Zasto ....?

Jeste deo morala. Drugo je to što ti ne poznaješ mnogo žrtveni sistem jer ne čitaš Sveto Pismo.
Pa upravo si sam rekao da je to žrtveni sistem,dakle deo obrednih stvari. To ne može nikako biti moral. Ako ne znaš šta je moral, onda pronađi u nekoj enciklopediji.

A Beograd je Jerusalim? Simbolički rečeno? Ili možda Rim?
I kakve ovo ima veze sa simbolikom molim te? - "..jer će preko Isaka doći ono što će se nazvati tvojim potomstvom."
Zašto bi BG bio Jerusalim?

Samo navodiš dodatne argumente za ono što ja ovde govorim. Samo što ti to izvadiš iz konteksta, tako su te naučili, i to tumačiš kako hoćeš.
Hajde da vidimo celo to 11 poglavlje. Odmah na početku Pavle lepo kaže: "Zar je Bog odbacio svoj narod? Nipošto! Jer i ja sam Izraelac, od Avramovog potomstva, od Venijaminovog plemena. Bog nije odbacio svoj narod, kome je prvo poklonio pažnju." Kristalno jasno da Bog nije odbacio narod kome je prvo poklonio pažnju, a to su Izraelci glavom i bradom. Pa Pavle takođe odgovara ovim paganima koji su plitko razmišljali kao danas ti i tvoji gurui, vezano za "kamen spoticanja": "Zato pitam: Da li su se spotakli tako da su pali? Nipošto!"
Naravno da nije odbacio Jevreje. I oni kao i svi imaju pravo na spasenje tako što će se pokajati okrenuti Hristu.

A onda Pavle daje veoma lep primer sa drvetom, tj maslinom... taman da zaokruži ovu našu priču. Lepo kaže, parafraziram, postoji jedna maslina, pitoma maslina (Izrael), a postoji još jedna maslina, divlja maslina (Hrišćani).
Greška, pitoma maslina su Izraelci koji su prihvatali svoga Boga i mesiju, a divlja maslina su neznabošci koji su postali hrišćani.

Da, to je činjenica. Jevrejin je duhovna kategorija, i svako ko je na Njegoovj strani je Jevrejin. Da li si na Božjoj strani pokazuješ delima. Ne možeš biti Jevrejin ako samo veruješ u Boga, a to je današnja slika vas otpalih "hrišćana".
Ne možeš ni odbacivati mesiju i promovisati ped.ere u rabine i nazivati se Jevrejinom. To je slika današnjih kvazijevreja, koji su ustvari zbornica sotonina kako piše u Otkrivenju 2,9.
Oni su odbacili Hrista kao Mesiju, ali nisu odbacili Hrista kao Boga, što je mnogo važnije. Oni služe koliko toliko Bogu, tj Isusu Hristu u odnosu na sve okolne zemlje koje samo veruju. Već smo videli koliko su dela važna. Zato kada im se Bog obrati, ima za tren da prihvate Hrista, jer su pitoma maslina. Istina da će to Božje obraćanje biti bolno, da će Izrael da nastrada, ali će se ubrzo okrenuti Bogu i Bog će preko njih da privede kraju ovaj problem greha na našoj planeti, baš kako je opisano u proročkim knjigama.
Druže, zaostao si jedno 2000 godina. To se već ispunilo kroz Isusa Hrista i hrišćana koji su nastavili tradiciju Izraela.

Šta se desilo? Ovo?:
Da, to.

Ne znam kako uspevaš da veruješ u tako zaglupljeno tumačenje.
Kada se kaže: "Tog dаnа Gospod će još jednom pružiti ruku dа iz Asirije, iz Egiptа, iz Pаtrosа, iz Husа, iz Elаmа, iz Senаrа, iz Emаtа i s morskih ostrvа skupi ostаtаk svog nаrodа koji bude preostаo. Podići će znаk zа zbor nаrodimа i sаbrаće rаsejаne Izrаelove sinove i s četiri krаjа zemlje skupiće rаsute Judine sinove." (Isaija 11;11.12)
I ovo može da se tumači simbolički? Pa svaka čast na (ne)korišćenju mozga.
Pa zar ih nije sabrao?Zar nemaju svoju državu?
Ali zato imaju obavezan predmet u školama koji ih Biblijski obrazuje, tj teološki, tako da koga god pitaš šta piše u Bibliji reći će ti.
Super. Ali neće ih spasiti dobro poznavanje Biblije nego vera.

I velik broj ljudi živi moralno, daleko od onoga što Bog traži, ali u odnosu na ostale zemlje ubedljivo najmoralniji, plus jaka porodica.
Kako da ne. Recimo, u Rusiji je uvedena stogodišnja zabrana gej-parade, a Izrael je raj za homiće već godinama. I oni su sad moralniji?

Sa čim se vi možete pohvaliti? Sem što verujete u Isusa Hrista...

Isus reče: "Po delima njihovim prepoznaćete ih".
Čudi me da ne prepoznaješ koliko su pravoslavne zemlje moralnije od raspalog Izraela.

Poslednja izmena:
a to što im patrijarh ljubi ruku papi na to ćemo da zažmurimo?:eek:

Jednom smo upitali starca Pajsija:
- Vi nam neprestano govorite da pozitivno mislimo. Željeli bismo da nas posavjetujete kako da se suočimo sa sljedećim problemom. Često nam dolaze neki ljudi i kažu da neki sveštenici uzimaju mnogo novca za vršenje svetih dužnosti, kažu da puše i sjede po kafanama, pa čak kažu i da su neki sveštenici upleteni u nemoralne radnje, i uopšte, žestoko ih optužuju a i iznose dokaze kako bi to potvrdili. Šta da odgovorimo ljudima koji optužuju sveštenstvo?
Starac nam je ovako odgovorio:
- Iz iskustva znam da su ljudi podijeljeni u dvije kategorije. Treća kategorija ne postoji. Ljudi pripadaju ili jednoj, ili drugoj kategoriji.

Prva kategorija podsjeća na muve.
Glavna osobina muve je da nju privlači nečistoća. Kada se, na primjer, muva nađe u bašti punoj cvijeća prekrasnog mirisa, ona ga neće ni primjetiti, a zaustaviće se na nekoj nečistoći koju nađe na zemlji. Počeće da kruži unaokolo i osjetiće se sasvim lagodno u smradu. Kada bi muva mogla da govori, i kad biste vi od nje zatražili da vam pokaže ružu u bašti, odgovorila bi vam: „Ja uopšte ne znam kako ruža izgleda. Znam samo gdje da nađem đubre, wc i blato.” Postoje ljudi koji podsjećaju na muvu. Ljudi koji pripadaju ovoj kategoriji navikli su da misle negativno i u životu uvijek traže loše strane, nipodaštavajući i odbijajući prisustvo dobra.

Druga kategorija su oni što podsjećaju na pčelu, čija je glavna osobina da uvijek traga za nečim slatkim i prijatnim da bi na njega sletjela. Kada bi se pčela našla u sobi punoj nečistoće, sa komadićem bombone u uglu, ona bi zanemarila svu nečistoću i sletjela bi na bombonu. Kada biste od pčele zatražili da vam pokaže gdje se nalazi baštensko đubre, odgovorila bi: ”Ne znam. Mogu ti reći samo gdje da nađeš cvijeće, slast, med i šećer.„ Ona zna samo za dobre stvari u životu, dok su joj one rđave nepoznate. To je druga kategorija ljudi koja ima pozitivne misli i vidi samo dobru stranu stvari. Oni se uvijek trude da prikriju zlo kako bi zaštitili bližnje, a ljudi prve kategorije se trude da izlože zlo i da ga iznesu na površinu.

Kada neko dođe kod mene i počne da optužuje druge ljude, dovede me u tešku situaciju. I ja im uvijek navedem ovaj primjer. Kažem im da odluče kojoj kategoriji žele da pripadaju, kako bi mogli da nađu ljude iste vrste i da se sa njima druže.

Jednom smo upitali starca Pajsija:
- Vi nam neprestano govorite da pozitivno mislimo. Željeli bismo da nas posavjetujete kako da se suočimo sa sljedećim problemom. Često nam dolaze neki ljudi i kažu da neki sveštenici uzimaju mnogo novca za vršenje svetih dužnosti, kažu da puše i sjede po kafanama, pa čak kažu i da su neki sveštenici upleteni u nemoralne radnje, i uopšte, žestoko ih optužuju a i iznose dokaze kako bi to potvrdili. Šta da odgovorimo ljudima koji optužuju sveštenstvo?
Starac nam je ovako odgovorio:
- Iz iskustva znam da su ljudi podijeljeni u dvije kategorije. Treća kategorija ne postoji. Ljudi pripadaju ili jednoj, ili drugoj kategoriji.

Prva kategorija podsjeća na muve.
Glavna osobina muve je da nju privlači nečistoća. Kada se, na primjer, muva nađe u bašti punoj cvijeća prekrasnog mirisa, ona ga neće ni primjetiti, a zaustaviće se na nekoj nečistoći koju nađe na zemlji. Počeće da kruži unaokolo i osjetiće se sasvim lagodno u smradu. Kada bi muva mogla da govori, i kad biste vi od nje zatražili da vam pokaže ružu u bašti, odgovorila bi vam: „Ja uopšte ne znam kako ruža izgleda. Znam samo gdje da nađem đubre, wc i blato.” Postoje ljudi koji podsjećaju na muvu. Ljudi koji pripadaju ovoj kategoriji navikli su da misle negativno i u životu uvijek traže loše strane, nipodaštavajući i odbijajući prisustvo dobra.

Druga kategorija su oni što podsjećaju na pčelu, čija je glavna osobina da uvijek traga za nečim slatkim i prijatnim da bi na njega sletjela. Kada bi se pčela našla u sobi punoj nečistoće, sa komadićem bombone u uglu, ona bi zanemarila svu nečistoću i sletjela bi na bombonu. Kada biste od pčele zatražili da vam pokaže gdje se nalazi baštensko đubre, odgovorila bi: ”Ne znam. Mogu ti reći samo gdje da nađeš cvijeće, slast, med i šećer.„ Ona zna samo za dobre stvari u životu, dok su joj one rđave nepoznate. To je druga kategorija ljudi koja ima pozitivne misli i vidi samo dobru stranu stvari. Oni se uvijek trude da prikriju zlo kako bi zaštitili bližnje, a ljudi prve kategorije se trude da izlože zlo i da ga iznesu na površinu.

Kada neko dođe kod mene i počne da optužuje druge ljude, dovede me u tešku situaciju. I ja im uvijek navedem ovaj primjer. Kažem im da odluče kojoj kategoriji žele da pripadaju, kako bi mogli da nađu ljude iste vrste i da se sa njima druže.
šuplja priča
imaš li ti uopšte o nečemu svoje mišljenje?
jesi li čuo za kategoriju ljudi koji su na Božijoj strani i koji sa sotonom ne prave kompromise?

Hoćeš li mu se ti pokloniti kada sutra dođe u Srbiju ako pre toga dačić "zabrani pedersku paradu do 2150g?s obzirom da će to ekumenističko ujedinjenje biti slatko i prijatno u ovom nečistom prljavom ,smrdljivom i razjedinjenom svetu.

treba da je zabrani...al to nema veze sa papom,papa je otpali brat u Hristu i kad se odrekne svog primata i jeresi filokve bice rado vracen u crkvu..ko sto Hristos prica o zabludelom sinu...

blago tebi ako ti je papa otpali brat i ako misliš da bi se on svega toga odrekao i ako ne vidiš vezu između njega i zla koje je zavladalo ovim svetom

a kakve veze majke ti papa ima sa zlom u svetu....vece zlo rade jevreji preko svog bankarskog sistema..al to tvoj miroljub nece da ti kaze.....cak i pedere vencavaju u izraelu alo jestira probudi se iz miroljubove seanse

a kakve veze majke ti papa ima sa zlom u svetu....vece zlo rade jevreji preko svog bankarskog sistema..al to tvoj miroljub nece da ti kaze.....cak i pedere vencavaju u izraelu alo jestira probudi se iz miroljubove seanse
Nažalost kao i mnogi naseo si na priču o zlim jevrejima.
Bolje razmisli o tome kakav ćeš stav zauzeti kada se u bliskoj budućnosti vrh SPC pokloni papi.

Nažalost kao i mnogi naseo si na priču o zlim jevrejima.
Bolje razmisli o tome kakav ćeš stav zauzeti kada se u bliskoj budućnosti vrh SPC pokloni papi.

znaci podrzavas gej brakove?
pa to je fakat...cionisti vode ovaj svet i ustolice ce antihtrista u trecem hramu...citaj sveto pismo....zbornica sotonina koji sebe nazivaju jevrejima....sto se tice pape ne vidim ga ko buvu ektar....nebitan mi je

Jedino pomirenje sa papom je moguće ako mu se pokloniš i prihvatiš ga za vrhovnog verskog poglavara.

Pa činjenica je da on od svih religijskih lidera ima najviše para i najviše moći... a zna se šta je suština institucionalizovanih religija. I kod njih se zna ko kosi a ko vodu nosi. Pokazalo se da je njihov poslovni model bolji.... ulaz u Sikstinsku kapelu 30 evra, a srpski i ruski manastiri rade po sistemu "kol'ko daš...". Misliš da ruski patrijarh Kiril ne bi vozio Papamobil da ima para... pokazao je da voli luksuz, noseći Brege sat od 20 hiljada evra... a to, priznaćeš, nije baš u skladu sa isposničkim načinom života. :roll:

Pa činjenica je da on od svih religijskih lidera ima najviše para i najviše moći... a zna se šta je suština institucionalizovanih religija. I kod njih se zna ko kosi a ko vodu nosi. Pokazalo se da je njihov poslovni model bolji.... ulaz u Sikstinsku kapelu 30 evra, a srpski i ruski manastiri rade po sistemu "kol'ko daš...". Misliš da ruski patrijarh Kiril ne bi vozio Papamobil da ima para... pokazao je da voli luksuz, noseći Brege sat od 20 hiljada evra... a to, priznaćeš, nije baš u skladu sa isposničkim načinom života. :roll:
Takvi poput Kirila(a takvih je nažalost najviše)će i da mu se poklone.Na kraju istorije pokloniće mu se većina i poglavari i vernici ostaće samo manje zajednice i pojedinci koji mu se neće pokloniti a takvi će biti gonjeni.

Back