insanity_13
Iskusan
- Poruka
- 5.746
Dap 15,5.29.Daj citate.
A stara se kroz Crkvu,koju ti ne priznajes.Da nije bilo Crkve,ne bi bilo ni Bublije,vec bi svako mahao sa svojim kanonom.Ja cu opet da ti kazem da se Bog stara o svojoj rijeci.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Dap 15,5.29.Daj citate.
A stara se kroz Crkvu,koju ti ne priznajes.Da nije bilo Crkve,ne bi bilo ni Bublije,vec bi svako mahao sa svojim kanonom.Ja cu opet da ti kazem da se Bog stara o svojoj rijeci.
Pardon?Odlicno.I kako se to Bog promenio sto ti ne slavis subotu?
У почетку беше Реч, и Реч беше у Бога, и Бог беше Реч.Takodje,ako promena zapovesti implicira i promenu u Bogu,onda moram da te pitam da li si obrezan,postoje i to jedna od sz zapovesti?
Dap 15,5.29.
A stara se kroz Crkvu,koju ti ne priznajes.Da nije bilo Crkve,ne bi bilo ni Bublije,vec bi svako mahao sa svojim kanonom.
Tacno tako. Ali Bog nije kriv sto je crkva grijesila u nekim drugim stvarima.
Ne pise nigdje da su ukinute zapovijesti (i subota medju njima).Dap 15,5.29.
Bog je svima ostavio slobodnu volju da rade sta hoce pa i crkvi.A kako znas da odredis sta je greska Crkve a sta ne?
Stvarno?Aj pronadji Jevrejina koji nije obrezan? Obrezanje je znak saveza izmedju Boga i Avrama.Bog je naredio da se svako musko dete obrezuje u osmi dan po rodjenju(Postanje 17).Dakle,itekako jeste zapovest.Obrezivanje nije zapovijest. A u apostolskim poslanicam jasno pise da covjek od Hrista pa nadalje obrezuje srce svoje Duhom Svetim u Hristu.
Sta nije jasno?Pardon?
Bog je svima ostavio slobodnu volju da rade sta hoce pa i crkvi.
Medjutim,kada je u pitanju ocuvanje Bozije rijeci,Bog je morao da preduzme nesto inace bi se od svega napravio cirkus.
Ovo nase diskutovanje postaje smijesno. Stalno se vracamo na isto.Stvarno?Aj pronadji Jevrejina koji nije obrezan? Obrezanje je znak saveza izmedju Boga i Avrama.Bog je naredio da se svako musko dete obrezuje u osmi dan po rodjenju(Postanje 17).Dakle,itekako jeste zapovest.
Zato sto se nigdje u Bibliji ne spominje "novozavjetna subota".Takodje,ako moze postojati da ga tako nazovem "novozavetno obrezanje"tj.obrezanje Duhom koje pominje Pavle,zasto ne moze postojati i novozavetna subota,tj.nedelja?
Tvoje pitanje.Sta nije jasno?
Nisi mi odgovorio na pitanje.Kako znas da je Crkva u pravu kada je donela biblijski kanon,a nije u pravu za postovanje Vaskrsa svake godine u nedelju,posle punog meseca,ravnodevice,jevrejskog mesecea Nisana i za mnoge druge stvari?
Tebi sve moram da crtam.Ajde da zajedno proitamo 24.stih te glave:Ne pise nigdje da su ukinute zapovijesti (i subota medju njima).
Sad hajde da upotrebimo prostu logiku:Pošto čusmo da neki izišavši od nas uznemiriše vas riječima, i smutiše duše vaše govoreći da se obrezujete i da držite Zakon, što im mi ne zapovjedismo;
Vec objasnio u prethodnim porukama.Necu da ponavljam.Po tvom bukvalnom tumacenju,onda ne bismo trebali ni da se drzimo ovoga-Ne ubij! Ne kradi! itd...
Tacno.Upravo ono sto sam rekao ranije:Uostalom i u pravoslavnoj crkvi postoji zapovijest o svetkovanju dana odmora,samo sto je to kod nje nedjelja.
Objasnio sam u kom smislu vazi za hriscane-kao praslika novozavetne stvarnosti.Subota zivi kroz nedelju,ako mogu tako da kazem.
Vec sam ti odgovorio,ne smaraj.
Tebi sve moram da crtam.Ajde da zajedno proitamo 24.stih te glave:
Sad hajde da upotrebimo prostu logiku:
-Subota je deo starozavetnog zakona
-apostoli ne zapovedaju da se postuje starozavetninzakon
-dakle,apostoli ne zapovedaju da se slavi subota
Vec objasnio u prethodnim porukama.Necu da ponavljam.
To objasnjenje nema veze sa Biblijom.Gdje u njoj nalazis da se subota i nedjelja dovode u vezu?Objasnio sam u kom smislu vazi za hriscane-kao praslika novozavetne stvarnosti.Subota zivi kroz nedelju,ako mogu tako da kazem.
I gde je sad problem?
Znaci,nema odgovorat,.slazes se da Bog zapoveda svim muskarcima da s eobrezuju,th.to je takodje zapovest.Ovo nase diskutovanje postaje smijesno. Stalno se vracamo na isto.
Pa ne pominje se jer mi je izraz pao na pamet pre pet minuta.Zato sto se nigdje u Bibliji ne spominje "novozavjetna subota".
Moje pitanje je sasvim na mestu.Citirao si 4.zapovest i reci iz Malahijinog prosostva da se Bog ne menja.I sad ja te pitam kakva je veza izmedju te dve stvari,tj.kako ce tvoje nepostovanje subote promeniti Boga?Ako ga nece promeniti,onda sa kojim ciljem si naveo te stihove zajedno.Tvoje pitanje.
na to sam vec odgovorio ovde.Ne ponavlja za dzabe pitanja. http://forum.krstarica.com/showthre...o-nedjelju?p=18254568&viewfull=1#post18254568I "Ne ubij" je dio starozavjetnog zakona.
Nesto se ne sjecam,ajde ponovo.
Ali ima veze sa verom crkve,kojoj verujes kada je u pitanju za tebe najautoritativniji spis?Zasto joj ne verujes i za ovo?Na osnovu cega si odlucio sta ces d aprihvats a sta da odbacis?Na osnovu kojih kriterijuma?I nemoj opet da mi podmeces odgovore tipa Bog se pobrinuo isl.,jer to nema blage veze sa pitanjem.To objasnjenje nema veze sa Biblijom.Gdje u njoj nalazis da se subota i nedjelja dovode u vezu?
...nimalo se ne osvrcuci na pitanje praznovanja subote,cime smatram da smo to pitanje zavrsili.I "Ne ubij" je dio starozavjetnog zakona.
Nesto se ne sjecam,ajde ponovo.
Tacno.Hocete da izrazima i objasnjenjima koje ste smislili naknadno da mijenjate vjecne Bozije zapovijesti.Znaci,nema odgovorat,.slazes se da Bog zapoveda svim muskarcima da s eobrezuju,th.to je takodje zapovest.
Pa ne pominje se jer mi je izraz pao na pamet pre pet minuta.
Moje pitanje je sasvim na mestu.Citirao si 4.zapovest i reci iz Malahijinog prosostva da se Bog ne menja.I sad ja te pitam kakva je veza izmedju te dve stvari,tj.kako ce tvoje nepostovanje subote promeniti Boga?Ako ga nece promeniti,onda sa kojim ciljem si naveo te stihove zajedno.
OPno to ja pretpostavljam jeste da si to zajedno procitao verovatno u nekom textu a zatim preneo(posto su i ranije neki sa kojima sam diskutovao povezivali to dvoje).
Opet da te pitam:ako su vecne zasto ih apostoli ukidaju?Zasto ukidaju obrezanje i subotu i sve ostale sz praznike?Tacno.Hocete da izrazima i objasnjenjima koje ste smislili naknadno da mijenjate vjecne Bozije zapovijesti.
ako su vecne zasto ih apostoli ukidaju?Zasto ukidaju obrezanje i subotu i sve ostale sz praznike?Bog se ne mijenja pa ni njegova vjecna rijec. Ona samo moze da se ispuni.
Ponovo mi dajes nebiblijska ili polubiblijska objasnjenja.na to sam vec odgovorio ovde.Ne ponavlja za dzabe pitanja. http://forum.krstarica.com/showthre...o-nedjelju?p=18254568&viewfull=1#post18254568
Ti ocigledno trazis objasnjenje koje bi tebi odgovaralo.Ali ima veze sa verom crkve,kojoj verujes kada je u pitanju za tebe najautoritativniji spis?Zasto joj ne verujes i za ovo?Na osnovu cega si odlucio sta ces da prihvats a sta da odbacis?Na osnovu kojih kriterijuma?I nemoj opet da mi podmeces odgovore tipa Bog se pobrinuo isl.,jer to nema blage veze sa pitanjem.
Biblijsko,nebiblijsko,dao sam objasnjenje.Ako ti se ne svidja da vidimo genije,tvoje objasnjenje koje ces uklopiti tako da ne moras da odbacis jedan od dva zaveta,jer se apostoli sigurno ne slazu sa tobom.Ponovo mi dajes nebiblijska ili polubiblijska objasnjenja.
Da ponovim:kako i na osnovu kojih kriterijuma si odredio gde je Crkva pogresila,a gde ne?Ti ocigledno trazis objasnjenje koje bi tebi odgovaralo