Hriscanin.Hriscanin
Poznat
- Poruka
- 8.529
kako se moze ukinuti Bozija zapovijest?
Bozije zapovesti nisu ukinute, vazile su, vaze i vazece zauvek... E sad to sto ih se ljudi ne pridrzavaju to je druga prica!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
kako se moze ukinuti Bozija zapovijest?
Tajno,nevidljivo,kako god. A i zvanican stav Svjedoka(a i ti si to rekla u Konaku) je da se Hristov dolazak vec zbio i da je bio nevidljiv,tajan,kako god.
Ne vala,osim sto onda ispada da ce Isus 3 puta dolaziti na Zemlju.da tu se razlikuje nase i vase tumacenje al u sustini nema tu neke velike razlike...
sve zavisi sta neki smatraju pos dolaskomNe vala,osim sto onda ispada da ce Isus 3 puta dolaziti na Zemlju.
Dobro.A zasto su zatvorene subotom? U svakom slucaju nigdje ne stoji napisano da je Isus rekao da se subota ne svetkuje. Uostalom,kako se moze ukinuti Bozija zapovijest?
Da nije mozda zbog 4. Bozije zapovijesti?E,to ces morati da pitas Jevreje.
Nigde nije rekao,ali je zato 'ladno prekrsio zapovest o postovanju subote,kada je izleceneom coveku u banji Vitezdi rekao da ponese svoj krevet u subotu,pa su jevrejski prvosvestenici zbog toga i hteli da ga ubiju(Jn.5,18).
Moze se menjati,jer je nedelja ispunjenje i smisao subote.Subota je kao i starozavetni zakon,bila samo priprema za novozavetnu stvarnost.Uostalom,ako ti se ne svidja,onda je najbolje da ovo pitanje postavis Hristu,posto je on prvi prekrsio to pravilo.![]()
Srdačan pozdrav Jupiteru!Sunčani pozdrav večnom Suncu.
Da nije mozda zbog 4. Bozije zapovijesti?
Hrist je jasno rekao da je on veci od crkve (jer je ovaploceni Bog) i rekao da nije zlocin ciniti dobra djela subotom.
Da li ti mozes da razlikujes 10 zapovijesti koje su za sva vremena i onaj dio gdje se govori o manje bitnim stvarima poput toga sta se smije jesti i slicno?
E,to ces morati da pitas Jevreje.
Nigde nije rekao,ali je zato 'ladno prekrsio zapovest o postovanju subote,kada je izleceneom coveku u banji Vitezdi rekao da ponese svoj krevet u subotu,pa su jevrejski prvosvestenici zbog toga i hteli da ga ubiju(Jn.5,18).
Moze se menjati,jer je nedelja ispunjenje i smisao subote.Subota je kao i starozavetni zakon,bila samo priprema za novozavetnu stvarnost.Uostalom,ako ti se ne svidja,onda je najbolje da ovo pitanje postavis Hristu,posto je on prvi prekrsio to pravilo.![]()
CItaj Bibliju,pa onda diskutuj,ovako dolazi do izrazaja tvoje neznanje.Tvrdis to kao da si ga licno cula!Pazi,molim te,jasno je rekao.
I dan danas se vodi polemika koja je prevedena na toliko jezika,koliko su svi ti prevodi tacni.Taka da u novom prevodu Biblije Marija vise nije devica.
Srdačan pozdrav Jupiteru!
Da nije mozda zbog 4. Bozije zapovijesti?
Hrist je jasno rekao da je on veci od crkve (jer je ovaploceni Bog) i rekao da nije zlocin ciniti dobra djela subotom.
Da li ti mozes da razlikujes 10 zapovijesti koje su za sva vremena i onaj dio gdje se govori o manje bitnim stvarima poput toga sta se smije jesti i slicno?
Leciti subotom nije krsenje Bozje zapovesti.
Nosenje lezaljke? Da li je to rad po Bozjem zakonu, ako si ozdravio i ides kuci?
Sta ti koji su to smatrali krsenjem Bozjeg zakona uopste rade subotom?
Po Bibliji je smrtni greh raditi subotom, vise puta ponovljeno. U Bibliji ne pise da treba neraditi nedeljom.
Po Bibliji,u subotu je zabranjen svaki oblik rada,a tu spada i nosenje nosila.Stoga,ako Hrists kaze bolesnome da tu zapovest prekrsi,logican zakljucak jeste da je Hristos nije postovao.
A ko je rekao da ne treba raditi nedeljom?
CItaj Biblijiju,pa onda diskutuj,ovako dolazi do izrazaja tvoje neznanje.
Koliko sam ja upoznat iz hriscanske istorije,prvi hriscani su nedeljom sluzili Liturgiju,dok ovo sa radom,nisam bas siguran da su praktikovali.Da se ne radi nedeljom je receno par stotina godina posle Hrista.
Ono sto je sigurno jeste da su se ponasali licemerno.Seti se onoga sto im je Hristos rekao kada je izlecio bolesnikovu ruku u hramu.Da li ti sto smatraju da je noselje lezaljke subotom kad se ide kuci posle dugogodisnje bolesti rad, ikad nesto uradili subotom?
Prvi put cujem da neko kaze da ne treba jesti nedeljom.Sad bi to isto neki mozda primenili na nedelju.
Ne namecem se uopste svojim znanjem,pa ne polazem ispit?
Po tome nepismen covek,a takvih ima mnogo,veruj mi,ne moze biti vernik,jer nije citao Bibliju?
Od kada je Hriscanstvo?A od kada je opismenjavanje obavezno,evo na nasim prostorima?
Koliko sam ja upoznat iz hriscanske istorije,prvi hriscani su nedeljom sluzili Liturgiju,dok ovo sa radom,nisam bas siguran da su praktikovali.
Ono sto je sigurno jeste da su se ponasali licemerno.Seti se onoga sto im je Hristos rekao kada je izlecio bolesnikovu ruku u hramu.
Prvi put cujem da neko kaze da ne treba jesti nedeljom.
A ko to danas leci za trista evra?Ako ne das trista evra ne pomaze ti ni subota ni nedelja ni ostali dani. Isus Hrist je lecio besplatno.
Moze,moze,samo ces prvo morati da pokazes gde sam ja uopste rekao da to stoji u Bibliji?Ako znas gde ima, a ja sam siguran da nema, u Bibliji mesto gde se kaze da se ne radi nedeljom a ti napisi pa da se i mi ostali u to cudo uverimo.
A ko to danas leci za trista evra?
Moze,moze, samo ces prvo morati da pokazes gde sam ja uopste rekao da to stoji u Bibliji?
Komentar koji ti je upućen je na mestu.Ne namecem se uopste svojim znanjem,pa ne polazem ispit?
Po tome nepismen covek,a takvih ima mnogo,veruj mi,ne moze biti vernik,jer nije citao Bibliju?
Od kada je Hriscanstvo?A od kada je opismenjavanje obavezno,evo na nasim prostorima?
Ok,to smo ustanovili jos pre par postova.Ima, ima, ma ima i za vise od trista evra. Ako neces da das nece da te ni pogledaju a kazu nekakvu zakletvu polazu...
Sto se tice nedelje nigde u Bibliji se ne kaze da se odmara u nedelju u prvi radni dan.
Trebala je velika hrabrost tih svestenika koji su i pored visestruko zaprecene smrtne kazne pomerili sa subote na nedelju da bi verovatno proslavili svoje ime, ali kako mi bas i nismo previse upuceni u to naum im nije u potpunosti uspeo.
Isus Hrist je razresio subotu od smrtnog greha za lecenje i jelo, nesto mi nije poznato za drugo da je to ucinio, a i ovo je bilo potrebno reci licimerima. Ko ne bi u subotu skocio u reku da spase davljenika taj ne bi to ucinio ni u druge dane.
A mogu li ja da pitam šta se nas uopšte tiče u koji dan Jevreji nisu radili?
Misim, Jevreji nisu jeli ni šunku, pa nikom ništa.
Prinosili su žrtve, pa nikom ništa.
Kamenovli su svoju decu, pa opet nikom ništa.