Zbog cega peti oktobar nije drzavni praznik?

Није тачно. Лустрација није никада спроведена. То говорим на основу личног искуства и разговора са људима из те две земље. Они су само пензионисани и нису сносили више никакве последице.

Систем је наставио да функционише. Државна безбедност, полиција и војска су промениле главне руководиоце/команданте, али је све остало исто и сада су променили званичну идеологију.

"Само пензионисани".

Ево једног поређења:

Фабрика киселе воде и сокова "Књаз Милош"-100 милиона евра по Закону из 1997 године
Лесковачка фирма "Здравље"-3.5 милиона евра по Ђинђићевом закону из 2002 године.

"Књаз Милош" реално није вредео ни 10% "Здравља".
Да ли је "Здравље" имало и дугова?

То није тачно. Постојале су фабрике које су радиле и извозиле, а на крају су их дотукли и затворили после 2000. године.

Могли су да се понове. Неки од њих су били замрзнути због рата и санкција.

Све ово што си написао је неистина.
Нетачно је само ако је свет из 1990. остао исти до 2000.

Нетачно је само ако је свет из 1990. остао исти до 2000.
Svet je ostao isti još od Radoja Domanovića - ljubomoran, alav, sebičan, zajedljiv, zlonameran, nepromišljen, beži od svake lične odgovornosti i prebucuje na druge

A fabrike su sjebane da bi se uvozilo, MMF krediti služe za uski krug a otplaćuje cela populacija, često radeći ko stoka kod tog uskog kruga "odabranih"...

Konstatujem da je apsolutna kooperativnost DOS-a ohrabrila baš svaki takav poduhvat, na srpsku štetu, naravno.
Ми (Србија) смо од 1996. или 1997. за савезну власт сарађивали са мањином Црне Горе. Да ли је то природно стање?

Без обзира шта ја о томе мислим, већина има право да одлучи.

Потребно је поменути и "моменат" из 1999., после чега су у ЦГ добро проценили да ћемо се ми довека бавити КиМ, и да ћемо због тога бити заглављени према ЕУ.
Они нису хтели да се баве са КиМ, без обзира шта ми мислили о томе. Хоћемо ли ми то да прихватимо као чињеницу?

Једнако као и то да покрајинска већина не жели са нама, и неће желети без обзира шта ми урадимо. И о томе могу да мислим било шта, али они неће главни град Београд.
Њихова "самосталност" се не служи за доручак... али њихови политичари лажу једнако као и наши.

Svet je ostao isti još od Radoja Domanovića - ljubomoran, alav, sebičan, zajedljiv, zlonameran, nepromišljen, beži od svake lične odgovornosti i prebucuje na druge

A fabrike su sjebane da bi se uvozilo, MMF krediti služe za uski krug a otplaćuje cela populacija, često radeći ko stoka kod tog uskog kruga "odabranih"...
Не мислим ништа добро о томе што увозимо (колико смо у могућности) јефтинију робу, од аутомобила па све до гаћа.

Мед и млеко неће стићи само по себи. Нико нам неће поклонити. Ако се прилагодимо чињеници да нам је запад на све четири стране света у односу на Србију... то је једини начин.

Можда ће за 50 година бити нешто друго, али треба дочекати тај тренутак. Не треба изгинути за ништа.

Не мислим ништа добро о томе што увозимо (колико смо у могућности) јефтинију робу, од аутомобила па све до гаћа.

Мед и млеко неће стићи само по себи. Нико нам неће поклонити. Ако се прилагодимо чињеници да нам је запад на све четири стране света у односу на Србију... то је једини начин.

Можда ће за 50 година бити нешто друго, али треба дочекати тај тренутак. Не треба изгинути за ништа.
Ko je došao u Beograd - USPEO JE
Ko se vratio uz Beograda - PROPAO JE

Kaže masa

Nabavka repromaterijala i nove opreme se često krstilo u "gubitaš u minusu"
ALI NISU BILI MUTAVI DA POKUPE SVE KOMPLET IZ MAGACINA KAO NI NOVU OPREMU KOJA BI ZAVRŠAVALA U "Djoka Commerce doo"
Ма одлично... Да ли је неко од 2012. наовамо завршио у апсу због тога?

"Они други ништа не ваљају... Треба ми да будемо власт - да ми крадемо."

Ми (Србија) смо од 1996. или 1997. за савезну власт сарађивали са мањином Црне Горе. Да ли је то природно стање?

Без обзира шта ја о томе мислим, већина има право да одлучи.

Потребно је поменути и "моменат" из 1999., после чега су у ЦГ добро проценили да ћемо се ми довека бавити КиМ, и да ћемо због тога бити заглављени према ЕУ.
Они нису хтели да се баве са КиМ, без обзира шта ми мислили о томе. Хоћемо ли ми то да прихватимо као чињеницу?

Једнако као и то да покрајинска већина не жели са нама, и неће желети без обзира шта ми урадимо. И о томе могу да мислим било шта, али они неће главни град Београд.
Њихова "самосталност" се не служи за доручак... али њихови политичари лажу једнако као и наши.
O tom fenomenu je već pisao Profesor Lompar.

Ма одлично... Да ли је неко од 2012. наовамо завршио у апсу због тога?
Ni Slobini ni Mirini, neki čak preletanjem i kumovi postali
"Они други ништа не ваљају... Треба ми да будемо власт - да ми крадемо."
Naravno
Samo se to ne kaže tako nego "korupcija, ne rade institucije, nestabilna gradnja"

Да ли је "Здравље" имало и дугова?
Ти дугови су били плаћани из средстава добијених од приватизације односно купопродајне цене , с тим да су државни повериоци били дужни да отпусте дугове које су имали према предузећима у приватизацији.Дакле, купац фирме није преузимао дугове фирме, сем ако уговором о приватизацији то није било изричито предвиђено.
За остале недржавне повериоце био је предвиђен други поступак, с тим да они нису могли да принудно наплате дугове од фирми у приватизацији, док траје приватизација.С обзиром да су фирме продаване за 1-2% тржишне вредности, новац добијен од приватизације углавном није могао да покрије дугове фирми, па су повериоци остали ненамирени.

Štovani gospon,

Ološa ne čini namjera već prilika

Slobodni ste prijaviti komentar :kafa:

Ти полазиш од себе, Јадни Ајроне, јер не можеш ни да замислиш прилику за неку ситну крађу коју не би искористио.

Међутим постоје и далеко бољи људи од тебе. Далеко, далеко бољи. Онтолошки бољи; није до твоје добре воље.

Ти полазиш од себе, Јадни Ајроне, јер не можеш ни да замислиш прилику за неку ситну крађу коју не би искористио.

Међутим постоје и далеко бољи људи од тебе. Далеко, далеко бољи. Онтолошки бољи; није до твоје добре воље.

Predlog za tvoj avatar, prikladniji dakako i dapače
1759790363363.jpeg

Драугачије речено - хајде да радимо другачије. Ово до сада нам није донело користи.
Profesor Lompar vidi koren problema u nesvesnom usvajanju (internalizaciji) habzburških interesa, tj hrvatskog nacionalnog mita, koji su jugoslovenstvo i titoizam raširili u Srbiji.

Praktično sve o čemu se ovde diskutuje je proizašlo upravo iz toga, ili kao reakcija na to.

To je koren baš svakog narativa koji povezuje sadašnju ekonomsku i političku situaciju sa nekakvim “srpskim nacionalizmom” ili slučajnim aparatičikom koji se tada zatekao na vlasti, Miloševićem.

Pa citata:
BF0403FD-B2DC-4143-B1CC-421D95A0886C.jpeg

B5591D97-A702-41BC-91A4-4FD1E1C34F5B.jpeg

Poslednja izmena:
Predlog za tvoj avatar, prikladniji dakako i dapače
Pogledajte prilog 1796480
Nismo došli ni do toga, Jolpaz Davidov (Jazavac pred sudom) je odlično znao odakle mu preti opasnost i od koga da beži da mu krzno ne bi završilo na nečijem okovratniku. Kod izvesnih nema ni tragova onolike samosvesti koju pokazuje ta životinja, ona svoje krzno ne donosi sama na štavljenje.

Poslednja izmena:

Back