Zasto srpski nacionalisti ne vole Tita?

Zasto srpski nacionalisti nisu podrzali likvidaciju 4 Titove banke, koje su unistili zivote srpskom narodu, 56 puta vise od bilo kog menjanja granica?
Можда зато што у тим банкама нису биле Титове, него наше паре, које су покрали исти они који су нам уместо тих банака довели стране, које сав профит од пословања износе из земље?
Види, ако не знаш, или си просто глуп, без увреде- можеш да поставиш овако плиткоумна питања; ачи ако знаш, и релативизујеш тај криминални потез- иди код Динкића и Лабуса, па се боље договорите како да то боље замаглите.

U SFRJ
4% kamata bila na štednju u bankama.
5% kamata na kredit.

Na godišnjem nivou.
Komunisticki krediti koje je gutala inflacija, i koji nisu ni vracani, su osnovni razlog propasti ovog drustva.

Kada ti uzmes kredit od banke, ne vratis ga nego potrosis na neke gluposti, to inflatorno utice na drustvo.

Kada se to radi sa milion kredita, to unistava zivote 20 miliona ljudi.

Dzabe si ti ukrao kredit od banke, kada si dobio inflaciju od minimum 100% godisnje, koja obezvredi sve sto imas.

Ukrao si pare od banke, ali zato za 10 godina sve sto si stekao vredi 1000 puta manje.

Можда зато што у тим банкама нису биле Титове, него наше паре, које су покрали исти они који су нам уместо тих банака довели стране, које сав профит од пословања износе из земље?
Види, ако не знаш, или си просто глуп, без увреде- можеш да поставиш овако плиткоумна питања; ачи ако знаш, и релативизујеш тај криминални потез- иди код Динкића и Лабуса, па се боље договорите како да то боље замаглите.
Pokusacu da ti nacrtam, jer imas jeftinije ulaznice.

Strane evropske banke su osnovni razlog, uz monetarnu politiku koju vodimo po nalogu Evrope, zasto se u Srbiji danas zivi nikad bolje u istoriji Srbije.

Da ne postoje strane evropske banke, vec samo domace udbaske banke, i ti i ja bi umrli od gladi u Srbiji.

Ja znam da vi to ne razumete, da ne znate nista o ekonomiji kao nauci, i zato ste isti kao Titovi komunisti.

To i jeste poenta ove moje teme.

Pokusacu da ti nacrtam, jer imas jeftinije ulaznice.
Ја бар имам улазницу, ти си се умувао преко ограде.
Strane evropske banke su osnovni razlog, uz monetarnu politiku koju vodimo po nalogu Evrope, zasto se u Srbiji danas zivi nikad bolje u istoriji Srbije.
Аха, то су нам банке омогућиле, то нема везе са нашим радом и монетарном политиком НБС?
Da ne postoje strane evropske banke, vec samo domace udbaske banke, i ti i ja bi umrli od gladi u Srbiji.
Нисам ја био гладан ни онда, ни данас, јер са банкама немам посла, више него што морам.
А ти си се снашао тек кад су те банке дошле?
Ja znam da vi to ne razumete,
А ја видим да ти погрешно разумеш, и да си потонуо у самољубље.
To i jeste poenta ove moje teme.
Да, да... :lol:

Ја бар имам улазницу, ти си се умувао преко ограде.

Аха, то су нам банке омогућиле, то нема везе са нашим радом и монетарном политиком НБС?

Нисам ја био гладан ни онда, ни данас, јер са банкама немам посла, више него што морам.
А ти си се снашао тек кад су те банке дошле?

А ја видим да ти погрешно разумеш, и да си потонуо у самољубље.

Да, да... :lol:
Zaboravih jesi li ti antikomunista.

Znaci, po tebi je bankarski sistem i finansijski sektor Srbije bio 10 puta bolji u Titovo vreme, sto tvrde Malagurski i Nebojsa Katic?

Ti si za Tita onda, logicno.

Ja se zaista ne bih slozio sa time, jer je bankarski sistem u doba Tita bio jad, beda i uzas; i danas je jedno 54363 puta bolji.

Komunisticki krediti koje je gutala inflacija, i koji nisu ni vracani, su osnovni razlog propasti ovog drustva.

Kada ti uzmes kredit od banke, ne vratis ga nego potrosis na neke gluposti, to inflatorno utice na drustvo.

Kada se to radi sa milion kredita, to unistava zivote 20 miliona ljudi.

Dzabe si ti ukrao kredit od banke, kada si dobio inflaciju od minimum 100% godisnje, koja obezvredi sve sto imas.

Ukrao si pare od banke, ali zato za 10 godina sve sto si stekao vredi 1000 puta manje.
Нон стоп су додавали нуле. Мени није јасно како је економија тада функционисала. Кад све што зарадиш и уштедиш пропадне ако ниси пребацио у девиза.
Чудна је то економија била.

Мораш да разликујеш ћаци-четнике од српских четника, дакле ћаци-националисте од других српских националиста.

Ћаци националисти су за комунистичку економију, а неки разликују се по томе што неки воле, а неки и не воле Тита. Некима је проблем што је он хрватског порекла, иначе све остало је добро радио како они кажу.
Ćaci nisu za ništa, realno ni ne postoje kao definisana skupina, to su samo obični sebični ljudi koji gledaju svoju guzicu, nije to ništa novo među ljudima.

Плате расту то значи да је и приватницима океј. Ја сам приватник чисто да знаш.
Ma jasno je jos kod prve reakcije na temu , cim krivice pripisujes okolnostima, a pogodnosti sebi , to je pravi Srpski nacionalizam.....
Tito je kriv za nastresnicu, a Kralj Petar za sve vojne poraze i Srbi bezgresni...

Inace i ja volim da kazem, Srbi su sami krivi ako nisu uspeli da se snadju i obogate u ovakvom drustvu....Tu samo ko nije hteo da uzme kad mu se nudi i da pokupi kad lezi na zemlji , samo taj se nije obogatio...

1000010386.jpg

Ako pogledas Austrijskog seljaka, iza njega postoji i Austrijski gradjanin, a njega je Hitler toliko mrzeo da nije mogao da ga podnese, ali je nekako u glavi prebacio da to nije austrijski gradjanin nego jevrejin....onda je sve bilo lakse....

Seljastvo je svuda geak, redneck, ali tamo gde ima i gradjanske opcije, ona krece da povezuje gradjanske pojedince..
Da navedem plasticno , Udju u stud menzu studenti sa razmene...finci , svajcarci , svedjani , spanci , rusi.....i mogu da biraju gde ce da sednu..
Ruska princeza, svajcarska grupica sedne do mene...Ruska princeza ima i poslugu, dve devojke koje putuju sa tom princezom iako je studentska razmena...valjda radi bezbednosti i ko zna cega...
Svajcarci su sa ZTH . Komentar zasto su pitali i seli do mene je zato sto zracis drugacije, jedes drugacije, i imas drugaciji stav..
Dakle bez obzira sto nisi nobles, Ruska princeza je osetila sigurnost da sedne za isti sto , Svajcarski starosedeoci su osetili social vibe..oni to bolje znaju da formulisu , Tako to funkcionise..

Na nekom drugom mestu , prilazi mladi preduzetnik iz USA, i krece pricu....ne biznis ponudu , samo pricu , i kaze, u USA moras da opravdas novac za reklamu , znaci kad ti dodje njih 10 na 50 000 $ placenu reklamu ti jos dok hoda ka tebi ili dok sedi u stolici u 1 minutu moras da ga procitas....uz najvise tri recenice, da budes siguran sa kim imas posla...

To nije isto kao strategija seljaka, on krene svoju pricu pa gleda da li te je upecao , ako nije dodaje gas , smara te, na kraju te pritiska ucenjuje i na kraju jpostaje ozbiljno dosadan i naporan..
Naravno ljuti se kad ga odhebes....kako je moguce da ne vidis korist u tome da te opeljesi ili da poslujes sa nepreciznim , kilavim, aljkavim i prevarantskim carem svih careva u Srbiji.
Dobro, u redu, ali zašto je srpski seljak tako pohlepan i sujetan za razliku od ovih drugih? Dosadan, naporan, aljkav, sve to stoji, ali zašto??

Ma jasno je jos kod prve reakcije na temu , cim krivice pripisujes okolnostima, a pogodnosti sebi , to je pravi Srpski nacionalizam.....
Tito je kriv za nastresnicu, a Kralj Petar za sve vojne poraze i Srbi bezgresni...

Inace i ja volim da kazem, Srbi su sami krivi ako nisu uspeli da se snadju i obogate u ovakvom drustvu....Tu samo ko nije hteo da uzme kad mu se nudi i da pokupi kad lezi na zemlji , samo taj se nije obogatio...
Тито је окупатор и злочинац. Они који га својатају су колаборатори.

Булшит. Много тога није тачно и приде си сам себе демантовао када си написао да је овакво стање било чак прошле године.
Nisam. Znam koliko me sve košta. I znam da 500 evra sada jedva pokrije ono što je 300 prošle godine.
Nema šta nije poskupelo.
Šta nije poskupelo gospodine preduzetnik. Ajd navedi.

Svaka čast, uspeo si da skratiš odgovor, na mestu je kratak i jasan.

Dobro, u redu, ali zašto je srpski seljak tako pohlepan i sujetan za razliku od ovih drugih? Dosadan, naporan, aljkav, sve to stoji, ali zašto??

Дуга историја живота под непријатељским режимима га је научила да државу не посматра као своју већ као противника.

А и лош је човек онтолошки, као и многи Балканци.

Back