Завера против Србије

• Začetnik teme Začetnik teme daxt
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Завера против Србије ће:

• Уништити Србију

• Ослабити је и свести на београдски пашалук

• Ојачати србију

• Створити Србију са српском мањином

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Кажем, било је некада много више Срба католика, у ранијим вековима, по свим тим територијама, Аустрије/Угарске, и много већи број, који се затим смањивао, а 20 хиљада сам мислила у време стварања Краљевине СХС и још неко време иза тога.

o,da...ja se i danas nemogu nacudit "srba" antica,matica,jozica,stipica,lovrica,stipanovica,josipovica....
a nigdje "srbina" ante,mate,joze,stipe,josipa,lovre da sretnem.
(mora da se su bre dobro kamuflirali..)

al moj najveci favorit su "srbi" LATINovici...:per:

Nije srpski, nego pravoslavni. Čim je na Pelješcu, ne može biti srpski! :rtfm:
A to samo govori ponešto o Nemanjićima! :per:

Jok Srbski prosle godine sam razgovarao sa monahinjom u Crnoj Gori koja je iz jednog manastira sa Prevlake znaci radi se o manastirima Srbske Pravoslavne Crkve gde je nekad gospodar bio kralj Srbije.

Nemanjici su pravoslavni Srbi iz sela Nerodimlja ( kod Urosevca ) sa Kosova, zbog osvete se sklanjaju u Ribnicu (sadasnja Crna Gora), a odatle se vracaju kao vladri Srbije.

so reko neki lik u spanskoj seri sinotj;
"djes vido da od dva zuta graska nikne zeleni..."
ili to ili je "graskic" potpuno lud...dementan tojest...
mada, meni Andric nije pario dementan, a tebi?

jasnije? :)

@ skoro svima; evo, prije nego nastavite...do...nesvijesti....

http://forum.krstarica.com/threads/212668

Jel ti to aludiraš na miješani brak? :think:
Netje itji!
Dokumenti iz Andrićevih studentskih dana svjedoče o njegovu hrvatstvu. Tako, slika prijavnice za upis u prvi semestar Filozofskog (Mudroslovnog) fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (desno) , koju je Ivo Andrić kao dvadesetogodišnjak, vlastoručno potpisao u Zagrebu 14. listopada 1912., svjedoči da mu je materinji jezik - hrvatski. Identično se izjasnio i prilikom upisa na Sveučilište u Krakowu u Poljskoj gdje piše da je katolički Hrvat iz Bosne.

Tijekom tog razdoblja on postaje i zagovornik ideje Jugoslavenstva. Nakon nastanka zajedničke države Andrić se počinje izjašnjavati kao Srbin [4] i tu nacionalne identifikaciju on će održati do kraja života. Skoro sav njegov opus, književna djela (osim nekoliko pripovjedki objavljenih u ranoj mladosti i na početku književne djelatnosti) i velike romane pisao je ekavicom i srpskim jezikom (ili istočnom varijantom srpskohrvatskog jezika kako se tad zvao) U osoboj prepisci koristio je ćirilično pismo. Ipak godinama su se oko Andrića množile nejasnoće i kontroverze. Da li je do promjene nacionalnog identiteta došlo zbog ideoloških razloga ili zbog karijere pošto on uskoro postaje državni službenik (a potom i ambasador u Berlinu) kraljevine Jugoslavije u kojoj dominira Srbija.

Jel ti to aludiraš na miješani brak? :think:
Netje itji!

jok, ja ...aludiram...ma sta...aludiram, upirem prstom i umirem od smijeha
na to da vi bolje od njega samog znate tko je on...
pazi, meni to stupidno, al bas... :hahaha::hahaha::hahaha:

s druge strane, ako je to tako onda ne vidim razloga za histeriju kad se
"ispostavi" da netko drugi zna bolje od vas samih tko ste vi...:per:

btw
91 sam se ja izjasnila kao Jugosloven...zatim su nas "ukinuli" pa sam napisala
sliedece (kad su mi trazili da se pod svaku cijenu javno izjasnim i to potpuno...protupravno...);
"Izjavljujem da se TRENUTNO ne osjecam kao Hrvat."
u medjuvremenu je postalo prilicno bezbjedno bit Srbin pa... :per:

Poslednja izmena:
Jok Srbski prosle godine sam razgovarao sa monahinjom u Crnoj Gori koja je iz jednog manastira sa Prevlake znaci radi se o manastirima Srbske Pravoslavne Crkve gde je nekad gospodar bio kralj Srbije.

Nemanjici su pravoslavni Srbi iz sela Nerodimlja ( kod Urosevca ) sa Kosova, zbog osvete se sklanjaju u Ribnicu (sadasnja Crna Gora), a odatle se vracaju kao vladri Srbije.

Kad ćeš konačno prestati da lažeš?
Ja neki dan prošao cijelu Prevlaku, nema manastira da ga svijećom tražiš! Niti jednog!!!!
Nemanjići potiču iz neretvanskog Zahumlja, a ne sa Kosova!

jok, ja ...aludiram...ma sta...aludiram, upirem prstom i umirem od smijeha
na to da vi bolje od njega samog znate tko je on...
pazi, meni to stupidno, al bas... :hahaha::hahaha::hahaha:

s druge strane, ako je to tako onda ne vidim razloga za histeriju kad se
"ispostavi" da netko drugi zna bolje od vas samih tko ste vi...:per:

Kakva histerija, draga moja?
Nema nikakve histerije. Ja samo govorim ono što je dokumentirano.

ljubisha,zasto toliko mucis junacku desnicu,evo im koska...:mrgreen:
sto volim ovu opciju za stavljanje slika..
sta ono pise pokraj "materinski jezik"!?:per:
gospodjo savic,ocete li biti tako ljubazni..:hvala:

Ivo_andric_prijavnica.jpg

Zivim u inostranstvu,i pravo da vam kazem zabole ih dupe za Srbiju,pola njih nema pojma ni gde je akamoli da kuju neku zaveru protiv Srbije,zato manite se ovakvih glupih tema gde mi srbi mislimo da nas ceo svet mrzi i da hoce da uniste Srbiju,dok je u stvari suprotna stvar gde nikoga boli briga,svako gleda sebe i gotovo.

Zivim u inostranstvu,i pravo da vam kazem zabole ih dupe za Srbiju,pola njih nema pojma ni gde je akamoli da kuju neku zaveru protiv Srbije,zato manite se ovakvih glupih tema gde mi srbi mislimo da nas ceo svet mrzi i da hoce da uniste Srbiju,dok je u stvari suprotna stvar gde nikoga boli briga,svako gleda sebe i gotovo.

Pa kad se druzis sa obicnim ljudima i to iz srednjeg staleza koji razmislja samo kako da otplati kredit.

aham...pa koji je onda problem da kazes Ivo Andric je Srbin...
mislim, dokumentirano je da se coek tako izjasnio...:per:

Pa ko je reko da je problem?
Ivo Andrić je pisao uglavnom na ekavici, opredjelio se da bude Srbin i na to je imao pravo.
Ova priča je bila samo radi toga, da se zna da nije sve baš onako kako izgleda na prvi pogled.

Tako i tema nekima (sudeći po komentarima na početku) izgleda realno i tako kako je postavljač doživljava, a ipak u stvari od toga nema ništa.

Ili treba sad da kažem, jeste, postoji zavjera protiv Srbije?

Ivo Andrić je pisao uglavnom na ekavici, opredjelio se da bude Srbin i na to je imao pravo.
Ova priča je bila samo radi toga, da se zna da nije sve baš onako kako izgleda na prvi pogled.

Tako i tema nekima (sudeći po komentarima na početku) izgleda realno i tako kako je postavljač doživljava, a ipak u stvari od toga nema ništa.

he he he..pa i nije, nikad nije...ili jeste...:per:

sto se "teme" tice; bitje da su modovi na rucku...nema drugog, a... racionalnog, objasnjenja...:hahaha:

Prestani sa tim necivilizcijskim manirima.
Mozemo civilizovano da komuniciramo .
Ko bre laze ?
http://www.mitropolija.cg.yu/ustrojstvo/manastiri/prevlaka/index_l.html

Kako da civilizirano komuniciram s tobom, kad se služiš ovakvim "izvorima"?

"Posle otkrića naših ranih manastira u Tvrdošu i na Prevlaci kod Tivta, čija su iskopavanja u toku, očekujem da se kroz iskopavanja nekog manastira ili crkve u zapadnim srpskim predelima (mislim na oblasti od Vrbasa do Pounja), dokažem pokrštavanje Srba najkasnije u VII stoleću, kako svedoči car Konstantin VII Porfirogenit. Time bi bilo rešeno pitanje takozvanih "bosanskih bazilika", i ponovo bi se potvrdio naš etnički prostor u rimskoj Dalmaciji, uključujući svu Krajinu.

:hahaha::hahaha::hahaha:

na ekavici?pa onda je zagorec u "najgorem" prigorec..znaci,opet NAS,rvat:mrgreen:

Back