Zašto ste se udale

• Začetnik teme Začetnik teme Betty
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
SINDI:
ah, zar ujutro treba plakati sto ce doci vece?:)
Она изрони, каже нешто кратко и сурово истинито, и одмагли! Баш је брига за нас што се ломимо овде и пишемо ''Рат и мир'' да бисмо измуцали оно што желимо да кажемо! :wink: :lol:

pajamaca:
znam mizzo..iskustvo vrca iz mene:lol:
nego me paradizzo nije dobro procenio;)
zna ja da izaberem..pravog dasu...mladolikog ko ja:lol:

Po vama p.maco bi trebalo da preljubu rade samo zene ciji su muzevi ruzni, bas naprotiv, preljubu rade zene ovih drugih. Ja tebe zamisljam mladu, a ne mladoliku, ako si mladolika, to znaci da ti meni mozes drzati casove o ovoj temi jer ti nju sasvim dobro kapiras i poznajes, mozda smo ja i ti donekle generacija, jer vi prve sazrevate.

divlja:
Nista lakse nego sebe ubediti unapred da ljubav prestaje i da je prevara normalna stvar. Filozofija kukavica. :cool:

Zelim da ti kazem kakav je bio moj stav nekada. Otisao sam do Liverpula, zadrzao sam se tamo dvadesetak dana kod nekih prijatelja, oni su me vodili po celom gradu i njihovim pabovima, od 1000 zena koje sam tamo upoznao, desetak su bile u braku, a sve su imale po dvoje, troje dece. Ja kao vaspitan decko, i pozitivnog optimizma(sto ne znaci da sada nisam) zakljucujem da su Englezi unistena nacija i ogavna,(zamisli mene i moju konstantaciju, mene iz jedne drzave koja je na vrhuncu civilizacije) gadili su mi se. Da bi ubrzo setajuci po celom svetu poceli da mi se gade i ostale nacije, jer nisu bile po mojim kriterijumima, sto znaci da nisu bile normalne. Onda dolazim do razmisljanja, ko je vise normalniji, JA ili pola sveta, koji je vise civilizovaniji od mene. Necu ti reci do kojeg zakljucka sam dosao, ali sigurno nisam ja taj koji moze da im drzi predike kako oni treba da se ophode u braku.
Mora da znas da oni vise vole slobodu nego brak, njih brak sputava u svemu, one nece nikog da peru i ne zele da smrde na zaprsku, a pogotovo da mirisu prdu svoga muza(kako se spominjala u ovoj temi) one makar to kulturno priznaju i dostojanstveno uzivaju u vecernjim provodima, za razliku od naseg sveta na balkanu kome je najbitnije da se ne sazna ono o cemu se zudi, nama je mnogo bitno ko ce sto reci, mi smo narod koji zivi za publiku, za razliku od kulturnog sveta koji je davno svatio da zivot van braka nije kukavicki, nego je kukavicki ziveti u braku a varati svog bracnog druga, i zato ja im vise ne zamjeram kao nekada, jer oni su sposobni i hrabri da sami odgovaraju za svoju sudbinu i sazreli su da se uhvate u kostac sa svim nedacama koje donosi danasnji svet, one nemaju strah za prezivljavanje, i na osnovi toga da velicaju bracnu ljubav, jer im je sloboda mnogo bitnija od danasnje bracne ljubavi, jer oni slobodu znaju da iskoriste na pravi nacin.
Zato ja podrzavam jednakost svake zene, i podrzavam je u osamostaljivanju po bilo kojoj osnovi, jer to ne znaci da sa tim prestaje ljubav, nego naprotiv opstaje u najvecem smislu te reci, jer price o vjecnoj ljubavi sluze da bi se sakrila nemoc iste, u danasnje vreme sa tom reci se mnogo manipulise.
Neznam na kakav nacin ces me sada oprati, samo zelim da ti kazem da ja u opste nisam DIVALJ, nego izrazito plemenit i pun ljubavi, ali one prave...

Gazdarica:
Draga Sindi, ja se uvijek sjetim jedne recenice koju si mi ljetos rekla o prvih 7 godina svog braka...
ma da bre..ne razumem ja te fore o strasti koja nestaje..ja sam se i razvela, a strast je bila veoma...izrazena:mrgreen:

pajamace:
pa zar njega da prevarim?
nema šanse:p

pa nisi valjda poludela;)

helen:
Она изрони, каже нешто кратко и сурово истинито, и одмагли! Баш је брига за нас што се ломимо овде и пишемо ''Рат и мир'' да бисмо измуцали оно што желимо да кажемо! ;) :lol:

ajde, ajde...nema se vremena:lol: :lol: :lol:

paradizo:
Mora da znas da oni vise vole slobodu nego brak, njih brak sputava u svemu, one nece nikog da peru i ne zele da smrde na zaprsku, a pogotovo da mirisu prdu svoga muza(kako se spominjala u ovoj temi) one makar to kulturno priznaju i dostojanstveno uzivaju u vecernjim provodima, za razliku od naseg sveta na balkanu kome je najbitnije da se ne sazna ono o cemu se zudi, nama je mnogo bitno ko ce sto reci, mi smo narod koji zivi za publiku, za razliku od kulturnog sveta koji je davno svatio da zivot van braka nije kukavicki, nego je kukavicki ziveti u braku a varati svog bracnog druga, i zato ja im vise ne zamjeram kao nekada, jer oni su sposobni i hrabri da sami odgovaraju za svoju sudbinu i sazreli su da se uhvate u kostac sa svim nedacama koje donosi danasnji svet, one nemaju strah za prezivljavanje, i na osnovi toga da velicaju bracnu ljubav, jer im je sloboda mnogo bitnija od danasnje bracne ljubavi, jer oni slobodu znaju da iskoriste na pravi nacin.
Zato ja podrzavam jednakost svake zene, i podrzavam je u osamostaljivanju po bilo kojoj osnovi, jer to ne znaci da sa tim prestaje ljubav, nego naprotiv opstaje u najvecem smislu te reci, jer price o vjecnoj ljubavi sluze da bi se sakrila nemoc iste, u danasnje vreme sa tom reci se mnogo manipulise.
Neznam na kakav nacin ces me sada oprati, samo zelim da ti kazem da ja u opste nisam DIVALJ, nego izrazito plemenit i pun ljubavi, ali one prave...
Zanimljivo koliko je suludih teorija ovde napisano... mene cak mrzi da objasnjavam detaljno, pogotovo nekoj dileji kakav ste vi, uz duzno postovanje, gospodine paradizo.
Ali postavicu vam neka pitanja:
1. da li po vama sazrevanje znaci beskonacne nocne provode? da li vi nalazite da je nalivanje alkoholom i menjanje partnera pravi nacin da se resavaju problemi "savremenog zivota"?
2. da li vi mislite da ljudi u recimo EU svakodnevno rucaju i veceraju iskljucivo u restoranima?
(sigurna sam da postoje takvi pojedinci, ali pricamo o prosecnom coveku koji ako pripada srednjoj klasi moze da nabroji na prste koliko je u toku tog meseca isao u restoran)
i da li to znaci da posto ne kuvaju, a ne hrane se u restoranima sigurno ne smrde na zaprsku?
zasto ljudi uopste moraju da koriste zaprsku u kuvanju?
da li ste vi paradizo ikada skuvali nesto u zivotu?
da li vama neko pere vase prljave gace? ili vase gace nikad nisu prljave? da li vi posedujete masinu za pranje vesa?
Verovali ili ne, odavno su zene prestale da trljaju pored reke prljave gace svog muza! :shock:
3. posto ste vi puni ljubavi i postovanja i vrednujete sve zene jednako :roll:
mada nema jednakosti medju ljudima, tako je to sasvim prirodno! razliciti smo, neki jaci, a neki slabiji...
ali zanemarimo sada te ocigledne razlike medju ljudima
posto vi volite i postujete zene, da li to znaci da vi nikad ne prdite u njihovom prisustvu, nego to radite posramljeno u samoci? ili vi uopste ne prdite jer ste otisli na specijalnu operaciju koju izvode doktori u Liverpulu za unistavanje prdeza?
da li svi oni moderni muskarci i zene koji se mogu videti u klubovima u stvari ne prde?

eto toliko do mene, vise nemam energije i strpljenja da se cudim vasoj gluposti gospodine paradizo

i jos jedno:
Ako prestanem da kuvam, perem, volim svog muza... da li cu onda prestati da prdim?

Mogu da razumem da neko ima drugaciji stav od mene, ali da ide okolo i ubedjuje ljude kako su u zabludi, kako to sto oni zive nije ljubav, nego PREDSTAVA i da je samo pitanje momenta kada ce sve otici u zaborav... to ne mogu da precutim... vi ste paradizo jedna ZLOBNA BUDALA i to je neoprostivo

Takodje sam zakljucila da dolazite iz neke veoma zatucane i nazadne sredine u kojoj se zene lose tretiraju kao robovi ili masine za radjanje dece... verovatno Crna Gora ili njihova braca iz Siptorije...

Betty:
kad prdi, ne ume da stane? :lol:
jao bwe ovo je stvaaarno ......:mrgreen:

:? Surovi su. I onda se pitaju što smo same.

ma, odvratno :lol:
neke granice ne treba prelaziti, toliko znam iz svog iskustva. kako da nudeš seksi i mističan i zavodljiv devojci pred kojom prdiš i usput još ako kažeš "uh, ovaj pasulj" - strašno :lol:
za te stvari, nek ide u wc

a, nisam sama ;) ali, radije bih bila sama nego s takvim primercima kao što je taj "prdonja"

blpd_girl:
neke granice ne treba prelaziti, toliko znam iz svog iskustva. kako da nudeš seksi i mističan i zavodljiv devojci pred kojom prdiš i usput još ako kažeš "uh, ovaj pasulj" - strašno :lol:

a, nisam sama ;) ali, radije bih bila sama nego s takvim primercima kao što je taj "prdonja"

Pa vidiš, kad ti to toliko smeta, nije prava ljubav:razz:
a zamisli tek razočarenja kad on otkrije da i ti prdiš, džaba zavodljivost, džaba halteri, džaba misterija:lol:

Inače, ozbiljno, ne slažem se ni sa čim što je gospodin paradizo napisao. Svašta nešto je on tu pobrkao:?

naravno da jeste prava ljubav, nije stvar u tome. ja i moj momak živimo zajedno, tako da dodbro znam da on prdi, ali on to ne radi preda mnom nego kad ode u wc, i iako ga ja ponekad čujem, to je drugačije. zato što on time meni daje na znanje da ne želi da prdi preda mnom u sobi ili gde već, nego to ipak radi tamo. i moguće je vro da i on mene čuje nekad kad idem u wc, ali to je normalno, ali zamisli da ja sedim pored njega na kauču i prdnem onako nonšalantno dok gledamo film... :?
ko ne razume razliku, onda stvarno... :roll:
a i dosta mi je pisanja o prdenju

Da se nadovežem na RA-TA-TAT, šetali ste ulicama Liverpula i Vi kao dečko "pozitivnog optimizma".......Baš mi je drago što ste se lepo proveli jer kapiram, da ste bili "negativnog optimizna" sigurno bi vam provaod bio očajan. Ljudima je u prirodi da žive u zajednici!
Muškarac treba da ima ženu koja će da mu kuva i da mu pere veš i da vodi računa da uvek bude čist i opeglan i negovan. To se na muškarcu primećuje i tako postaje privlačniji okolini. Svaki muškarac koji nije oženjen a već je u nekim zrelim godinama tipa 40-45 nadalje, a koga ja poznajem, svaki je mrgud i nije privlačan jer ne nosi ljubav u sebi i nema šta da ispolji. Ne mislim na ljubav upošte, sigurno voli svog kera ili svoja kola ili svoj alat i tako to. Ali se vidi da njega kod kuće ne čeka žena koje će da ga poljubi ili možda i neće ali nema veze, koja će da mu postavi da jede, pored koje će uveče da legne. Dal će se jebu ili neće to nije najbitnije. Bitno je da on nije sam.! I tako se na tim ljudima ne vidi ta ljubav jer je njima sve prazno i sami žive i sami jedu i sami ležu da spavaju. Jedina gora kombinacija je ako u istim tim godinama imaju mamu koja će da im zamenjuje ženu.
Kad je samotnjak čovek je definitivno odbojan i drugim ljudima. I čemu onda taj život kad ti ležeš sam i budiš se sam!
Taki su ljudi koji su ispušili u nekoj priči pa su malo besni na ljubav pa malo mrze ceo svet a ne smeju sebi da priznaju!

samuraijack:
Da se nadovežem na SINDI, šetali ste ulicama Liverpula i Vi kao dečko "pozitivnog optimizma".......Baš mi je drago što ste se lepo proveli jer kapiram, da ste bili "negativnog optimizna" sigurno bi vam provaod bio očajan. Ljudima je u prirodi da žive u zajednici!
Muškarac treba da ima ženu koja će da mu kuva i da mu pere veš i da vodi računa da uvek bude čist i opeglan i negovan. To se na muškarcu primećuje i tako postaje privlačniji okolini. Svaki muškarac koji nije oženjen a već je u nekim zrelim godinama tipa 40-45 nadalje, a koga ja poznajem, svaki je mrgud i nije privlačan jer ne nosi ljubav u sebi i nema šta da ispolji. Ne mislim na ljubav upošte, sigurno voli svog kera ili svoja kola ili svoj alat i tako to. Ali se vidi da njega kod kuće ne čeka žena koje će da ga poljubi ili možda i neće ali nema veze, koja će da mu postavi da jede, pored koje će uveče da legne. Dal će se jebu ili neće to nije najbitnije. Bitno je da on nije sam.! I tako se na tim ljudima ne vidi ta ljubav jer je njima sve prazno i sami žive i sami jedu i sami ležu da spavaju. Jedina gora kombinacija je ako u istim tim godinama imaju mamu koja će da im zamenjuje ženu.
Kad je samotnjak čovek je definitivno odbojan i drugim ljudima. I čemu onda taj život kad ti ležeš sam i budiš se sam!
Taki su ljudi koji su ispušili u nekoj priči pa su malo besni na ljubav pa malo mrze ceo svet a ne smeju sebi da priznaju!
u mnogo čemu se slažem sa ovim postom, ali namerno sam označila ovaj deo gore jer želim da naglasim da brak iliti muško-ženska zajednica ne mora da bude zajednica u kojoj "žena rinta a muž uživa u tome". može i on da zasuče rukave, pa da rasporede svoje obaveze tako da oboje budu podjednako odmorni ili umorni na kraju dana i da oboje budu uredni i ispeglani i zadovoljni. to je najbolja opcija po meni.

blpd_girl:
u mnogo čemu se slažem sa ovim postom, ali namerno sam označila ovaj deo gore jer želim da naglasim da brak iliti muško-ženska zajednica ne mora da bude zajednica u kojoj "žena rinta a muž uživa u tome". može i on da zasuče rukave, pa da rasporede svoje obaveze tako da oboje budu podjednako odmorni ili umorni na kraju dana i da oboje budu uredni i ispeglani i zadovoljni. to je najbolja opcija po meni.

Ma naravno, i žena treba da ima muškarca koji će da bude tu da joj pomeri frižider kad joj nešto padne iza, da ume da popravi nešto, ako ume da skuva to je super i mnogo olakšava posao (dođeš kući i imaš gotov ručak), ako hoće da opere sudove. Mislim i žena je samica bez muža. Kod takvih uvek možeš da nađeš da nema jedna vrata na ormanu jer joj je otpala šarka pa nema ko da popravi, pa u klonji mora da "zalivaš" šoranje jer joj je pokvaren vodokotlić, pa stalno jede gotovu klopu jer nema za koga da kuva. To za mene nije život, to je ku...rac!

naravno, zajednica dvoje ljudi koji se vole, koji imaju razumevanja za onog drugog i za njegove potrebe, koji se podržavaju i upotpunjuju, trude da ulepšaju život onom drgom, je najbolja. za SVAKU osobu. i oni koji izaberu da budu sami i da upražnjavaju razuzdan i slobodan sex i da ne nabrajam sad sve, su to SIGURNO izabrali zato što nemaju takvu vrstu odnosa koji sam gore opisala. i potpisujem da bi kada bi mogli da biraju, ali ozbiljno, ako su zreli, DEFINITIVNO izabrali tu varijantu pre nego njihovu solo varijantu.

Osoba zvana Paradizo je totalno ogorčena osoba.Žao mi je što imao loše iskustvo,ali to ne znači da po njemu može da generalizuje i ostale odnose između ljudi.Indirektno pokušava da dokaže da žena koja ima taj " magični" papir nije kompletna žena i da je svede na nivo sluškinje.
Ipak Paradizo živimo u 21 veku suština modernog braka se itekako promenila,a ti slobodno ostani u predhodnim vekovima.I još nešto odakle ti potreba da namećeš svoje stavove i da edukuješ nas "jadne i nesposobne" žene.Nisi čuo da se priroda postarala da i mi imamo jedan organ koji znamo da koristimo...

Goddess of the far east:
Osoba zvana Paradizo je totalno ogorčena osoba.Žao mi je što imao loše iskustvo,ali to ne znači da po njemu može da generalizuje i ostale odnose između ljudi.Indirektno pokušava da dokaže da žena koja ima taj " magični" papir nije kompletna žena i da je svede na nivo sluškinje.
Ipak Paradizo živimo u 21 veku suština modernog braka se itekako promenila,a ti slobodno ostani u predhodnim vekovima.I još nešto odakle ti potreba da namećeš svoje stavove i da edukuješ nas "jadne i nesposobne" žene.Nisi čuo da se priroda postarala da i mi imamo jedan organ koji znamo da koristimo...[/QUOTE]

imamo mi više organa koje uspešno koristimo:mrgreen: .
na koji si tačno mislila:lol:

blpd_girl:

:mrgreen:

Ja zaista mislim da je krajnje vreme bilo da se o ovome otvoreno porazgovara :D

(kažu da svi prde :roll: samo je stvar u tome da li se kontorlišu i kažu li IZVINI. Mada, šta ti vredi IZVINI ako ostaneš u oblaku ubivstvenog pokvarenog gasa koji je toliko gust da se ne razilazi po pola sata,a ? :) )

:lol: :lol: :lol:

Back