Zasto ....?

Džaba neka pijanica veruje u Boga, ide u crkvu i izvršava vaše obrede, ako na obećanoj zemlji nema alkohola, Bog ne želi da tog čoveka unesreći, taj čovek je navikao da pije i svaki drugačiji život od toga za njega je pakao. Znači, Bog pre svega traži one koji su sposobni za život u Njegovoj zemlji gde vlada Njegova volja.

Ti Servante samo pricas o krajnostima. Pijanice, kockari, kurvari....

Zasto bi pijanica bio neko ko u ovim vrelim danima popije po neki hladan spricer ili po neko light beer? Ili nazdravi na necijem vencanju casicom necega? :lol:

Da li je kockar neko ko godinama (decenijama) uplacuje lotto tiket, a pritom nijednom vise od tog jednog listica?

Lepota zivljenja je u umerenosti. Nemoj mi sad samo reci da se tako pocinje, pa se na kraju zavrsi u birtiji kao notorni alkos ili kao kockar-zavisnik....

Meni najmanjem od svih svetih dade se ova blagodat da objavim među neznabošcima neiskazano bogatstvo Hristovo,

9 I da otkrijem svima šta je služba tajne od postanja sveta sakrivene u Bogu, koji je sazdao sve kroz Isusa Hrista;

10 Da se kroz crkvu sad obznani poglavarstvima i vlastima na nebu mnogorazlična premudrost Božija,

11 Po naredbi vekova, koju učini u Hristu Isusu, Gospodu našem,

12 U kome imamo slobodu i pristup u nadi verom Njegovom.

13 Zato vas molim da se ne oslabite zbog nevolja mojih za vas, koje su slava vaša.

14 Toga radi priklanjam kolena svoja pred Ocem Gospoda našeg Isusa Hrista,

15 Po kome se sva čeljad i na nebesima i na zemlji zovu,

16 Da vam da silu po bogatstvu slave svoje, da se utvrdite Duhom Njegovim za unutrašnjeg čoveka,

17 Da se Hristos useli verom u srca vaša, da budete u ljubavi ukorenjeni i utemeljeni;

18 Da biste mogli razumeti sa svima svetima šta je širina i dužina i dubina i visina,

19 I poznati pretežniju od razuma ljubav Hristovu, da se ispunite svakom puninom Božijom.

20 A Onome koji može još izobilnije sve činiti šta ištemo ili mislimo, po sili koja čini u nama,

21 Onome slava u crkvi po Hristu Isusu u sve naraštaje va vek veka. Amin.

čekaj jel ti to meni kažeš da je deset Božijih zapovesti ukinuto?

A da te pitam ja nesto,zanas li ti bolje zakon od jevreja?
Znas i ti da ni jevreji ne nalazu svoj zakon neznaboscima, nego kazu da je za neznabosce dovoljan Nojev zakon koji nema 10 nego 7 zapovesti.
A Pavle je poznavao zakon bolje od mnogih u to vreme.
Znas li da je onaj neznabozac koji je hteo da postane jevrein trebao tri puta da bude sputavan da ne pristane, jer kako kazu Mojsijev zakon nosi veci teret koji ni oni nisu mogli nositi.
A ti li ces da nam nameces nesto sto apostoli nisu.

nisu tupavi nego ih lazni bozji propovednici nakaradno uce a oni naivni zeljni bogopoznanja upadaju u zamku...

dok je pravoslavlje zasnovano na hristu i isto ispoveda, sekte su zasnovane na kritikama pravoslavne i rimokotolicke crkve i njihovim svestenstvom. nema tu hristove vere, to je farisejska vera a hristos ih je vec unapred osudio

А фарисеји говораху: Помоћу кнеза ђаволског изгони ђаволе.

А фарисеји видевши то рекоше Му: Гле, ученици твоји чине шта не ваља чинити у суботу.

И дозвавши људе, рече им: Слушајте и разумите.
Не погани човека шта улази у уста; него шта излази из уста оно погани човека.
Тада приступише ученици Његови и рекоше Му: Знаш ли да фарисеји чувши ту реч саблазнише се?
А Он одговарајући рече: Свако дрво које није усадио Отац мој небески, искорениће се.
Оставите их: они су слепе вође слепцима; а слепац слепца ако води, оба ће у јаму пасти.

Тешко вама књижевници и фарисеји, лицемери, што проходите море и земљу да би присвојили једног, и кад га присвојите, чините га сином пакленим, удвоје већим од себе.

И фарисеји говораху Му: Гледај, зашто чине у суботу шта не ваља?

А потом питаху Га фарисеји и књижевници: Зашто ученици твоји не живе као што нам је остало од старих, него једу хлеб неумивеним рукама?

И викаху на Њега књижевници и фарисеји говорећи ученицима Његовим: Зашто с цариницима и грешницима једете и пијете?

Књижевници пак и фарисеји гледаху за Њим неће ли у суботу исцелити, да Га окриве.

А кад Га упиташе фарисеји: Кад ће доћи царство Божије? Одговарајући рече им: Царство Божије неће доћи да се види;
Нити ће се казати: Ево га овде или онде; јер гле, царство је Божије унутра у вама.

Zar priznanje greha nije samo prihvatanje greske ali ne i kajanje dok bi ispovjedanje bilo i pokajanje

Pokajanje je razlicit cin od ispovesti, jer prvo ono treba da dodje u srcu covecijem,teka kada se pokajes onda skupljas smelost da ispricas svesteniku svoje bljuvotine.
No i kada skupis smelost, onda te sputavaju razne misli, zar kod svestenika,pa onda kako te nije stid da to kazes, pa onda ima vremena ispovedices se sledeci put ili u slucaju nekih,meni je dovoljno samo da priznam Bogu grehe.

dok je pravoslavlje zasnovano na hristu i isto ispoveda, sekte su zasnovane na kritikama pravoslavne i rimokotolicke crkve i njihovim svestenstvom. nema tu hristove vere, to je farisejska vera a hristos ih je vec unapred osudio

А фарисеји говораху: Помоћу кнеза ђаволског изгони ђаволе.

А фарисеји видевши то рекоше Му: Гле, ученици твоји чине шта не ваља чинити у суботу.

И дозвавши људе, рече им: Слушајте и разумите.
Не погани човека шта улази у уста; него шта излази из уста оно погани човека.
Тада приступише ученици Његови и рекоше Му: Знаш ли да фарисеји чувши ту реч саблазнише се?
А Он одговарајући рече: Свако дрво које није усадио Отац мој небески, искорениће се.
Оставите их: они су слепе вође слепцима; а слепац слепца ако води, оба ће у јаму пасти.

Тешко вама књижевници и фарисеји, лицемери, што проходите море и земљу да би присвојили једног, и кад га присвојите, чините га сином пакленим, удвоје већим од себе.

И фарисеји говораху Му: Гледај, зашто чине у суботу шта не ваља?

А потом питаху Га фарисеји и књижевници: Зашто ученици твоји не живе као што нам је остало од старих, него једу хлеб неумивеним рукама?

И викаху на Њега књижевници и фарисеји говорећи ученицима Његовим: Зашто с цариницима и грешницима једете и пијете?

Књижевници пак и фарисеји гледаху за Њим неће ли у суботу исцелити, да Га окриве.

А кад Га упиташе фарисеји: Кад ће доћи царство Божије? Одговарајући рече им: Царство Божије неће доћи да се види;
Нити ће се казати: Ево га овде или онде; јер гле, царство је Божије унутра у вама.

iju brate de postavi ovo,oces da mi kazes da Hristos nije bio subotar:think: nemoguce:mrgreen:

iju brate de postavi ovo,oces da mi kazes da Hristos nije bio subotar:think: nemoguce:mrgreen:

ne, a izgleda da nie bio ni jehovin svedok kao avelj sto bi rekla nasa biserka:D

Pokajanje je razlicit cin od ispovesti, jer prvo ono treba da dodje u srcu covecijem,teka kada se pokajes onda skupljas smelost da ispricas svesteniku svoje bljuvotine.
No i kada skupis smelost, onda te sputavaju razne misli, zar kod svestenika,pa onda kako te nije stid da to kazes, pa onda ima vremena ispovedices se sledeci put ili u slucaju nekih,meni je dovoljno samo da priznam Bogu grehe.

:) I meni. Ali kako se dobije oprostaj grijehova ako ne pokajanjem? Sto ljudi na samrti traze da se ispovjede ako nije radi oprostaja grijeha.

:) I meni. Ali kako se dobije oprostaj grijehova ako ne pokajanjem? Sto ljudi na samrti traze da se ispovjede ako nije radi oprostaja grijeha.

Da, tu si u pravu, pokajanjem.
Ali potrebno je i ispovedati grehe,svesteniku.
Jer Isus je dao vlast Apostolima a ovi redom svestenicima da razresuju grehe.
Najgora je misao koja se javlja ljudima ,neka pokajaces se pri samrti ima vremena,kad ono cas naidje smrt.
A isus rece u cemu vas nadjem u onome cete i biti.
Ne treba da se dozvoli da se dusa toliko isprlja grehovima, da se posle od crnila ne primecuju gresi.
Jer na cisto belu se primeti i najmanja prljavstina.

A da te pitam ja nesto,zanas li ti bolje zakon od jevreja?
Znas i ti da ni jevreji ne nalazu svoj zakon neznaboscima, nego kazu da je za neznabosce dovoljan Nojev zakon koji nema 10 nego 7 zapovesti.
A Pavle je poznavao zakon bolje od mnogih u to vreme.
Znas li da je onaj neznabozac koji je hteo da postane jevrein trebao tri puta da bude sputavan da ne pristane, jer kako kazu Mojsijev zakon nosi veci teret koji ni oni nisu mogli nositi.
A ti li ces da nam nameces nesto sto apostoli nisu.
Ne zanima mene šta propoveda savrmeni judaizam nego Biblija.
Nikome ništa ja neću da namećem samo sam te pitala da li tvrdiš da je 10 Božijih zapovesti ukinuto.

Ne zanima mene šta propoveda savrmeni judaizam nego Biblija.
Nikome ništa ja neću da namećem samo sam te pitala da li tvrdiš da je 10 Božijih zapovesti ukinuto.

Kako te ne zanima?
Nije to savremeni ,nego tako jeste, ja se pitam ko je uopste smeo da deli nesto sto je celina za jedan narod?
A ako pitas za 10 zapovesti opet isto, za jevreje one su u sastavu onih 613, i svaka se odnosi na neku od 10.
Dakle sve je celina, .
A kada se kaze da je zakon ukinut da ga nema da ne vazi, onda se odnosi na sve.
Samo se usvajaju 2.zapovesti,one koje nam i Isus napomenu.
I sta sada hoces da budes bolji jevrej nego jevrein?
Oni ti jasno kazu da za neznabosce za spasenje sluze 7 zapovesti Nojeve.
Koga ces da slusas?

Samo verom u Isusa Sina Bozjeg...on prima grehe na sebe tvoga spasenja radi....svestenik simbolicki predstavlja Hrista u ispovesti

Da, ali i ta vjera u Sina Bozjeg vjernika ne dovodi u bolji polozaj da time moze da se sam razrijesi grijhova, nego i dalje treba svestenika. Cemu simbolika svestenika u ulozi Hrista, Zar vjernik ne bi trebao da je jedno sa Hristom a Hrist sa vjernikom, i time se gubi simbolike oko posrednika.

Kako te ne zanima?
Nije to savremeni ,nego tako jeste, ja se pitam ko je uopste smeo da deli nesto sto je celina za jedan narod?
A ako pitas za 10 zapovesti opet isto, za jevreje one su u sastavu onih 613, i svaka se odnosi na neku od 10.
Dakle sve je celina, .
A kada se kaze da je zakon ukinut da ga nema da ne vazi, onda se odnosi na sve.
Samo se usvajaju 2.zapovesti,one koje nam i Isus napomenu.
I sta sada hoces da budes bolji jevrej nego jevrein?
Oni ti jasno kazu da za neznabosce za spasenje sluze 7 zapovesti Nojeve.
Koga ces da slusas?
Lepo sam te pitala za tvoje mišljenje,zar je toliko bilo teško da odgovoriš.

Onaj Pop je toliko prestravljen Paklom da je cak i pushace cigareta svrstao medju one kojim nema spasenja :rotf:

Mislim da Bog ima moc da nekome zdravlje popravi :aha: i da pushenje nije smrtni greh :manikir:

Meni se cini da verovanje u Pakao nije nesto dobro..jer opisuje Boga kao nekoga ko voli da ljude muci :dash:

Zasto onda Crkvenjaci tako opadaju Boga kome kao sluze ? :mrgreen:

Zar ovom naukom laznom oni ne prave od Boga zlu osobu koja se izivljava sa ljudima muceci ih vatrom kroz vekove ? :eek:

Takva misao Bogu ni na um nije dosla a kamoli da je cini :))))
Ova tema pita o paklu! Da se niste malo udaljili od teme?

Back