Zasto studentska, a ne opoziciona lista?

Nesto se razmisljam.
Saznacemo u buducnosti studentsku listu ali ko moze da tvrdi da ce ona biti dobra sastavljena od strucnjaka?
Zar nije bolje da studenti podrze postojecu opoziciju za koju znamo i program i ljude i strucnost?

Ovako ce se glasovi pocepati jer je sigurno da sadasnja opozicija nece sebe samoubiti na izborrima i sns opet pobedjuje.
Taj naziv studentska zvuci lepo za uvo, budi nadu, omladina se probudila, nema nekih starih političkih faca, nema strankama koje obećavaju med i mleko.

A te odluke se tiču čega?
Bilo čega. Čak i da je orotiv jednog, plenum ne postojivkaovhakonski oblik oslučivanja o bilo čemu. Zna se ko i na koji način donosi zakone, a tebi je valjda poznato koje ovlasti ima univerzitet i fakulteti i šta je autonomija. Zgrade ne pripadaju studentima, a ni predavačima, već državi, a sve to plaćam i ja zajednobsa ostalima koji plaćaju poreze. To je naše vlasništvo koje smo vam dali da koristite.

.
"Студенти" треба да одустану од захтева за расписивање избора.

Како сам раније овде писао, тај захтев видим као кукавичје јаје које су сорошевци подметнули да унесу забуну и као што видимо делимично им је пошло за руком.

Зато мислим да што пре треба одустати од тог захтева јер народ нема шта да се ривалише са лоповима и политичком проституцијом која је завладала Србијом.

И то не траје само 10+ година, већ од чуеног петог листопада чија се годишњицс помиње ових дана.

Ја не видим да је садашња власт у било чему одступила од правца који су заузели жути, само је спроводила у дело оно што жути нису имали снаге и/или дрскости.

.

.
"Студенти" треба да одустану од захтева за расписивање избора.

Како сам раније овде писао, тај захтев видим као кукавичје јаје које су сорошевци подметнули да унесу забуну и као што видимо делимично им је пошло за руком.

Зато мислим да што пре треба одустати од тог захтева јер народ нема шта да се ривалише са лоповима и политичком проституцијом која је завладала Србијом.

И то не траје само 10+ година, већ од чуеног петог листопада чија се годишњицс помиње ових дана.

Ја не видим да је садашња власт у било чему одступила од правца који су заузели жути, само је спроводила у дело оно што жути нису имали снаге и/или дрскости.

.
Treba da traže momentalan odlazak Vučića. Rok da ispuni zahtev za izborima je prošao, po mom mišljenju.
Sad diretkno zmiju u glavu.

Treba da traže momentalan odlazak Vučića. Rok da ispuni zahtev za izborima je prošao, po mom mišljenju.
Sad diretkno zmiju u glavu.
.
Не треба, то је опет погрешан захтев.

Вучић је ту небитан и он ће да отпадне као краста, ако се утврди његово учешће у непочинствима, што некако изгледа сасвим извесно.

Треба инсистирати да се отворе све књиге "оправке" железничке станице и да се утврди шта ту пише. Да се претресу сви папири.

Па нпр. ако/када се утврде неправилности позвати преко тужилаштва на одговорност државног ревизора чије службе су знале или морале да знају о неправилностима, а нису поднеле извештај о томе.

И тако редом по хијерархији службеника који су плаћени из буџета, а не врше своје дужности јер их "неко важан" штити у томе.

Укинути заштиту пред законом тог типа.

.

.
Не треба, то је опет погрешан захтев.

Вучић је ту небитан и он ће да отпадне као краста, ако се утврди његово учешће у непочинствима, што некако изгледа сасвим извесно.

Треба инсистирати да се отворе све књиге "оправке" железничке станице и да се утврди шта ту пише. Да се претресу сви папири.

Па нпр. ако/када се утврде неправилности позвати преко тужилаштва на одговорност државног ревизора чије службе су знале или морале да знају о неправилностима, а нису поднеле извештај о томе.

И тако редом по хијерархији службеника који су плаћени из буџета, а не врше своје дужности јер их "неко важан" штити у томе.

Укинути заштиту пред законом тог типа.

.
Pa to je traženo kroz uslove s početka godine!

Pa to je traženo kroz uslove s početka godine!
.
Да и на томе теба инсистирати јер то ову одметнуту од народа власт највише боли и тога се највише боје.

Зато је скренута пажња на расписивање избора што у суштини значи одржање садашњег стања.

Бесмислено је одржавање избора пре него што се рашчисти како је дошло до трагичне смрти наше деце и суграђана под тонама бетона у Новом Саду.

И ко је у томе профитирао.

.

koji se smisao studenata i njihove liste ako ce tamo da se nadju cenzus opozicionari?

ljudi podrzavaju studente jer nisu od stare zute klape.

ako se uhbvate ukolo sa njima, onda prestaju da budu studenti nego se utapaju u zutacko-lopovsku bandu.

a to je ono sto ne zele obicni gradjani. ne?

Upravo.
Iz razloga što tzv opozicija u startu studentske pobune nije bila ni na vidiku
slilo se onoliko građanstvo uz njih, uz decu,
dajući im podršku neretko u suzama,
odvajajući od svojih da bi tu mladost I
energiju dočekala u selima, gradovima, trgovima.

Onoliko građanstvo je došlo na trg Slavija 15-tog marta podržavaju ideju pravednost i pravde koja se do danas, šta?

Ja se pitam da li se tih recimo 100 izdvojenih studenata koji se smatraju predvodnicima
glasnogovornicima tačnije, okupljenih u te im plenume, zborove, kakogod, zapita gde su njihove kolege studenti, zašto ne učestvuju kao ranije, učenje nije izgovor jer i oni sami treba da uče zar ne?

Da li se ti "odabrani" pitaju da li bi i danas
onolika reka gradjana opet izašla da ih u suzama dočekuju i prate?

Naposetku, da li prave iste greške kao masa prethodnika pa i trenutne vlasti, odmičući se od naroda, zatvarajući se u svoj mali svet, živeći u limbu , a za koga i šta se onda bore?
Sve je izgubilo ili ubrzano gubi prvobitni smisao ako je jedini cilj svrgnuti murtu da bi zaseo kurta?

Meni sada sve na to liči, moj utisak i mišljenje.
Zašto bih se ja, gradjanka bez privilegija bivših i sadašnjih struktura borila za privilegije nekih budućih?

Ne pada mi na pamet.
To onda nije moja borba.

Upravo.
Iz razloga što tzv opozicija u startu studentske pobune nije bila ni na vidiku
slilo se onoliko građanstvo uz njih, uz decu,
dajući im podršku neretko u suzama,
odvajajući od svojih da bi tu mladost I
energiju dočekala u selima, gradovima, trgovima.

Onoliko građanstvo je došlo na trg Slavija 15-tog marta podržavaju ideju pravednost i pravde koja se do danas, šta?

Ja se pitam da li se tih recimo 100 izdvojenih studenata koji se smatraju predvodnicima
glasnogovornicima tačnije, okupljenih u te im plenume, zborove, kakogod, zapita gde su njihove kolege studenti, zašto ne učestvuju kao ranije, učenje nije izgovor jer i oni sami treba da uče zar ne?

Da li se ti "odabrani" pitaju da li bi i danas
onolika reka gradjana opet izašla da ih u suzama dočekuju i prate?

Naposetku, da li prave iste greške kao masa prethodnika pa i trenutne vlasti, odmičući se od naroda, zatvarajući se u svoj mali svet, živeći u limbu , a za koga i šta se onda bore?
Sve je izgubilo ili ubrzano gubi prvobitni smisao ako je jedini cilj svrgnuti murtu da bi zaseo kurta?

Meni sada sve na to liči, moj utisak i mišljenje.
Zašto bih se ja, gradjanka bez privilegija bivših i sadašnjih struktura borila za privilegije nekih budućih?

Ne pada mi na pamet.
To onda nije moja borba.
Neki proklamovani ciljevi parole suvse izgibili u međusobnoj borbi za mesto na listi. Isto se desilu i nakon 5.10. jad su nwki zaseli i zaboravili sve one koji su ih tu doveli. Ne samo da su zaboravili, već su im i neprijatelji postali. Devojke studentkunje koje su do pre nekoliko dana radile jod mene nemaju više prijatelje na fakultetima. Na neke su one ljute, a neki opet t na njih. Dobro je da će kako tako i to smandrljati, završiti za pola godine ili godinu i kajo jedna reče da više ne vidim onu zgradu.

Neki proklamovani ciljevi parole suvse izgibili u međusobnoj borbi za mesto na listi. Isto se desilu i nakon 5.10. jad su nwki zaseli i zaboravili sve one koji su ih tu doveli. Ne samo da su zaboravili, već su im i neprijatelji postali. Devojke studentkunje koje su do pre nekoliko dana radile jod mene nemaju više prijatelje na fakultetima. Na neke su one ljute, a neki opet t na njih. Dobro je da će kako tako i to smandrljati, završiti za pola godine ili godinu i kajo jedna reče da više ne vidim onu zgradu.

Pa najviše su se pokačili oko načina borbe... bilo je onih koji su hteli da fakulteti ne rade još par godina i da niko ne polaže, ništa. To je nerealno i esktremno, što većina nije podržala. tu su se iscimali i sa nastavnicima i međusobno. To im stvarno nije bilo potrebno. Ne možeš ništa dobro doneti ako sprećavaš ljude da normalno žive, nikad pobeduju nije odnelo ništa kontra života, ljudi žele da rade, žive, polažu i idu negde u inostranstvo na master itd.. Nadam se da to nije baš previše unelo poblema.

Nesto se razmisljam.
Saznacemo u buducnosti studentsku listu ali ko moze da tvrdi da ce ona biti dobra sastavljena od strucnjaka?
Zar nije bolje da studenti podrze postojecu opoziciju za koju znamo i program i ljude i strucnost?

Ovako ce se glasovi pocepati jer je sigurno da sadasnja opozicija nece sebe samoubiti na izborrima i sns opet pobedjuje.

Jel ova tvoja iskrena briga zbog nas forumasa?

Ako opet nasi blokaderi-forumasi popiju na izborima ima da trpimo jos par godina njihovog kukanja na neregularnosti, njihovih pretnji terazijskim vesanjima, njihovog pljuvanja svakog ko ne pise kao oni... pa je razumljivo da se bojis da ce ovako razjedinjeni da popiju na izborima i dalje nas dave njihovim konstrukcijama. I ja se bojim toga pa im zelim da na kraju dobiju sta traze i da na kraju 'olade od nas.

Svi smo gledali, slušali, čitali u krajnjem ispovesti prevarenih koji su izneli na svojim ledjima 9-ti mart i onog nesrećnog Draškovića i gde su isti završili dok je on ličnim pajtosima delio kvadrate po Beogradu , ambasadirska mesta i radna mesta nekompetentnima.

Samo jedan od primera da ne počnemo o komplet DOS-u.

Da li nam treba reprizina repriza?

Da li nešto dobijamo ako će zasesti druga Brnaba umesto ove Brnabe, a u vlas ista?

Na građane uopšte mislim?

Naravno da ne i ne zato što smo mi ćoravi i glupi pa ne vidimo šta se dešava u državi i sistemu već zato što mi ne pada na pamet da još jednom na svojim leđima iznesem samo nekog sa drugačijom frizurom, a istim stremljenjima i namerama.

I to je danas rasprostranjeno mišljenje mase gradjana koji prepoznaju matricu dešavanja koja smo već prošli, prolazili.

Ja da ginem za neku Daru, Maru i Čedera?

'oću kako da ne, evo sve trčim.

Jel neko od vas iskreno veruje (cak iako mu razum govori drugacije) da su se studenti-blokaderi sami digli na bunt? Taman u vreme kada su trebali da zavrsavaju semestar, dobivaju potpise, okoncavaju kolokvijume i polagano pripremaju ispite? A na stranu zurke za predstojecu N.godinu, muvanje sa koleginicama/kolegama, praznicna putovanja ili u zavicaj ili u Barcelonu/Memingem... ili je neko iz opozicije uputio svoje stranacke omladinske podmladke pa posle krije svoju umesanost kao zmija noge dajuci time oreol "nevinosti" blokadama?

Jer, iskustvo nas uci da iza svakog studentskog protesta od 1991-ve naovamo stoji nezadovoljna opozicion ekipa koja bi da zameni one na vlasti a ne zna kako. Zasto bi ove blokade bile drugacije? Zasto su se neiskusni klinci od 20-22 godine odjednom zainteresovali za politiku (seca li se iko njihovih prvobitnih zahteva) i to po cenu da izgube godinu studija?

Nesto se razmisljam.

Постојећа опозиција не постоји. Или су блиски тајни сарадници СНСа, или су про западни гуалајтери, који суполитички такође на страни Вучића.

Jel neko od vas iskreno veruje (cak iako mu razum govori drugacije) da su se studenti-blokaderi sami digli na bunt? Taman u vreme kada su trebali da zavrsavaju semestar, dobivaju potpise, okoncavaju kolokvijume i polagano pripremaju ispite? A na stranu zurke za predstojecu N.godinu, muvanje sa koleginicama/kolegama, praznicna putovanja ili u zavicaj ili u Barcelonu/Memingem... ili je neko iz opozicije uputio svoje stranacke omladinske podmladke pa posle krije svoju umesanost kao zmija noge dajuci time oreol "nevinosti" blokadama?

Jer, iskustvo nas uci da iza svakog studentskog protesta od 1991-ve naovamo stoji nezadovoljna opozicion ekipa koja bi da zameni one na vlasti a ne zna kako. Zasto bi ove blokade bile drugacije? Zasto su se neiskusni klinci od 20-22 godine odjednom zainteresovali za politiku (seca li se iko njihovih prvobitnih zahteva) i to po cenu da izgube godinu studija?
Истина је да нема спонтаних протеста, од 45. на овамо. То је једностно чињеница. Осим онда кад је Ђорђе Маријановић изгубио на Београдском пролећу, од Микија Јевремовића, шесет и неке, па су ђокисти на тргу Марска и Енгелса правили пичвајз. Али да је огроман број студената који су протествовали заиста искрен и да нема никакве везе са било каквим намештањима, штеловањима те да су родољубиви , заиста стоји.

Evo ja ću prva da odgovorim, nemam komplekse niti ikakav ćar da se nekom ovde dokazujem.

Da, u samom početku sam verovala da su sami "ustali".
Naivna sam u želji za pravdom, istim aršinima u svim aspektima jednog civilizovanog, a samim tim pravednog i humanog društva što ne bi trebalo da je privilegija nego život svih nas.

I plakala sam, toliko sam plakala na svaku sliku, vest, pešački prelaz.
Na bake sa krofnama, kotliće sa pasuljem, klince na biciklima...
Mislim da sam u prva 3-4 meseca isplakala ceo život do sada.

Tim pre mi je razočarenje istinom sve veće i veće.

Evo ja ću prva da odgovorim, nemam komplekse niti ikakav ćar da se nekom ovde dokazujem.

Da, u samom početku sam verovala da su sami "ustali".
Naivna sam u želji za pravdom, istim aršinima u svim aspektima jednog civilizovanog, a samim tim pravednog i humanog društva što ne bi trebalo da je privilegija nego život svih nas.

I plakala sam, toliko sam plakala na svaku sliku, vest, pešački prelaz.
Na bake sa krofnama, kotliće sa pasuljem, klince na biciklima...
Mislim da sam u prva 3-4 meseca isplakala ceo život do sada.

Tim pre mi je razočarenje istinom sve veće i veće.
Koliko vas ovde je uopste bilo u studentskom stutusu? Pa da znate o cemu prosecni student razmislja i sta mu je najprece..
I ako jeste ili niste, razmislite koga u 20 godina boli rasplodni organ za politiku pored svih onih devojaka/mladica koji se muvaju na tvom smeru/fakultetu.

Jesu na početku

Koliko vas ovde je uopste bilo u studentskom stutusu? Pa da znate o cemu prosecni student razmislja i sta mu je najprece..
I ako jeste ili niste, razmislite koga u 20 godina boli rasplodni organ za politiku pored svih onih devojaka/mladica koji se muvaju na tvom smeru/fakultetu.
Družili su se i u protestima i na fakultetima više nego pre. To su gener odrasle uglavnom online , ovo im je bilo prvo veliko zajedničko iskustvo

Obožavan kad neko sa 50 i kusur godina seća se svoje mladosti i poredi davna vremena sa ovom sad generacijom rođenom posle 2000.. razmislite malo i izađđite iz svog iskustva za čas

Koliko vas ovde je uopste bilo u studentskom stutusu? Pa da znate o cemu student razmislja i sta mu je najprece..

Isto mogu i ja to sada da pitam, general posle bitke.

Tada je želja prevladala razum, jednostavno sam želela da je to- to.

I nema potrebe ismevati te reakcije ljudi, gomile ljudi svih generacija i obrazovanja.

Ukoliko ste pratili medije sve ijedna osoba je pustila suzu u sporadičnim intervjuima prolaznika.

To ipak nešto govori.

Ukoliko ti je namera da me proglasiš glupom zbog toga, izvoli, naivna jesam bila, to priznajem.

Back