Jestira
Ističe se
- Poruka
- 2.268
subota je jevrejski praznik kao uspomena na izlazak iz egipta i silazak mane...hriscanski je nedelja,dan hristovog vaksrsenja
Znači izlazak je bio na Šabat i mana je padala samo na Šabat?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
subota je jevrejski praznik kao uspomena na izlazak iz egipta i silazak mane...hriscanski je nedelja,dan hristovog vaksrsenja
Fotografijama se ne klanjas niti ih svetis i pravis slavu![]()
Znači izlazak je bio na Šabat i mana je padala samo na Šabat?
Ej stari zavet i zakon su ukinuti .
Nema tu vise nista za Hriscane.
Hriscanin je nova tvar.
Лука 16.31. А Авраам рече му: Ако не слушају Мојсија и пророке, да ко и из мртвих устане неће веровати.
Лука 25-27И гле, устаде један законик и кушајући Га рече: Учитељу! Шта ћу чинити да добијем живот вечни?
. А Он му рече: Шта је написано у закону? Како читаш?
А он одговарајући рече: Љуби Господа Бога свог свим срцем својим, и свом душом својом, и свом снагом својом, и свом мисли својом, и ближњег свог као самог себе.
Ukom zakonu je ovo zapisano?Na koji zakon se Isus pozivao?
Isus je jos bio ziv i morao je da se poziiva na taj zakon,jer njegova zrtva jos nije bila svrsena.
Dakle posle toga nema vise zakona.
Дела 17.2. И Павле по обичају свом уђе к њима, и три суботе разговара се с њима из писма.
Iz kog pisma?
Дела 17.2. И Павле по обичају свом уђе к њима, и три суботе разговара се с њима из писма.
Iz kog pisma?
Pa nema razlike, ali vama treba sve da se crta.U čemu je razlika između priznanja greha i njihovog ispovedanja?
Evo grčki original http://biblos.com/james/5-16.htm Na engleskom je prevedeno kao "confess" a to može značiti i "ispovedati" i "priznati". http://translate.google.com/#en|sr|confess Dakle, razlike nema.
Niko i nije rekao da se mi delima opravdavamo, mi se opravdavamo isključivo Hristom, Njegovom žrtvom. Ponavljam kao papagaj da ništa što ja i ti radimo ne zaslužuje da budemo spašeni, apsolutno ništa, nijedno delo, nijedan gest. Ali, da bi te Bog vaskrsao, ti moraš biti osposobljen za život u zemlji gde vlada Njegova volja, gde nema prostitutki gde nema bordela, kafana, kockarnica, i td. Čaba ti vera u Boga ako si ti nesposoban za takav život. Bogu je u interesu da svakoga dovede na obećanu zemlju, ali jedino što ga sprečava u tome je čovekov pogrešan izbor, čovek bira nešto čega neće biti na obećanoj zemlji i Bog ne može na silu da ga dovede tamo gde će ovaj biti nerećan. Džaba neka pijanica veruje u Boga, ide u crkvu i izvršava vaše obrede, ako na obećanoj zemlji nema alkohola, Bog ne želi da tog čoveka unesreći, taj čovek je navikao da pije i svaki drugačiji život od toga za njega je pakao. Znači, Bog pre svega traži one koji su sposobni za život u Njegovoj zemlji gde vlada Njegova volja. Naravno da su vernici najviši deo od tih koji su sposobni, jer to zaista ide jedno uz drugo, ali verovatno da ima i manji procenat onih koji ne znaju za Boga, ne veruju u Njega iz nekih rzloga, a ipak slušaju savest (Sveti Duh) i po tome žive, dakle moralno i isprano, i takvi svakako zaslužuju spasenje. Kada kažem zaslužuju, ne mislim da su to delima zaslužili bez Hrista, već da su se osposobili po Božjim kriterijuma koji su zaista spušteni do zadnjih granica, tako da se zaista malo od nas traži. Iako oni ne veruju u Hristovu žrtvu, ona i za njih važi, ona je za njih ulaznica u obećanu zemlju iako u nju ne veruju.Čitavo 11. poglavlje poslanice Jevrejima. Vera-dela su uzročno-posledična veza. Ali, spasenje se prima verom. Delima se NIJEDNO telo neće opravdati. Kakva je dobra dela imao razbojnik na krstu?
Ovo su osnovne stvari. Čudi me da ih ne znaš.
Лука 16.31. А Авраам рече му: Ако не слушају Мојсија и пророке, да ко и из мртвих устане неће веровати.
Лука 25-27И гле, устаде један законик и кушајући Га рече: Учитељу! Шта ћу чинити да добијем живот вечни?
. А Он му рече: Шта је написано у закону? Како читаш?
А он одговарајући рече: Љуби Господа Бога свог свим срцем својим, и свом душом својом, и свом снагом својом, и свом мисли својом, и ближњег свог као самог себе.
Ukom zakonu je ovo zapisano?Na koji zakon se Isus pozivao?
Već sam na to odgovorio ovde - http://forum.krstarica.com/showthread.php/559630-Zasto?p=22058994&viewfull=1#post22058994Nista to ne menja sustinu onoga sto rekoh.
Bog je to očekivao u vreme kada je bio na Zemlji, danas da dođe prošli bi kao fariseji.Pa da kada bi ti sudio,onda bi tako i bilo, no to su tvoja misljenja i ona ne mogu da promene ni Boziju volju ni stanje na terenu.
Dakle,ako Bog ocekuje da gresnici i bolesni traze pomoc u crkvi onda je to tako.
Da, kroz dela ti usavršavaš veru. Još jedan lep prime si naveo. A vera svakako pomaže u dobrim delima, ali to nije presudno, je vidimo da i ateisti mogu da žive moralno, ali dosta teže, jer im je put dosta trnovitiji. Mada i te ateiste koji žive moralno možemo nazvati vernicima, jer veuju u savest tj Sveti Duh.Slusaj, nema tu zasto da se raspravljamo, i Vera i dela su bitna i kraj.
No evo ti koji citat za svaki slucaj.
Јаков, глава 2
22. Видиш ли да вера поможе делима његовим, и кроз дела сврши се вера?
Kako ne kaže kada kaže "ispovedajte grehe jedni drugima"?Za vas je ispovedanje to kada odeš kod popa, za mene je ispovedanje kada dođem u svoju sobu i pričam sa Bogom, kao i kada povredim nekog, pogrešim u nečemu, i na ljudski način se izvinim, tj priznam svoju grešku tom koga sam povredio - o čemu govori pomenuti stih. Stih ne kaže da ideš kod popa i da mu otkrivaš svoju intimu, da mu govoriš gde si pogrešio i da ti on kaže "e sad ti je sve oprošteno"
Slažem se.Džaba neka pijanica veruje u Boga, ide u crkvu i izvršava vaše obrede, ako na obećanoj zemlji nema alkohola, Bog ne želi da tog čoveka unesreći, taj čovek je navikao da pije i svaki drugačiji život od toga za njega je pakao. Znači, Bog pre svega traži one koji su sposobni za život u Njegovoj zemlji gde vlada Njegova volja.
To sto ti smatras da svestenici nisu moralni itd to je tvoje subjektvno misljenje,i ne menja ono sto je bilo i sto je sada.Servant of God;22059047]Već sam na to odgovorio ovde - http://forum.krstarica.com/showthread.php/559630-Zasto?p=22058994&viewfull=1#post22058994
Bog je to očekivao u vreme kada je bio na Zemlji, danas da dođe prošli bi kao fariseji.
Da, kroz dela ti usavršavaš veru. Još jedan lep prime si naveo. A vera svakako pomaže u dobrim delima, ali to nije presudno, je vidimo da i ateisti mogu da žive moralno, ali dosta teže, jer im je put dosta trnovitiji. Mada i te ateiste koji žive moralno možemo nazvati vernicima, jer veuju u savest tj Sveti Duh.
Pa nema razlike, ali vama treba sve da se crta.
Za vas je ispovedanje to kada odeš kod popa, za mene je ispovedanje kada dođem u svoju sobu i pričam sa Bogom, kao i kada povredim nekog, pogrešim u nečemu, i na ljudski način se izvinim, tj priznam svoju grešku tom koga sam povredio - o čemu govori pomenuti stih. Stih ne kaže da ideš kod popa i da mu otkrivaš svoju intimu, da mu govoriš gde si pogrešio i da ti on kaže "e sad ti je sve oprošteno", i ti opet nastavjaš po starom. To je kao da nosiš komp da ti ga čiste od virusa, nakon reinstalacije možeš da nastaviš po starom - da sakupljaš viruse, sa namerom da ga posle određenog vremena ponovo odneseš na čišćenje.....i tako u krug.
Ako si povredio Marka, ispovedaj se Marku, ako si povredio Janka, ispovedi se Janku, a ne tamo nekom popu koji nema ništa sa tim.
Niko i nije rekao da se mi delima opravdavamo, mi se opravdavamo isključivo Hristom, Njegovom žrtvom. Ponavljam kao papagaj da ništa što ja i ti radimo ne zaslužuje da budemo spašeni, apsolutno ništa, nijedno delo, nijedan gest. Ali, da bi te Bog vaskrsao, ti moraš biti osposobljen za život u zemlji gde vlada Njegova volja, gde nema prostitutki gde nema bordela, kafana, kockarnica, i td. Čaba ti vera u Boga ako si ti nesposoban za takav život. Bogu je u interesu da svakoga dovede na obećanu zemlju, ali jedino što ga sprečava u tome je čovekov pogrešan izbor, čovek bira nešto čega neće biti na obećanoj zemlji i Bog ne može na silu da ga dovede tamo gde će ovaj biti nerećan. Džaba neka pijanica veruje u Boga, ide u crkvu i izvršava vaše obrede, ako na obećanoj zemlji nema alkohola, Bog ne želi da tog čoveka unesreći, taj čovek je navikao da pije i svaki drugačiji život od toga za njega je pakao. Znači, Bog pre svega traži one koji su sposobni za život u Njegovoj zemlji gde vlada Njegova volja. Naravno da su vernici najviši deo od tih koji su sposobni, jer to zaista ide jedno uz drugo, ali verovatno da ima i manji procenat onih koji ne znaju za Boga, ne veruju u Njega iz nekih rzloga, a ipak slušaju savest (Sveti Duh) i po tome žive, dakle moralno i isprano, i takvi svakako zaslužuju spasenje. Kada kažem zaslužuju, ne mislim da su to delima zaslužili bez Hrista, već da su se osposobili po Božjim kriterijuma koji su zaista spušteni do zadnjih granica, tako da se zaista malo od nas traži. Iako oni ne veruju u Hristovu žrtvu, ona i za njih važi, ona je za njih ulaznica u obećanu zemlju iako u nju ne veruju.
Pomenuto poglavlje govori o veri, o ljudima koji su bili vernici, i zahvaljujući veri mnogo toga dostigli, što i jeste tako....mi možemo da diskutujemo i o tome šta sve verom možemo dostići, ali tema našeg razgovora je nešto sasvim drugo.
Mi zahvaljući veri možemo da počnemo moralno da živimo, što i treba da bude tako, ali mi danas vidimo da je samo vera na delu, ali ta vera je mrtva bez dela.
Razbojnik na krstu se pokajao, i Bog je u njegovom srcu video da se iskreno pokajao i njegovi gresi su mu oprošteni. Ako se alkoholičar pokaje i Bog u njemu vidi želju za napuštanjem alkohola (greha), taj bivši alkoholičar će naslediti obećanu zemlju.
koju li ti bibliju citas da mi je znati....
ja nisam ni rekla da će neko dobiti život večni ako se bude pridržavao svih zapovestiovako ide cela prica pa sama kontaj koji je zakon u pitanju...
gle, neko pristupivši reče Mu: Učitelju blagi! Kakvo ću dobro da učinim da imam život vecni?
A On reče mu: Što me zoveš blagim? Niko nije blag osim jednog Boga. A ako želiš ući u život, drži zapovesti.
Reče Mu: Koje? A Isus reče: Da ne Poštuj oca i mater; i ljubi bližnjeg svog kao samog sebe.
ne ubiješ; ne činiš preljube; ne ukradeš; ne svedočiš lažno
Reče Mu mladić: Sve sam ovo sačuvao od mladosti svoje; šta mi još treba?
Reče mu Isus: Ako hoćeš savršen da budeš, idi i prodaj sve što imaš i podaj siromasima; i imaćeš blago na nebu; pa hajde za mnom.
A kad ču mladić reč, otide žalostan; jer beše vrlo bogat
...nije otisao u zivot vecni iako se pridrzavao svih zapovesti...kad mu isus rece podaj sve sto imas ovaj pobeze zalostan..srce mu je bilo privezano za bogatstvo ...
čekaj jel ti to meni kažeš da je deset Božijih zapovesti ukinuto?Ljubi bliznjega svoga kao samog sebe ,i ljubi gospoda Boga svim srcem svojim itd.
Onda si ti pametniji od apostola Pavla koji kaže:Iz pisma ,starog zaveta jer je ono govorilo za Hrista , pavle je hteo da pismom dokaze da je Isus Hristos ,Mesija Spasitelj.Kapiras?
Ceo Stari zavet sa kompletnim Mojsijevim zakonom,sve je to bila pedagogija i samo U Hristu ima svoj smisao.Dakle,sve je u Starom Zavetu vodilo i rukovodilo Hristu spasitelju.CeLo Sveto Pismo je shvatljivo tek u kontekstu Mesije-Hrista.Zasnivati svoju veru samo na Svetom Pismo,kao sto cine sektasi je vrlo opasno.Zato oni.sektasi nigde ne mogu da nadju izlaza.čekaj jel ti to meni kažeš da je deset Božijih zapovesti ukinuto?
Onda si ti pametniji od apostola Pavla koji kaže:
Гал 3.17. Ово пак велим: завет, који је од Бога потврђен за Христа, не одбацује закон, који је постао после четири стотине и тридесет година, да укине обећање.
Ceo Stari zavet sa kompletnim Mojsijevim zakonom,sve je to bila pedagogija i samo U Hristu ima svoj smisao.Dakle,sve je u Starom Zavetu vodilo i rukovodilo Hristu spasitelju.CeLo Sveto Pismo je shvatljivo tek u kontekstu Mesije-Hrista.Zasnivati svoju veru samo na Svetom Pismo,kao sto cine sektasi je vrlo opasno.Zato oni.sektasi nigde ne mogu da nadju izlaza.
Apsolutizovanje deset Bozijih zapovesti je samo minimum u odnosu na primer na Hristovu Besedu na Gori koju nalazimo kod Mateja.

Slažem seCeo Stari zavet sa kompletnim Mojsijevim zakonom,sve je to bila pedagogija i samo U Hristu ima svoj smisao.Dakle,sve je u Starom Zavetu vodilo i rukovodilo Hristu spasitelju.CeLo Sveto Pismo je shvatljivo tek u kontekstu Mesije-Hrista.
na čemu ti zasnivaš svoju veru ako ne na Svetom Pismu?Zasnivati svoju veru samo na Svetom Pismo,
tako je Hristos je smisao zakona i njegova sustina..![]()
ne znam u cemu je fazon..da li se prave ludi ili su tolko tupavi...da je ovo drugo ja bi im lepo crtala ko maloj deci da razumeju..al necu..mozda su ovde na krstarici samo soferi...![]()
Slažem se
na čemu ti zasnivaš svoju veru ako ne na Svetom Pismu?