.. zdravo ..

• Začetnik teme Začetnik teme alim
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Valjal' ova alime:
?

Vrijedi li život bez ljubavi? Bolje je davati nego uzimati, jel'...

.. ljubavi .. ****** .. .. kaže se .. bez duše .. .. vrijedi .. ako si zapadnjak .. ili životinja ..

.. u zavisnosti šta si .. nešto ti vrijedi .. dok si ovca vrede ti zelene polja .. .. nisam te tome učio .. ? .. ili jesam .. al za ***** .. ?

.. ljubavi .. ****** .. .. kaže se .. bez duše .. .. vrijedi .. ako si zapadnjak .. ili životinja ..

.. u zavisnosti šta si .. nešto ti vrijedi .. dok si ovca vrede ti zelene polja .. .. nisam te tome učio .. ? .. ili jesam .. al za ***** .. ?

Točno, da, vrijednost je odnosna veličina...

Znači, ako sam ljubavnik, onda mi ljubav vrijedi? Vrijedi li ljubav čovjeku? Zašto?

Vrijedi li bog? Kome?

.. čovjeku ..

.. moglo bi se reći .. svakom čovjeku .. .. ali čovjek je duša .. svoj .. on drži sebe u rukama .. on drži svoje vrijednosti .. .. pa mu ti ništa ne možeš govoriti ..

- - - - - - - - - -

Vrijedi li bog? Kome?

- - - - - - - - - -

Ma ljubav stari, jeboga, jel' si zaboravio šta je ljubav?

srceeeeee višeeeeee nije mojeeeeee, tebi draaaaaaga pripaloooo jeeee, kakav sex, nema tu ni 's' od sexa, to ti je ljubav...

.. izvini .. .. pomislio sam da znaš šta je ***** .. jer sam bio gotovo siguran da nemaš pojma šta je ljubav ..

.. čovjeku ..

.. moglo bi se reći .. svakom čovjeku .. .. ali čovjek je duša .. svoj .. on drži sebe u rukama .. on drži svoje vrijednosti .. .. pa mu ti ništa ne možeš govoriti ..

Ako uzmemo u obzir da je vrijednost odnos, onda je vrijednost boga u odnosu s čovjekom, jel'... Možda je bog stvorio čovjeka kako bi odnos stvorio vrijednost...

Bi li bog imao vrijednost kad ne bi bilo čovjeka? Nema čovjeka, nema odnosa, nema vrijednosti...

.. izvini .. .. pomislio sam da znaš šta je ***** .. jer sam bio gotovo siguran da nemaš pojma šta je ljubav ..

Pa, mnogo si bliže nego što misliš, vrlo zaebana stvar ta ljubav, ova pjesma me je podsjetila na jednu vrlo važnu stvar, davanje, ljubav je davanje, koliko god to banalno zvučalo teško je to zapravo osvijestiti i ozbiljiti.

Ako uzmemo u obzir da je vrijednost odnos, onda je vrijednost boga u odnosu s čovjekom, jel'... Možda je bog stvorio čovjeka kako bi odnos stvorio vrijednost...

Bi li bog imao vrijednost kad ne bi bilo čovjeka? Nema čovjeka, nema odnosa, nema vrijednosti...

.. ne razumiješ .. ni boga ni čovjeka ..

Pa, mnogo si bliže nego što misliš, vrlo zaebana stvar ta ljubav, ova pjesma me je podsjetila na jednu vrlo važnu stvar, davanje, ljubav je davanje, koliko god to banalno zvučalo teško je to zapravo osvijestiti i ozbiljiti.

.. ne .. ni davanje ni primanje .. ne postoji ljubav na zemlji ..

.. ovako bi se moglo shvatiti .. .. ne kažem ti .. kažem .. ****** .. neko bi .. jednom ..

.. postoji čovjek ..
.. i on ima neko znanje ..
.. postoji čovjek ..
.. i taj nešto osjeća ..
.. znanje je .. nekakav krug .. veći ili manji .. i čovjek je u njemu .. povezani su ..
.. isto osjet .. .. neko nešto osjeća .. drugi ne .. .. od topline do vibracije mobitela .. ili zvuka riječi .. .. neko je u nekom krugu .. drugi ne ..

.. osjete je moguće prenijeti .. moguće je da neko osjeti .. bolje ili slabije .. osjete drugih .. .. na tome stoji film .. umjetnost .. priče ..
.. osjetiti drugog .. njegove osjete kao svoje .. to je tekovina evolucije ..
.. povećati krug znanja .. povećati krug osjeta .. .. to je evolucija ..

.. u svojoj krajnosti .. ljubav nije davanje ..
.. jer ono čemu bi trebalo nešto davati .. ne možemo davati duh .. dušu .. .. možemo mu davati samo zemlju .. a ta je uvjek .. ***** ..

Back