Zašto žene iniciraju više od 70% razvoda?

samo sam čekala da vidim ko će da pita ovakvu glupost ?

ne bi trebalo niko nikoga da pesniči ali muškarcima se ruka otkači mnogo lakše kada je u pitanju dete ili žena- fizički slabija i nespremna za silovit odgovor, ali ako imaju rmpaliju koji može da ih oduva, onda češće pokazuju diplomatiju i viši civilizacijski nivo u komunikaciji

Ma nisi se valjda i ti uclanila u Zensku Solidarnost?

Koliko znam evo recimo od dvadeset razvoda sve su inicirale žene. Bukvalno. Rekao bih da znam da je i jedan muškarac ali nije.
Žene su u principu sebičnije i povodljivije od muškaraca. Misle na sebe i briga ih kako će razvod uticati na decu. Žive u imaginarnom svetu tražeći neku sreću podstaknute feminizmom.
Mislim da su oba pola isto sebicna i povodljiva, samo za druge stvari.

Tipa, generalno, muskarci se vise vezuju za zenu, a zena za dete.

Tako da je lakse zeni otkaciti se od muskarca, i muskarcu otkaciti se od deteta, nego obrnuto.

Generalno.

То не раскидају и не разводе се они (и оне) што не умеју да нађу боље, па се ухвате за прву суву шљиву коју дохвате и чврсто држе и не пуштају.
Da, sad mi se kao neupućenom krelcu javlja da je to možda i jedan od razloga zašto žene češće iniciraju raskid - mogu bolje valjda

Svaki razvod uključuje muškog i ženskog partnera, i problemi su svakako zajednički. Zato mi je ova statistika zaparala uši - jedino logično objašnjenje je ili da žene drugačije percipiraju tu zajednicu, ili da prosto postoji neki veći benefit za ženu nakon razvoda u odnosu na muškarca, barem u zapadnim zemljama.

Pa ja sam napisala šta mislim i vidim kod brakova
Znači muški lakše podnose kada to nije to (razne vrste, svađa, hladnoća, nedostatak komunikacije..), oni čak i ne osete da to nije to.. Radiće druge stvari, izlaziće sa društvom, naći će neku, ali ona nema mira.

Koliko znam evo recimo od dvadeset razvoda sve su inicirale žene. Bukvalno. Rekao bih da znam da je i jedan muškarac ali nije.
Žene su u principu sebičnije i povodljivije od muškaraca. Misle na sebe i briga ih kako će razvod uticati na decu. Žive u imaginarnom svetu tražeći neku sreću podstaknute feminizmom.
sebične su i uzmu decu da ih školuju i pretvore u ljude bez da alimentacija može da dobaci do petog u mesecu za potrebe osnovne egzistencije
stvarno na kom olimpu vi živite gospodo?

Facts GIF by Judge Jerry

samo sam čekala da vidim ko će da pita ovakvu glupost ?

ne bi trebalo niko nikoga da pesniči ali muškarcima se ruka otkači mnogo lakše kada je u pitanju dete ili žena- fizički slabija i nespremna za silovit odgovor, ali ako imaju rmpaliju koji može da ih oduva, onda češće pokazuju diplomatiju i viši civilizacijski nivo u komunikaciji
Bio mi je smešan tvoj izraz da žena fizički uzvrati pesnicama kao odgovor na nasilje, što je apsurdno.
Zašto da se žene brane pesnicama pored toliko kuhinjskih noževa? :lol:

Mislim da su oba pola isto sebicna i povodljiva, samo za druge stvari.

Tipa, generalno, muskarci se vise vezuju za zenu, a zena za dete.

Tako da je lakse zeni otkaciti se od muskarca, i muskarcu otkaciti se od deteta, nego obrnuto.

Generalno.
Žena je više vezana za dete dok je savim mala beba, kad malo poraste otac se isto vezuje a ponekad i više. Sve ovo pričam iz iskustva, nikakve statistike i ostale gluposti.

Možda zato što žene vole stvari da rade iz dubine, sa srcem, tj slabije pristaju na kompromis hladnoće u braku.

Za muškarca ta hladnoća može biti poziv da sebi nađe neku ljubavnicu, dok se žena u hladnoći oseća kao da odumire i nema želju ni za seksom ako im je odnos bez strasti i hladan. Čak i ako bi našla ljubavnika, svakodnevno podsećanje da ima nekog ko joj se smučio jer ona percipira da muž nju ne voli, nije dovoljno da bude srećna. Doživljava sve emotivnije.
Da slažem se sa ovim potpuno
Kako muškarci ne kapiraju gde je tačka pucanja i mogu da teraju doživotno sa opisanim ponašanjem
ostaje na ženi da uradi rez i napusti život bez smisla.

ne da bi visila po kafanama kako se ovde opisuju neke žene, već da bi imala život dostojan svakog čoveka
ispunjen ljubavlju, poštovanjem i zajedničkim projektima

A muškarac u Srbiji ima platu tri hiljade evra pa ne da? Kako će on da sastavi mesec? I ko ju je terao da traži razvod i uzme decu?
One ne shvataju da on ne samo da daje alimentaciju nego ako i želi novog partnera, on je osakaćen novčano i teško i može imati novo dete ako to poželi, dok ona to lagano može sa novim partnerom. Da je situacija obrnuta, ne bi se tako lagano razvodile. Da ne pominjemo što ima limitiran pristup detetu.
Ima i istraživanje koje upravo pokazuje nešto jako zanimljivo. Broj razvoda među homoseksualnim parovima, poredimo žene i muškarce opet je veći među ženama nego kod muškaraca. Dakle, nema to veze sa muškarcima.

Back