Završne reči na suđenju Šešelju

Evo pravnicki izvanredne zavrsne reci Seselja u "Politickoj lakrdiji" zvanoj HASKI TRIBUNAL !

Deo zavrsne reci ovde :
"ŠEŠELJ : VI SUDITE MENI, JAVNOST VAMA !

DEO STENOGRAMA ZAVRŠNE REČI DR VOJISLAVA ŠEŠELJA PRED HAŠKIM TRIBUNALOM, 14. I 15. MARTA 2012.g

Danas je sreda 14. mart, pozdravljam sve prisutne ovde, pre svega zastupnike tužilaštva i gospodina Šešelja. Pošto se nismo sastali ovde prethodnih dana, onda ćemo zasedati danas i sutra ujutru i onda ponovo sledeće u utorak 20. marta u 2 i 15, i ukoliko bude potrebno, ukoliko tada ne završimo, nastavićemo i narednog dana. U sredu 21. u 9 ujutru. To je sve što sam ja imao da kažem, a sada vi imate reč, gospodine Šešelj, vaša završna reč, izvolite : Dr Vojislav Šešelj: Gospodo sudije puna tri dana ovde smo slušali gomilu nesuvislih reči i rečenica, i gluposti koje je iznelo tužilaštvo, pokušavajući da realizuje u završnici svoj prljavi zadatak. Zadatak koji nije proistekao iz normalnog viđenja interesa, pravde i služenja pravdi, nego zadatak koji je proistekao iz naloga zapadnih obaveštajnih službi koje komanduju ovim tribunalom. Ovaj sud nije legalan, nije ni regularan, ovaj sud je upostavio nenadležni organ Ujedinjenih nacija, Savet bezbednosti, ovaj sud nije ni formiran da bi postigao pravdu, da bi čuvao pravdu, ovaj sud je formiran da bi bio sredstvo u rukama Saveta bezbednosti kojim taj organ Ujedinjenih nacija uspostavlja i čuva mir, dakle, u startu već znamo da ovde o pravdi ne može biti govora. Ovo je politički instrument, čak i vojni instrument, ovaj sud zamenjuje američku konjicu, zamenjuje američku Šestu flotu. Umesto da pošalje Amerika Šestu flotu, da nas po Srbiji tamo pohvata, i odvede u Gvantanamo i sudi pred svojim vojnim komisijama, ona je prethodno pomogla da se u Beogradu postavi jedan kvislinški prozapadni režim nakon 5. oktobra 2000. godine, a onda da taj režim počne redom da hapsi srpske političke, vojne i policijske prvake zbog njihovog učešća u ratu i suprotstavljanja politici američke hegemonije i dominacije.

Mene nije trebalo na taj način goniti, ja sam više puta izrazio želju da se ovde pojavim. Deset godina sam ja nastojao da se dočepam Haškog tribunala. To mi je bila životna želja, i ja sam veoma zadovoljan onim što sam ovde postigao, jer ono što će ostati ovde, to su transtkripti suđenja, to neće biti vaša lična viđenja samog procesa, niti vaša presuda.

Vašoj presudi jednog dana će se ljudi verovatno smejati, još će se više smejati ovoj optužnici i završnoj reči tužioca, ali ostaje transkript procesa, ostaje to čudo neviđeno koje se dešavalo u sudnici.

I zbog toga je vredelo živeti.

Naravno, iako sam ja želeo da se ovde pojavim, ipak nije moja želja prevagnula, nego je prevagnula volja političkih faktora. Karla del Ponte u svojoj knjizi otvoreno priznaje da joj je Zoran Đinđić rekao prilikom poslednjeg susreta:

“Vodi Šešelja i više ga ne vraćaj”.

Imao je Zoran Đinđić i ranijih susreta sa Karlom del Ponte, i drugi političari tog izdajničkog prozapadnog režima u Beogradu. Nije samo Đinđić tražio da me eliminišu iz srpskog političkog života, to su tražili mnogi drugi, ali Đinđićev zahtev je bio najupečatljiviji i zato ga je Karla del Ponte obradila na jedan veoma upečatljiv način.

Florens Artman, bivši portparol Karle del Ponte, u svojoj knjizi objašnjava koliko su zapadne obaveštajne službe umešane u rad ovog tribunala i ona tu posebno potencira američku i britansku obaveštajnu službu, i zaista su umešani. To smo znali ranije i pre izlaska njene knjige, a kad se knjiga pojavila, onda je to pogotovu bilo očigledno.
Podizanje optužnice protiv mene više od devet godina bilo je motivisano nastojanjima da budem eliminisan iz srpskog političkog života za sva vremena, da se u međuvremenu uništi Srpska radikalna stranka, ili preotme.

Dakle, da se preotme na taj način, što to više neće biti ona ista stranka, nego će se preusmeriti na kolosek prozapadnih političkih partija, koje nasuprot interesima srpskog naroda služe Americi, Engleskoj, Francuskoj, Nemačkoj i celoj Evropskoj uniji, Vatikanu, i tako dalje. I pokazalo se da sve ide u tom pravcu, pune četiri godine ovde se vodila borba hoću li uopšte imati pravo da se branim ili ne, jer sve je bilo zamišljeno da mi nametnu nekog advokata, da li iz Engleske, da li iz Holandije, iz bilo koje zemlje, koji će glumiti da me brani, a uz čiju će pomoć tužilaštvo da nafiluje sudski spis ogromnom količinom takozvanih dokaznih materijala, i suđenje ne bi dugo ni trajalo, jer bi tužilac i branilac bili na istoj strani.

Tako je tužilaštvo zamišljalo da uvede sve te svoje papire na isti onaj način na koji je uspelo 2010. godine da uvede. Jer i vi, gospodo sudije, kada ste videli da protiv mene nema nikakvih dokaza, onda ste masovno uvodili u sudski spis dokumente koje ste ranije odbijali kao dokaze, na primer, razne izjave Milana Babića, dokumenta uz njegovu izjavu, pa Miroslava Deronjića, pa ko zna koga sve još, ima tu još nekih zaštićenih imena pa da ne napravim grešku, da mi ne srknavite ovu završnu reč prelaskom na zatvorenu sednicu, ili naknadnim intervencijama u snimak. To je suština."

Kompletan STENOGRAM zavrsne reci na linku :
http://www.akademediasrbija.com/ind...-vama-&catid=38:cat-komentari-vesti&Itemid=54

• Podržavam
Reactions: 27E
ka` ce presuda?

Aj dodji, da ciko droge svom drogosu, da mi se ne sekiras oko presude :mrgreen:

man-eating-pills-spoon-self-image.jpg

Не желим му лично никакво зло али његовој странци желим одлазак са политичке сцене јер је заснована на демагогији, причању бајки, проливању туђе крви и завијању хиљада српских мајки у црно због њихове погрешне политике изолационизма и инаћења.

Не желим му лично никакво зло али његовој странци желим одлазак са политичке сцене јер је заснована на демагогији, причању бајки, проливању туђе крви и завијању хиљада српских мајки у црно због њихове погрешне политике изолационизма и инаћења.

Dobro bre, zasto prepisujes listu americkih i EU zelja?:D

Raspravno veće Haškog tribunala odbilo je zahtev optuženog Vojislava Šešelja da bude pušten na privremenu slobodu, saopšteno je u Hagu.

Na kraju završne reči, Šešelj je u utorak zatražio da mu bude "ukinut pritvor" u kojem je od 24. februara 2003. godine. Rekao je da za pritvor ne postoje razlozi, zato što ne postoji opasnost da bi on mogao da pobegne, niti da utiče na svedoke.

Veće predsedavajućeg Žana-Kloda Antonetija taj zahtev je, međutim, odbilo, uz obrazloženje da Šešelj nije pružio dovoljno uverljive dokaze da bi se sa privremene slobode vratio na izricanje presude.

Vesti Krstarice

:rotf:hahaha:rotf:

Zaboravio cova kako je psovao sud, a sada moli za milost....

Raspravno veće Haškog tribunala odbilo je zahtev optuženog Vojislava Šešelja da bude pušten na privremenu slobodu, saopšteno je u Hagu.

Na kraju završne reči, Šešelj je u utorak zatražio da mu bude "ukinut pritvor" u kojem je od 24. februara 2003. godine. Rekao je da za pritvor ne postoje razlozi, zato što ne postoji opasnost da bi on mogao da pobegne, niti da utiče na svedoke.

Veće predsedavajućeg Žana-Kloda Antonetija taj zahtev je, međutim, odbilo, uz obrazloženje da Šešelj nije pružio dovoljno uverljive dokaze da bi se sa privremene slobode vratio na izricanje presude.

Vesti Krstarice

pa dobro ne moli on za milost bukvalno, vec za ono na sta ima prava.Ne bih se bas grohotom smejala ovome, imaj u vidu da je sam otisao u Hag.

Vesti Krstarice

ne moli nego koristi svoje legitimno pravo da bude na slobodi do presude......

Vesti Krstarice

прво погледај шта је уствари реко...
но пошто ти је то комплицирано пробај бар од 09:34:00....09.47:00...па до краја....
па онда сеири...

Posto je mnogo psovao i omalovazavao taj isti Sud, ne vidim da ima MORALNO PRAVO da od njega trazi nesto.

Ako je tvrdio da je taj Sud NELEGALAN, zasto se sada POZIVA NA LEGALNOST (kada njemu ide u korist?)?

pravo da se covek brani sa slobode se ne daje na osnovu njegog recnika nego na osnovu zakljucka da taj i taj optuzenik nece da pobegne a i zbog duzine vec obavljenog pritvora. s obzirom da je u sud otisao cim je objavljena poternica po nalogu djinndjica, pokazao je da nema namere da se skriva.
dal je sad jasnije?

drugo, covek se bori za svoj zivot i ti tu nemas sta kome da trtljas, njegovo je pravo kako ce da se otima i bori.

To je cist COPY sa Vesti Krstarice.

A ja znam sta je on govorio tamo OD POCETKA....

какав цопу,
погледај званичну завршну реч одбране несретниче задојен мржњом према Србима, па онда дођи да пљујеш и баљезгаш о томе како је молио милост од зликоваца....

Pa nije on na godisnjem odmoru, vec u ZATVORU!

Trazio je i GINEKOLOGA!?

Pa gde toga jos u svetu ima!?

I preko svega PSUJE SUD, NE PRIZNAJE GA...a na kraju MOLI ...

Koji karakter...

zasto je on u zatvoru 9 godina?
jel si ti bio nekad na sudu uopste? tuzba ima par meseci da da dokaze a ako ne, sudija zavrsava slucaj i oslobadja optuzenika koji ako nisu bili u bekstvu, nisu ranije bili osudjivani imaju pravo da se brane sa slobode, uz kauciju.

ti naravno prosipas budalastine i trazis kavgu, mogu ja da te psujem kolko oces, al mi nisi zanimljiv za to, nema tu nekog izazova.

Back