.. zdravo ..

• Začetnik teme Začetnik teme alim
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ako nisi primetio vec dve strane, tema su tackice.
Ne treba da citas samo svoje postove.

Mozda treba da probas da stavis sebe na "ignore"? ;) Sigurno bi ti popravilo raspolozenje, ili makar koncentraciju.

Poslednja izmena:
.. vi srbi i krim na izborima .. .. slabo me zanima .. nekad bi me više .. .. ali nema drugih događanja .. ****** ..
.. za vas bi me nekad zanimalo postotak izlaska .. .. i za nas .. .. iz toga bi zaključivao .. razne stvari .. ko je zaostaliji .. recimo ..
.. jedno je jasno .. čovjek više ne bi trebao na izbore .. .. tu vani ima neki svijet .. ali to nije svijet čovjeka .. .. on na izbore ne bi trebao ..
.. a na izbore idu oni koji su .. nekako uključeni .. političari .. uprava .. murja vojska .. penzioneri .. .. i oni koji još uvjek vjeruju u svetinju nacije .. u .. nas .. to jes vas ..
.. slobodni .. i oni koji sanjaju slobodu ne idu .. .. ni oni koji u postojećem vide zamo vrzino kolo .. koje ne uspjevaju shvatiti .. a kojih i jeste najviše ..

.. pričao sam vam .. ? .. jedan je pričao o taštini .. .. ne loše ..
.. sjetio sam se zbog ovog .. mi .. ili .. nas .. .. recimo .. fašisti su imali taj .. sklop .. a noi .. kao .. živjeli mi .. .. fašizam je bio prilično takav .. više nego komunizam .. musolini je bio car toga ..
.. reći da je rješavanje taštine put ka .. nama .. .. i nije baš pretjerano razumno .. ?

.. kad gledam zorčeta .. izgleda mi kao neko drele .. koje traži pažnju ..
.. pa je li to taština .. ?
.. samovažnost .. ? .. potreba za šta .. za ljubavlju .. pažnjom .. .. za koji ***** .. ? .. koji njemu ***** treba .. ?

.. pričao sam vam te situacije .. od vračeva .. ?
.. sve je prilično .. logično .. sklopljeno prilično jasno .. .. uvjek trebaš imati nekog iza .. i taj određuje sve .. .. razumijete .. ?

.. di je zorkan .. ?
.. da se nije šta naljutio .. ?

.. ima među vama neko da ne vjeruje u boga .. ?
.. ako je spreman na razgovor .. ja ću ga uvjeriti da bog postoji .. .. a ako ne želi .. biti uvjeren .. onda nek se ne nudi .. za razgovor ..

Poslednja izmena:
.. ima među vama neko da ne vjeruje u boga .. ?
.. ako je spreman na razgovor .. ja ću ga uvjeriti da bog postoji..

Видим да су ти утувили религију у главу и да би хтео да та наивна убеђења шириш овде.

Заправо ја ћу тебе уверити да та твоја наивна пројекција ауторитета на небу коју зовеш "бог" не постоји.

Почни од овога:

1) Извор религиозности јесте човекова немоћ пред силама природе, пред перспективом смрти и патњама које му прете у овом свету. Као одговор на то човек је прибегао оној психологији која га је водила и у детињству када је био исто тако немоћан и када је његов опстанак зависио од заштите родитеља који су у то време за њега били нешто као богови.
Сада, сусревши се поново са немоћи, али сада пред силама природе и самог живота, човек је прибегао поново том средству или пројекцији ауторитета родитеља коју зове „бог“,и која ће га пазити, која ће га волети, штитити од недаћа и обећавати рај и блаженства. Такође, да би слика била потпуна такође ће га и кажњавати батинама ако није послушан и добар.
Ето, то сада људи зову „вера“ . Умотавају у омоте духовности и метафизике иако у свему томе нека ни "м" од метафизике или праве духовности.

2)Обично се мисли да је страх од смрти створио религију али то није тачно.
Верници су измислили тог њиховог бога не због страха од смрти него због страха од живота.

Видевши све опасности живота које има прете , а такође видевши да већину њих не могу да контролишу, пројектовали су зато некога ко може. А њима је остало да се сада том "моћном" моле, да га некако умилостиве и тако стекну посредну контролу над опасностима које им прете у животу.
То је шпекулантска психологија. Повлађивати моћном, служити му, бити његов роб, увлачити му се, (овде би било места и за сликовитије описе), све да би се тај умилостивио и пружио им заштиту.
То је психологија религије. Смрт нема ту много утицаја. Као што животиње нису свесне смрти , исто тако она слабо допире до свести тупавих маса. Једино филозофи заправо много размишљају о томе. Остали се баве животом.. тј храном и рамножавањем ..јединим што их покреће.
Страх од живота је створио религију не страх од смрти.

3)Реч "бог" је толико компромитована тим догмама кроз историју да је потпуно неупотребљива ако желимо некако назвати ту метафизичку суштину изван појавног света а коју нам је разоткрила филозофија.
Јер појам "бог" садржи у својој основи неко антропоморфно, лично биће негде тамо, које нам обећава нека блаженства ако смо добри и казне ако нисмо. Ко у томе не може препознати обичну пројекцију ауторитета.
А колико је таква представа заправо наивна види се када је очистимо од примеса метафизике и презентујемо је у њеној основи. А то се најбоље може видети из овог видео клипа.

.. u vezi .. kr .. .. uviđate zanimljivosti .. ? .. jok .. ?
.. kod silaska iz beskraja .. sa neba .. .. nekakvi su zvukovi ostali .. kapo jasni znakovi .. .. recimo n kao noć .. ili l .. kao let ..
.. za kr nisam znao ..
.. sa tog je područja krist .. naravno .. i .. krišna .. .. ali i .. krug .. cirk .. križ .. krst .. što vele srbi ..
.. izgleda kao precizno locirak u glasnicama .. ali neću brzati ..
.. izrazito je iskričav .. .. iz kurcšlusa ..
.. i zanimljivo .. .. bilo bi ga moguće crtati .. dvojako .. .. kistom bi izgledalo kao .. točkom na početku a rep na kraju .. ili suprotno .. .. krist ima čak točku i na početku i na kraju ..

.. u vezi .. kr .. .. uviđate zanimljivosti .. ? .. jok .. ?
.. kod silaska iz beskraja .. sa neba .. .. nekakvi su zvukovi ostali .. kapo jasni znakovi .. .. recimo n kao noć .. ili l .. kao let ..
.. za kr nisam znao ..
.. sa tog je područja krist .. naravno .. i .. krišna .. .. ali i .. krug .. cirk .. križ .. krst .. što vele srbi ..
.. izgleda kao precizno locirak u glasnicama .. ali neću brzati ..
.. izrazito je iskričav .. .. iz kurcšlusa ..
.. i zanimljivo .. .. bilo bi ga moguće crtati .. dvojako .. .. kistom bi izgledalo kao .. točkom na početku a rep na kraju .. ili suprotno .. .. krist ima čak točku i na početku i na kraju ..

Јел си скрушен и понизан раб.... пред богом.

.. predugo .. i ćirilica .. .. ****** .. dvije falinke .. .. plus prva rečenica sumnjive kvalitete .. odustajem ..

.. inače ..
.. može me bilo ko .. pokušati .. uvjeriti da bog ne postoji .. .. da vam iskreno kažem .. volio bi to .. .. pizdarija koja se sa tim jebenim bogom otvara .. enormna je ..
.. ali taj bi morao govoriti jasno .. kratko .. i latinicom .. .. ****** .. .. a morao bi imati i odgovore na moja pitanja ..

.. predugo .. i ćirilica .. .. ****** .. dvije falinke .. .. plus prva rečenica sumnjive kvalitete .. odustajem ..

.. inače ..
.. može me bilo ko .. pokušati .. uvjeriti da bog ne postoji .. .. da vam iskreno kažem .. volio bi to .. .. pizdarija koja se sa tim jebenim bogom otvara .. enormna je ..
.. ali taj bi morao govoriti jasno .. kratko .. i latinicom .. .. ****** .. .. a morao bi imati i odgovore na moja pitanja ..

Evo ti prevedeno:

Vidim da su ti utuvili religiju u glavu i da bi hteo da ta naivna ubeđenja širiš ovde.

Zapravo ja ću tebe uveriti da ta tvoja naivna projekcija autoriteta na nebu koju zoveš "bog" ne postoji.

Počni od ovoga:

1) Izvor religioznosti jeste čovekova nemoć pred silama prirode, pred perspektivom smrti i patnjama koje mu prete u ovom svetu. Kao odgovor na to čovek je pribegao onoj psihologiji koja ga je vodila i u detinjstvu kada je bio isto tako nemoćan i kada je njegov opstanak zavisio od zaštite roditelja koji su u to vreme za njega bili nešto kao bogovi.
Sada, susrevši se ponovo sa nemoći, ali sada pred silama prirode i samog života, čovek je pribegao ponovo tom sredstvu ili projekciji autoriteta roditelja koju zove „bog“,i koja će ga paziti, koja će ga voleti, štititi od nedaća i obećavati raj i blaženstva. Takođe, da bi slika bila potpuna takođe će ga i kažnjavati batinama ako nije poslušan i dobar.
Eto, to sada ljudi zovu „vera“ . Umotavaju u omote duhovnosti i metafizike iako u svemu tome neka ni "m" od metafizike ili prave duhovnosti.

2)Obično se misli da je strah od smrti stvorio religiju ali to nije tačno.
Vernici su izmislili tog njihovog boga ne zbog straha od smrti nego zbog straha od života.

Videvši sve opasnosti života koje ima prete , a takođe videvši da većinu njih ne mogu da kontrolišu, projektovali su zato nekoga ko može. A njima je ostalo da se sada tom "moćnom" mole, da ga nekako umilostive i tako steknu posrednu kontrolu nad opasnostima koje im prete u životu.
To je špekulantska psihologija. Povlađivati moćnom, služiti mu, biti njegov rob, uvlačiti mu se, (ovde bi bilo mesta i za slikovitije opise), sve da bi se taj umilostivio i pružio im zaštitu.
To je psihologija religije. Smrt nema tu mnogo uticaja. Kao što životinje nisu svesne smrti , isto tako ona slabo dopire do svesti tupavih masa. Jedino filozofi zapravo mnogo razmišljaju o tome. Ostali se bave životom.. tj hranom i ramnožavanjem ..jedinim što ih pokreće.
Strah od života je stvorio religiju ne strah od smrti.

3)Reč "bog" je toliko kompromitovana tim dogmama kroz istoriju da je potpuno neupotrebljiva ako želimo nekako nazvati tu metafizičku suštinu izvan pojavnog sveta a koju nam je razotkrila filozofija.
Jer pojam "bog" sadrži u svojoj osnovi neko antropomorfno, lično biće negde tamo, koje nam obećava neka blaženstva ako smo dobri i kazne ako nismo. Ko u tome ne može prepoznati običnu projekciju autoriteta.
A koliko je takva predstava zapravo naivna vidi se kada je očistimo od primesa metafizike i prezentujemo je u njenoj osnovi. A to se najbolje može videti iz ovog video klipa.

ajd pitaj, ja cu odgovaram. samo ne mogu da budem promptna, kuvam rucak.

.. evo .. .. jedno pitanje ..

.. je li statistika dokaz boga .. ? .. da li ta matematika dokazuje boga .. ?

.. statistika ima zakone .. .. svoje ..
.. ali ti zakoni nisu zakoni fizičkog svijeta .. .. događaji u statistici nisu uređeni silama fizike ..
.. pa čime su onda .. ?
.. da li su zakoni statistike božji zakoni .. ?

Jer pojam "bog" sadrži u svojoj osnovi neko antropomorfno, lično biće negde tamo, koje nam obećava neka blaženstva ako smo dobri i kazne ako nismo. Ko u tome ne može prepoznati običnu projekciju autoriteta.

.. pa .. bog je svakako pojam .. koga su veoma prokurvali .. .. popovi posebno ..

.. ali problema ima i bez njega ..
.. kad bi ti znao svijet savršeno dobro .. možda bi pojam bog bio i tebi jasniji .. .. ti gledaš sa jednog mjesta i vidiš što vidiš ..
.. ti ne znaš sve .. .. tebi nije važno da znaš da nema boga .. tebi je važnije da znaš da ne znaš sve ..

.. svijet se razvija .. čovjek .. evoluira .. .. rivot na zemlji nije zaleđen i takav oduvjek .. .. kakav će biti za sto godina .. ? .. za hiljadu .. ? .. za deset hiljada .. ?

.. evo .. .. jedno pitanje ..

.. je li statistika dokaz boga .. ? .. da li ta matematika dokazuje boga .. ?

.. statistika ima zakone .. .. svoje ..
.. ali ti zakoni nisu zakoni fizičkog svijeta .. .. događaji u statistici nisu uređeni silama fizike ..
.. pa čime su onda .. ?
.. da li su zakoni statistike božji zakoni .. ?

Statistika je naucna disciplina koja se zakaci za neke pojave u drustvu ili prirodi, otkrije njene najvaznije karakteristike, poveze je sa drugim pojavama koje na oko ne moraju da imaju ikakve veze sa pocetnom, iskopa uzroke i posledice nekog odredjenog ponasanja, sve to izmeri, ubaci u formulu i izadje nesto u obliku konacnog broja koji nekom moze da se svidi a nekom ne. Posto se ispituju masovne pojave to one moraju da se odredje u prostoru, vremenu i po sadrzini. Prostorno gledano vernici su rastrkani na celoj zemljanoj ploci. Vremenski gledano, ta pojava koja vuce promaju jos iz pecine, sadrzinski posmatrano cilj je isti - produziti zivot, obezglaviti smrt, prebaciti krivicu za promasaje na neko uzviseno mocno bice, naci u necemu nesto kad nista ne mozes da objasnis mozgom. Sve to se sad deli u statisticke jedinice koje se razlikuju ali imaju uvek i neku zajednicku osobenost tj. vrednost, tj. modalitet i kada se te vrednosti jedne iste osobine promene od jedinice do jedinice, pa cak i u samoj jedinici u jednom periodu onda nastane varijacija na temu. Plasticno objasnjeno to znaci da jedni veruju u Jehovu i idu subotom u crkvu, jedni moraju da sobuju cipele i u carapkama idu da se klanjaju pet puta dnevno, jedni se sete da Boga ima kad dodje Bozic i Uskrs a poguraju stvari i kad treba da se krsti bebce, sarani gresnik-ca ili oslavi slava, neki plivaju kroz samsaru, neki na fotografskoj planini ne mogu da se odluce za jednog pa imaju vise uzvisenih likova koji su ipak smokljani pa nad njima vlada gospodicna Amaterasu. Ono sto je zajednicko je, je, je...naravno - to sto tog Boga ne vide ali veruju u njega, i to je u stvari statisticka jedinica sa modulacijom na temu. Primenom satististickih metoda, nauka i tehnologija vrsi se posmatranje i analiza i numerisanje dobijenih istrazivanja. Ta analiza bude deskriptivna (ono kad opisujes stvari) i inferencijalna (ono kad razlicite stvari objasnis uz pomoc statistickih pokazatelja, uzmes uzorak i stavis potpis na zakljucak). Onda stvari postavis na druge noge i radis analizu u vremenu, pa ispadne staticka i dinamicka analiza. Staticka kao sto i ime samo kaze znaci da gledas nesto sto stoji u jednom trenutku - na primer da ti verujes u Boga sad i odmah, a dinamicka pak kaze da mozda nisi verovao ali je nesto kliknulo i ti em verujes sada a verovaces i sutra (mada je pitanje, mozda ce se neki od postojecih filozofa ovde ukljuciti i uspeti da dokaze da Bog ne postoji i promeniti i tvoje misljenje o veri).
Statistika se tako daklem bavi masovnoscu religioznih, kvantitativnom merljivoscu istih (mada se neki kriju jer ih je sramota da priznaju da Bog postoji, a neki sto kazu da veruju su obicni lazovi jer su toliko nemoralni da ih ceka lonac u kome ce se kuvati ako se pitaju oni pravi religiozni koji tako vide kaznu za neverne, zle i olose) i na kraju analizom dobijenih rezultata koji kako god okrenuo vode ka tome da ce i jedni i drugi u rupu ili u sporet (to je vezano za teoriju verovatnoce i matematicku statistiku inace, gde je elementarni dogadjaj oznacen sa Q religija, a slucajan dogadjaj oznacen sa A podskup Q-ua i on znaci vrstu religije) dolazi se do tog da je Bog siguran ili izvestan a prazan podskup koji se oznacava sa Nulom i crtkom preko nje, oznacava dogadjaj koji je nemoguc, a to je ono gde se moze tvrditi da postoje ljudi koji ne veruju ni u sta (to je apsolutno netacno). Jer ---> i onaj koji ne veruje ni u sta, ako nista drugo veruje da je njegova postavka, tj misljenje ispravno. Time su dogadjaji u statistici a posredno i religiji definitivno uredjeni drugim termodinamickim zakonom verovatnoce da nesto postoji, ali je samo pitanje kojoj religiji pripadas.

Sve mi se cini da sam trebala da obrazlozim spomocu tacaka, da bude jasnije mada je cisto kao suza.

.. ovome imam dvije primjedbe .. predugo .. i ponešto van fokusa .. .. ali .. dalo bi se ispraviti ..

.. dakle ..
.. statistika ima zakone .. to su zakoni vjerojatnosti .. .. nešto je vjerojatno nešto manje vjerojatno ..
.. vjerijatnost pisma kod bacanja novčića 50% .. vjerojatnost šestice na kocki jedna šestina .. .. ali i gausova krivulja je .. vjerojatnost unaprijed ..

.. problem je taj ..
.. postoji svijet .. stvaran fizički svijet .. .. u tom svijetu novčić slijedi stvarne zakone .. zakone fizike ..
.. kako to da .. u trenutku kada ti zakoni oslabe .. .. kada više ne znamo šta će se desiti .. .. kako to da tada stupaju na snagu drugi zakoni .. statistički .. ?

.. jesu li statistički zakoni stvarni .. ? .. i čiji su .. ? .. jesu li oni božji zakoni .. ?

... jesu li statistički zakoni stvarni .. ? .. i čiji su .. ? .. jesu li oni božji zakoni .. ?

Pa da. Pred takvim premisama zakljucak poput tvog se sam namece i glasi: To su boziji zakoni! čiča na nebu je doneo te zakone, zato mu budite skruseni i ponizni rabovi... Molite mu se, klanjajte mu se ...

Ruski predsjednik Vladimir Putin u telefonskom je razgovoru njemačkoj kancelarki Angeli Merkel kazao da će Rusija poštovati volju građana na Krimu. Dodao je da je jako zabrinut napetostima koje vladaju na istoku i jugu Ukrajine, a koje, prema njemu, izazivaju radikalne skupine odane Kijevu. Proteklih je nekoliko dana na području Harkova i Donjecka, gdje se većinom govori ruski, bilo žestokih sukoba proruskih i prokijevskih demonstranata

.. prilično mi je jasno da ovaj nije mnogo bolji od tamnog .. ipak .. volim kada to čujem .. .. volim kada se ruje tako postavljaju ..
.. izgleda mi kao da staroj fraulovici govori .. pazi .. znaš da ti mogu jebati mater i da sam dovoljno lud da to napravim ..

.. ovome imam dvije primjedbe .. predugo .. i ponešto van fokusa .. .. ali .. dalo bi se ispraviti ..

.. dakle ..
.. statistika ima zakone .. to su zakoni vjerojatnosti .. .. nešto je vjerojatno nešto manje vjerojatno ..
.. vjerijatnost pisma kod bacanja novčića 50% .. vjerojatnost šestice na kocki jedna šestina .. .. ali i gausova krivulja je .. vjerojatnost unaprijed ..

.. problem je taj ..
.. postoji svijet .. stvaran fizički svijet .. .. u tom svijetu novčić slijedi stvarne zakone .. zakone fizike ..
.. kako to da .. u trenutku kada ti zakoni oslabe .. .. kada više ne znamo šta će se desiti .. .. kako to da tada stupaju na snagu drugi zakoni .. statistički .. ?

.. jesu li statistički zakoni stvarni .. ? .. i čiji su .. ? .. jesu li oni božji zakoni .. ?

Ти си новчић у стварном физичком свијету и ти слиједиш стварни закон, закон физике, а то је да си морао проћи кроз адолесценцију, да су ти порасли бркови, брада и још понешто, да си пожелио да укокаш неког четника, да ћеш умријети једног кишног дана негде око 21 ха, али нисам баш сигурна да и не кривотвориш неке ствари, да на примјер не пробаш да корумпираш неког лијечника (и психијатре можеш заврнут а за паре неки и сами то хоће), да су ти старци куповали оцијене у школи а и ти можда хтио да купиш свеучилишне професоре ако си пошао икад на више науке али ти ето није успјело јер богаму нису сви баш толике муфљаре, онда можда неко службено лице на цести...а то је протуфизички приступ животу јер...такве безобразности морају бити кажњене јер.... статистички гледано кад радиш противно физичким законима унапред установљеног исправног понашања (јесу ли то осмислили људи или Бог лично Алим?), онда те сустигне законитост из друге паралеле, тј. нефизичког паралелума гдје је Бог уставотворац а отелотворени сужњи законодавци који доносе правила која склон безакоњу индивидуум, крши. Ту онда наступа статистички закон правде - хоћеш ли бити кажњен за почињено недјело (рачунајући убојство, обијање брава и слично) од стране људи, или од Бога, или и једно и друго заједно, или ћеш се провући и наставити са гријехом који реално гледано на Балкану а и свугдје на планети то уопште није, јер оно што на први поглед није у ствари јесте и обратно, и штовише сматра се успјехом да незаконитост предефинишеш у потпуну исправност, што је ниш виш но закон јачега. Статистички ризикујеш, фифти-фифти, да те сустигне или људска или небесна награда. Којој се ти надаш, од кога ћеш ју добити? Које је твоје највеће злочинство осим точкица Алим? И у коју казну вјерујеш? Бан од Бога, или од људи, или само Јелачић на коњу?

.. san .. snovi .. ukratko ..
.. dolazim .. kao u neki dom .. imam neku torbu .. ne preveliku preko ramena .. i bacam je na neke klupe .. gdje nema nikog .. to su kao neki kauči .. poredani sa tri strane .. dobro za sjest ..
.. idem gledati čega tu ima ..
.. ima svašta .. to je kao neka škola .. razne škole .. velika gužva .. podjeleno .. kao po nekim odjelima .. na jednom uče neke obrte .. čini mi se da tokare .. dalje .. uče poljoprivredu .. postoje neke gredice i tu sade .. ima starijih i mlađih .. .. prilično ljud .. ali nije baš strka .. izgleda kao dosta organizirano ..
.. vraćam se prema svojoj torbi .. ali tu su sada dvije grupe ljudi .. .. oba dvije vježbaju neku gimnastiku .. .. jedan stoji nekako kao na glavi ..
.. ****** .. idem dalje ..
.. idem kao u neki podrum .. to je valjda krčma ..
.. na jednom je kraju jedan koga sam davno znao .. i sa njim jedan drugi .. koga sam znao u isto vrijeme .. .. prilično davno .. .. mislim da igraju karte ..
.. ne idem njima .. ne zanimaju me ..
.. izlazim ..
.. ali i oni izlaze .. i sad ih vidim vani .. razgovaraju sa nekim ..
.. taj je neki mlad .. pitam ko je to .. .. izgleda da prodaje drogu .. inače izgleda ozbiljan i sređan .. prijatelj je nekog rusa .. .. ne zna se ko je ni šta ..
.. pogledam onog koga sam znao .. vidim .. sjeben .. driogiran valjda ..
.. a jebate .. kažem .. nećeš se sada valjda sjebati .. izdrži još godinu dana ..
.. onda stanem i razmislim .. .. šest mjeseci .. .. izdrži još šest mjeseci .. to je dovoljno ..

.. eto ..

.. koji sam ***** sinoć napisao da ste izbrisali .. ? .. potpuna nevažnost ovog što pišem otvara dvije .. ****** .. mogućnosti .. da se sve izbriše bez ikakve štete .. ali i da se sve pusti .. bez neke štete .. .. razumijete .. ?

.. krim je pao kao zrela kruška .. .. neki ruja kaže da su oni jedini koji mogu pretvoriti amere u radioaktivni otpad ..

.. pred koju godinu su tako rekli židi siriju .. kao .. mi vas možemo vratiti u kameno doba ..

.. ameri zauzimaju brod .. ? .. vidjeli ste .. ? .. desant .. .. jer libija izmiče .. .. možda ruje budu pratile .. tankere slobodnog sveta .. iz bengazija .. ?

.. 42% ste izašli do 6 popodne .. .. a do kraja .. ?
.. 50 je neka granica ..
.. ako ste iznad .. onda ste daleko .. .. a bog neće čekati .. .. ****** ..
..

mah_bored_face_by_starryniasky-d6rbr0c.jpg

.. naši sad .. kao .. srbija se radikalizira .. .. sve miloševićevi i šešeljevi ..
.. a to nije ništa ..
.. to je ništa ..
.. srbija je u ***** .. isto kao i hrvatska .. a ni svijet nije daleko ..

.. libijska sirijska iračka iranska ukrajinska .. situacija .. je .. globalna .. svjetska .. strateška ..
.. u svim tim primjerima novac napada i zauzima teritorij .. .. kao virusi .. mikrobi ..
.. pokušava se rastočiti bilo koje tkivo .. da bi nešto kao bolest .. moglo ući i zavladati ..

.. srbi koji sada vladaju u srbiji .. učiniti će sve da sjebu srbe .. u korist nekih para .. .. otvarajući vrata kakvoj margeriti olbriht ..
.. dakle .. četnička srbija postaje faktor stabilnosti ove naše balkanske vukojebine ..
.. ali to i nije tako važno .. .. vremena su nategnuta .. nema mnogo više vremena ..

.. zanimljivi ste mi vi .. recimo .. ovdje ..
.. iskorjenjeni ste .. iz zemlje .. iz srpstva .. .. i to je loše ..
.. gledate tamnu kurčinu preko mora .. i opijeni ste njome ..
.. nije problem u tome što ne znate šta raditi .. problem je u tome što ne znate šta misliti ..
.. i još jebeniji problem .. vi ne znate šta jeste .. .. ne vi .. kao komšiluk .. .. nego vi .. kao ljudi .. pojedinci ..

.. može neko od vas da ode na forum hr i da kaže poslao me alim da vam se najemem mile nane .. ?

.. mislim da su i digići imali jučer referendum .. .. pokrajina veneto .. možda 4 miliona ljudi ..
.. mi smo pod tim venetom bili 300 godina .. poslije austrija 100 .. pa digići 25 .. pa tito 45 .. pa hrvati 25 ..
.. možda je krajnje vrijeme da i mi odemo nekud .. u kakvu ***** materinu ..

.. inače .. misli vam nisu dobre .. .. logične ..
.. jako ste loši filozofi .. .. mislim da je to što ste jebeni ljudi ..
.. onako posrani .. puni sebe .. ko zorče .. .. ali ni drugi ne uspjevaju složiti tri logične rečenice ..
.. to je rezultat svijesti u kurcšlusu .. u zavrzlami .. u vrzinu kolu ..
.. ali nisu mi ni hrvati bolji .. .. mislim da slično umuknete ..
.. ona mi je danijela jebeno .. bistra .. .. to je ono što tražim .. .. ali u većem broju .. treba stotine takvih .. .. i onda će boga da .. iznjedrimo .. .. razumijete .. ?
.. čuvajte se ..
.. šta planirate poslije rata raditi .. ?

Back