Evo stih koji sam i Emanuelu citirao:
"Od kakve je koristi, braćo moja, ako neko govori da ima veru, a nema dela?Može li ga takva vera spasti? Ako brat ili sestra nema šta da obuče i nema dovoljno hrane svaki dan, a neko im od vas kaže: „Idite u miru, grejte se i nasitite se”, a ne date im ono što je potrebno njihovom telu, od kakve je to koristi? Tako je i s verom - ako nema dela, mrtva je po sebi. Ali, neko bi mogao reći: „Ti imaš veru, a ja imam dela. Pokaži mi svoju veru bez dela, a ja ću tebi delima pokazati svoju veru.” Ti veruješ da postoji jedan Bog, zar ne? Sasvim dobro činiš. Ali i demoni veru ju i drhte. Ali kad ćeš shvatiti, o nerazumni čoveče, da je vera bez dela beskorisna? Zar nije Avram, naš otac, zbog svojih dela bio proglašen pravednim kad je na oltar prineo svog sina Isaka? Vidiš da je njegova vera delovala zajedno s njegovim delima, i delima mu se vera usavršila, pa su se ispunile reči iz Pisma: „Avram je verovao Gospodu, i on ga je zbog toga smatrao pravednim”, i bio je nazvan „Gospodnjim prijateljem”. Vidite da se čovek zbog dela proglašava pravednim, a ne samo zbog vere. Zar nije i bludnica Rava isto tako zbog dela bila proglašena pravednom, kad je gostoljubivo primila uhode i poslala ih drugim putem? Dakle, kao što je telo bez duha mrtvo, tako je i vera bez dela mrtva."