Zasto svetkujemo nedjelju?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
BOZE, PRIHVATI MOJA PRAVILA SLAVLJENJA TEBE.
Kain.

U OVOM SLUCAJU KATOLICKU NEDELJU:

1.Mo 4:3 A posle nekog vremena dogodi se, te Kajin prinese Gospodu prinos od roda zemaljskog;

1.Mo 4:4 A i Avelj prinese od prvina stada svog i od njihove pretiline. I Gospod pogleda na Avelja i na njegov prinos,

1.Mo 4:5 A na Kajina i na njegov prinos ne pogleda. Zato se Kajin rasrdi veoma, i lice mu se promeni.

Zasto Bog nije pogledao na Kainov prinos, iako vidimo da je Kain hteo da sluzi Bogu onim sto je on sam odredio da mu sluzi, ne prinevsi jagnje na zrtvu kao Avelj, nego proizvode zemlje?

Pa Bog zeli da mu sluzimo sa time sto nam Bog odredi a ne da mu sluzimo sa onim sto mi zelimo da mu odredimo za sluzbu a kamoli kada to promenimo

Nema gadnijeg pred Bogom kad ljudi odbace ono sto im je Bog odredio pa postavljaju svoja pravila i kazu, kako te mi dobro slavimo sa time a drugi ne?

I danas isto tako rade mnoge religiozne zajednice ili crkve, i ljudi, nista bolje od Kaina,.
A onda mrze na one koji hoce da postuju ono sto je Bog odredio, isto kao kain Avelja i kazu da oni ne sluze Bogu?

Tako su i jevreji uveli mnoga svoja pravila o suboti.

Nebi li pokusali da se ulizu Bogu.
Kada ih je neko krsio osudjuvali su ga a u stvari sa time nije krsio Bozje zapovesti.

а вид сад ово око каменовања
А кад Га једнако питаху, исправи се и рече им: Који је међу вама без греха нека најпре баци камен на њу.

чији је закон за прељубу био каменовање?

Izrailjski gradjanski zakon.

Kakve veze on ima sa sedmicnom subotom o kojoj vode sada govrimo???

Zar neznas da imamo razne zakone koje je Bog dao Izrailju. Gradjanske, ceremonijalne, praznicne, zdravstvene moralni zakon itd.

Sale.
Nermamo mi nista protiv toga sto vi svetkujete katolicku nedelju.
Radite kako vam volja.
Ali sta ima veze nedelja sa time da ukinete dan odmora subotu???

Nedelju slavite radi vaskrsenja ona nema nista sa danom odmora.

Subota je deo Bozjeg zakona i Isus kaze:

Jak 2:10 Jer koji sav zakon održi a sagreši u jednom, kriv je za sve,

I tu se nalazi zamka.
Ljudi misle slave boga svojom zapovescu a krse sve.

Ali to je vasa stvar.
Ali zato nemoze da se ukida subota.

Sale.
Nermamo mi nista protiv toga sto vi svetkujete katolicku nedelju.
Radite kako vam volja.
Ali sta ima veze nedelja sa time da ukinete dan odmora subotu???

Nedelju slavite radi vaskrsenja ona nema nista sa danom odmora.

Subota je deo Bozjeg zakona i Isus kaze:

Jak 2:10 Jer koji sav zakon održi a sagreši u jednom, kriv je za sve,

I tu se nalazi zamka.
Ljudi misle slave boga svojom zapovescu a krse sve.

Ali to je vasa stvar.
Ali zato nemoze da se ukida subota.

опет не разумеш
види сад ово

Тада говораху неки од фарисеја: Није овај човек од Бога јер не светкује суботе. Други говораху: Како може човек грешан таква чудеса чинити? И поста распра међу њима.

не спрдам се, него дискутујем, не могу сви исто да мисле
слажеш се?
јесам ли ја погрешио пут, јесам ли духовно слеп?

O kojem putu govoris?
Kod:
Isus mu reče: Ja sam put i istina i život; niko neće doći k Ocu do kroza me.
Kod:
Kao što su uska vrata i tesan put što vode u život, i malo ih je koji ga nalaze.

Pa lepo ti kazem da ne svetkuje subote sudeci po njihovim propisima.
Za sta su osudjivali Isusa da krsi subotu?

Kada leci coveka.

To nije krsenje subote.

Znali su oni to dobro jer za krsenje subote su imal pravo da ga kamenuju a tu priliku nebi propustili.

Nego su trazili na drugaciji nacin da ga ubiju jer radi subote nisu mogli

Joh 5:16 I zato gonjahu Jevreji Isusa, i gledahu da Ga ubiju, jer činjaše to u subotu.

A sta cinjase to Isus u subotu?

Joh 5:8 Reče mu Isus: Ustani, uzmi odar svoj i hodi.
Joh 5:9 I odmah ozdravi čovek, i uzevši odar svoj hođaše. A taj dan beše subota.

A u subotu im nije bio greh da spasu ovcu???

Razumes Sale???

Zato Isus kaze:

Mt 12:12 A koliko je čovek pretežniji od ovce? Dakle valja u subotu dobro činiti.

Isus kaze u subotu nije greh ciniti dobro. To nije krsenje subote pomoci coveku kao sto vama nije greh pomoci zivotinji a coveku jeste?

Zar neznas da je Isus u svemu trebao i morao da zivi po zakonu a kamoli da krsi subotu?

Poslednja izmena:
Pa lepo ti kazem da ne svetkuje subote sudeci po njihovim propisima.
Za sta su osudjivali Isusa da krsi subotu?
Kada leci coveka.

To nije krsenje subote.

Znali su oni to dobro jer za krsenje subote su imali pravo da ga kamenuju a tu priliku nebi propustili.

nego su trazili na drugaciji an cin da ga ubiju jer radi subote nisu mogli

Joh 5:16 I zato gonjahu Jevreji Isusa, i gledahu da Ga ubiju, jer činjaše to u subotu.

A sta cinjase to isus u subotu?

Joh 5:8 Reče mu Isus: Ustani, uzmi odar svoj i hodi.

A u subotu im nije bio greh da spasu ovcu???

Razumes sale???

Zato isus kaze:

Mt 12:12 A koliko je čovek pretežniji od ovce? Dakle valja u subotu dobro činiti.

Isus kaze u subotu nije greh ciniti dobro. To nije krsenje subote.

Zar neznas da je isu u svemu trebao i moraod a zivi po zakonu a kamoli da krsi subotu?

разумем, ал разумем и да су му фарисеји говорили да не светкује суботу.
а фарисеји су се држали Мојсијевог закона да или не?

Isus im obajsnjava da on pomaganjem ljudima ne krsi subotu:

5 A Gospod mu odgovori i reče: Licemere! Svaki od vas u subotu ne odrešuje li svog vola ili magarca od jasala, i ne vodi da napoji? 16 A ovu kćer Avraamovu koju sveza sotona, evo osamnaesta godina, ne trebaše li je odrešiti iz ove sveze u dan subotni? 17 I kad On ovo govoraše stiđahu se svi koji Mu se protivljahu; i sav narod radovaše se za sva Njegova slavna dela.

Isus nije radio neke psolve subotom da bi rksio subotu.

3 I odgovarajući Isus reče zakonicima i farisejima govoreći: Je li slobodno u subotu isceljivati? 4 A oni oćuteše. I dohvativši ga se isceli ga i otpusti. 5 I odgovarajući reče im: Koji od vas ne bi svog magarca ili vola da mu padne u bunar odmah izvadio u dan subotni? 6 I ne mogoše Mu odgovoriti na to.

Oni su zivtoinju nacinili vaznijom od coveka.

Ko pomogne zivotinju u subotu nije krsenje subote?
A ko pomogne coveku to je krsenje subote kaze Isus?

Isus ih je ucutao, shavtili su da su ga krivo otpuzivali.

Konacni zakljucak je bio:

Ovde u ovoj problematici oko Isusa nije rec o krsenju Mojsijevbog zakona nego o krsenju glupih pravila koje su jevreji uveli.
A ako ovo nevidis ili ne zelis ili si toliko religiozno slep?
Tu nema pomoci.
е сад обрати добро пажњу шта Христ каже за такве мисли као што ти мени пишеш

Рече им Исус: Када бисте били слепи не бисте имали греха, а сад говорите да видите, тако ваш грех остаје.

Sta je to sale Isus radio da je krsio subotu?
Cepao drva ili sta?

Ko je bolje mogao da objasni ljudima kako se svetkuje subota od gospodara od subote?
Isus je bio taj koji im je dao subotu na Sinajskoj gori.
Mt 12:8 Jer je Gospodar i od subote Sin čovečiji.

Dakle sta je to radio Isus u subotu Sale da te cujemo?

онда
идем ли тим путем или неким другим?

Evo ti ogledalo pa se pogledaj gde ides i sta radis:
Kod:
2. Mojsijeva 20,1	Tada reče Bog sve ove riječi govoreći:
2. Mojsijeva 20,2	Ja sam Gospod Bog tvoj, koji sam te izveo iz zemlje Misirske, iz doma ropskoga.
2. Mojsijeva 20,3	Nemoj imati drugih bogova uza me.
2. Mojsijeva 20,4	Ne gradi sebi lika rezana niti kakve slike od onoga što je gore na nebu, ili dolje na zemlji, ili u vodi ispod zemlje.
2. Mojsijeva 20,5	Nemoj im se klanjati niti im služiti, jer sam ja Gospod Bog tvoj, Bog revnitelj, koji pohodim grijehe otačke na sinovima do trećega i do četvrtoga koljena, onijeh koji mrze na mene;
2. Mojsijeva 20,6	A činim milost na tisućama onijeh koji me ljube i čuvaju zapovijesti moje.
2. Mojsijeva 20,7	Ne uzimaj uzalud imena Gospoda Boga svojega; jer neće pred Gospodom biti prav ko uzme ime njegovo uzalud.
2. Mojsijeva 20,8	Sjećaj se dana od odmora da ga svetkuješ.
2. Mojsijeva 20,9	Šest dana radi, i svršuj sve poslove svoje.
2. Mojsijeva 20,10	A sedmi je dan odmor Gospodu Bogu tvojemu; tada nemoj raditi nijednoga posla, ni ti, ni sin tvoj, ni kći tvoja, ni sluga tvoj, ni sluškinja tvoja, ni živinče tvoje, ni stranac koji je među vratima tvojim.
2. Mojsijeva 20,11	Jer je za šest dana stvorio Gospod nebo i zemlju, more i što je god u njima; a u sedmi dan počinu; zato je blagoslovio Gospod dan od odmora i posvetio ga.
2. Mojsijeva 20,12	Poštuj oca svojega i mater svoju, da ti se produlje dani na zemlji, koju ti da Gospod Bog tvoj.
2. Mojsijeva 20,13	Ne ubij.
2. Mojsijeva 20,14	Ne čini preljube.
2. Mojsijeva 20,15	Ne kradi.
2. Mojsijeva 20,16	Ne svjedoči lažno na bližnjega svojega.
2. Mojsijeva 20,17	Ne poželi kuće bližnjega svojega, ne poželi žene bližnjega svojega, ni sluge njegova, ni sluškinje njegove, ni vola njegova, ni magarca njegova, niti išta što je bližnjega tvojega.
Kod:
Rimljanima 13:9,10
13:9  Jer ovo: Ne čini preljube, ne ubij, ne ukradi, ne svedoči lažno, ne zaželi, i ako ima još kakva druga zapovest, u ovoj se reči izvršuje, to jest: Ljubi bližnjeg svog kao samog sebe.
13:10  Ljubav ne čini zla bližnjemu; dakle je ljubav izvršenje zakona.
Kod:
Galatima 5:16-26
5:16  Velim pak: po duhu hodite, i želja telesnih ne izvršujte.
5:17  Jer telo želi protiv duha, a duh protiv tela; a ovo se protivi jedno drugom, da ne činite ono šta hoćete.
5:18  Ako li vas duh vodi, niste pod zakonom.
5:19  A poznata su dela telesna, koja su preljubočinstvo, kurvarstvo, nečistota, besramnost,
5:20  Idolopoklonstvo, čaranja, neprijateljstva, svađe, pakosti, srdnje, prkosi, raspre, sablazni, jeresi,
5:21  Zavisti, ubistva, pijanstva, žderanja, i ostala ovakva za koja vam napred kazujem kao što i kazah napred, da oni koji tako čine neće naslediti carstva Božijeg.
5:22  A rod je duhovni ljubav, radost, mir, trpljenje, dobrota, milost, vera,
5:23  Krotost, uzdržanje; na to nema zakona.
5:24  A koji su Hristovi, raspeše telo sa slastima i željama.
5:25  Ako u duhu živimo po duhu i da hodimo,
5:26  Da ne tražimo lažne slave razdražujući jedan drugog, i zavideći jedan drugom.

Sta je to sale Isus radio da je krsio subotu?
Cepao drva ili sta?

Ko je bolje mogao da objasni ljudima kako se svetkuje subota od gospodara od subote?
Isus je bio taj koji im je dao subotu na Sinajskoj gori.
Mt 12:8 Jer je Gospodar i od subote Sin čovečiji.

Dakle sta je to radio Isus u subotu Sale da te cujemo?

чинио дела (добра) фарисеји су га кудили због тога.
ако ја цепам дрва суботом да би угрејао децу јесам ли начинио грех или добро дело?

Sada razumem. Sale je ove reci:

Када бисте били слепи не бисте имали греха,

Bukvalno shavtio.
I nesme da prizna istinu jer bi to zancilo da vidi.
I mora non stop da govori da nevidi kako nebi dobio greh!!!!!!!!!

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back