Zasto voleti Boga?

Hmmm,koliko ja znam,ponekad cak i mi ljudi mozemo resiti problem smestaja viska gostiju a kamoli Gospodar citavog kosmosa,Bog Nebeski koji je stvorio citavi kosmos ukljucujuci i ovu nasu malu plavu planetu !?
Nebo je preveliko i moze veoma lako izdrzati bilo kakvu korekciju proporcija ove planete ,a o ostatku kosmosa i da ne govorimo.
Ako Bog moze vracati zivot ,dakle kontrolisati i upravljati zivom materijom,zasto mislis da ne moze to isto i sa nezivom materijom ili jos preciznije - u tren oka da jednostavno promeniti proporcije nezive prirode ?
znaci ceo kosmos ce pretvoriti u zemlju?
ne deluje ti to malo prefantasticno kao ideja jer da je tako..zasto to onda nije uradio u startu?

to je osnova vere..da ces biti nagradjen u sledecem zivotu..ali sta ako se debelo razocaras?
A zasto SAMO u sledecem zivotu ?
Biblija nam jasno daje do znanja da vera u Boga omogucuje posebne kategorije povlastrica u ovozemaljskom zivotu vernih i to uopste nije za zanemarivanje.
Dakle hriscani se trebaju pre svega fokusirati na ovaj zivot,jer nam je on na raspolaganju DANAS, a sutrasnji dan nije nas,njega trebamo tek docekati.
Upravo zato Bog poziva ljude,DANAS,danas kad cuju Njegov glas i poziv za reformu svog zivota da reaguju blagovremeno kako bi se "prestrojili"na pravom putu koji izmedju ostalog,omogucuje pomenute privilegije u zivotu.
Za mene licno,a verujem i za sve hriscane,to jeste i te kako interesantna ponuda i opcija koju Bog iznosi stoga je oberucki prihvacam.

Jel znaš ti ? Mislim da naučnici još rade na tome...
Ako rade na tome bice ipak da je to jos uvek enigma,jel tako ?
E pa ako jeste enigma onda to u najmanju ruku znaci da naucnici jos uvek ne mogu dokuciti gde su te kosmicke granice i dali ih uopste negde ima a evo tebe koji sporis gde ce Bog smestiti "shaku stvorenja"sa ove nase planete ...
Nadam se da shvacas da ti je primedba neosnovana ? :)

pa pitao sam..koliko je stara zemlja?
Pitaj Boga,odkud ja znam,On je to stvarao stoga se tamo trebas obratiti...
Inace,mi mozda mozemo pretpostavljati,bazirajuci se na neke Bibliske parametre,koliko je otprilike star zivot na ovoj planeti ( napominjem ZIVOT a ne sama planeta) ali je to ipak u zoni spekulacija jer ,bar po meni,to nisu precizno navedeni podatci.

jos mi nisi odgovorila gde ces smestiti sve rodjake koji ti se vrate?
i koliko godina ce imati kad se vrate..svi ce biti istog godista ili razlicitog i kog?
ja necu smestati
Bog ce vrsiti uskrsenja
On kao svemocan ce naci resenje
a vratice ih u savrsenim telima
a stose tice godina to ne znamo
sto se tice buducnosti nemamo te detalje

niti da li ce Bog a moze omoguciti zivot i na drugim planetama

i koje su to povlastice?
Evo par njih:

Is.1,8:
"...Neka se ne rastavlja od usta tvojih knjiga ovoga zakona, nego razmišljaj o njemu dan i noć, da držiš i tvoriš sve kako je u njemu napisano; jer ćeš tada biti srećan na putovima svojim i tada ćeš napredovati..."

Ps.1,1-3:
" Blago čovjeku koji ne ide na vijeće bezbožničko, i na putu grješničkom ne stoji, i u društvu nevaljalijeh ljudi ne sjedi,
Nego mu je omilio zakon Gospodnji i o zakonu njegovu misli dan i noć!
On je kao drvo usađeno kraj potoka, koje rod svoj donosi u svoje vrijeme, i kojemu list ne vene: što god radi, u svemu napreduje..."

Ps.37,25:
"...Bijah mlad i ostarjeh, i ne vidjeh pravednika ostavljena, ni djece njegove da prose hljeba..."

Za mene licno,ovo su i te kako primamljiva obecanja i realnost koju osecam u svom zivotu stoga mogu svakom da preporucim da ozbiljno preispita svoje stavove i da pokusa uskladiti svoj zivot sa Bozjim uredbama kako bi , ako ne drugo, bar istestirao dali su to samo "mrtva slova na papiru"ili realna Bozja obecanja koja ce ga voditi kroz zivot.

Sva sreća da Bog ne postoji, ali da kojim slučajem postoji trebalo bi ga mrzeti. Kako može da dozvoli nekom pedofilu da siluje dete? Kada je trebalo da pobije decu u potupu tu se umešao, ali neće da se umeša kada treba da spase jedno dete od pedofila. Slobodna volja pedofila se dozvoljava i poštuje, ali se oduzima slobodna volja deteta da ne bude silovano. Kakav je to onda monstrum od Boga?

Sva sreća da Bog ne postoji, ali da kojim slučajem postoji trebalo bi ga mrzeti. Kako može da dozvoli nekom pedofilu da siluje dete? Kada je trebalo da pobije decu u potupu tu se umešao, ali neće da se umeša kada treba da spase jedno dete od pedofila. Slobodna volja pedofila se dozvoljava i poštuje, ali se oduzima slobodna volja deteta da ne bude silovano. Kakav je to onda monstrum od Boga?
Zar ti nije data slobodna volja? Jer, ako ce on sprecavati svaki zlocin, on yi ukida slobodnu volju. Onda ne mozes raditi kqko zelis.

Svi za svoja dela odgovarano bakon smrti (ko veruje u to).

Evo par njih:

Is.1,8:
"...Neka se ne rastavlja od usta tvojih knjiga ovoga zakona, nego razmišljaj o njemu dan i noć, da držiš i tvoriš sve kako je u njemu napisano; jer ćeš tada biti srećan na putovima svojim i tada ćeš napredovati..."

Ps.1,1-3:
" Blago čovjeku koji ne ide na vijeće bezbožničko, i na putu grješničkom ne stoji, i u društvu nevaljalijeh ljudi ne sjedi,
Nego mu je omilio zakon Gospodnji i o zakonu njegovu misli dan i noć!
On je kao drvo usađeno kraj potoka, koje rod svoj donosi u svoje vrijeme, i kojemu list ne vene: što god radi, u svemu napreduje..."

Ps.37,25:
"...Bijah mlad i ostarjeh, i ne vidjeh pravednika ostavljena, ni djece njegove da prose hljeba..."

Za mene licno,ovo su i te kako primamljiva obecanja i realnost koju osecam u svom zivotu stoga mogu svakom da preporucim da ozbiljno preispita svoje stavove i da pokusa uskladiti svoj zivot sa Bozjim uredbama kako bi , ako ne drugo, bar istestirao dali su to samo "mrtva slova na papiru"ili realna Bozja obecanja koja ce ga voditi kroz zivot.
u sustini sve ono cega bi trebao da se pridrzavas i da nisi vernik.
kapiras sta hocu da kazem?
sva pravila koja su stavljena i nagrade koje su obecane su u stvari pravila kako bi trebali ljudi da se ponasaju i bez vere i citanja pravila a nagrada im je samo mamac jer je neko nekad davno bio ocigledno svestan da se vecinski ljudi nece tako ponasati ako im ne das sargarepu.

ja necu smestati
Bog ce vrsiti uskrsenja
On kao svemocan ce naci resenje
a vratice ih u savrsenim telima
a stose tice godina to ne znamo
sto se tice buducnosti nemamo te detalje

niti da li ce Bog a moze omoguciti zivot i na drugim planetama
a sta znaci savrseno telo?
to pricas da se neces vise razboljevati i da ce biti u punoj snazi?
nece biti baba, deda dece i bolesnih... samo savrsentsvo...
vidis koliko ima fantazije i lepih zelja u tome sta propovedas?

sad pitanje za tebe..a zasto u startu nije postavljen taj savrsen svet?

Interesuje me sledece.
Bog stvara ljude, daje im slobodnu volju. Zasto onda zeli da ga mi obozavamo, volimo? Jeste on kreatpr, svakako, ali zasto bi ga voleli. Zato sto nam je dao zivot da se mucimo?

Recimo, roditelji se brinu o nama, hrane nas, vaspitavaju, skoluju.. I zaista, postoji zahvalnost, ljubav prema njima koja je stecena.

Sta je Bog ucinio? Vise ce roditelj uciniti za mene nego on. Znamo da je ubijao ljude, ne jednom. To me veoma zbunjuje.

Sta je ucinio da bih ga voleo? Deluje kao da Bog poseduje odredjenu dozu egocentricnosti. Zasto me ceka mucenje i patnja ako ga odbacim?

202141-God-1-1038x778.jpg
Probacu poredjenjem.

Ti si u odnosu na Boga kao jedan od tvojih trombocita u odnosu na tebe.
Toliko otprilike kapaciteta imas da pojmis svoju pripadnost Bogu koliko tvoj trombocit tebi.
Ne mora trombocit, moze i bilo koja mitochondria bilo koje celije epitela
Dalje implicirash sam

Zar ti nije data slobodna volja? Jer, ako ce on sprecavati svaki zlocin, on yi ukida slobodnu volju. Onda ne mozes raditi kqko zelis.

Svi za svoja dela odgovarano bakon smrti (ko veruje u to).
Kako je mogao da ukine slobodnu volju ljudima koje je pobio u potopu? Kako je ukinuo slobodnu volju ljudima u Sodomi i Gomori? Kako je ukinuo slobodnu volju Hananejcima? Slobodna volja ne postoji u Božjem konceptu jer ni Bog nema slobodnu volju pošto sve unapred zna.

Kako je mogao da ukine slobodnu volju ljudima koje je pobio u potopu? Kako je ukinuo slobodnu volju ljudima u Sodomi i Gomori? Kako je ukinuo slobodnu volju Hananejcima? Slobodna volja ne postoji u Božjem konceptu jer ni Bog nema slobodnu volju pošto sve unapred zna.
Ocigledno je da stari i novi zavet nisu isto. Isus prica drugu pricu, a stari zavet jeste pun Bozijeg ubijanja ljudi.

Back