Znali su, namerno je Adam pogresio...
Plata za greh je smrt... To je zakon koji deluje...
Kao sto i fizixki zakoni deluju...
Ti kada skaces sa mosta razbices se...
A Bog ce te za tvoje dobro upozoriti na to.... na posledice greha...
Nije mogao namerno da pogreši jer nije znao da greši, sećaš se?
Čuj, kazna za greh je smrt? Da ti možeš da li bi ti svoju decu osudila na smrt ako su grešna? Dokaz da je Bog nemoralan, ako je takav sistem on napravio.
covek kaze: Boze ja hocu da zivim sa tobom.
Bog kaze: Hocu i ja sa tobom, ali ovaj tvoj greh koji je izmedju nas sta cemo sa njim?
E taj nas greh je provalija u koju mi upadamo, a da ne bismo upali Bog je dao svoga sina za nas (Eto ti koliko nas voli da je dao svoga sina za nas, el bi ti dao svoje dete (sina) za nekog gresnika?) bi smo kroz njega mogli doci k Ocu, slikovito: Hrist je most preko te provalije.
Kao prvo, hrišćani govore da će se Isus vratiti, što znači da nije umro. Šta je onda žrtvovao? Ništa.
Drugo, nije iskupio nikakve grehe, greh je postojao i pre i posle njega. Šta se promenilo? Ništa.
Ako se već priča o grehu, što nam ih onda već jednom ne oprosti i završimo već jednom s tim. Kao što vidiš, nikakvog smisla nema.
To što nisu nikada ukrali, slagali, pomislili nešto ružno i td. ne znači da nisu savršeni, već baš suprotno. Po tebi, da bi čovek bio savršen on mora činiti i zlo?
Bog je i pravedan. Ako neko želi da ide u smrt, tj živi destruktivno (samouništava se), Bog mu samo ispunjava želju.
Problem je što i ti, kao i ogrovna većina, pogrešno doživljavate reč 'ljubav'. Nije ljubav kada se ti zaljubiš u neku devojku, pa ne znaš šta te je snašlo, ne vidiš joj mane, jednostavno mozak ti prelazi u alfa režim i gubiš razum i racionalno razmišljanje. Bog nije sebičan, On misli na sve i donosi racionalne odluke u korist svima. Spreman je i da se žrtvuje ako će to doprineti da se mi izgradimo i unapredimo. Zna da je bolje uništiti virus odmah, nego ga pustiti da zarazi mnoge.
Sigurno ne mislim da čovek mora činiti zlo da bi bio savršen. U vezi Adama i Eve, isto ti dođe kao sa decom, Adam i Eva nisu znali šta je dobro a šta loše, tako da nisu nikako mogli da razumeju zabranu branja s tog drveta, isto kao i kad analogno tome svojoj deci kažeš da ne diraju pištolj. U oba slučaja nisu oni krivi, nego je kriv roditelj (u prvom slučaju Bog), i tu se priča završava.
Sve ovo, je pod pretpostavkom da Bog zapravo postoji. Ako postoji, onda je poprilično loše obavio posao imajući u vidu u kakvom svetu živimo. Nemojte mi samo govoriti o Božjoj pravdi i nesebičnosti a milioni dece svake godine umiru od gladi i bolesti. Nikakav Bog, ni pod kojim izgovorom to ne bi smeo da dozvoli, osim možda ako je Bog zapravo Satana, onda bi možda bilo moguće.
Racionalan pristup svemu je da Tvorca nema, da ne postoji neka univerzalna pravda i da živimo u svetu gde zlo često prođe nekažnjeno a dobro nenagrađeno, da to primimo k znanju i učinimo sve u našoj moći da to ispravimo.