Zasto tako rano?!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sta mislite zbog cega tinejdzeri swe ranije i ranije stupaju u sexualne odnose?

Danasnje dewojke spawaju sa momcima sa 14 ili 15 godina... Cast izuzecima!:confused::confused:

Ne znam zashto, ali znam da je 14 i 15 god super.U bolnici sam videla mnogo sluchajeva koje u tim godinama radjaju i abortiraju....
MIslim da mnoge devojchice stupaju josh ranije u sexualne odnose...
Ali ne znam kako naci reshenje za taj problem....

kad bolje razmislim sto se vi brinete *** sto se one/oni kresu....njihov zivot njihova stvar....ako vi ne zelite *** ne morate sta vas briga....kao da ce to njih da dotice ovo raspredanje....vi budite pri sebi *** budite pametni....

Mislim da se takve stvari desavaju jer devojke MISLE da ih momci nece hteti ukoliko to ne rade pa vec sa 12 godina(to su deca covece, deca) krecu sa oralom tipovima koji im nista ne znace samo da bi mogle da ih pokazu drugaricama, kako su zgodni i slatki, a ljubavi i zaljubljivanja tu nema jer je jedina stvar koja se gleda izgled te osobe koja je, po nekom nepisanom pravilu bas takav tip decka koji nece da bude sa devojkom ako mu ne da... A ima toliko dobrih momaka kojima to uopste nije cilj koje stavljaju u isti kos sa ovim budalama. Protiv toga sam, a inace sam i protiv veza radi veza a ne iz ljubavi i protiv toga da se bilo sta pozuruje.

pa od sebe sam i krenula zato i pitam
jer mi je sa trinaest godina to bila poslednja stvar na pameti,tj nije je ni bilo :neutral:
zato te i pitam ko je to rekao/dokazao ili si to onako iskusno lanuo pa kud puklo :?

p.s. tada nisam bila ni dobila menstruaciju mislim sta vise reci.

deca kad su deca treba da se bave drugim stvarima a ne da se karaju,jer za to ce imati ceo zivot.a i nije tolika zabava ko sto izgleda :neutral:

a gde sam ja rekla da je kara.nje lose?
samo kazem da ima i zanimljivijih stvari od toga :neutral:
osim ako osoba bas nije ostala na nivou kunica pa misli 24/7 samo na kres onda dobro.
ili ako je bas trese pubertet....

mislim sve ove price kod dece,da li su zaista posledica potrebe da im seksualni nagon bude zadovoljen ili posledice bombardovanja seksom na svaku koraku plus potrebe da se dokazu pred drugima.

mislim daj,u tim godinama bolje da porade jos na mozgu nego da se karaju i da misle da su postigli u zivotu sve sto je trebalo.

na stranu sto se seksualna zrelost stice kasnije,a ne sa trinaest godina

i nije bitno sta si ti naglasio mislim da je tema dosta jasno postavljena - seksualni odnosi :neutral:

a gde sam ja rekla da je kara.nje lose?
samo kazem da ima i zanimljivijih stvari od toga :neutral:
osim ako osoba bas nije ostala na nivou kunica pa misli 24/7 samo na kres onda dobro.
ili ako je bas trese pubertet....

mislim sve ove price kod dece,da li su zaista posledica potrebe da im seksualni nagon bude zadovoljen ili posledice bombardovanja seksom na svaku koraku plus potrebe da se dokazu pred drugima.

mislim daj,u tim godinama bolje da porade jos na mozgu nego da se karaju i da misle da su postigli u zivotu sve sto je trebalo.

na stranu sto se seksualna zrelost stice kasnije,a ne sa trinaest godina

i nije bitno sta si ti naglasio mislim da je tema dosta jasno postavljena - seksualni odnosi :neutral:

ne zadovoljiti seksualni nagon jaste stetno, sa strane psihologije
ali ono sto one ocigledno ignorisu jeste da se isti moze zadovoljiti bez seksualnog odnosa

pa sa strane psihologije da,za nekoga ko se nije kreso ili sta god 20 godina
tesko da se odnosi na trinaestogodisnjake i njihov nazovi seksualni nagon,tek na zacetku.

ne bas :)
seksualni nagon postoji dosta ranije, samo sto se ispoljava postepeno
sa prvim istrazivanjem svog tijela
prvim simpatijama
prvim poljupcem
prvim petingom
prvim odnosom

preskakanje bilo koje od ovih faza dovodi do komplikacija na psiholoskom nivou kasnije
(sa tim sto ima vise od ovih nekoliko navedenih, ali cika frojd to mnogo bolje objasnjava od mene pa konsultuj njega za detalje),
isto kao i ulazenje u bilo koju od njih prije nego sto je osoba spremna

bioloski, za seks je optimalno oko 16god,
iz mog ugla, osoba je i psihicki spremna za seks izmedju 18- 20
neko godinu ranije/kasnije

ne bas :)
seksualni nagon postoji dosta ranije, samo sto se ispoljava postepeno
sa prvim istrazivanjem svog tijela
prvim simpatijama
prvim poljupcem
prvim petingom
prvim odnosom

preskakanje bilo koje od ovih faza dovodi do komplikacija na psiholoskom nivou kasnije
(sa tim sto ima vise od ovih nekoliko navedenih, ali cika frojd to mnogo bolje objasnjava od mene pa konsultuj njega za detalje),
isto kao i ulazenje u bilo koju od njih prije nego sto je osoba spremna

bioloski, za seks treba oko 16god,
iz mog ugla, osoba je i psihicki spremna za seks izmedju 18- 20
neko godinu ranije/kasnije

mislis da ako se nesto preskoci a odmah krene na sex ili.........

heh, sad, ako te zanima citava stvar oko spremnosti stupanja u odnos, i bilo cega drugog vezanog za to,
bilo bi dobro da stupis u kontakt sa skolskim psihologom koji nije u skoli samo da prima platu vec i da pomogne teenovcima u vezi sa temama vezanim za zivot
(a seks je samo dio zivota) :D
dosta toga ce ti biti jasnije pa ces samim tim biti i opustenija i sigurnija u sebe
pa kada se budes odlucila na stupanje u seksualni odnos izbjeces dosta peripetija

ja ne zelim da zalazim u savjetovanje dublje jer nisam strucna osoba za to
mogla bih da napravim vise stete nego koristi

@diff
y'know, ovo je simpaticno od tebe jer,
osobe koje koriste ulicne izraze za savrseno prirodne radnje i vicu o seksu na sav glas,
obicno to rade da kompenzuju svoj manjak samopouzdanja, a nekad i samopostovanja
tj, tako jednom rece jedan psiholog

:p

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back