Zbog čega smo mi ovde toliko opterećeni Hrvatskom i Hrvatima?

Nemaju ni o čemu pametnijem razmišljati pa im to dođe kao duševna hrana. Da počnu razmišljati o sebi, svom standardu, plaćama, životu, došlo bi im većini da dignu ruku na sebe. Ovako zaborave na svoje probleme i nalaze utjehu za svoj jadan i promašen život u želji da komšiji crkne krava. To po onoj kad je meni loše, neka je loše i svima oko mene. Budući da su Hrvati jedini uspješno zgazili srpske ultranacionalističke ciljeve željne širenja životnog prostora, naravno da su njihove otrovne strijele usmjerene ka Hrvatima. Nitko ne mrzi onoga koga ne doživljava.

Koliko vidim, najaktivniji si na ovoj temi upravo ti. Pišući o Srbima, pišeš o sebi.

Ne mislim samo na ovaj poslednji rat, već na ceo taj sukob koji se protezao tokom čitavog XX veka, a iz kog su Srbi izašli kraći za ogroman broj ljudi i izgubljene teritorije, samim tim i sa smanjenim uticajem na čitavom Balkanu, nemerljivom materijalnom štetom i sa traumama koje će trajati i tokom narednih generacija.
Srbi nisu izgubili ništa od teritorija, izuzev Kosovo koje je još na tapetu. Čak ni Makedoniju ne biste trebali shvaćati kao svoj teritorijalni gubitak.

Ne mislim na ovaj forum nego i inače recimo na raznim portalima i društvenim mrežama može se uočiti mnogo veće interesovanje za naše zapadne susede nego recimo za druge države s kojima se graničimo. Ispaljuju se otrovne strele i izlivi mržnje prema njima. Ne razumem to.
Evo već trideset godina od rata s njima, a s drugima smo ratovali i više puta, ne utiču na nas, nemamo više s njima ništa. Zašto onda ljudi ovde toliko razmišljaju o njima? U čemu je stvar?
Savaka čast Dlugi ... za 40min. već druga strana :D

Kako da ne,napravili ste invaziju na ovom forumu sa ciljem provociranja,mene a i vecinu verujem zabole ona stvar za vas
Vi ste ti koji su ovde dosli da mrze
Koliko te boli briga, dokazuješ svojim komentarom. Da te nije briga, ne bi se ti uopće javio. Samo na Politici je trenutno 10-tak aktivnih tema, a tebe toliko nije briga da si baš izabrao javiti se na ovu. :lol:

Ne mislim na ovaj forum nego i inače recimo na raznim portalima i društvenim mrežama može se uočiti mnogo veće interesovanje za naše zapadne susede nego recimo za druge države s kojima se graničimo. Ispaljuju se otrovne strele i izlivi mržnje prema njima. Ne razumem to.
Evo već trideset godina od rata s njima, a s drugima smo ratovali i više puta, ne utiču na nas, nemamo više s njima ništa. Zašto onda ljudi ovde toliko razmišljaju o njima? U čemu je stvar?
Čista glupost !
Pratim političku scenu srbije i celog sveta
Totalno sam neizainterosovan šta se dešava u hrvatskoj , a primetio sam i ljudi iz moje okoline . Čak šta više preskačem sve naslove gde god se spominju . Jednostavno oni su meni bljutavi i dosadni
Hrvati su ti koji vire u naše dvorište i gledaju samo da li nam je gore nego kod njih ! Pa forum ti je očit primer
Bolje postavi pitanje koliko naših ljudi učestvuje na nekom hrvatskom forumu i sve će ti biti jasno

Srbi nisu izgubili ništa od teritorija, izuzev Kosovo koje je još na tapetu. Čak ni Makedoniju ne biste trebali shvaćati kao svoj teritorijalni gubitak.
U smislu državnih teritorija nisu, sem KiM, ali kad pogledaš gde su sve živeli a danas ih nema, svakako jesu. Zamisli recimo da su bili mudriji pa da nisu doživeli one dve katastrofe u dva svetska rata. Danas bi ih bilo možda i duplo više. A ovako su narod na silaznoj putanji.

Tema traje skoro 4 godine, da li je realno...

1711038704468.png

U smislu državnih teritorija nisu, ali kad pogledaš gde su sve živeli a danas ih nema, svakako jesu. Zamisli recimo da su bili mudriji pa da nisu doživeli one dve katastrofe u dva svetska rata. Danas bi ih bilo možda i duplo više. A ovako su narod na silaznoj putanji.
Što da ti kažem... Naknadna pamet se ne važi. Da su Srbi bez rata prihvatili samostalnu Hrvatsku, danas se nijedna politička i društvena odluka u Hrvatskoj ne bi mogla donijeti bez privole Srba. Imali bi moćan utjecaj na unutarnju i vanjsku politiku Hrvatske. Tu se vidi koliko su imali plitke političke vođe. Radije su išli na sve ili ništa pa dobili ništa, nego na realnu politiku pa zapaprili Hrvatima do jaja.

Turbulentna vremena traže inteligentne vođe, a to Srbi nisu imali. Zato su, sportskim rječnikom rečeno, ispustili veliku prednost i gotovu pobjedu sami svojom igrom pretvorili u težak poraz. Glupost se ne prašta.

Što da ti kažem... Naknadna pamet se ne važi. Da su Srbi bez rata prihvatili samostalnu Hrvatsku, danas se nijedna politička i društvena odluka u Hrvatskoj ne bi mogla donijeti bez privole Srba. Imali bi moćan utjecaj na unutarnju i vanjsku politiku Hrvatske. Tu se vidi koliko su imali plitke političke vođe. Radije su išli na sve ili ništa pa dobili ništa, nego na realnu politiku pa zapaprili Hrvatima do jaja.

Turbulentna vremena traže inteligentne vođe, a to Srbi nisu imali. Zato su, sportskim rječnikom rečeno, ispustili veliku prednost i gotovu pobjedu sami svojom igrom pretvorili u težak poraz. Glupost se ne prašta.
Jos veca je glupost sto neznas koliko ste mali i nebitni
Zar je toliko tesko da gledate svoja posla

U smislu državnih teritorija nisu, sem KiM, ali kad pogledaš gde su sve živeli a danas ih nema, svakako jesu. Zamisli recimo da su bili mudriji pa da nisu doživeli one dve katastrofe u dva svetska rata. Danas bi ih bilo možda i duplo više. A ovako su narod na silaznoj putanji.
Овакви и сл коментари су разлог.
Кад пожелиш да се некоме укакиш у расположење,а он ти се намешта.
Прженице класичне.

Највећа би грешка била ући у дискусију са таквима.

Ето,лепи смо,снажни и моћни ал морате то да нам признате фазон.
У принципу дијагноза.

То је огледало наших патриЈота...

Не слажем се, мислим да је много више људи у ХР оптерећено Србијом мада и то ишчезава. Упознао сам много нормалних Хрвата.

Opet kažem, budimo realni. Na hrvatskoj strani je bilo i ima i sada mnogo ustaša i zveri od ljudi. I bilo ih je dugo unazad. Da sam ja bio na mestu tih Srba tamo, ne bi mi bilo prijatno nikako. Tako da ne bih baš rekao da smo samo trebali da se smeškamo i budemo dobre komšije. A opet nije rat jedino rešenje za rešavanje tenzija.

Najrealnija ocena je da su nacionalisti sa obe strane napravili sranje, ali su se hrvatski nacionalisti snašli mnogo bolje u međunarodnoj politici. Isto kao i u prvoj polovini XX veka. Hrvatski nacionalizam je uvek bio za Evropu, Austrougarsku, Rajh, EU. Srpski nacionalizam uvek protiv, pa i dan danas. Na kraju svako svako seje onako kako žanje.

Treba da brendiramo u svetu taj hejt u obliku sportskog rivlastva, nesto kao Old Firm na Balkanski nacin, i da pokupimo pare neke od toga.

Kada bi mi bili pametni, uradili bi tako nesto.

Kao Ohio State vs Michigen za americki fudbal ili Oksford vs Kembridz osmerac.

TIpa jednom godisnje organizujemo mec Srbija-Hrvatska u nekoliko sporta, prodajemo TV prava i glumimo najvece divljake pred strancima.

Daj da pokupimo neke pare od toga, a ne k'o klosari sve besplatno.

Back