- Poruka
- 5.457
Da si u stanju a nisi ,pojasnio bi sto nije točno jer tome forum služi.Koliko je ovo glupa izjava.
Tvoji kapaciteti za argumentiranu raspravu su ispod nule.
Da si u stanju a nisi ,pojasnio bi sto nije točno jer tome forum služi.Koliko je ovo glupa izjava.
Da i ja je osećam.Postoji li sila ?
Njega sam pitao,ti si imao priliku kasno si shvatio.Da ija je osećam.
Misliš na višu silu? Verujem da postoji. Pogledaj na primer oluju. Munje i gromovi su nekad bili deo vere da to Bogovi šalju (u nedostatku boljeg objašnjenja)Postoji li sila ?
Silu koju pomenuo usporeni.Misliš na višu silu? Verujem da postoji. Pogledaj na primer oluju. Munje i gromovi su nekad bili deo vere da to Bogovi šalju (u nedostatku boljeg objašnjenja)
Baš je tako i nastala vera u bogove, a kasnije u Boga.Misliš na višu silu? Verujem da postoji. Pogledaj na primer oluju. Munje i gromovi su nekad bili deo vere da to Bogovi šalju (u nedostatku boljeg objašnjenja)
I ja sam usporenSilu koju pomenuo usporeni.
Pa to što on zove "bog" je verovatno vanzemaljac, koji je čuo za Boga, pa iskoristio tu reč da zeza narodPa otkud onda zna za boga?
Ne znam, evo iskreno.Onda cemo o sili ubrzanja.
Postoji li ?
Moramo razlučiti uzroke od posljedicaNe znam, evo iskreno.
Bio si u drugoj galaksiji pa to i dokazao?Postoji viša sila. To je priroda i njeni zakoni.
Svetlosna brzina za koju si se uhvatio i koju očigledno ne razmeš je činjenica
Brzina svetla postoji. Koliko brzo treba kada upališ sijalicu da zasija? To ti je brzina svetla.Bio si u drugoj galaksiji pa to i dokazao?
Još uvek je proračun. Niko od nas još nije napravio distancu poput svetlosne godine. Nije brzina nego razdaljina. Brzina svetlosti u jednoj sekundi nije ista kao i u jednom satu a kamoli u jednoj godini...
I merimo iz perspektive Zemljanina.. verovatno sekunda što je nama ljudima mera prolaznosti vremena nije ista svuda u Kosmosu...
Vasiona je sve veća jer je mi sve više vidimo i razumemo na osnovu Zakona koje ma koliko da znamo ne razumemo u potpunosti...
Ja nisam rekao da ne postoji. Nego da je mera za razdaljinu.Brzina svetla postoji. Koliko brzo treba kada upališ sijalicu da zasija? To ti je brzina svetla.
Nije.Brzina svetla postoji. Koliko brzo treba kada upališ sijalicu da zasija? To ti je brzina svetla.
Onda je odgovor na tvoje pitanje veoma jednostavan. Verujemo zato što nismo dovoljno obrazovani. Pa onda ne stoji ni tvrdnja da je situacija bezizlazna i neresiva.Obrazovanje ite kako pomaže. Problem je taj što je neobrazovana većina uspostavila monopol nad obrazovanjem.
Mrav ili neka druga životinja može imati iskustvo sa čovekom koje neposredno utiče na njega i vremenom i razviti mehanizme odbrane ili prilagođavanja. Čovek sa bogom nema tako nešto.Mrav je nesposoban da shvati šta je čovek, još manje je sposoban da dokaže drugim mravima da čovek postoji, ni sam čovek ne može dokazati mravima da postoji, a ako bi se potrudio, mravi bi ga shvatili kao neku neshvatljivu silu.
To je paralela sa:
Čovek je nesposoban da vidi Boga, pa čak i da shvati šta je Bog, još manje je sposoban da dokaže drugima da Bog postoji, ni sam Bog ne može dokazati ljudima da postoji, a kad se potrudi, ljudi ga shvate kao neku neshvatljivu silu.
Mrav može imati dodira sa čovekom koliko hoće a biti svestan da je imao, neće.Mrav ili neka druga životinja može imati iskustvo sa čovekom koje neposredno utiče na njega i vremenom i razviti mehanizme odbrane ili prilagođavanja. Čovek sa bogom nema tako nešto.
Insekti su životinje. Mrav ima neposredan dodir sa čovekom i to se može dokazati. Bog to nema.Mrav može imati dodira sa čovekom koliko hoće a biti svestan da je imao, neće.
Životinja je druga priča, a mrav je insekt.
Insekti nemaju mozak, već rade instinktivno.Insekti su životinje. Mrav ima neposredan dodir sa čovekom i to se može dokazati. Bog to nema.
Nije potreban mozak mravu da bi se videla interakcija sa čovekom. Ne znam uopšte i ko je pominjao mozak...Insekti nemaju mozak, već rade instinktivno.
Pitali jednu osobu na času biologije za dvojku, "da li pčele imaju mozak" odgovorio "bemu, kad prave onoliki med, sigurno imaju mozak", kaže nastavnik "sedi ti druže, evo ti dvojka iz milosti, čisto da prodješ, al da znaš pčela nema mozak, a izgleda ni ti."