Zasto ....?

Bog nije rekao ni jednom svom proroku ili nekom coveku ..nikada da ce biti kaznjen tako sto ce Goreti u Paklu ..ako je to nesto normalno kao sto Crkvena religija propoveda ??? :manikir:

Tek nakon Isusa, su neki noob-ovi izvrnuli znacenje Pakao = Grob u vecne muke :mrgreen:

Jel su bili nepismeni ili gloopi mozda da nisu ukapirali na sta Isus misli .....sta vi mislite m ? :whistling:
Zato što su prihvatili paganska učenja o zagrobnom životu.

Nije nasledio nista jer je seme od Boga bilo u njoj ..nije ljudsko :)

Ona je samo posluzila svrsi ..da se rodi na svet :)

Toliko lupaš da sam demoralisana da se uključim u diskusiju.

Isus Hristos je rođen kao potpuni Bog i potpuni čovek, u tom smislu, on bi svakako umro i da nije razapet, dakle je "nasledio" smrtnost a to je jedina posledica praroditeljskog greha koja se prenosi od Adama do danas. Kao što je Njegova majka Marija umrla, iako nikada nije počinila voljni greh.

Toliko lupaš da sam demoralisana da se uključim u diskusiju.

Isus Hristos je rođen kao potpuni Bog i potpuni čovek, u tom smislu, on bi svakako umro i da nije razapet, dakle je "nasledio" smrtnost a to je jedina posledica praroditeljskog greha koja se prenosi od Adama do danas. Kao što je Njegova majka Marija umrla, iako nikada nije počinila voljni greh.

I ti sada lupash a ne poznajes Bibliju dobro :mazi:

Prvo ... Bog se nikada nije rodio kroz nekog coveka .jer je to nemoguce ....zar Bog moze stati u jedno telesno bice ?? :lol:

Bog je poslao svog sina Isusa ..koji je andjeo po stvorenju :)

Boga niko ne moze ubiti niti da umre ..nad njim smrt nema vlasti :)

Svog sina je zato poslao da obavi zadatak ...da spasi ljude od grehova :aha:

Dakle Isus je Sin Boziji ...NE neki Bog ! :manikir:

Svako ko ne prizna Isusa kao takvog je Antihrist ...:mrgreen:

I ti sada lupash a ne poznajes Bibliju dobro :mazi:

Prvo ... Bog se nikada nije rodio kroz nekog coveka .jer je to nemoguce ....zar Bog moze stati u jedno telesno bice ?? :lol:

Bog je poslao svog sina Isusa ..koji je andjeo po stvorenju :)

Boga niko ne moze ubiti niti da umre ..nad njim smrt nema vlasti :)

Svog sina je zato poslao da obavi zadatak ...da spasi ljude od grehova :aha:

Dakle Isus je Sin Boziji ...NE neki Bog ! :manikir:

Svako ko ne prizna Isusa kao takvog je Antihrist ...:mrgreen:

Angel, jel razgovaramo o Pravoslavnom Hrišćanstvu, nekoj drugoj veri ili tvom ličnom shvatanju hrišćanske dogme ????
Mislim da je ovo treće.
Tvoje neznanje je toliko da zaista nemam sad snage da te uvodim u osnove Hrišćanskog učenja, ali ako te već zanimaju ovakve teme, gledaj da se obavestiš iz relevantnih izvora pre nego što pokušaš da repliciraš nekome ko je prilično potkovan u toj oblasti.

:heart: ja Bibliju citam nekih 15 god ..i znam o cemu pricam veruj mi :mazi:

Tebi je neko napunio glavicu ..gloopostima i ubedio zesce :lol:

Ne bi da ulazim dublje u raspravu i dokazem ti .... :aha:

:heart: ja Bibliju citam nekih 15 god ..i znam o cemu pricam veruj mi :mazi:

Tebi je neko napunio glavicu ..gloopostima i ubedio zesce :lol:

Ne bi da ulazim dublje u raspravu i dokazem ti .... :aha:

Pa mogu i ja da čitam Konfučija a ako ne znam kineski mrka kapa. Ne znaš osnovne stvari. Najozbiljnije ti kažem, bez želje da se pravim pametna ili da te uvredim. Raspitaj se malo. Meni niko nije napunio glavicu, proučavanjem religije se bavim i akademski, tako da teško možeš da mi dokažeš da su osnovi hrišćanske dogmatike gluposti. Dakle, knjigu u šake pa se javi kad se obavestiš malo bolje.

JA razgovam o Cistoj Religiji ..ona koja potice od Boga ne od ljudi i njihovih ideja :)

Religija, Hrišćanska, nam je poznata uglavnom iz Svetog pisma, koje je, složićeš se, ipak napisano od ljudi, dakle, u neku ruku i u startu nije "čista religija", u tom tvom diskursu o čistoti koja je netaknuta uplivom ljudskih ideja. Dakle, ako priznaješ potpuni autoritet Svetom Pismu, onda moraš da se složiš sa ovim što sam gore pisala. Ako ne, onda je u pitanju neka tvoja individualna religija, na koju imaš pravo, ali treba da se ogradiš u tom slučaju i da objasniš da ne prihvataš osnove hrišćanskog učenja već praviš sopstveni sinkretizam kako ti odgovara.

Nije fora lepo sam te pitala zato što ne znam odgovor na to pitanje.Sveto pismo govori o večnom životu i uništenju za večnost e sad kako ljudi u to uklope raj i pakao ja stvarno ne znam,zato i pitam.

Zato sto, Jestira, dusa postoji i s njom nesto posle smrti mora da se desi: :)

- Ako je bio dobar covek ide u raj;

- Ako je bio los ide u pakao, tacnije iz zivotnog pakla prelazi u duhovni "na nebesima", "gore".

Inace da nema duse ne bi bilo ni Uskrsnuca.

Poslednja izmena:
Sveto pismo kaže da se nakon smrti duša ili duh vraća Bogu i kod Njega je sve do vaskrsnuća i do tad ničega nije svesna.

Ovo nije Biblijsko učenje.

Ne umem da razdvajam citate, ali,

pod 1) Da, dusa "spava" ali negde mora da ide, sve do konacnog uskrsnuca ili unistenja, tu Biblija nije najjasnija a s obzirom na Jovanovo Otkrovenje o jednom krajnjem uskrsnucu (Raju) i unistenju onih nepokajanih.

2) Pa to se lako moze zakljuciti, uostalom, Pravoslavlje cini i sveto Predanje (vizije i poruke) Svetih koji su tako nesto doziveli i preneli nam.

Da ne pisem o savremenim iskustvima ljudi i knjigama tipa "Zivot posle zivota" - svi oni su ugledali svetlost na kraju tunela a posle otisli u Raj ili pakao (dok su bili u klinickoj smrti).

pod 1) Da, dusa "spava" ali negde mora da ide, sve do konacnog uskrsnuca ili unistenja, tu Biblija nije najjasnija a s obzirom na Jovanovo Otkrovenje o jednom krajnjem uskrsnucu (Raju) i unistenju onih nepokajanih.
u Bibliji se spominje šeol kao mesto gde odlaze duše umrlih(i jednih i drugih)

2) , uostalom, Pravoslavlje cini i sveto Predanje (vizije i poruke) Svetih koji su tako nesto doziveli i preneli nam.
pravoslavci treba da se zapitaju da li i koliko su zastranili sledeći ta predanja,Biblija je veoma jasna po tom pitanju, na dva mesta se spominje kako će proći onaj koji oduzme ili doda nešto onome što je u njoj zapisano

Da ne pisem o savremenim iskustvima ljudi i knjigama tipa "Zivot posle zivota" - svi oni su ugledali svetlost na kraju tunela a posle otisli u Raj ili pakao (dok su bili u klinickoj smrti).
takva iskustva i knjige treba da zaobilaziš u širokom luku,jer kako možeš da znaš ko ih je nadahnuo da pišu to što pišu.

u Bibliji se spominje šeol kao mesto gde odlaze duše umrlih(i jednih i drugih)

pravoslavci treba da se zapitaju da li i koliko su zastranili sledeći ta predanja,Biblija je veoma jasna po tom pitanju, na dva mesta se spominje kako će proći onaj koji oduzme ili doda nešto onome što je u njoj zapisano

takva iskustva i knjige treba da zaobilaziš u širokom luku,jer kako možeš da znaš ko ih je nadahnuo da pišu to što pišu.

Zar ti ne napisa da si pravoslavka?

Back