Завера против Србије

• Začetnik teme Začetnik teme daxt
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Завера против Србије ће:

• Уништити Србију

• Ослабити је и свести на београдски пашалук

• Ојачати србију

• Створити Србију са српском мањином

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Tako oni i Ivu Andrića posrbili, mada su mu oba roditelja Hrvati!
Ali se on izjašnjavao kao Srbin, radi političkih prilika.

pa sad...bez obzira na paranoju i tako to...
ocu rec; ni gluplje teme, ni gluplje ankete...
dobro, mozda ona o "pitomim ustasama"...tu su negdje...
no, zar nije podjednako...budalasto objasnjavati kako su Andrica "posrbili" pa zatim u produzetku napisati kako se on sam tako izjasnjavao...
to je ko ona prica o "nejakim Hrvatima"...? :eek:

Матија Бан, Иво Војновић, Иво Ћипико, и још најмање 20 хиљада их је било, нарочито све до тридесетих година двадесетог века, а има их и сада, рецимо, једна моја пријатељица... ;)

Cuo sam od drugara iz Vojvodine da Srba katolika ima po Vojvodini,narocito u Backoj. Sad koliko je to tacno.

Матија Бан, Иво Војновић, Иво Ћипико, и још најмање 20 хиљада их је било, нарочито све до тридесетих година двадесетог века, а има их и сада, рецимо, једна моја пријатељица... ;)

Jel dobrovoljno prešla ili je "pokatoličena"? ;)

milijuna,gospodjo savic....milijuna.vi srbi ste barem sto se tice brojeva vrlo velikodusni..;)

Tako oni i Ivu Andrića posrbili, mada su mu oba roditelja Hrvati!
Ali se on izjašnjavao kao Srbin, radi političkih prilika.
Шта је важно зашто се изјашњавао, важно је да се изјашњавао као Србин. Уосталом, и он и Тесла су далеко изнад свих тих земних заврзлама. Они су - они. :cool:

pa sad...bez obzira na paranoju i tako to...
ocu rec; ni gluplje teme, ni gluplje ankete...
dobro, mozda ona o "pitomim ustasama"...tu su negdje...
no, zar nije podjednako...budalasto objasnjavati kako su Andrica "posrbili" pa zatim u produzetku napisati kako se on sam tako izjasnjavao...
to je ko ona prica o "nejakim Hrvatima"...? :eek:

Pod tim "posrbili" mislio sam na to da se Andrića uzima za Srbina kao nešto što je naprosto tako. Ali se on samo tako izjašnjavao.

Nisi u pravu otac mu je bio svestenik Srbske Pravoslavne Crkve.
Hrvatska Pravoslavna Crkva je formirana 1941. od strane nacista i vodio je Rus. Ukinuta po ulasku jedinica JA iz Srbije 1945.

"srpska" pravoslavna crkva je tek 1918 po dekretu srpskog kralja,albanskog porjekla(pleme kelemendi)turskog prezimena,KARAdjordja,postala i crkva Hrvatskih pravoslavaca. odprilike u istoj godini crnogorska pravoslavna crkva prestaje da postoji i spada takodjer pod skute spc-a.

mogao se on izjasnjavati i kao tunguzijanac,ali cale i keva su bili etnicki Hrvati..i zdrao.

Ja ne znam jel ti znas definiciju nacije ?
Ali u njoj se kaze da je najbitnije kako se covek oseca ( znaci ne moze mu drugi covek nametati naciju pa ni roditelj ) ako se covek oseca kao Srbin sto je on bezbroj puta ponovio a inopravoslavlja je tj. rimokatolik to je njegovo civilizacijsko pravo. Znaci najbitniji je nacin na koji se covek oseca a on se osecao kao Srbin.

kao prvo da kazem da izmedju prvog i drugog pitanja-odgovora nema nikakve razlike mozda jedino ta sto u prvoj kako rece unistiti je a u drugoj to je ISTO samo sto ne tako otvoreno izvrsenje nego u fazonu DEMONKRATskom/ isti rezultat

inace stvarno interesantno videti UJKICE i TAPSIJE kako daju tj iznose svoja misljenja i polomise tastature pisajuci kako to nije istina,USTASE ne POKLASE tolike SRBE kako pre tako i sad,a SIPTARI bljago se njima eto Skije odose same sa KosMeta-pozvao ih TADICI-FRANCETICI...
E kukala nam SRBIJA gde takvi nam kolo vode i Srbiji DOBRO CINE-ZELE

SPAS SRBIJE
ZIVELA SRBIJA

"srpska" pravoslavna crkva je tek 1918 po dekretu srpskog kralja,albanskog porjekla(pleme kelemendi)turskog prezimena,KARAdjordja,postala i crkva Hrvatskih pravoslavaca. odprilike u istoj godini crnogorska pravoslavna crkva prestaje da postoji i spada takodjer pod skute spc-a.

Jes, a na poluotoku Peljesac Srbski manastir iz XII veka jos za doba Nemanjica ?

Cuo sam od drugara iz Vojvodine da Srba katolika ima po Vojvodini,narocito u Backoj. Sad koliko je to tacno.
Кажем, било је некада много више Срба католика, у ранијим вековима, по свим тим територијама, Аустрије/Угарске, и много већи број, који се затим смањивао, а 20 хиљада сам мислила у време стварања Краљевине СХС и још неко време иза тога.

Ja tebe tu ništa ne kontam, šta si htjela reći? :rotf:

Šta ti nije jasno?
Jel Andrić bio etnički Hrvat? Jeste.
Jel se izjašnjavao kao Srbin? Jeste.

Gdje je nesporazum? :dontunderstand:
so reko neki lik u spanskoj seri sinotj;
"djes vido da od dva zuta graska nikne zeleni..."
ili to ili je "graskic" potpuno lud...dementan tojest...
mada, meni Andric nije pario dementan, a tebi?

jasnije? :)

@ skoro svima; evo, prije nego nastavite...do...nesvijesti....

http://forum.krstarica.com/threads/212668

Poslednja izmena:
Ja ne znam jel ti znas definiciju nacije ?
Ali u njoj se kaze da je najbitnije kako se covek oseca ( znaci ne moze mu drugi covek nametati naciju pa ni roditelj ) ako se covek oseca kao Srbin sto je on bezbroj puta ponovio a inopravoslavlja je tj. rimokatolik to je njegovo civilizacijsko pravo. Znaci najbitniji je nacin na koji se covek oseca a on se osecao kao Srbin.

i ta mogucnost postoji.

Back