Zasto ....?

problem je u tome što su roditelji pokorni i poslušni nečastivom
kada bi roditelji bili Bogu poslušni ne bi bilo problema za decu koja su njima pokorna
isus, kad je govorio da trebamo biti kao deca, je mislio na dete pre dresure - čisto i bezazleno, jer se dresurom gubi ta čistoća i bezazlenost.
da bi to postigao moraš biti slobodan od svih zakona i normi civilizacijskog društva koji su te dresirali, slobodan od bilo kojeg vida psihološkog robstva koji ti je nametnut..
teško je to razumeti ako nisi u stanju da imaš direktan uvid u istinitost tih njegovih reči.

stto se tice uroka meni je to glupo jer ne verujem u to

takodje ja imam zastitu od zla

al ko veruje i ko nema zastitu

taj ko veruje veruje jer mu je baba, svekrva, tetka rekla da je to tako. taj se nimalo ne razlikuje od vernika (zacudo najveci "vernici" su i najvise sujeverni - bar kod pravoslavaca) koji sleo prate odrredjen sistem ucenja.
i to nije nimalo magijskog karaktera.
takodje je pogresno tvoje i jestirino shvatanje magije. izjednacavate sujeverje sa magijom sto je pogresno.

kako se stitis od zla?

Bog me stiti, sama se stitim, izbegavam ga, plus

Efezanima 6:1

11 Obucite se u oružje Božje, da biste se mogli održati protiv lukavstva đavolskoga. 12 Jer mi nemamo da se borimo s krvlju i s puti, nego s poglavarima, s vlastima, i upraviteljima ovog sveta tame, s duhovima pakosti ispod neba. 13 Uzmite zato oružje Božje, da biste se mogli braniti u zli dan i održati se.

14 Držite se, dakle, opasavši bedra svoja istinom, i obukavši se u oklop pravde, 15 a za obuću uzmite revnost koju daje jevanđelje mira. 16 A svrh svega uzmite štit vere, o koji ćete moći pogasiti sve plamene strele pakosnoga, 17 i kacigu spasenja uzmite, i mač duhovni koji je reč Božja. 18 Upravite u svako doba duhom molitve i molbe, i uz to bdite neprestano i molite se za sve svete.

taj ko veruje veruje jer mu je baba, svekrva, tetka rekla da je to tako. taj se nimalo ne razlikuje od vernika (zacudo najveci "vernici" su i najvise sujeverni - bar kod pravoslavaca) koji sleo prate odrredjen sistem ucenja.
i to nije nimalo magijskog karaktera.
takodje je pogresno tvoje i jestirino shvatanje magije. izjednacavate sujeverje sa magijom sto je pogresno.
ajde nam ti objasni šta je to magija

isus, kad je govorio da trebamo biti kao deca, je mislio na dete pre dresure - čisto i bezazleno, jer se dresurom gubi ta čistoća i bezazlenost.
da bi to postigao moraš biti slobodan od svih zakona i normi civilizacijskog društva koji su te dresirali, slobodan od bilo kojeg vida psihološkog robstva koji ti je nametnut..
teško je to razumeti ako nisi u stanju da imaš direktan uvid u istinitost tih njegovih reči.
mogli bi miuciti od nase dece umesto sto ih guramo u kalupe. ja svaki dan naucim nesto novo :)
jestira za pocetak laka literatura - mali princ, a posle mozda i ove isusove reci shvatis kako treba :lol:

Isus je mislio na sebe On je Istina,Put,i Zivot a On je kao nevino dete puno dobrote i ljubavi

Back