Zasto ....?

To o jevrejskoj zaveri je budalaština psihički poremećenih osoba koje pate od verovanja u teorije zavere.

Ja sam psiholog po struci, možemo da razgovaramo o tome, da vidimo gde leži koren tvojih i emanuilovih deluzija. Neću ni da vam naplatim termine, forumaši smo.

Vidis koji si ti lik, prijavljujes da mi brisu post.
A razoblicio sam te da se bavis drugom strukom.

Spin,spin...a što se uopšte voze u limuzinama dok narod jedva sastavlja kraj s krajem?

a vid sad ovo, od njih ti ne zavisi standard zivota, jeste da preteruju, mogli bi za primer da budu malo skromniji na ovu krizu, jer kada je covek gladan uvek mu bode oci onaj sit, a sa druge strane sit ne veruje gladnom. i to je proces.
ono sto ti hoces da menjas ne nalazi se u patrijarsiji.

Ne važi sav. Važi ono što se tiče moralnih pitanja, ali opet kroz ljubav a ne legalistički.
Ceo zakon se tiče moralnih pitanja. Ne važe samo one uredbe koje se izvršavaju u teokratskoj državi(jer takva država trenutno ne postoji), ali sve ono na indiviualnom nivou važi, a to je uslov da budemo spašeni.

Red u Univerzumu je postojao pre greha. Sa grehom je nastupio nered. To nikakve veze sa zakonom.
Nered je nastupio jer je Bog to dopustio, a da bi to dopustio morao je da zadovolji zakon - "plata za greh je mrt".

Isus nije pogubljen da bi zadovoljio zakon ili Boga nego da bi pobedio smrt, razvalio vrata ada i otvorio vrata raja za nas.
Ti si to nabubao na-pamet, a šta Biblija uči je za tebe manje bitna stvar.

To nije zakon. Zakon (Tora) je onaj koji je dat preko Mojsija. Ovo gore možemo nazvati opomenom.
Xexexe...e blago tebi... da, da, opomena, dobro te je Sotona ubedio, "nećete vi umreti, laže Bog"...
Zakon (Tora) je moralni zakon, i nema ništa sa Hristovim stradanjem. Isus je stradao samo iz jednog jedinog razloga, da bi zadovoljio Univerzalni zakon koji za svako stvorenje važi, a to je da je plata za greh smrt. Ili ćeš ti da ideš u smrt koji si sagrešio, ili će neko nevin umesto tebe da plati, zakon jednostavno mora da se poštuje, ako se ne poštuje onda nema reda, već je haos.

Današnji Izrael su hrišćani jer smo mi Avramovo potomstvo po obećanju.
emoce087.gif

Pokaži pravo lice neozbiljnosti...da svi vide.
Da, verovatno se vaši popovi redovno čuju sa Avramom, imate tih što pričaju sa mrtvima, pa verovatno stižu informacije iz prve ruke.
I nije bilo potrebe da ja i ti ulazimo u raspravu, dovoljno je da mi kažeš "odbacujem Sveto Pismo i ono što ono kaže" i ja te ne bih dirao.

P.S.
Znači preselićete se u državu Izrael(Proročanstva su vezana za teritoriju današnjeg Izraela)?
emoce088.gif

To je ono što ti radiš kada pljuješ po pravoslavlju.
Ja ne pljujem po Pravoslavlju, već obelodanjujem lažno nazovi "pravoslavlje" koje ti ovde reklamiraš.

To nisu njihove privatne limuzine. A zašto jevreji kontrolišu čitav bankarski sistem dok neki nemaju hleba da jedu?
Kakav kontra argument. :lol:
Koga ti koji kontrolišu bankarske sisteme predstavljaju ili promovišu? Pa predstavljaju ili jezuite, ili masone, ili nekog trećeg, iliti samog Sotonu. A promovišu nemoral i destrukciju. Pa ko hoće da im se priključi nek izvoli.

A crkva, koga ona predstavlja ili promoviše? Pa svi očekuju da predstavlja Boga, i da isto tako promoviše Božji koncept. Ali je problem što oni to ne čine. A slepi vernici im se priključuju, dobronamerno, i na taj način stradaju.

Ovde je u pitanju velika odgovornost. Koga predstavljaju Jevreji koji su kriminalci u svetu? Pa predstavlju Sotonu i to svako zna, to što su poreklom Jevreji ih ne vezuje za Boga, imaju pravo da se ponašaju nemoralni i destruktivno i oni to otvoreno pokazuju. I oni nemaju nikakvu odgovornost što se tiče Boga, jer Ga ne promovišu. Ali crkva koja treba da promoviše Boga ima veliku odgovornost, i sa time mora de se nosi. Mi vidimo da je ta odgovornost zloupotrebljena i da se ljudima Bog promoviše na veoma pogrešan način.

To su činjenice koje možeš da proveriš. Kvazijevreji kontrolišu i mafiju. Znaš ko je vođa ruske mafije?
E ovo je već dezinformacija.
Vatikan kontroliše kako bankarske sisteme, tako i mafiju. A to što na nekim poljima ima pogodne pijune koji su poreklom Jevreji ne znači da su oni glavni. To je kao da kažeš da Tadić kontroliše Srbiju. Ili sada Nikolić. Priča za naivne.

Ceo zakon se tiče moralnih pitanja. Ne važe samo one uredbe koje se izvršavaju u teokratskoj državi(jer takva država trenutno ne postoji), ali sve ono na indiviualnom nivou važi, a to je uslov da budemo spašeni.
Ne znam šta ti znači to "na individualnom nivou". Iz NZ-a je sasvim jasno da osim Dekaloga i još nekih odredbi, nismo u obavezi da se ostalog pridržavamo.

Ti si to nabubao na-pamet, a šta Biblija uči je za tebe manje bitna stvar.
Ti si nabubao napamet ovu rečenicu - "a da bi to dopustio morao je da zadovolji zakon - "plata za greh je smrt",iako nema mnogo veze sa Biblijom.

Zakon (Tora) je moralni zakon,
Nije čitav. Kakve veze ima klanje jagnjadi ili kađenje sa moralom?
Isus je stradao samo iz jednog jedinog razloga, da bi zadovoljio Univerzalni zakon koji za svako stvorenje važi, a to je da je plata za greh smrt.
Blago tebi za tu Miki Maus teologiju. Nije ni čudo što je sve više ateista. Kada čuju vas sektaše kakve stvari promovišete, pa i ja bih postao ateista.
Pokaži pravo lice neozbiljnosti...da svi vide.
Da, verovatno se vaši popovi redovno čuju sa Avramom, imate tih što pričaju sa mrtvima, pa verovatno stižu informacije iz prve ruke.
I nije bilo potrebe da ja i ti ulazimo u raspravu, dovoljno je da mi kažeš "odbacujem Sveto Pismo i ono što ono kaže" i ja te ne bih dirao.

Da si nekada pročitao Novi zavet, a ne samo Stari kao Čifut, našao bi ovo:

Rimljanima 9,
6. А није могуће да реч Божија прође: јер нису сви Израиљци који су од Израиља;
7. Нити су сви деца који су семе Авраамово, него у Исаку, рече, назваће ти се семе.
8. То јест, нису оно деца Божија што су по телу деца, него деца обећања примају се за семе.

Kao dokaz da su današnji hrišćani (a nekadašnji neznabošci) taj novi Božji narod, PAvle citira Osiju:

25. Као што и у Јосији говори: Назваћу народ својим који није мој народ, и нељубазницу љубазницом.

Jevreji su se spotakli na kamen spoticanja (Isusa Hrista koga nisu prihvatili a neznabošci jesu). A zašto? Evo odgovora:

30. Шта ћемо, дакле, рећи? Да незнабошци који не тражише правде докучише правду, али правду од вере.
31. А Израиљ тражећи закон правде не докучи закон правде.
32. Зашто? Јер не тражи из вере него из дела закона; јер се спотакоше на камен спотицања,
33. Као што стоји написано: Ево мећем у Сиону камен спотицања и стену саблазни; и који га год верује неће се постидети.

Što li me ovo podseća na tebe?

Ja ne pljujem po Pravoslavlju, već obelodanjujem lažno nazovi "pravoslavlje" koje ti ovde reklamiraš.
I ja ovde obelodanjujem lažno jevrejstvo i sektaški adventizam koji ovde reklamiraš.

Kakav kontra argument. :lol:
Koga ti koji kontrolišu bankarske sisteme predstavljaju ili promovišu? Pa predstavljaju ili jezuite, ili masone, ili nekog trećeg, iliti samog Sotonu. A promovišu nemoral i destrukciju. Pa ko hoće da im se priključi nek izvoli.
Pa i ja kažem da su današnji "jevreji" otpad, a da su pravi Jevreji (novi Izrael) - pravoslavni hrišćani.

Back