Zauzimaju prelaze na sjeveru Kosova!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sto da ne...

U evropskoj Srbijici sve je moguce...:)

Inace Leposavic su Albanci vec uveliko poceli da zovu Albanik. To im je novokomponovani naziv...

Inace u tom gradu na Kosovu siptari nikad nisu ziveli. Ali su spremni u slucaju zauzimanja vrlo brzo da ga nasele i pociste Srbe odatle...

Tada bi zutare iz kruga dvojke pocele da cvile, nja nja nja, tamo nema Srba uopste, hajde da priznamo realnost...:bljak:

Mislim da je pravilno da mi Bosnjaci i Albanci podijelimo Kosovo a to je da na sjevru pocnu zicvjeti Bosnjaci a na jugu Albanci.

Ама имају оружје, лично сам у својим рукама држао M70 i M76. Људи крију то на разне начине за случај да затреба и ево кад је требало, добро је послужило.

Немојте наседати на Шиптарску пропаганду ,Срби немају оружје уосталом ко би им и дао снајпере .То је чиста пропагнада да се изведе терористичка акција над Србима са Космета.Једино што Срби на Космету имају јесте своје тело којим штите своју децу и жене

Hashim Thaci je dao jednu izjavu i mislim da uje on rijesen da prisajedini sjever Kosova.Mislim da on zeli dati garant Srbima da mogu zivjeti u Lepsoavicu i Zunimo Potoku.Ipak bih ja kao svaki kupac trazio da zivim u Leposavicu ili Socanici.

Очигледно не познајеш Колашинце. Испекли би те на ражњу, само када би намирисали да си муслиман.

Ама имају оружје, лично сам у својим рукама држао M70 i M76. Људи крију то на разне начине за случај да затреба и ево кад је требало, добро је послужило.

Dobro, takve stvari i ne moraju da se bas pricaju po forumima...

Opet, nisam isti ja sa kalasnjikovom koji jedva znam da ga drzim i onaj kome je to profesija i prosao je silne obuke i svaki dan vezba gadjanja...

To su sve bili sporadicni slucajevi ali poznato je da su Albanci i Bosnjaci prijatelji i da su Albanci odbranili Novi Pazar u II svjetskom ratu.

Ne postoji narod koji možeš da smatraš prijateljima,postoje ljudi,pojedinci koji su zbog nekog svog razloga ili humanosti spremni da pomognu.Većina ljudi u ratu će te opljačkati i ubiti ako imaju i najmanji razlog.

Немојте наседати на Шиптарску пропаганду ,Срби немају оружје уосталом ко би им и дао снајпере .То је чиста пропагнада да се изведе терористичка акција над Србима са Космета.Једино што Срби на Космету имају јесте своје тело којим штите своју децу и жене

Снајпери су остали од Војске Југославије.

ipak srbija ima previse svega dole, ljudi, imanja, velikih drzavnih firmi, crkvenog zemljista i sta sve ne. a siptari ocito nisu sposobni da naprave odrzivu `drzavu`. pogotovo su nesposobni za samostalni ekonomski zivot. ne napusta se nesto svoje, ne verujem da je to uobicajeno u savremenoj civilizaciji.

Znaš kako Ameri kažu: use it or lose it. A ja se sećam i nekih minulih vremena. O njima ti mogu reći da nismo umeli da koristimo. Mnogo više toga su koristila naši Hrvatski i Slovenački privesci. Dok su naši roditelji sanjali basnu o bratstvu i jedinstvu pomenuti su ukapirali da će nas najbolje shebati ako iskoriste Kosovo kao potencijalno žarište u Srbiji.

Sve to o čemu pričaš posledica je naše dugogodišnje loše igre jednako koliko i necivilizovanosti naših bivših federalnih priljepaka.

svi ti poznati savremeni kolaboracionisti su samo izabrali laksi put.ne postize se nista laksim putem, bar ne ozbiljno drustvo i obiljna drzava

Ja poštujem stav da smatraš da iz kolaboracije slabiji partner ne izlazi sa državom već protektoratom, to je uglavnom ispravna konstatacija.

Ali ja pitanje suvereniteta ne bih formalizovao jer on sam sebi ne može biti svrha već je mnogo važnije pitanje kakve se koristi može imati od njega? Evo, pretpostavimo da smo mi kao suvereniji od Hrvatske ili Kosova. Čime je rezultirala naša odbrana suvereniteta? Nestankom Srba iz Hrvatske i sa Kosova? Konstantnim šikaniranjem velikih sila? Opštom stagnacijom usled izolacije? Čime god, rekao bih ničim dobrim... Možda i gorim ako se ima u vidu da gubimo ekonomsku trku ne sa Evropom, to je misaona kategorija već sa Afričkim zemljama. I kom boljem vremenu možeš da se nadaš ako si i sam svestan da se ta budućnost ćerda danas konstantnim pogrešnim potezima u svakoj sferi.

Ono što je bitno apropo suvereniteta jest sledeće: badava ti suverenitet ako ti ne završava nikakav posao, ako nemaš snagu da ga nametneš drugima, ako ti je dozvoljeno da ga praktikuješ samo u špajzu, kad te niko ne vidi.

Hrvati su se sa druge strane odrekli suvereniteta da bi konačno realizovali testament Ante Pavečlića. Nemaju suverenitet ali su stvorili osnove za onim što oni smatraju glavnim uslovom svoje državnosti a to je etnički čista Hrvatska. Identično su uradili i Šiptari, po istom modelu.

I dalje smo multietnička država suočena sa jezivim problemima u kojoj svako vuče na svoju stranu a sami Srbi se ponašaju kao 25 različitih naroda. Misliš li da takav stroj sazdan od nesrazmernih zupčanika može ikada da proradi? A pritom nas je Amerika žigosala kao najveće zločince i etničke čistače pa ima li smisla uopšte pominjati da smo zapravo mi bili žrtve etničkog čišćenja koja su upravo oni sponzorisali?

Odricanje ima smisla samo onda kad jedan narod ima cilj. Srbi ga nemaju.

U to se možemo uveriti na svakom koraku pa i na ovom forumu. Dok se jedni bore za goli život drugi dolaze da im se podsmevaju. Ako država nema ništa protiv takve prakse zašto to recimo moderacija ovdašnja toleriše?

Potpuno smo dezorjentisani i zato smradovima lako polazi za rukom da nas vaćare na svakoj krivini. Brže planemo no što mislimo, robujemo navikama ali ne onim radnim, vode nas slepci a proroke ponižavamo.

Ima puno naše krivice u tome što smo dozvolili da hrvo-albanski bušmani uvek nalaze nove sponzore da im čuvaju dućan dok oni satiru nemoćne, žene, decu, starce.

A srž našeg propusta je u tome što mnogi od nas suverenitet doživljavaju kao nešto Bogom dano i kao krunu ili odličje dok naši vrli susjedi tu pojavu vide kao ambar, nešto što se vremenom gradi i diže i stalno puni i prazni. Dakle jedan dinamičan i životan proces a ne kao neki milenijumski hatišerif.

Mi dakle nemamo odgovore na pitanja koja se pred nas postavljaju.

Moramo da mućnemo glavom dok nas još ima.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back