Zasto ....?

da se zastiti dete od zloduha, to su srbi znali i pre starog zaveta:mrgreen:

pa rastumaci mi one stihove koje sam naveo kako hoces, zasto je ravi receno da stavi vrpcu oko prozora?
to što su srbi radili kako ti kažeš pre nego što su znali za Stari zavet i što rade sad je čista magija

Znači rava je stavila vrpcu oko prozora kako bi izrailjci prepoznali njenu kuću i sad svi mi trebamo da vezujemo vrpce na prozore naših kuća da nas Hrist prepozna kada drugi put bude dolazio
E svaka ti čast na tumačenjima

isus, kad je govorio da trebamo biti kao deca, je mislio na dete pre dresure - čisto i bezazleno, jer se dresurom gubi ta čistoća i bezazlenost.
da bi to postigao moraš biti slobodan od svih zakona i normi civilizacijskog društva koji su te dresirali, slobodan od bilo kojeg vida psihološkog robstva koji ti je nametnut..
teško je to razumeti ako nisi u stanju da imaš direktan uvid u istinitost tih njegovih reči.
civilizacijski i psihološki vid dresure zavodi Sotona a ne Bog

moze li jedno pitanje? da mi objasnis pojam sotone.
Pali andjeo, duhovno bice, ( bivsi andjeo ) koji je sam sebe nacinio Bozjim protivnikom - Sotonom sto znaci protivnik i Djavolom sto znaci klevetnik...
Zbog ponosa je postao zao...

Jezekilj 28

reci mu: Ovako veli Gospod Gospod: Ti si pečat savršenstva, pun si mudrosti, i sasvim si lep.

13 Bio si u Edemu, vrtu Božjem; pokrivalo te je svako drago kamenje: sarad, topaz, dijamant, hrisolit, onih, jaspis, safir, karbunkul, smaragd i zlato; onaj dan kad si se rodio načinjeni ti biše bubnji tvoji i svirale.

14 Ti si bio heruvim, pomazan da zaklanjaš; i ja te postavih; ti beše na svetoj gori Božijoj, hođaše posred kamenja ognjenog.

15 Savršen beše na putevima svojim od dana kad se rodi dokle se ne nađe bezakonje na tebi.

16 Od mnoštva trgovine svoje napunio si se iznutra nasilja, i grešio si; zato ću te baciti kao nečistotu s gore Božje, i zatrću te između kamenja ognjenog, heruvime zaklanjaču!

17 Srce se tvoje ponese lepotom tvojom, ti pokvari mudrost svoju svetlošću svojom; baciću te na zemlju, pred careve ću te položiti da te gledaju.

19 Svi koji te poznaju među narodima prepašće se od tebe; bićeš strahota, i neće te biti do veka.

Poslednja izmena:
to što su srbi radili kako ti kažeš pre nego što su znali za Stari zavet i što rade sad je čista magija

Znači rava je stavila vrpcu oko prozora kako bi izrailjci prepoznali njenu kuću i sad svi mi trebamo da vezujemo vrpce na prozore naših kuća da nas Hrist prepozna kada drugi put bude dolazio
E svaka ti čast na tumačenjima

to kaze tvoja elena vajt i njoj slicni lazni proroci

ja nista nisam tumacio samo sam pitao

a sad mojsije

zasto je nalozio da se jevrejske kuce zastite kozijom krvlju zbog posasti?

ima toga jos, ne brini, vidim ja da si ti slabo izucavala stari zavet

Svi andjeli su lepi i Isus je lep

a koji stihovi daj citat

1. У почетку створи Бог небо и земљу.

2. А земља беше без обличја и пуста, и беше тама над безданом; и дух Божји дизаше се над водом.

3. И рече Бог: Нека буде светлост. И би светлост.

4. И виде Бог светлост да је добра; и растави Бог светлост од таме.

5. И светлост назва Бог дан, а таму назва ноћ. И би вече и би јутро, дан први.

7. И повикавши иза гласа рече: шта је теби до мене, Исусе сине Бога вишњега? Заклињем те Богом, не мучи ме.
8. Јер му говораше: изиђи, душе нечисти, из човјека.
9. И питаше га: како ти је име? И одговори му: легеон ми је име; јер нас је много.
10. И молише га много да их не шаље из оне околине.

Šta kažeš, ne može da uđe u čoveka?
Marko 5

problem je u terminologiji

ljudi koji su OPSEDNUTI demonima demon nije bukvalno u njima

Marko 5

Očevici im propovijedaše, kako se je bilo dogodilo s opsjednutim i svinjama.

17 Tada ga zamoliše, da se udalji iz njihova kraja.

18 Kad onda htjede ući u lađicu, zamoli ga ona, koji je bio prije opsjednut, da smije s njim ići.

Pre potopa demoni su mogli da se materijaliziuju i ta IM JE MOGUCNOST ODUZETA POTOPOM

Back