Та комисија, то су инванзивни и понижавајући прегледи, и то захтева борбу са бирократијом и потенцијално нељубазним људима, што је јако битна ствар. Баш ме занима да ли та комисија даје извештај да неко мора да ради скраћено радно време и да не може да ради сменски рад само јер му је потребно 9 сати сна да би се нормално наспавао и лоше се прилагођава нестабилним обрасцима спавања као и велика већина људи.
Nije tačno. Ja sam išla na procenu radne sposobnosti, zatim na komisiju PIO Fonda pre dobijanja invalidske penzije.
Lekari, članovi komisije uopšte nisu bili neljubazni, a nisam ni ja bila neljubazna.
Da li si nekada izlazio na komisiju radi procene radne sposobnosti, pa znaš da su neljubazni i da su pregledi ponižavajući?
Bold: Mislim da u Zakonu o radu ne postoji više skraćeno radno vreme.
Komisija donosi Rešenje da neko mora, zbog bolesti, da radi na lakšim poslovima.
Što se tiče smena i radnog vremena, pre izbora i u toku izbora radila sam i vikendom i za vreme verskog i državnog praznika..i povremeno po 12 sati.
Da, radila sam u kancelariji i morala sam da budem skoncentrisana kako ne bih napravila neku grešku. I naravno.. imala sam povišice plate i slobodne dane posle izbora.
Kako sam dobijala povišice? Razgovarala sam sa načelnikom Uprave, i pošto sam radila dodatne poslove koji i nisu bili u mojoj nadležnosti, insistirala sam da dobijem novac. I dobila sam. Moraš da naučiš da se izboriš za sebe.
Kasnije sam i bez razgovora dobijala povišice.
Ovde se mesecima žališ kako su svi nepravedni prema tebi, pišeš o svom problemu, da nemaš devojku... I do sada si dobio preko 100 saveta i više ( računam sve teme u kojima si pisao ).
Svi te dobronamerno savetuju ali ti ne želiš da prihvatiš nijedan jedini savet.
Ponoviću i ovde, još jednom..najdobronamernije te savetujem da ponovo ideš kod psihijatra. Može da ti pomogne.