Zasto srpski nacionalisti ne vole Tita?

Дуга историја живота под непријатељским режимима га је научила да државу не посматра као своју већ као противника.

А и лош је човек онтолошки, као и многи Балканци.
па зар није у праву?
на крају крајева
лош је човек који тако изабере или изабире

свак гледа да истисне, изцједи нешто из тебе
животну енергију, паре, вријеме, свашта

па зар није у праву?
на крају крајева
лош је човек који тако изабере или изабире

свак гледа да истисне, изцједи нешто из тебе
животну енергију, паре, вријеме, свашта

Са друге стране, успешни народи имају много позитивнији однос са својом државом; не можеш да имаш здраву и успешну државу ако је посматраш и третираш као непријатељску.

Са друге стране, успешни народи имају много позитивнији однос са својом државом; не можеш да имаш здраву и успешну државу ако је посматраш и третираш као непријатељску.
истина, само ја сам више за партнерство између тебе и државе а не подаништво и ропство
колко ти мени толко ја теби

Ćaci nisu za ništa, realno ni ne postoje kao definisana skupina, to su samo obični sebični ljudi koji gledaju svoju guzicu, nije to ništa novo među ljudima.
Заправо ти си описао један део њих, а тотално запоставио ону скупину испраних мозгова, који подржавају СНС без да имају било какве материјане користи.
Имаш рецимо неке избеглице (не кажем све) које мрзе Србију и Србе, јер ми Србијанци нисмо доживели њихову судбину, па желе зло овој држави и народу, да сви прођу макар део онога што су они. У фазону ''нека се муче и они мало''.
Имаш субмисивне емотивце, који сањају и у сексу и у реалноном животу да их неко надређени бичује и понижава, диже им се на то да клече пред господаром и презиру слободу и људска права.
Имаш ликове који су опседнути разним фобијама, а режимски медији пумпају те фобије, па су у фазону ''нека тенкове униште сав асфалт у војним парадама, јер морамо бити спремни, напашће нас усташе, балије, партизани, четници, шиптари, марсовци''.
То су обично неписмени ликови, којима је лако манипулисати.

Није то релативизација него примјер да Срби нијесу посебни по много чему. А људи јесу људи. Задњи 100 година је проблем ђе не постоји одговорност нити посљедице за нечовјештво, лоповлук, превару, велике штете па чак и убиство.
Та прошлост од прије и посље Турака није за поређење. Срби су преживили многе недаће и невремена да би српски брод коначно стигао у жељену луку, и у луци - доживио бродолом!
За то нико није сносио посљедице.

Рецимо, Александар Обреновић није ни почему заслужио да га исјеку сабљама на комаде колико је то заслужио Александар Карађорђевић.
Јако је проблематично то што су Александра К. убили Хрвати а не Срби.
Je bote stvarno se vidi da si Ličanin. Nisu svi ljudi isti svestan si toga valjda.

>Рецимо, Александар Обреновић није ни почему заслужио да га исјеку сабљама на комаде колико је то заслужио Александар Карађорђевић.
Јако је проблематично то што су Александра К. убили Хрвати а не Срби.
Upravo tako, traži se krivica u drugome. Izaberi dovedi čoveka ovoga onoga, nije mi se svideo, ajde ga kokamo. Nismo ništa drugačiji od Afrikanaca onda.

>Та прошлост од прије и посље Турака није за поређење. Срби су преживили многе недаће и невремена да би српски брод коначно стигао у жељену луку, и у луци - доживио бродолом!
Kao pokvareni gramofon. Nedaće i nevremena nisu izgovor i nikada neće biti u ozbiljnom razgovoru o ovoj državi, to je običan hypercopium koji još sada nadam se da piju još možda srednjovečni, ako se to nastavi kod mladih onda nam nema spasa. To je upravo mentalitet žrtve koji obožavamo kod sebe i pored toga smo jako sujetni.

Заправо ти си описао један део њих, а тотално запоставио ону скупину испраних мозгова, који подржавају СНС без да имају било какве материјане користи.
Имаш рецимо неке избеглице (не кажем све) које мрзе Србију и Србе, јер ми Србијанци нисмо доживели њихову судбину, па желе зло овој држави и народу, да сви прођу макар део онога што су они. У фазону ''нека се муче и они мало''.
Имаш субмисивне емотивце, који сањају и у сексу и у реалноном животу да их неко надређени бичује и понижава, диже им се на то да клече пред господаром и презиру слободу и људска права.
Имаш ликове који су опседнути разним фобијама, а режимски медији пумпају те фобије, па су у фазону ''нека тенкове униште сав асфалт у војним парадама, јер морамо бити спремни, напашће нас усташе, балије, партизани, четници, шиптари, марсовци''.
То су обично неписмени ликови, којима је лако манипулисати.
Dobro svakako zanimljiva pojava, ne sporim uopšte, znam da ima baš ono SNS fanatika, ali baš ono fanboys koji dišu život u tu partiju, samo to je jako mali broj i ti ljudi imaju izuzetno nisku inteligenciju, sve su najgore pokupili iz ovog naroda.

Postoje uspešne i neuspešne rase, a ne uspešni i neuspešni narodi.

Кад год се говори о СФРЈОТу, мени увијек падне на памет подјела 50:50 пола њих јуначки ради и ствара, чини добре ствари а друга половина то разграђује, загађује, само узима а ништа не дава.
Слично као ово вријеме воке на западу данас. јер сфрјот је био напредан

На неки начин то је земља у којој сам рођен коју сам и волио и мрзијо још одкад сам свјестан, али за нас Србе то је кобна и гробна грешка.
Били ми итекако океј и брез сфрјота и губљења животне народне енергије на те глупости. Умјесто предмета за спрдњу спрдали би се ми са другима.
Moja analiza kad sam radio analizu proizvodnih delatnosti i aktivnosti ljudi , je pokazala da je 60 40 odnos, destrukcija vs konstrukcija....a kasnije je to jos vise poraslo ka destrukciji..

Tako da jeste pausalno pola pola, ali je standardno 60 40, i to se objasnjava da ljudi vise vole da nesto ruse i unapredjuju cak i ti sto nesto grade, dok oni sto vole da ruse, oni bas vole da ruse...od toga imaju koristi i uzivaju u destrukciji...
ili u strahu..

Da se muce i oni malo je ozbiljan poremecaj kod roditelja , a da ne pricam kod ostalih ljudi...

To uopste nije banalno , za zezanje, kako izgleda....
Svako ko vam je ikad, a od roditelja posebno to rekao , taj je u opasnoj zoni , sta god pricao i radio, treba te ga nadgledati ili je nadgedati...jer tu djavo muti svoje..
Da ne sirim mnogo pricu , bice u istom fazonu , ne morate da mi verujete, platicete cenu...

To je drugi oblik ali znatno nestetniji i bezopasniji....kad se previse ne gura svoje misljenje, nego se opomene pa se skloni , a ljudi nisu bas napravljeni za princip ti mi kazi samo jednom a ja cu da te zbog postovanja i zbog pamcenja da poslusam...jedna u hiljadu ima takav pristup da ostavi u glavi alarm za ono sto ste joj rekli , a to je malo..

Zaboravih jesi li ti antikomunista.
Не, сматрам те идеје донекле добрим, у неким аспектима, али цео концепт неспроводивим.

Znaci, po tebi je bankarski sistem i finansijski sektor Srbije bio 10 puta bolji u Titovo vreme, sto tvrde Malagurski i Nebojsa Katic?
Не, само је био окренут домаћим потребама, за разлику од данашњег.

Ti si za Tita onda, logicno.
Теби је све што ти је потребно да буде логично, логично.
А мени је то логично.
Ja se zaista ne bih slozio sa time, jer je bankarski sistem u doba Tita bio jad, beda i uzas; i danas je jedno 54363 puta bolji.
Да, јер теби тако одговара, а ти по себи мериш свет.
И то је такође логично.

Niko nije rekao da smo mnogo pametan narod, pa i glupi Rusi imaju spomenike Lenjinu i Staljinu.
Video sam tvoje pisljive Chetnike na Ravnoj Gori. Pijana stoka koja se ponaša kao da je vašar, a u stvari bi trebalo pretvoriti Ravnu Goru u Zoološki Vrt, jer za bolje nije.
Eve ih...glavom i bradom :whistling:

1757803106386.png

Moja analiza kad sam radio analizu proizvodnih delatnosti i aktivnosti ljudi , je pokazala da je 60 40 odnos, destrukcija vs konstrukcija....a kasnije je to jos vise poraslo ka destrukciji..

Tako da jeste pausalno pola pola, ali je standardno 60 40, i to se objasnjava da ljudi vise vole da nesto ruse i unapredjuju cak i ti sto nesto grade, dok oni sto vole da ruse, oni bas vole da ruse...od toga imaju koristi i uzivaju u destrukciji...
ili u strahu..
вјероватно си у праву да је било горе
моја процјена је одока али сам одмалена волио посматрати људе и вршити анализе ко су и шта су и шта раде

моји никад нијесу били склони деструкцији него стварању
али смо учени да су сви људи добри и са свима љепо (погрешно)

вјероватно си у праву да је било горе
моја процјена је одока али сам одмалена волио посматрати људе и вршити анализе ко су и шта су и шта раде

моји никад нијесу били склони деструкцији него стварању
али смо учени да су сви људи добри и са свима љепо (погрешно)
Moras naci nekog i duze vremena ga posmatrati ako hoces iskustvo kako razmisljaju destruktori....to je zanimljivo , nije to nekorisno...
Mnogo je korisnije nego npr gledanje realitija nekog srpskog...mada ne mogu da pricam, nisam gledao osim par epizoda ali me hoce , tih par sto sam gledao mmi se ogadile...bas sam ubo...

Moras naci nekog i duze vremena ga posmatrati ako hoces iskustvo kako razmisljaju destruktori....to je zanimljivo , nije to nekorisno...
Mnogo je korisnije nego npr gledanje realitija nekog srpskog...mada ne mogu da pricam, nisam gledao osim par epizoda ali me hoce , tih par sto sam gledao mmi se ogadile...bas sam ubo...
добар избор ријечи, баш огадило

ја нијесам никад могао више од пар минута и то да видим глупости

Back