toga je i dogurala dovde

Nedostatak volje je posledica problema koji ima. Kako bude išlo zarastanje i bolovi će se smanjiti,
pa će i ona živnuti. Ne može to preko noći, morate da budete strpljivi s njom.

Danas je dolazio fizioterapeut i rekao joj bukvalno isto što smo joj i mi pričali sve vreme. Dakle mora da ustaje, njene rane nisu tako strašne da ne bi mogla da se kreće, vežbao joj je noge, rekao da je zapustila i ruke i da se plućni kapacitet smanjuje usled tolikog ležanja, čak je uspela da ustane na kratko bez nekih jadikovki... dakle sve je problem u njenoj lenjosti i nedostatku volje da se kreće... Bože pomozi kako ćemo s njom, ovih 6 dana je trajalo kao jedan mesec.

Danas je dolazio fizioterapeut i rekao joj bukvalno isto što smo joj i mi pričali sve vreme. Dakle mora da ustaje, njene rane nisu tako strašne da ne bi mogla da se kreće, vežbao joj je noge, rekao da je zapustila i ruke i da se plućni kapacitet smanjuje usled tolikog ležanja, čak je uspela da ustane na kratko bez nekih jadikovki... dakle sve je problem u njenoj lenjosti i nedostatku volje da se kreće... Bože pomozi kako ćemo s njom, ovih 6 dana je trajalo kao jedan mesec.
Moj ti je savet da nekako angazujete tog fizioterapeuta za
barem 7-8 "seansi", naucicete i tvoj brat i ti kako sa njom,
a i ona sama ce shvatiti da mora da ustaje.

Majka ima rane na obe noge od prosirenih vena koje preko 10 godina nisu lecene pa je doslo do znacajnog pogorsanja. Na jednoj nozi maltene nema kozu od clanka do kolena (dakle go misic), dok je na drugoj nozi situacija malo blaza. Uvek se pomalo mucila sa kretanjem ali nakon sto je pre nedelju dana pocela je da pada usled nedostatka energije, odveli smo je u bolnicu gde je konstantovana anemija verovatno zbog velikog gubitka tecnosti kroz rane. Pregledana je i primala je krv par dana nakon cega je pustena na kucno lecenje, dobila je takodje i uput za svakodnevno previjanje od strane kucne nege. Kardiolozi koji su je pregledali rekli su da bi trebalo da ona moze i mora da se krece da joj se noge ne bi ukocile i ne bi formirao tromb, medjutim nakon otpustanja iz bolnice nailazimo na velike probleme sa njom. Svaku inicijativu mog brata i mene da ustane i proba da se razmrda ona docekuje izgovorima “ne mogu”, “kasnije”, svadja se, ponasa maltene kao dete. Obojica smo u soku, radi se o zeni koja nam je bila oslonac, spremna uvek da nam olaksa, jedna od trezvenijih ljudi u porodici, a sada se pretvorila u bezvoljno, lenjo bice koje se usidrilo u krevetu i koci svaki nas pokusaj da joj pomognemo da ozdravi. Poslednjih 5 dana nakon otpustanja iz bolnice kostali su nas veliku kolicinu zivaca, vremena i para… ali ponajvise zivaca jer iz nekog razloga kako se cini psihicki nije vise ista osoba. Ne mogu da poverujem da ne moze da stane na noge buduci da se samo pre 10tak dana ona kretala uprkos ranama…

Jel imao neko slican problem i sta se predlaze kao resenje?
Na žalost, ljudi se psihološki izmene. Potpora psihoterapeuta bi bila od koristi, ako ste u mogućnosti.
Na kraju krajeva, pitajte je da li zaista misli da treba vas dvojicu da maltretira svojim ponašanjem i da li zaista misli da vi treba svoj život da posvetite njenoj nezi. Znam da zvuči jako grubo ali ljudi se trgnu. A u bolest se užive.
Ako ima višak kilograma, obavezna dijeta, jer venama jako smeta višak.
Pretpostavljam da kandidat za operaciju nije.

Na žalost, ljudi se psihološki izmene. Potpora psihoterapeuta bi bila od koristi, ako ste u mogućnosti.
Na kraju krajeva, pitajte je da li zaista misli da treba vas dvojicu da maltretira svojim ponašanjem i da li zaista misli da vi treba svoj život da posvetite njenoj nezi. Znam da zvuči jako grubo ali ljudi se trgnu. A u bolest se užive.
Zabole je i za brata i za mene, raspravljamo se već nedelju dana s njom i uvek probleme pravi .Ne prepoznajemo je više, bukvalno posle povratka iz bolnice se promenila. Izgleda da joj psihijatar ne gine. Ne nema višak već manjak kilograma.

Poslednja izmena:
Moj ti je savet da nekako angazujete tog fizioterapeuta za
barem 7-8 "seansi", naucicete i tvoj brat i ti kako sa njom,
a i ona sama ce shvatiti da mora da ustaje.
Ona se drugačije ponaša kad je neko treće lice u sobi, sa nama dvojicom se često inati i prenemaže. Drugi put je došao fizioterapeut i rekao da bi prema njegovoj proceni ona trebalo da bude sposobna da napravi 3-4 koraka, međutim danas je samo ustala na noge 3 puta sa njim nakratko i 3 puta sa nama jutros. Sve ovo mnogo kilavo ide.

Poslednja izmena:
Ona se drugačije ponaša kad je neko treće lice u sobi, sa nama dvojicom se često inati i prenemaže. Drugi put je došao fizioterapeut i rekao da bi prema njegovoj proceni ona trebalo da bude sposobna da napravi 3-4 koraka, međutim danas je samo ustala na noge 3 puta sa njim nakratko i 3 puta sa nama jutros. Sve ovo mnogo kilavo ide.
Traži pažnju.

Човече па откуд да црпи вољу кад су јој ноге у таквом стању,а верујем да трпи и болове.
а да питаш те који је свакодневно превијају, чиме год, јел постоји нешто што ти можеш да купиш,
а нашим болницама није доступно,јер смо слаби са ловом.
пријатељ је имао добру рану на унутрашњој страни руке и ништа што је мазано у болници (Dermazin) није помогло.
па је неки старији доца препоручио Гранугел и врло брзо је рана зацелила,али није била ни близу овога што твоја мама има.

кад укуцам Гранугел искочи ми још пар мазалица зависно од величине,дубине ране
нпр., Aquacelfoam ili FoamLite i još svašta nešto.
ovo se kupovalo u Hrvatskoj a verujem da toga ima i kod nas, uh ..

moja mama je imala male ranice isto vezano uz vene i sad se ne sećam,ali znam da je doca preporučio neke flastere,
i da su brzo ranice zacelile,ali se kupovalo na slobodno.

znam da tebi i bratu nije lako,ali nešto se treba preduzeti. nadam se da nije kasno...
srećno i budite strpljivi

Traži pažnju.

?????
"Doktorka" jesi li ti pogledala fotografije njenih nogu?
Eno ih gore u spojleru.

Nemam reči!!! :ljutka:

Back