Zdravo Alime
Razum sam za sebe je laz po sebi...
On iskrivljuje istinu i njenu sustinu potrebom da obrazlaze sebi recima-mislima...
Istina kao takva se nalazi jedino van Razuma-kada "spoljasni" svet samo posmatramo
i osecamo ga Dusom svojom koja je kap Duha koji se poistovecuje sa tim svetom koji
mi pogledom upijamo i zovemo ga nasom Svescu a koji je projektovan d strane Um-a.
Tako da mi jesmo Duh Sveti i mi se hranimo sami sobom...Isus je aludirao na to kada
je rekao :Jedite ovaj hleb jer to je moje telo,pijte ovo vino jer to je moja krv.
Mozda se neces sloziti samnom oko svega ovoga ali za to je kriv nas Razum ili bolje
reci razumi...
.. zdravo .. .. sve se slažem .. s tim da ti je sve za ***** ..
.. pogledao sam one tvoje pjesme .. do pola .. .. do pola je bilo za ***** .. pa sam pretpostavio da će i druga polovica biti takva .. i odustao od gledanja ..
.. to što kažeš .. sve se slažem .. .. s tim da ti je ovo filozofija .. a to znači da ako nastaviš ovako pričati .. onda znači da ne znaš gdje si .. .. ako ne znaš gdje si ne znaš s kim pričaš .. ako ne znaš s kim pričaš ne znaš ni ko si ti .. .. i onda ne znaš ništa ..
.. istina je da je razum ***** .. i mozak isto to ..
.. ali .. uzmimo da je tvoj svijet postojeći ..
.. taj je svijet preko granice .. i ti nemaš načina da ga .. s ove strane granice nekom nametneš .. .. a ako to ideš raditi .. ako taj svijet ideš nametati .. onda si ljubo .. i ništa ne razumiješ ..
.. tvoje su mogućnosti ove ..
.. prva .. da ništa ne tumačiš .. ako tvoj svijet vrijedi u njemu možeš pretvoriti vodu u vino .. napravi to pokaži komšiji .. .. i tumačenje ne treba ..
.. drugo .. ako tvoj .. sklop vjerovanja vrijedi .. on mora druge ljude razumijeti .. kao nekakve štakore u nekom laboratoriju .. ili pčele .. .. ti tada nemaš šta mnogo tumačiti .. jer znaš i kome tumačiš i šta ovi mogu razumjeti ..
.. je to jasno .. ?