Zasto ....?

Znači oni koji u životu nikada nisu bili u prilici da postanu članovi SPC su otpisani?

Uvek postoji jedno izabrano drustvo koje ocuvava cistotu neveste hristove.U tom smislu pravoslavna crkva jeste jezgro spasenja sveta.Ali nije samo garancija formalno pripadanje toj crkvi ako ne odrzavamo svu punocu bogocovecanske zajednice.S druge strane ne tvrdim da oni koji ne pripadaju pravoslavnoj zajednici da su osudjeni na propast.O tome ne razmisljam.Daj boze svima da bude dobro.

Kako ne kaže kada kaže "ispovedajte grehe jedni drugima"?

Sveštenici, odnosno, kako ti pogrdno kažeš "popovi", imaju vlast da odreše od greha - Jovan 20,23. Којима опростите грехе, опростиће им се; и којима задржите, задржаће се.
Da, jedni drugima, a ne popovima.

Znači to što je Isus rekao apostolima se odnosi na današnje sveštenstvo?
emoce088.gif

Kako bi vas Isus postrojio da vam dođe, pa prošli bi gore od fariseja.

To sto ti smatras da svestenici nisu moralni itd to je tvoje subjektvno misljenje,i ne menja ono sto je bilo i sto je sada.
Šta da radim, ne volim da živim u snovima, već u realnosti.
Nisu u stanju da dignu glas protiv pederluka koje im je ispred nosa, a kamoli šta drugo.
Ja se slazem da ima ateista koji zive moralno,ali nece dobro proci jer nemaju veru i na sve nacine osporavaju Boga, cak i vredjaju.
I ne shvatam kako takvi mogu u Carstvo Bozije.
Opet ponavljam nije moje da sudim, ali na osnovu pisma svako ko huli na Boga i na Duha Svetoga nece zasigurno uci u pocinak Boziji.
Zbog ovoga ateisti i ne žele da veruju u Boga, zbog vaše interpretacije koja je usmerena da ljudi beže od Boga. To je kao da će roditelj kazniti svoje dete jer dete ne veruje u njega, a sa druge strane dete je sjajan primer kulturnog ponašanja, primer ostaloj deci. Pa kakav je onda taj roditelj? Taj roditelj je sve, samo ne po Božjem obličju.
Ti si taj koji kažeš da ateisti vređaju Boga. Ja govorim o onoima koji su moralni, moralnoj osobi nije u karakteru vređanje i omalovažavanje nečijeg verovanja.
Takvi mogu u Carstvo Božje jer su osposobljeni da žive u njemu. A šta ćemo sa onima koji su neosposobljeni?
Videli smo da je Sveto Pismo jasno po ovom pitanju.

Servant of God;22065163]Šta da radim, ne volim da živim u snovima, već u realnosti.
Nisu u stanju da dignu glas protiv pederluka koje im je ispred nosa, a kamoli šta drugo.
Sta da se radi, ali nisu svi takvi, svuda ima kukolja, a i sam znas da ce se bezakonje pri kraju umnoziti, a Sin Boziji hoce li naci veru na zemlji.?

Zbog ovoga ateisti i ne žele da veruju u Boga, zbog vaše interpretacije koja je usmerena da ljudi beže od Boga. To je kao da će roditelj kazniti svoje dete jer dete ne veruje u njega, a sa druge strane dete je sjajan primer kulturnog ponašanja, primer ostaloj deci. Pa kakav je onda taj roditelj? Taj roditelj je sve, samo ne po Božjem obličju.
Ti si taj koji kažeš da ateisti vređaju Boga. Ja govorim o onoima koji su moralni, moralnoj osobi nije u karakteru vređanje i omalovažavanje nečijeg verovanja.
Takvi mogu u Carstvo Božje jer su osposobljeni da žive u njemu. A šta ćemo sa onima koji su neosposobljeni?
Videli smo da je Sveto Pismo jasno po ovom pitanju.

Nemoj da Hulis na Boga i da se pravis pravedniji,tako sam i ja razmisljao neko vreme,ali ako se ne okrenu i ne poveruju ,nema nista od toga.
Sta je jasno po tom pitanju?

ne znam u cemu je fazon..da li se prave ludi ili su tolko tupavi...da je ovo drugo ja bi im lepo crtala ko maloj deci da razumeju..al necu..mozda su ovde na krstarici samo soferi...:D
Šta reći za Isusa? Koliko je samo on crtao, i crtao, i dan danas crta... a niko Ga ne vidi?
"U to vreme reče Isus svojim učenicima: „Nemojte misliti da sam došao da ukinem Zakon, već da ga ispunim. Zaista vam kažem da dok su nebesa i zemlja, slovo jedno ni tačka jedna neće se ukinuti iz Zakona ili Proročkih knjiga dok se sve ne ispuni. I ko prestupi i najmanju reč iz tih zapovesti i tako nauči druge, ništavnim će se zvati u carstvu nebeskom. A ko ispuni i pouči, velikim će se zvati u carstvu nebeskom." (Matej 5;17-19)
Slovo jedno, slovo jedno malo....tačka jedna, tačkica mala... Šta je ovo no' crtanje u pravom smislu te reči...

Šta reći za Isusa? Koliko je samo on crtao, i crtao, i dan danas crta... a niko Ga ne vidi?
"U to vreme reče Isus svojim učenicima: „Nemojte misliti da sam došao da ukinem Zakon, već da ga ispunim. Zaista vam kažem da dok su nebesa i zemlja, slovo jedno ni tačka jedna neće se ukinuti iz Zakona ili Proročkih knjiga dok se sve ne ispuni. I ko prestupi i najmanju reč iz tih zapovesti i tako nauči druge, ništavnim će se zvati u carstvu nebeskom. A ko ispuni i pouči, velikim će se zvati u carstvu nebeskom." (Matej 5;17-19)
Slovo jedno, slovo jedno malo....tačka jedna, tačkica mala... Šta je ovo no' crtanje u pravom smislu te reči...

I ispunilo se.
Isus rece: Svrsi se.

Back