Da, meni odgovara ova distanca u diskusiji, dakle, da pretpostavimo da Biblijski Bog postoji.
Postaviću ti pitanje na koje niko ovde nije želeo da odgovori. Pokušaj sebe da staviš na mesto Boga koji je opisan u Bibliji. Nalaziš se u trenutku kada te sva stvorenja poštuju, služe ti isključivo iz ljubavi, dobrote, sve što rade rade iz razloga jer te vole. Nikada u prošlosti, od kad se zna za stvorenja, nijedno stvorenje nije ni pomislilo da prekrši tvoj zakon, da slaže, da nešto ukrade, da bilo šta pomisli što je loše. Već sve su radili onako kako si ti to zamislio - sloga, gde svako svakog poštuje, i svako svakom služi iz ljubavi i dobrote, stvorenja su srećna, uživaju u mnogim mogućnostima, napreduju, usavršavaju se, i td i td. I jednog trenutka, jedno stvorenje počinje da po prvi put u istoriji razmišlja o zlu, o nečem lošem, o tome da bude na tvom mestu, da ono bude "Bog", počinje da laže, da ubeđuje ostala stvorenja da se pobune protiv tebe. Šta bi ti uradio u tom trenutku?Prvo bih razmislio, pa onda raspisao referendum na kome bi imali pravo glasa sva odrasla bica, pa cak i mladja od 18 godina. Tako bih izbegao zlo i eventualno krvoprolice izmedju bica, tj. stvorenja.
Želim da krenemo redom, pa kasnije da dođemo do Adama i Eve, da vidimo kako bi ti, kao pravi roditelj postupio.
Ne dovodimo u pitanje da li se ovo ikada desilo u realnosti, već samo zamišljamo kao da se deslilo. Valjda ti to nije problem da zamisliš.
Ja bih, recimo, coveka napravio od krvi i mesta, pametnog i bez ikakve mogucnosti da bude zavidan, ljubomoran, gramziv, seksualno neuracunljiv, nervozan, neuracunljiv, itd. Dakle, lisio bih ga svih mana. Drugo, Zenu Evu bih napravio takodje od krivi i mesta, a ne od Adamovog karea, jer je to uvredljivo, i toliko lepu da bi joj svi muskarci padali na koleno kada bi on prolazila pored njih. I na kraju, sve moje kreacije bi zivele vecno, ne bi ih mucio da umiru u mukama, pa da ih onda ozivljavam, da zezam i sebe i njih. To su YHWHove gluposti. Nepotrebno je izmisljao stvari.