.. zdravo ..

• Začetnik teme Začetnik teme alim
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
.. sloboda je .. put vračeva .. staza bogova .. .. sloboda je .. konačno .. pojam .. dostojan imena .. .. to je sudbina čovjeka .. ratnika .. pojedinca .. .. povratak ocu ..
.. možda o njoj i nije pametno mnogo govoriti ..
.. njoj se odlazi snagom .. .. možda se o snazi treba govoriti ..
.. ali do nje je teško .. jer čovjeka koči strah .. .. o strahu se treba govoriti ..

.. sloboda je .. put vračeva .. staza bogova .. .. sloboda je .. konačno .. pojam .. dostojan imena .. .. to je sudbina čovjeka .. ratnika .. pojedinca .. .. povratak ocu ..
.. možda o njoj i nije pametno mnogo govoriti ..
.. njoj se odlazi snagom .. .. možda se o snazi treba govoriti ..
.. ali do nje je teško .. jer čovjeka koči strah .. .. o strahu se treba govoriti ..

Slobodu ne možeš stvoriti snagom već unutrašnjim mirom. Da bi imao unutrašnji mir moraš biti u harmoniji sa svim postojećim. Snaga, u tom slučaju je isključena. Sloboda i ratništvo... to je priča o već duboko iskrivljenoj percepciji. Onaj koji se bori za slobodu, nema je. Onaj koji misli da je izborio slobodu vara se, jer tad je samo ostvario cilj svoje borbe. Borba, u bilo kom svom obliku i stanju, je pokazatelj tog oblika ili stanja; NE-Svjesnosti.
Govoriti o slobodi ... zahtijeva govoriti o Svijesti. Totatalna sloboda je jedino postojeća u apsolutu koji kroz sopstvenu Svijest-o-Sebi ima uvid u sve-što-jeste, odjednom. Bivajući prisutan u svemu-što-jeste (što ga čini apsolutnim), tačnije bivajući sve-što-jeste, oslobađa ga napora da spozna bilo koji dio Sebe, jer on to već jeste. Bivajući sve-što-jeste, stoga, znajući sve u Sebi, SADA, znajući Sebe, ima slobodu da dopusti Izbor kojim iz Sebe-koji-jeste (sve), tačnije iz Znanja-o-Sebi-koji-jeste projektuje beskonačnost mogućnosti a bez straha da će tom projekcijom biti ugrožen, uništen.

Dakle, sama Sloboda je apsolutna kao i sam apsolut te stoga, da bi ostvarili slobodu u projekciji, moramo konstantno biti svjesni svega što u apsolutu jesmo, što je moguće ali zahtijeva visok nivo Svjesnosti, nivo Svjesnosti univerzuma, koji je jedini koji u projekciji konstantno ima uvid u sve-što-jeste, u Sebi. Dakle, da bi smo ostvarili slobodu u projekciji moramo svoj nivo Svjesnosti uzdići na nivo Svjesnosti univerzuma. To stanje Svjesnosti mnogi danas nazivaju i 'Hristova Svijest', a tačnije bi trebalo Svjesnost jer se radi o stanju u kome je biće a ne o samom biću, apsolutu (naravno ta Svjesnost nema mnogo veze sa hrišćanstvom, mada je hrišćanstvo organizovano na bazi zabilježenih informacija, prenešenih u domen razuma prosvjetljenjem tog nivoa Znanja).

.. postojanje ima .. ovu .. ljevicu .. i .. desnicu .. .. materiju i mene ..

.. možda postoji materija .. .. ako postoji ona postoji u vidu nekih čestica .. .. nedjeljivih i trajnih .. ne više atoma .. manjih .. mnogo manjih .. .. ali te moraju imati nekakav kontinuitet ..

.. možda postojim ja .. .. moje misli svijest osjeti .. .. neko .. u meni .. koji gleda osjeća .. .. koji govori .. .. kojeg nema kad zaspim .. .. neki ja ..

.. kod materije .. još nije sasvim jasno .. postoji li .. .. ali je srećom .. kod mene jasno .. ja postojim .. .. fala budi bogu velikom .. koji .. usput da napomenem .. i jeste izvor mog postojanja ..

.. znate onu pjesmu ..

.. e u diretu du portu ku ge vede lu .. nte kuele šiape a reposu da a lou ..pe nu fa vede ku le kuntentu .. ku mu nuvu u ga u finansiamentu ..
.. u se kunfunde nta kunfuziun .. ku leuge pin de indignacion .. e u ge kri e ge kria o dere .. bagas se e ge reste ..

.. ispričati ću vam nešto .. krajnje zanimljivo .. što vi naravno nećete svatiti .. ali ****** .. s obzirom da to nebi ni hrvati .. isti mi je ***** ..
.. važno je znati da kod čovjeka .. evolucija važi .. evolucija traje .. i izrazita je ..
.. može se gladati svoj život .. ili recimo stotine godina .. ili recimo 17to ili 16to stoljeće .. i shvatiti da su se uvjek dešavale .. velike promjene .. .. slagale jedna na drugu ..
.. recimo internet ima malo godina .. ili mobitel .. .. sjećate se kako je to preplavljivalo svijet .. .. prije televizija ..
.. ja se sjećam kako su dolazili traktori .. kako se nestajali volovi .. .. vjerujem da osjećam kako se gasi televizija ..
.. a .. ovo sam htio ..
.. pitanje .. govora .. riječi .. .. među ljudima je .. slična situacija .. .. one su korištene kroz veoma dugi period .. ali ne isto intenzivno .. .. i njihovo proširenje je .. grčka .. .. odjednom povijest .. odjednom znanost .. odjednom svašta ..
.. slično tome .. misli .. .. oduvjek se mislilo .. misli su pratile riječi .. ove djela .. .. ali vjerujem da od renesanse dalje .. čovjek počinje jače gledati sebe .. uviđati svoju snagu .. mojsije mu izgleda kao neki boksač .. .. čovjek uzima sebe .. u razmatranje .. .. uzima ga za .. dostojnog sugovornika .. .. i s njim priča .. stalno .. mislima ..
.. sljedeće .. slično .. proširenje .. biti će osjet .. .. on će donijeti vrijeme apokalipse ..
.. moguće je znati šta drugi rade .. pretpostaviti šta misli .. .. a sada će čovjek početi osjećati ono što drugi osjeća .. osjećati će to kao direktan .. upliv u svoje postojanje ..
.. i to će biti .. jebeno .. i strašno .. .. i dobro ..
.. i stvarati će sasvim novog čovjeka ..
.. toliko novog .. koliko nije moguće zamisliti ..
.. čak ni u najjebenijim filmovima amera .. .. da ne govorimo za glavu prosječnog srbina ili hrvata .. .. koje su ipak .. ruku na srce .. .. još dosta niže ..

Kaži ti meni Alime,čime se vi u rvackoj ranite?
Mi ovde sve samo GMO i nešto hibrida žitarica šta
još preostalo iz onih vremena...
I ta GMO rana izgleda jako slična pravoj samo je drukčija...Malo
dosadnija...
Vidim ja ,dimim meso i ostalo slaninu da još odimim...
Napravili pušnicu-otkida! Bukovina mej din Bosnia...
Jes,kerec-četiri dana ložim bukovinu i ne prima boju!
Ybt GMO! ! !
Šta da radim-da pobacam u kontejner-potrovače se neke mačke
paščad na deponiji,Cigani,štajaznam...Bolje da ja to malo bajcujem nečim,aaaaaa?

Ustvari,,,Znaš kay me yebe najviše?
Ide šokački Božić pa posle novaka racki...
Hebem mu uha,ovaj rođendan Hristov 25.dekembri,a onaj 7 jaguara...! ! !
Sem popizdil...Kay to more bit da se računaju godine od roždestva Đezuz Krajsta,a on
se rodil pre ili posle? ? ?
Yebo ih vaseljenski patrijarh i rimski korsakov papa v rit i u tu nauku!
To kad bi ovi naši vanzemunci skapirali bi nas zjebali z nekim FAZERIMA il nekim
drugim zajebanim qrcom...
A more bit i neće z nami komunicirat ybg kad zme polupani ko plehane zdjele...:(

istorija je jedno..a evolucija nešto sasvim drugo ...
..iz prvog ne proizilazi nužno drugo ..
.. a o komunikaciji ljudi na nivou osjeta .. ..to je upravo ono što udaljava čovjeka od smjera na kojem piše evolucija ...
..evolucija je prirodni mehanizam regulacije!... Evolucija je stala onog trenutka kada je čovjek nastao

.. još nešto .. kao dopuna .. .. kažimo .. dvije dopune .. prva biblijska druga .. dopuna vračeva ..
.. prva kaže .. .. stanite s tim kurčevim riječima .. osjetite tišinu .. umuknite malo .. .. biblija apokalipsa .. tišina je zadnji .. ključni gospodar .. sedmi duh božji ..
.. da vam približim malo .. gradivo .. a kako boga i ne znam baš dobro .. eto .. znam barem kako se sotonski sjebava ta tišina .. .. to se radi riječima .. kao što ovaj dragoljub radi .. .. duhovito .. muljavo .. ispremješano .. bez sadržaja .. kao govna bačena bilo gdje .. smatrajući se .. poznavaocem cjelog svijeta i svega šta je u svijetu dobro .. nauke popina mudrosti ..
.. druga kaže .. .. vračevi .. .. prekinite unutarnju priču .. jogiji kažu .. utihnite .. .. dozvolite svijetu da prostruji kroz vas .. .. osjetima .. mirisima .. .. ružmarinu i tamjanu ..
.. dakle .. osjetite svijet .. .. nemojte ga misliti .. i pogotovo ga nemojte mnogo govoriti ..

Znaš kaj je...Teologija je znanost,a ta mi je u krvi...
Moreš me kaj pitat,ali dalje od toga bolje da ne ideš.
Tu plitku pamet od prvih 12 poglavlja babilonskih pa dalje
mojih predaka u prste znam razvrstat i na laži i na prevare,
a i na one koje služe za strašit decu i glupsone...Posebno
na filozofskom forumu nemaš šanse jer je tu logika obavezna
inače ispadneš panglu...:mrgreen:

Znaš kaj je...Teologija je znanost,a ta mi je u krvi...
Moreš me kaj pitat,ali dalje od toga bolje da ne ideš.

.. razumiješ o čemu se radi .. ?
.. o tome da je ovo tvoje sasvim bespotrebno ..
.. šta postižeš .. ili šta želiš postići tim načinom .. .. time što hoćeš pokazati da si učen pametan upoznat .. i da si na mjestu sa kojeg možeš zajebavati ..
.. šta s tim ..
.. to ti daje nekakvu snagu .. .. ili vjeruješ da time u komšiluku učvršćuješ svoj položaj ..
.. ali šta s tim .. ? .. tebi je jasno da ja svu tu tvoju priču smatram smećem .. a .. zar se ne bojiš da te i drugi počnu tako doživljavati .. ?

.. razumiješ o čemu se radi .. ?
.. o tome da je ovo tvoje sasvim bespotrebno ..
.. šta postižeš .. ili šta želiš postići tim načinom .. .. time što hoćeš pokazati da si učen pametan upoznat .. i da si na mjestu sa kojeg možeš zajebavati ..
.. šta s tim ..
.. to ti daje nekakvu snagu .. .. ili vjeruješ da time u komšiluku učvršćuješ svoj položaj ..
.. ali šta s tim .. ? .. tebi je jasno da ja svu tu tvoju priču smatram smećem .. a .. zar se ne bojiš da te i drugi počnu tako doživljavati .. ?
Slabo se ja, Alime,čega plašim...A ovo ovde mi zajebancija...
Moj položaj je ok i u komšiluku i inače,a i da nije-koga boli za to...
Ma i mene...
Dobra zajebancija nema cenu...
Nemreš platit...:lol:
A ti ako ovo ozbiljno shvataš-sory...

.. pitanje .. časa smrti .. je .. .. kompleksno pitanje .. .. može se reći .. ne postoji .. čas smrti ..
.. je li to pitanje gašenja svijetla .. ili svitanja zore .. .. razumiješ .. ?
.. treba smrt pronaći u sebi živom .. .. ****** .. iza lijevog ramena .. .. uspostaviti kontakt .. sprijateljiti se ..
.. negdje pisalo .. treba jesti povrće .. voće .. piti vode .. malo mesa .. ne mnogo žitarica .. .. inače se u stanicama stvara .. kiselo .. što tera kisik .. i zove smrt .. .. i .. ona se useljava .. polako ..

.. između seksa i religije .. vjerujem .. moguće je naći .. na hiljade veza .. pa i više ..
.. ono što je zanimljivo je .. ovo .. između boga i seksa .. niti jedna ..
.. ako čovjek potraži boga .. seksa nestaje .. .. ako čovječanstvo potraži boga .. apokalipsa ..
.. nema načina da se učini logičnim .. ******* .. za onog koji želi bogu .. .. nema načina da onaj koji želi bogu .. hoće stvoriti još nekog .. da bi i taj išao bogu .. .. pizdarija .. velika ..

.. između osjećaja i misli je veza .. jebeno čvrsta .. .. to je .. slična situacija kao između kiše i potoka ..
.. mnogo vode u jednom toku .. ili mnogo vode u nekom području .. koje će stvoriti jak tok u potoku .. ili mnogo vode u oblaku .. koje će stvoriti mnogo vode na zemlji ..
.. isto sa osjetima ..
.. područje žestokih osjeta .. usmjeriti će tok .. stvoriti misao .. .. slično na javi i u snu ..
.. tako da .. recimo .. neko ko živi u sklopu nekih osjeta .. osjeta koji ga .. nekako .. emocionalno .. obilježavaju .. .. u sebi stvara misli .. koje su na isti način obilježene ..
.. to je moguće gotovo do predviđanja .. .. ako znaš osjete .. znaš koje će se misli javiti ..
.. a tako se stvara i .. šema .. pečat .. lice .. lice koje je maska .. čovjeka .. .. njegove navike .. misli .. riječi .. oblikovane su osjetom .. .. često u ranoj fazi života .. .. životom pod .. tim .. tipom oblaka ..
.. razumijete .. ?
.. to mislite pa to jeste .. to govorite jer to i jeste .. to radite jer to jeste .. to osjećate to jeste .. jer to jeste pa to i jeste .. .. razumijete .. ?

.. kuandu a dumenega fan u điu .. kapelin neuvu neuvu vestiu .. ko la madama la madama n testa .. o belin ke festa o belin ke festa ..

.. trebali biste mi čestitati božić .. **** vas bog .. .. mi hrvati imamo danas božić .. .. za razliku od vas srba koji boga valjda ni nema .. .. imate kakvog vi boga .. ? .. ma boli vas ***** .. imat ćete nobelovu nagradu za mir uskoro .. šta hoćete više ..

Ti nicim nisi zasluzan za bozic. On je tu, bio ti na proslavi prisutan ili ne.
Ako ti imas boga, proslavices mu rodjendan.
Bas tako, nema on tebe nego imas ti njega.
Imaces ga dok ga budes cuvao... iako si ga upravo opsovao.
Kog ces dana proslaviti? Pa ne slavi on nego ti, to je tvoje slavlje, i zato ti i dozvoljava da sam odredis kada ce to biti.
Ako ces danas slaviti boga, zelim ti srecno slavlje.
Ako ces ga slaviti cele godine, zelim ti srecu cele godine.
.. alime ..

Back