Zašto su teži poslovi često manje plaćeni od lakših poslova?

А где да нађем блиске људе, у крчми?

Ti pišeš na forumu. Ovde tražiš neku blisku osobu. Zatim pišeš da ti niko od nas nije pomogao.

Kao što pišeš ovde, tako možeš da pričaš i uživo. I da pronađeš bolji posao.

Ljudi kojima jedan posao ne odgovara traže drugi.

Zašto bi tebi bio problem da odeš u neki kiosk npr i javiš se na oglas u kome traže radnika?

"Skroz dobra pekara" stalno traži radnike. Ne moraš da budeš pekar ako to ne znaš da radiš. Možeš da radiš u prodaji. Plate su im dobre.

Niko, bukvalno nijedan poslodavac neće te pozvati na mobilni i neće ti ponuditi posao - Hej, ćao bezimeni, dođi da radiš kod mene, sve ću ti odmah objasniti i svi će biti ok prema tebi"

Ti treba sam da tražiš posao, toliko ljudi je bilo nezaposleno, pa su našli posao.

Pisao si negde i da upadaš u svađe, da li te zbog toga kolege ne vole?

I na kraju, nikada nikome nije posao idealan ali ljudi rade. Normalno je da nekad dođe do svađe u kolektivu. I normalno je da ljudi razgovaraju između sebe. Tako se poboljšava rad, prijatnije je da radiš opušten, a ne stalno napet.

Ti pišeš na forumu. Ovde tražiš neku blisku osobu. Zatim pišeš da ti niko od nas nije pomogao.
Јел ми је одавде неко близак? Одавде се још ни са ким нисам упознао. Писао сам чак и о форумском окупљању и отприлике ништа.

Zašto bi tebi bio problem da odeš u neki kiosk npr i javiš se na oglas u kome traže radnika?
Зато што је газда неко непознат а треба да имамо врло присне односе тако неблиски.

"Skroz dobra pekara" stalno traži radnike. Ne moraš da budeš pekar ako to ne znaš da radiš. Možeš da radiš u prodaji. Plate su im dobre.
Ко ће да ме научи да радим и упути у то како функционише посао, неко неблизак?

Pisao si negde i da upadaš u svađe, da li te zbog toga kolege ne vole?
Јесам али тако што сам се ја бранио од туђих узнемиравања.

Ti treba sam da tražiš posao, toliko ljudi je bilo nezaposleno, pa su našli posao.
Ја то не знам. Значи, треба да будем незапослен. Ако нисам знао да са другим људима идем на журке или ако нисам знао да приђем девојци, како се онда очекује да то знам? Нисам ишао ни ради себе а баш ћу да знам ради неког нужног зла. Невин сам, како онда да не будем и незапослен? Писао сам АИ, она каже да нема могућност да запошљава.

Зато што је газда неко непознат а треба да имамо врло присне односе тако неблиски.

Зашто би био близак са непознатим човеком који ти је само шеф? Сви ми који радимо и који смо радили, нисмо били одмах блиски ни са шефовима ни са колегама.
Пријатељски однос долази касније, после пар месеци од почетка рада у тој фирми.

Ко ће да ме научи да радим и упути у то како функционише посао, неко неблизак?

Колеге ће те научити да радиш свој део посла. Ни са њима не можеш одмах да будеш близак.

Значи, треба да будем незапослен. Ако нисам знао да са другим људима идем на журке или ако нисам знао да приђем девојци, како се онда очекује да то знам? Нисам ишао ни ради себе а баш ћу да знам ради неког нужног зла. Невин сам, како онда да не будем и незапослен? Писао сам АИ, она каже да нема могућност да запошљава.

Можеш да будеш незапослен и да примаш новчану помоћ од Центра за социјални рад. Али после годину дана или две, они ти траже посао и мораш да радиш ако си здрав.
Мој рођак је примао ту помоћ али није могао да је прима доживотно.

Добио је посао, скинут је са листе за добијање социјалне помоћи. Имао је супер плату, и добре колеге. Овог лета је отишао у пензију. Радиће по Уговору, јер нема породицу, жену, децу и навикао се на тај посао.

Зашто би био близак са непознатим човеком који ти је само шеф?
Како то "само"? То је неко ко ти нарушава приватност, то ти је ауторитет, гледа какав си, наређује ти.

Сви ми који радимо и који смо радили, нисмо били одмах блиски ни са шефовима ни са колегама.
Пријатељски однос долази касније, после пар месеци од почетка рада у тој фирми.
Некад никад не дође до тога и шта тад?

Колеге ће те научити да радиш свој део посла. Ни са њима не можеш одмах да будеш близак.
Колеге ће да само да сваљују свој део посла, да те наводе на грешке, и да те уче тако све док се не испостави да је тако погрешно. Ја сам тако прошао.

Можеш да будеш незапослен и да примаш новчану помоћ од Центра за социјални рад. Али после годину дана или две, они ти траже посао и мораш да радиш ако си здрав.
Ако ти нађу посао то је онда добро.

То је неко ко ти нарушава приватност, то ти је ауторитет, гледа какав си, наређује ти

Kako ti šef narušava privatnost? Zašto bi ti naređivao? Mirnim tonom se kaže ko šta treba da radi.

Колеге ће да само да сваљују свој део посла, да те наводе на грешке, и да те уче тако све док се не испостави да је тако погрешно. Ја сам тако прошао.

Kako ti znaš unapred da će takve biti kolege na nekom drugom poslu? Zašto ti ne bi pomogli?

Kada sam počela da radim pomogao mi je šef jednog Odseka, kasnije sam ja pomagala drugim kolegama. Nikoga nisam navodila na grešku.

I sada zaista, zaista prekidam svaku komunikaciju sa tobom. Sve vreme si negativan. Sa takvim stavom teško da ćeš naći i devojku i dobar posao i prijatelje.

Kako ti šef narušava privatnost? Zašto bi ti naređivao? Mirnim tonom se kaže ko šta treba da radi.
Зато што су такви шефови уобичајено. А такви буду и радници. Зашто бих ја то трпео?

Kako ti znaš unapred da će takve biti kolege na nekom drugom poslu? Zašto ti ne bi pomogli?
Зато што знам какви су људи, то само зна за гажење, подметање ногу и насиље и ни за шта више.

Kada sam počela da radim pomogao mi je šef jednog Odseka, kasnije sam ja pomagala drugim kolegama. Nikoga nisam navodila na grešku.
Ти си имала среће, ја немам и зато нећу да радим.

I sada zaista, zaista prekidam svaku komunikaciju sa tobom. Sve vreme si negativan. Sa takvim stavom teško da ćeš naći i devojku i dobar posao i prijatelje.
Ја сам у праву.

Јуче је опет било узнемиравање на послу. Полудео сам, сав сам се тресао, жалио сам се али реакција је била килава. Хоћу да добије казну или отказ, али то се неће десити јер фали радника. Изгледа да ће следећи пут морати да раде песнице, нема друге, због таквих сам сиромашан и на ивици егзистенције, такви ми буквално угрожавају живот, нећу ни ја бити кажњен, ја се само браним, док не покажеш силу неће те оставити на миру, то су уништитељи живота због којих овако живим како живим, да се стока мало научи памети.

Back