Da li je Rusija bitniji deo srpstva od Kosova?

Period od pre 30 godina je period kada se ova deca nisu ni rodila. Očekuješ da se u tuđe ime bore za nešto o čemu su samo slušali?
Dokle god se prošlost brzo zaboravlja neke stvari će nam se ponavljati. Inače to je manir samo Srba.
Ne, zlonamerno znači upravo to što sam napisala. Nezgodne odgovore umem da prepoznam i odgovorim, na zlonamerne i ne reagujem toliko.
Vidim :mrgreen:

Dokle god se prošlost brzo zaboravlja neke stvari će nam se ponavljati. Inače to je manir samo Srba.

Ma jok, da se mi vratimo i na Turke pa da i njih pobijemo il da momentalno prestanemo svaki trgovinski dogovor? Zabranićemo odlazak u Nemačku, Austriju i obavezno u USA :mrgreen: Sve neprijatelji, sram nas bilo kako smo zaboravili
:mrgreen: a posle ćemo lepo da živimo, možda i neka bodljikava žica oko Srbije, ne bi bilo loše ;)

Ma jok, da se mi vratimo i na Turke pa da i njih pobijemo il da momentalno prestanemo svaki trgovinski dogovor? Zabranićemo odlazak u Nemačku, Austriju i obavezno u USA :mrgreen: Sve neprijatelji, sram nas bilo kako smo zaboravili
:mrgreen: a posle ćemo lepo da živimo, možda i neka bodljikava žica oko Srbije, ne bi bilo loše ;)
Kako se lijepo sve izvrne. Vrlo argumentovano nema šta.

nemci i francuzi ze mrze do bola... pa nikad nes videti da se lemaju ko dileje cak ni na utakmicama.

to se zove duhovno odrastanje sa prevazilaznjem grehova predaka...ne kazem da nece opet ako bude neko sranje u svetu, ali u miru su tolerantni.

pa i vi u bosni ste bili ko bubice sa muslimanima do devedesetih...znaci rat je generator zla u svakom coveku.

Ja pisem samo istinu.

To sto vi zivite u udbaskim indoktriniranim pateticnim narativima, a ne u istini; zaista nije moj problem, punoletni ste ljudi.

Covek napise pateticne gluposti ciji je kontekst odbrana diktatorskih rezima u Srbiji (I Vucica i Slobe), i to nije provociranje Srba; ali je provociranje Srba pljuvati po tim rezimima?

Aha, sve je tako. Sve ste u pravu, jeste, tako je, evo banujte me.

Пази, пљачљивост није ни став, а ни аргумент.
Ти си катастрофалне последице погрешне политике 90их, узео као инпут за дебате.

На првом месту, бомбардовање није ни требало ни морало да се догоди.
Као ни ратови у Хрватској и Босни.
Али, одлука тадашњих власти била је другачија.
Чак и након ирачког искуства, они су мислили да са Американцима и Европом могу наступити са позиција силе из неке Праге.

И онда кад због тога , држава и народ добију крвав нос, крене се на кмечање "види шта нам раде"
Problem sa vama je što vam se mogu naći isti ili slični slučajevi, u kojima se prestajete da se držite istog principa kojeg se držite kad govorite o Srbiji/Srbima.

Poslednja izmena:
nemci i francuzi ze mrze do bola... pa nikad nes videti da se lemaju ko dileje cak ni na utakmicama.

to se zove duhovno odrastanje sa prevazilaznjem grehova predaka...ne kazem da nece opet ako bude neko sranje u svetu, ali u miru su tolerantni.

pa i vi u bosni ste bili ko bubice sa muslimanima do devedesetih...znaci rat je generator zla u svakom coveku.
Sa muslimanima to drugačije funkcioniše...
Ja sam na primer na jednom drugom forumu bio optuživan da muslimanima previše držim stranu, da sam previše dobar sa njima... Pitaj Živadina ako ne veruješ. Onda dođem ovde, vidim šta rade, pa im svašta kažem, za šta baš i nemam volju.

Njihova filozofija je da "nema trajnog mira sa neislamskim porecima" (Islamska deklaracija, Alija Izetbegović).

Sa muslimanima to drugačije funkcioniše...
Ja sam na primer na jednom drugom forumu bio optuživan da muslimanima previše držim stranu, da sam previše dobar sa njima... Pitaj Živadina ako ne veruješ. Onda dođem ovde, vidim šta rade, pa im svašta kažem, za šta baš i nemam volju.

Njihova filozofija je da "nema trajnog mira sa neislamskim porecima" (Islamska deklaracija, Alija Izetbegović).
Na HB si bio više koncentrisan na Hrvate,pa si zapostavio muslimane. :mrgreen:

Ali svaki put kada ti navedem argumente zašto ne možemo živeti u prošlosti, ti mi ovako odgovoriš. Gubim definitivno nadu da ćeš ikada razumeti dešavanja u Srbiji...
Da, da :mrgreen:

Ko pominje lemanje i ratove? Daleko bilo.

Na HB si bio više koncentrisan na Hrvate,pa si zapostavio muslimane. :mrgreen:
Ili su se i oni korektnije držali. Nisu se lažno predstavljali kao Srbi pa iz te pozicije govorili protiv Srba.

Inače, tamošnja moderacija naučila je kako da razotkriva ljude koji se lažno predstavljaju da su druge nacionalnosti nego što jesu.

Ove naše bi im trebalo poslati na školovanje tamo. A ne, neko se predstavi kao Srbin pa oplete po Srbima kao baščaršijski mediji, i ništa... To računaju u srpsku samokrtiku "pametnih Srba"... :lol:

Ili su se i oni korektnije držali. Nisu se lažno predstavljali kao Srbi pa iz te pozicije govorili protiv Srba.

Inače, tamošnja moderacija naučila je kako da razotkriva ljude koji se lažno predstavljaju da su druge nacionalnosti nego što jesu.

Ove naše bi im trebalo poslati na školovanje tamo. A ne, neko se predstavi kao Srbin pa oplete po Srbima kao baščaršijski mediji, i ništa... To računaju u srpsku samokrtiku "pametnih Srba"... :lol:
Za lažno predstavljanje bi trebalo uvest ban.
Nek meni daju funkciju detekcije. :mrgreen:

Ovdašnja moderacija ima načina da takođe zna o članovima odakle pišu, ali ne podržava vređanje nijednog člana foruma. Imate problem sa manijama gonjenja svakog ko ne misli isto kao vi, iste sec ga etiketirate kao ustašu ili baliju i onda proganjate člana na svim temama. A onda se još i začudite kada budete kažnjeni, svašta :D i da, kritikujem svoje Srbe iz Srbije jer imam sva prava na to, a zamisli, nit sam sutaša nit sam balija :P

ako pravis vec neke paralele, onda su pre Ukrajina i Kosovo povezani, ne Rusija i Kosovo!
Ukrajini otimaju teritorije i Srbiji otimaju teritirije.
Srbi se bore za oslobadjanje svojih terotitorija od agresora i Ukrajinci se bore za oslobadjanje svojih terotorija od agresora.
ako podrzavas Rusiju, ne mozes da budes istovremeno i za celovitos Srbije.
ako ti je uredu da Rusi napadnu i osvoje ukrajinske teritorije gde zivi vecinsko rusko stanovnistvo za koje smatraju da su ih Ukrajinci pre rata ugrozavali, onda ti je sigurno isto uredu da siptari napadnu i osvoje Kosovo gde zivi vecinsko albansko stanovnistvo koje je pre rata bilo ugrozeno od strane Srba!
Nije isto i ne moze se povuci paralela.

Ukrajina je vecim delom nastala od Rusije (poklonjene teritorije kroz vreme a narocto u komunizmu), dok je Kosovo oduvek nase, iako smo bili u ropstvu pod Turcima pa je to malo zamaglilo sliku.

Tako da, ako si za celovitost Rusije, onda si za celovitost Srbije, i obratno.

Da su bili Srbi, ne bi bili zbunjeni, dobro bi znali tko su i što su. Stvar je upravo u tome što su shvaćali da nisu ni Srbi ni Bugari i zato su razvili svoj identitet, a ne zbog komunista. Komunisti su samo potvrdili ono što se već kuhalo i iskristaliziralo.
Причаш напамет. Видш како је твој прадеда, од Србина постао вампир. Прво се покатоличио, па из свог идентета прешао у твој садашњи. Конвертитство је врста смрти. Зато вас и сматрам за вампире.

I kako si planirao neodricanje od Kosova i Metohije? Tako što ćemo se odreći onog ko priznaje suverenitet Srbije nad Kosovom i prikloniti se onima koji priznaju Kosovo kao državu? :lol:
Takoe :kafa:

1763590013944.jpeg

Back