gost 306236
Aktivan član
- Poruka
- 1.734
Pa upravo si sam rekao da je to žrtveni sistem,dakle deo obrednih stvari. To ne može nikako biti moral. Ako ne znaš šta je moral, onda pronađi u nekoj enciklopediji.Jeste deo morala. Drugo je to što ti ne poznaješ mnogo žrtveni sistem jer ne čitaš Sveto Pismo.
Zašto bi BG bio Jerusalim?A Beograd je Jerusalim? Simbolički rečeno? Ili možda Rim?
I kakve ovo ima veze sa simbolikom molim te? - "..jer će preko Isaka doći ono što će se nazvati tvojim potomstvom."
Naravno da nije odbacio Jevreje. I oni kao i svi imaju pravo na spasenje tako što će se pokajati okrenuti Hristu.Samo navodiš dodatne argumente za ono što ja ovde govorim. Samo što ti to izvadiš iz konteksta, tako su te naučili, i to tumačiš kako hoćeš.
Hajde da vidimo celo to 11 poglavlje. Odmah na početku Pavle lepo kaže: "Zar je Bog odbacio svoj narod? Nipošto! Jer i ja sam Izraelac, od Avramovog potomstva, od Venijaminovog plemena. Bog nije odbacio svoj narod, kome je prvo poklonio pažnju." Kristalno jasno da Bog nije odbacio narod kome je prvo poklonio pažnju, a to su Izraelci glavom i bradom. Pa Pavle takođe odgovara ovim paganima koji su plitko razmišljali kao danas ti i tvoji gurui, vezano za "kamen spoticanja": "Zato pitam: Da li su se spotakli tako da su pali? Nipošto!"
Greška, pitoma maslina su Izraelci koji su prihvatali svoga Boga i mesiju, a divlja maslina su neznabošci koji su postali hrišćani.A onda Pavle daje veoma lep primer sa drvetom, tj maslinom... taman da zaokruži ovu našu priču. Lepo kaže, parafraziram, postoji jedna maslina, pitoma maslina (Izrael), a postoji još jedna maslina, divlja maslina (Hrišćani).
Ne možeš ni odbacivati mesiju i promovisati ped.ere u rabine i nazivati se Jevrejinom. To je slika današnjih kvazijevreja, koji su ustvari zbornica sotonina kako piše u Otkrivenju 2,9.Da, to je činjenica. Jevrejin je duhovna kategorija, i svako ko je na Njegoovj strani je Jevrejin. Da li si na Božjoj strani pokazuješ delima. Ne možeš biti Jevrejin ako samo veruješ u Boga, a to je današnja slika vas otpalih "hrišćana".
Druže, zaostao si jedno 2000 godina. To se već ispunilo kroz Isusa Hrista i hrišćana koji su nastavili tradiciju Izraela.Oni su odbacili Hrista kao Mesiju, ali nisu odbacili Hrista kao Boga, što je mnogo važnije. Oni služe koliko toliko Bogu, tj Isusu Hristu u odnosu na sve okolne zemlje koje samo veruju. Već smo videli koliko su dela važna. Zato kada im se Bog obrati, ima za tren da prihvate Hrista, jer su pitoma maslina. Istina da će to Božje obraćanje biti bolno, da će Izrael da nastrada, ali će se ubrzo okrenuti Bogu i Bog će preko njih da privede kraju ovaj problem greha na našoj planeti, baš kako je opisano u proročkim knjigama.
Da, to.Šta se desilo? Ovo?:
Pa zar ih nije sabrao?Zar nemaju svoju državu?Ne znam kako uspevaš da veruješ u tako zaglupljeno tumačenje.
Kada se kaže: "Tog dаnа Gospod će još jednom pružiti ruku dа iz Asirije, iz Egiptа, iz Pаtrosа, iz Husа, iz Elаmа, iz Senаrа, iz Emаtа i s morskih ostrvа skupi ostаtаk svog nаrodа koji bude preostаo. Podići će znаk zа zbor nаrodimа i sаbrаće rаsejаne Izrаelove sinove i s četiri krаjа zemlje skupiće rаsute Judine sinove." (Isaija 11;11.12)
I ovo može da se tumači simbolički? Pa svaka čast na (ne)korišćenju mozga.
Super. Ali neće ih spasiti dobro poznavanje Biblije nego vera.Ali zato imaju obavezan predmet u školama koji ih Biblijski obrazuje, tj teološki, tako da koga god pitaš šta piše u Bibliji reći će ti.
Kako da ne. Recimo, u Rusiji je uvedena stogodišnja zabrana gej-parade, a Izrael je raj za homiće već godinama. I oni su sad moralniji?I velik broj ljudi živi moralno, daleko od onoga što Bog traži, ali u odnosu na ostale zemlje ubedljivo najmoralniji, plus jaka porodica.
Čudi me da ne prepoznaješ koliko su pravoslavne zemlje moralnije od raspalog Izraela.Sa čim se vi možete pohvaliti? Sem što verujete u Isusa Hrista...
Isus reče: "Po delima njihovim prepoznaćete ih".
Poslednja izmena:
ovo bozja vojska i drzava....e moj miroljube nemas ti tri blage