Jestira
Ističe se
- Poruka
- 2.268
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
znala sam da ćeš to reći
![]()

hahahaha e ba š si me oraspoložio danas![]()
tako je![]()
Ovo me podseti na onaj vic kad neki vojnici za vreme rata uhvate Muju u Bosni, pa krenu da ga ispitujui jedini pravi ateisti su pravoslavni ateisti![]()

Ovo me podseti na onaj vic kad neki vojnici za vreme rata uhvate Muju u Bosni, pa krenu da ga ispituju
"Koji si ti? Pravoslavac, katolik ili musliman?"
A on vidi da će ostati bez glave ako pogreši, pa ne znajući čiji su vojnici veli
"Ma ja sam ti bolan' ateista..."
"Ma dobro, nek' si ateista, a jesi li katolički, pravoslavni ili muslimanski ateista?"![]()

Neka si ti nama ziv izdrav. Dobro dosao u Klub PA (sto ce reci pravoslavno verujucih ateista).i jedini pravi ateisti su pravoslavni ateisti![]()
Neka si ti nama ziv izdrav. Dobro dosao u Klub PA (sto ce reci pravoslavno verujucih ateista).

treba vam pomoci,u odnosu na vas polarni medvedi su dominantna vrsta![]()

Ispade po tvom tumačenju da u Srbiji sve vrvi od pravih vernika... crkve prepune srbadije i radnim danima, a kamoli praznikom, mantijaške kase prelivaju zlatom....
....nešto cijenim da se popovi ne bi složili s tobom.![]()
Svratim ja ponekad na liturgiju... znam kako je bilo pre, kad sam bio klinac, znam kako je bilo devedesetih, a znam i kako je danas... Uvek sam cenio religiozne objekte kao mesta od istorijske, kulturne vrednosti, a volim i duhovnu muziku. To nema veze sa tim što je neko ateista.pa kad bi otisao jednom na liturgiju video bi koliko ima ljudi ..ne boj se..tolerantni su vernici..svrati![]()
Na indivudalnom nivou je upravo dekalog u kom je stala suština onog na šta je Mojsije pozivao.Ne znam šta ti znači to "na individualnom nivou". Iz NZ-a je sasvim jasno da osim Dekaloga i još nekih odredbi, nismo u obavezi da se ostalog pridržavamo.
Da si je pročitao našao bi vezu, ovako nemam nameru da te ubeđujem.Ti si nabubao napamet ovu rečenicu - "a da bi to dopustio morao je da zadovolji zakon - "plata za greh je smrt",iako nema mnogo veze sa Biblijom.
Pa sa čim ima veze?Nije čitav. Kakve veze ima klanje jagnjadi ili kađenje sa moralom?
Xexexexe... a da si ti nekada samo otvorio Stari Zavet sada bi razumeo ove tekstove iz Novog Zaveta koje se pozivaju na Stari (koji ti nisi čitao).Da si nekada pročitao Novi zavet, a ne samo Stari kao Čifut, našao bi ovo:
Pa čitaš nastavak gde se kaže koje je to obećanje:Rimljanima 9,
6. А није могуће да реч Божија прође: јер нису сви Израиљци који су од Израиља;
7. Нити су сви деца који су семе Авраамово, него у Исаку, рече, назваће ти се семе.
8. То јест, нису оно деца Божија што су по телу деца, него деца обећања примају се за семе.
Evo, da li vidiš da ne možeš bez Starog Zaveta? Ti ni neznaš šta je Osija rekao, možeš samo da bubaš na pamet šta su ti rekli poglavari crkve. Ali ako hoćeš da znaš istinu, moraš jednom otvoriti Stari Zavet i videti šta je to sam Osija rekao, a ne šta su poglavari nečije crkve rekli.Kao dokaz da su današnji hrišćani (a nekadašnji neznabošci) taj novi Božji narod, PAvle citira Osiju:
25. Као што и у Јосији говори: Назваћу народ својим који није мој народ, и нељубазницу љубазницом.
Ovde je u pitanju onaj princip: kome je više dato od njega se više i traži. Izraelu je data veća svetost, a samim tim i odgovornost.Jevreji su se spotakli na kamen spoticanja (Isusa Hrista koga nisu prihvatili a neznabošci jesu). A zašto? Evo odgovora:
30. Шта ћемо, дакле, рећи? Да незнабошци који не тражише правде докучише правду, али правду од вере.
31. А Израиљ тражећи закон правде не докучи закон правде.
32. Зашто? Јер не тражи из вере него из дела закона; јер се спотакоше на камен спотицања,
33. Као што стоји написано: Ево мећем у Сиону камен спотицања и стену саблазни; и који га год верује неће се постидети.
Što li me ovo podseća na tebe?
To ti je ono "rekla kazala", bez ikakvog utemeljenja.Pa i ja kažem da su današnji "jevreji" otpad, a da su pravi Jevreji (novi Izrael) - pravoslavni hrišćani.
Ne odbacuje ga niko.Na indivudalnom nivou je upravo dekalog u kom je stala suština onog na šta je Mojsije pozivao.
Dakle, vi odbacujete dekalog.
Možda je ono podsećanje na nešto ali nije deo morala. To su obredne stvari. E,sad, druga je stvar što ti smatraš da Hristova žrtva nije dovoljna i da treba i dalje da kolješ jagnjadKlanje jagnjeta je upravo podsećanje na našu moralnost, tj nemoralnost. Sva ta krv, ubijanje, treba da te podstakne na razmišljanje koliko je greh odvratan.
Pa čitaš nastavak gde se kaže koje je to obećanje:
Jer obećanje je glasilo ovako: „Doći ću dogodine u ovo doba i Sara će imati sina.” E sad, da bi bolje razumeo o kakvom se to obećanju radi, moraš otvoriti knjigu koja se tebi nikako ne otvara, a to je Stari Zavet, i to 1.Mojsijeva 21:12: "Tada je Bog rekao Avramu: „Nemoj da se ljutiš zbog onoga što ti Sara govori o dečaku i o tvojoj robinji. Poslušaj njen glas, jer će preko Isaka doći ono što će se nazvati tvojim potomstvom."
E sad, valjda si čuo da Avram nije imao samo sina sa Sarom, već i sa ovom egipćankom. A Bog je lepo rekao da će Rebekino dete biti Avramovo potomstvo (Izrael). I zato se u ovom tekstu kaže: "Нити су сви деца који су семе Авраамово, него у Исаку, рече, назваће ти се семе." Avramovo seme nose i deca Ismaela - sina Agare - egipćanke, ali oni nisu to obećano potomstvo o kom se ovde govori.
Kako dalje čitaš ovaj tekst koji si citirao, daje se još jedan sl primer sa Rebekom koja je imala blizance.
Ovo je samo dodatni argument da se misli na sadašnji Izrael.
Evo, da li vidiš da ne možeš bez Starog Zaveta? Ti ni neznaš šta je Osija rekao, možeš samo da bubaš na pamet šta su ti rekli poglavari crkve. Ali ako hoćeš da znaš istinu, moraš jednom otvoriti Stari Zavet i videti šta je to sam Osija rekao, a ne šta su poglavari nečije crkve rekli.
Kontekst o kom Pavle priča se nalazi u knjizi Osije 2:23 gde se kaže: "I posejaću je sebi kao seme po zemlji i biću milostiv prema onoj kojoj nije bila ukazana milost i reći ću onima koji nisu moj narod: ‘Moj si narod’, a oni će reći: ‘Ti si moj Bog’.” E sad, da si čitao Osijinu knjigu, video bi u kom kontekstu on to kaže.
Da ne citiram sad ovde celo drugo poglavlje, budi toliko pametan pa ga pročitaj. U njemu se opisuje žena (Izrael) koja se ponaša nemoralno - što se odnosi i na sadašnjost, a njen muž je sam Bog. Pa pročitaj šta je muž(Bog) pripremio za svoju ženu(Izrael). A onda se na kraju kaže da će svi koji stanu na Božju stranu biti Njegov narod, misli se na okolne narode. Ali centralna poruka je žena(Izrael).
To se i desilo u Isusovo doba i kasnije kada smo mi - nekadašnji neznabošci prihvatili jevandjelje i jedinog Boga.Činjenica je da će se okolni narodi okrećati pravom Bogu, kada se Bog bude javio Izraelu, tj kada se Izrael obrati svom Bogu. A to je uskoro, u te dane će svak ko bude prihvatio Boga koji se javio Izraelu biti Jevrejin.
Isto kao i pominjanje 12 jevrejskih plemena u Otkrivenju. Misli se na Božji narod nezavisno od genetike.Nego, mene zanima, kako gledate na to da se u proročanstvima koji se još uvek nisu obistinila, a tiču se Izraela, pa da uzmemo da je to "duhovni Izrael" (Hrišćanstvo), pominju Juda i Izrael? Dva plemena? Kako ovo možete simbolički da protumačite?
To jednostavno možeš proveriti. Da li današnji Jevreji prihvataju Hrista, svoga mesiju? Ne. Samo pojedinci.To ti je ono "rekla kazala", bez ikakvog utemeljenja.
Jeste deo morala. Drugo je to što ti ne poznaješ mnogo žrtveni sistem jer ne čitaš Sveto Pismo.Možda je ono podsećanje na nešto ali nije deo morala. To su obredne stvari. E,sad, druga je stvar što ti smatraš da Hristova žrtva nije dovoljna i da treba i dalje da kolješ jagnjad
A Beograd je Jerusalim? Simbolički rečeno? Ili možda Rim?Pa i ja kažem da se misli na današnji Izrael, a taj Izrael su oni koji prihvataju Hrista, tj. hrišćani. "...јер нису сви Израиљци који су од Израиља"....
Samo navodiš dodatne argumente za ono što ja ovde govorim. Samo što ti to izvadiš iz konteksta, tako su te naučili, i to tumačiš kako hoćeš.Zato se kaže:
Rimljanima 11,17. Ако ли се неке од грана одломише, и ти, који си дивља маслина, прицепио си се на њих, и постао си заједничар у корену и у масти од маслине...
Mi, nekadašnji pagani, prihvatanjem Hrista postali smo Božji narod,Izrael, koji je "nakalemljen" na jevrejski koren.
Da, to je činjenica. Jevrejin je duhovna kategorija, i svako ko je na Njegoovj strani je Jevrejin. Da li si na Božjoj strani pokazuješ delima. Ne možeš biti Jevrejin ako samo veruješ u Boga, a to je današnja slika vas otpalih "hrišćana".Jevrejinom (delom Izraela) ne čini telesno obrezanje nego obrezanje Svetim Duhom:
Rimljanima 2,
28. Јер оно није Јеврејин који је споља Јеврејин, нити је оно обрезање које је споља, на телу;
29. Него је оно Јеврејин који је изнутра и обрезање срца духом а не словима, то је обрезање; коме је хвала не од људи него од Бога.
Oni su odbacili Hrista kao Mesiju, ali nisu odbacili Hrista kao Boga, što je mnogo važnije. Oni služe koliko toliko Bogu, tj Isusu Hristu u odnosu na sve okolne zemlje koje samo veruju. Već smo videli koliko su dela važna. Zato kada im se Bog obrati, ima za tren da prihvate Hrista, jer su pitoma maslina. Istina da će to Božje obraćanje biti bolno, da će Izrael da nastrada, ali će se ubrzo okrenuti Bogu i Bog će preko njih da privede kraju ovaj problem greha na našoj planeti, baš kako je opisano u proročkim knjigama.Pa to i ja kažem. Oni koji staju na Hristovu stranu su Izrael. S obzirom na to da Jevreji (koji su to genetski) odbacuju Hrista već 2000 godina, oni odavno nisu deo Izraela,iako to mogu ponovo da budu okretanjem Hristu.
Šta se desilo? Ovo?:To se i desilo u Isusovo doba i kasnije kada smo mi - nekadašnji neznabošci prihvatili jevandjelje i jedinog Boga.
Ne znam kako uspevaš da veruješ u tako zaglupljeno tumačenje.Isto kao i pominjanje 12 jevrejskih plemena u Otkrivenju. Misli se na Božji narod nezavisno od genetike.
Ali zato imaju obavezan predmet u školama koji ih Biblijski obrazuje, tj teološki, tako da koga god pitaš šta piše u Bibliji reći će ti. I velik broj ljudi živi moralno, daleko od onoga što Bog traži, ali u odnosu na ostale zemlje ubedljivo najmoralniji, plus jaka porodica.To jednostavno možeš proveriti. Da li današnji Jevreji prihvataju Hrista, svoga mesiju? Ne. Samo pojedinci.
Ali zato imaju obavezan predmet u školama koji ih Biblijski obrazuje, tj teološki, tako da koga god pitaš šta piše u Bibliji reći će ti. I velik broj ljudi živi moralno, daleko od onoga što Bog traži, ali u odnosu na ostale zemlje ubedljivo najmoralniji, plus jaka porodica.
Sa čim se vi možete pohvaliti? Sem što verujete u Isusa Hrista...
Isus reče: "Po delima njihovim prepoznaćete ih".

ovo bozja vojska i drzava....e moj miroljube nemas ti tri blage