.. zdravo ..

• Začetnik teme Začetnik teme alim
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Trenutak susreta Ukrajinaca i Rusa: Ovdje mi vladamo i Amerika je s nama!

.. pomalo mi liče na bosančerose .. ovi ukrajinci .. .. ameri to neće nikad dozvoliti .. .. i izjebaše ih srbi .. pa ih izjebaše hrvati .. .. pa nije bilo dovoljno .. pa ih počeli goriti svoji .. pa još nije dosta .. još uvjek znaju samo to da bi ih neko trebao pomoći ..
.. pa zakaj .. pa zato .. ke ga snočkaj ni bilo .. .. pa prišel bo ..

- - - - - - - - - -

.. ne .. o nurudinu smo već sto puta .. .. već su nas zadnji put svi ****** .. jer je ispadalo da je to jedina knjiga koju smo pročitali u životu ..

- - - - - - - - - -

.. zašto hrvati šute .. ?

- - - - - - - - - -

.. da ih nismo šta uvredili .. ?

.. neću ti reći zašto šute .. a znam ..
.. nije vezano za tebe ..

.. o našoj ovde politici nećeš ..?
.. mislim da smo .. živopisniji od vaših tu ..

.. vaši još nisu počeli sarađivati s holivudom ..
.. naši jesu ..
.. ovaj marketinški tim .. recimo .. čist holivudski ..
.. nama više ne trebaju filmovi tipa .. supermen betmen i tako to ..
.. jer imamo premijera .. i njegove akcije .. supermenske ..

.. do vas holivud još nije stigao ..?

.. ne gledam više televiziju .. .. zadnje što sam zaključivao je bilo da su političari govnjari .. popovi govnjari .. novinari govnjari .. i vascio komšiluk .. govnjari .. .. ****** .. i kroz prozor nastojim čim manje gledati ..

.. zašto šute .. ?

.. ko laže .. ?

.. ovo ..:

.. kad me već potežeš .. alime .. tamo gde me ne bi trebao potezati ..

.. kako bi ti poznao da li je neko zaista čitao kastanedu .. ili laže ..?

.. recimo .. ako je zadrti vegetarijanac .. nacističkog tipa ..
.. šta bi mu bilo najupečatljivije kod kastanede .. zbog čega bi prestao čitati .. već nakon prve knjige .. ?
.. zbog upotrebe droga .. ili zbog nečega drugog ..?

.. koja bi mu se scena urezala u mozak .. da je zaista čitao ..?

.. i najvažnije pitanje ..
.. ako bi neko lagao da je čitao .. zašto bi lagao ..?

- - - - - - - - - -

(.. videćemo sutra .. ako ti meni odgovoriš i ja ću tebi ..
.. tante za mante .. ****** ..

.. laži bi se mogle nabrajati .. na dugačkoj listi ..
.. počevši od toga .. zašto bi neko lagao da je negde gde nije ..
.. ali .. to bi bilo uzaludno .. jer bi zahtevalo dokazivanje laži ..

.. ovo s kastanedom je jedna očita .. jasna i očita .. i ne može ti ne biti jasno da je to laž ..
.. tako da uzimamo samo tu .. za primer .. jer je tu i tebi jasno da je laž ..
.. mora ti biti jasno .. a ako nije .. ti si onda izgubio sposobnost da razlikuješ istinu od laži ..
.. a nad tim bi se trebao zamisliti ..)

.. laku noć ..

Poslednja izmena:
.. u vezi laži .. .. ovo .. .. ovo je svijet laži .. svijet istine je svijet boga .. onaj ko je u njemu .. ne laže .. ali i .. može pretvarati vodu u vino ..
.. svi lažu .. i svi su u ovom svijetu ..
.. filozof pokušava samo jedno .. shvatiti sile koje ljude pokreću .. .. shvatiti šeme uzroke i pogone .. ljudi .. .. vidjeti na šta se ljudi tankaju .. .. da bi bili to što jesu ..
.. da nemaju .. te želje .. te potrebe .. da ne sanjaju te ravnoteže .. .. da nisu ovi .. ti koji jesu .. .. bili bi drugi .. i možda bi trebali manje lagati .. .. razumiješ .. ?
.. koliko ti lažeš .. ? .. .. možeš pretvarati vodu u vino .. ?

.. ne mnogo .. i ne svesno ..
.. ne s namerom da prevarim ..

.. misim da i ti ne lažeš s namerom da prevariš ..
.. a ko laže bez namere .. uglavnom laže sebe .. pre svega .. pa lažući sebe laže i druge ..

.. ne .. vodu u vino ne ..
.. ali ..
.. mogu naći detelinu .. tačno znati gde je .. bez gledanja .. osetiti gde je sagnuti se i ona će biti tu ..
.. to navodim za primer zato što to znaš ..
.. to je sitnica ..

.. razdvoj mi laž bez svesne namere .. od laži sa svesnom namerom ..

.. koja je namera .. kod onog svesnog i smišljenog laganja za kastanedu ..?
.. koja je sila pokrenula tu laž .. i s kojom namerom ..?

Zdravo Alime :)
Razum sam za sebe je laz po sebi...
On iskrivljuje istinu i njenu sustinu potrebom da obrazlaze sebi recima-mislima...
Istina kao takva se nalazi jedino van Razuma-kada "spoljasni" svet samo posmatramo
i osecamo ga Dusom svojom koja je kap Duha koji se poistovecuje sa tim svetom koji
mi pogledom upijamo i zovemo ga nasom Svescu a koji je projektovan d strane Um-a.
Tako da mi jesmo Duh Sveti i mi se hranimo sami sobom...Isus je aludirao na to kada
je rekao :Jedite ovaj hleb jer to je moje telo,pijte ovo vino jer to je moja krv.
Mozda se neces sloziti samnom oko svega ovoga ali za to je kriv nas Razum ili bolje
reci razumi...

.. ne mnogo .. i ne svesno ..
.. ne s namerom da prevarim ..

.. misim da i ti ne lažeš s namerom da prevariš ..
.. a ko laže bez namere .. uglavnom laže sebe .. pre svega .. pa lažući sebe laže i druge ..

.. ne .. vodu u vino ne ..
.. ali ..
.. mogu naći detelinu .. tačno znati gde je .. bez gledanja .. osetiti gde je sagnuti se i ona će biti tu ..
.. to navodim za primer zato što to znaš ..
.. to je sitnica ..

.. razdvoj mi laž bez svesne namere .. od laži sa svesnom namerom ..

.. koja je namera .. kod onog svesnog i smišljenog laganja za kastanedu ..?
.. koja je sila pokrenula tu laž .. i s kojom namerom ..?

Ako mislis za mene- da sam rekao da sam citao Kastanedu :) ja to nisam rekao
ni jednoga trenutka...Bar nisam citao njegove knjige u celosti,vec sam citao samo odredjene citate.
Ti si sama to zakljucila svojim razumom kao mogucnost da je to tako posto sam ga pomenuo...

Ja ne razdvajam ljude po nacijama-jeziku kojim govore ili boji koze... to su besmislice...
To su sve sami apstraktni pojmovi kojima smo mi pridali nekakvu vaznost koju oni
ustvari nemaju...Zato se mi i gubimo u ovome svetu i udaljujemo se jedni od drugih...

"Vidi" Sanja ovo je moja omiljena pesma u zadnje vreme,to su ustvari tri moje
omiljene pesme koje je jedan DJ spojio u jednu i time mi pruzio drugacije zadovoljstvo :)
I ako je mi slusamo i posmatramo spot na isti nacin mi ga u sebi vidimo drugacije ustvari
i poredimo ga sa svojim stecenim islkustvima kroz osecaje u sebi svojstvene nama samo...
Ali dosta price ajmo malo da uzivamo:

Ako mislis za mene- da sam rekao da sam citao Kastanedu :)

.. ma ne ..
.. pričamo o nečemu o čemu verovatno ne bismo trebali pričati ovde ..
.. jer je nešto što niko drugi ne može znati .. pa se i ne može uključiti u raspravu .. sa znanjem na šta se priča odnosi ..

.. što ne znači da se ne trebaš uključivati ..

.. s tunjevinom .. da ..

.. providno biće .. najlon kesa nivoa providnosti ..
.. ima te bre svuda .. i pored puta .. i u kontejneru .. i preko njiva .. i po granama drveća ..
.. i .. ****** .. trebaće ti hiljadu godina da se recikliraš .. zoki bre .. zorule ..

:sad2:

Back