Zasto ....?

Ikona ili lik rezan su isto sto ikona

Ikona je slika sveca sa neba :)

A bog kaze : Ne klanjajte se onome sto je gore na Nebu niti dole na zemlji ...niti mu sluzi :malav:

Znaci ikona je nesto sto je gore na Nebu u obliku Sveca

Samo se Bogu valja klanjati . :)

tako je

ikona je IDOL, jer je izradjena u svrhu da joj se sluzi... moli itd..

jehovahs-witnesses-jehovah-s-witness-armed-door-knock-rednec-demotivational-poster-1244116666.jpg

Svaka cast! Kako si to lako zakljucio. :D
A toliki ljudi ceo zivot proveli citajuci i tumaceci bibliju, trazeci nijanse, u podviznistvu, u ceznji za smirenjem i ljubavlju... I piskarali pomalo o tome...
Sad oni ispadose budale. Trebalo je samo procitati zapovesti. ;)

Svaka cast! Kako si to lako zakljucio. :D
A toliki ljudi ceo zivot proveli citajuci i tumaceci bibliju, trazeci nijanse, u podviznistvu, u ceznji za smirenjem i ljubavlju... I piskarali pomalo o tome...
Sad oni ispadose budale. Trebalo je samo procitati zapovesti. ;)

3 Nemoj imati drugih bogova uza me.
5 Moj. 6:14, 2 Car. 17:35, Jer. 25:6

4 Ne gradi sebi lika rezana niti kakve slike od onoga što je gore na nebu, ili dolje na zemlji, ili u vodi ispod zemlje.
3 Moj. 26:1, 5 Moj. 4:16

5 Nemoj im se klanjati niti im služiti, jer sam ja Gospod Bog tvoj, Bog revnitelj, koji pohodim grijehe otačke na sinovima do trećega i do četvrtoga koljena, onijeh koji mrze na mene;
4 Moj. 14:18, Is.N. 23:7, Is.N. 24:19, 2 Car. 17:35, Nem. 1:2, Jov 5:4, Jov 10:14, Psal. 79:8, Isa. 14:20, Isa. 44:15, Jer. 2:9, Jezek. 18:19

6 A činim milost na tisućama onijeh koji me ljube i čuvaju zapovijesti moje.
5 Moj. 7:9, Psal. 89:34, Rim. 11:28

Pa :heart: ja mislim i verujem i ubedjen sam da i malo dete od 7 god ovo moze razumeti jasno :aha:

Ti sto provode vreme izmisljajuci neki skriven KOD u bibliji su oni koji ne zele priznati ono sto tako ocigledo i pise ...jer traze da izokrenu rec Boziju :manikir:

3 Nemoj imati drugih bogova uza me.
5 Moj. 6:14, 2 Car. 17:35, Jer. 25:6

4 Ne gradi sebi lika rezana niti kakve slike od onoga što je gore na nebu, ili dolje na zemlji, ili u vodi ispod zemlje.
3 Moj. 26:1, 5 Moj. 4:16

5 Nemoj im se klanjati niti im služiti, jer sam ja Gospod Bog tvoj, Bog revnitelj, koji pohodim grijehe otačke na sinovima do trećega i do četvrtoga koljena, onijeh koji mrze na mene;
4 Moj. 14:18, Is.N. 23:7, Is.N. 24:19, 2 Car. 17:35, Nem. 1:2, Jov 5:4, Jov 10:14, Psal. 79:8, Isa. 14:20, Isa. 44:15, Jer. 2:9, Jezek. 18:19

6 A činim milost na tisućama onijeh koji me ljube i čuvaju zapovijesti moje.
5 Moj. 7:9, Psal. 89:34, Rim. 11:28

Pa :heart: ja mislim i verujem i ubedjen sam da i malo dete od 7 god ovo moze razumeti jasno :aha:

Ti sto provode vreme izmisljajuci neki skriven KOD u bibliji su oni koji ne zele priznati ono sto tako ocigledo i pise ...jer traze da izokrenu rec Boziju :manikir:
E pa vidis, to su te fine nijanse. :)
Ti i ja se tu nikada necemo usaglasiti, tu nema ubedjivanja i to je ok...
Jedina je razlika je u tome sto ja razumem sta ti hoces da kazes, ali se ti ni ne trudis da razumes sta je ikona za mene, iako uopste ne moras da se slozis.

Jasno, znas i sta Bog misli...
Previse ti to iz glave, malo iz srca... :think:
A citala sam ja malo vise od ovoga sto si ti napisao... ;)

Pa Bozije misli su zapisane u Bibliji ..zato i znam :)

Sta iz srca ? Tu se ne pitam ja nego sta je Bozija volja :aha:

Mogu ja zaliti isve saosecati sa time ali dzaba kada Bog se tu pita sta je ispravno a sta ne :)

I na kraju Njemu sluze ti Crkvenjaci valjda a ne svojim obicajima m? :malav:

Jesi mozda ali nisi razumela :;)

Back